Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, מאז שהוצאתי רישיון לפני כשלוש שנים נהגתי על דיאהטסו סיריון 99, רכב זול וטוב לנהגים חדשים בכללי..

אתמול החלטתי שהגיע הזמן להשתדרג למשהו קצת יותר מהנה, קניתי סיאט איביזה 1.4 אוט' 2010 FR

100,000 ק"מ מחבר של המשפחה שכונס נכסים, נשלם לו רק עוד כמה ימים אחרי הבדיקה כמובן.

למה אני צריך לשים לב בבדיקה ? בעיות ידועות עם הרכב שאולי לא יתגלו ?

עד היום, כל פעם שהיתה בעיה בדיאטסו, הלכתי ל "חבר של המשפחה המוסכניק", הכל היה בקומבינות, העביר לי טסטים וכו'

על הרכב הזה אני הולך לשמור בקנות. אז ככה, כמה שאלות:

- האם ההבדל בין סתם מוסך למוסך מורשה כל כך משמעותי ?

- יש לי אפס מושג לגבי טיפולים וכו', עד היום הגעתי למוסך כל 10k ק"מ וכל פעם שהאוטו לא נסע. מתי צריך, למה וכמה ? כמה טיפולים עולים בד"כ ? האם ביטוח מקיף מכסה אותם ?

- הבנתי שיש בעיה בגיר ברכב הזה (DSG-7?) ובגלל זה אני זכאי לאחריות מורחבת של 5 שנים, האם הדבר עדיין תקף ? איך אני אשכרה מרחיב את האחריות ?

תודה רבה :)

פורסם

קודם כל תתחדש.

כמה תשובות :

הרכב הזה צריך מוסך שמכיר אותו, מורשה עולה יותר יקר וכל מוסכי צ'מפיון יקרנים להחריד ולא תמיד הכי מקצועיים, אם כי יש יוצאים מן הכלל.

לגבי מוסך לא מורשה, יש את מוסך רון בת"א שמאוד מומלץ לרכבי VAG.

אחריות על הגיר יש 5 שנים, אין צורך לפנות לאף אחד.

יש בעיה ידועה של המצמדים, אתה יכול לחפש על זה מידע יש המון. אם צריך אתה נכנס למוסך ומחליפים לך אותם.

הבעיה היא שאם תפנה למוסך לא מורשה לטיפולים, ובעתיד תצטרך לנצל את האחריות של צ'מפיון, ייתכן ותתקל בבעיות.

בדיקה: מוסך רון. שם יגידו לך בדיוק מה מצב הרכב.

טיפולים : צריך לבדוק המלצות יצרן, כל 10-15K או שנה. בכל שנה יש הוראות יצרן מה צריך להחליף בטיפול, לפעמים זה טיפול גדול לפעמים זה טיפול קטן.

ביטוח מקיף זה ביטוח למקרה תאונה, אם אין תאונה, אין לו שום קשר לרכב/טיפולים/תיקונים.

פורסם

כיון שהרכב צבר ק"מ רבים יחסית לגילו היתי ממליץ להתחיל בפנייה לצמפיון ולקבל רשימת טיפולים שהרכב עבר .

בנוסף תפנה למוסך ממומחה לסיאט (מוסך רון שהמליצו לך מתאים בהחלט) לקבל הערכה על מצב הרכב .

באופן עקרוני שיגרת הטיפולים היא , כל 15,000 ק"מ :

"טיפול קטן" - החלפת שמן ופילטר שמן - ובדיקה כללית .

"טיפול גדול" - זה "טיפול קטן" + דברים נוספים שצריך להחליף/לבדוק .

מתחילים ב"טיפול קטן" ואחריו "טיפול גדול" וכן הלאה.

טיפול הראשון ("קטן") ב15,000

הטיפול השני ("גדול") ב 30,000

("קטן") ב45,000

("גדול") ב60,000

("קטן") ב75,000

("גדול") ב90,000

פורסם
קודם כל תתחדש.

כמה תשובות :

הרכב הזה צריך מוסך שמכיר אותו, מורשה עולה יותר יקר וכל מוסכי צ'מפיון יקרנים להחריד ולא תמיד הכי מקצועיים, אם כי יש יוצאים מן הכלל.

לגבי מוסך לא מורשה, יש את מוסך רון בת"א שמאוד מומלץ לרכבי VAG.

אחריות על הגיר יש 5 שנים, אין צורך לפנות לאף אחד.

יש בעיה ידועה של המצמדים, אתה יכול לחפש על זה מידע יש המון. אם צריך אתה נכנס למוסך ומחליפים לך אותם.

הבעיה היא שאם תפנה למוסך לא מורשה לטיפולים, ובעתיד תצטרך לנצל את האחריות של צ'מפיון, ייתכן ותתקל בבעיות.

בדיקה: מוסך רון. שם יגידו לך בדיוק מה מצב הרכב.

טיפולים : צריך לבדוק המלצות יצרן, כל 10-15K או שנה. בכל שנה יש הוראות יצרן מה צריך להחליף בטיפול, לפעמים זה טיפול גדול לפעמים זה טיפול קטן.

ביטוח מקיף זה ביטוח למקרה תאונה, אם אין תאונה, אין לו שום קשר לרכב/טיפולים/תיקונים.

תודה רבה על התגובה המפורטת :wink:

אקח אם כך את הרכב לבדיקה במוסך רון כפי שהמלצת.

ד"א, סליחה על הבורות המוחלטת, מה זה עניין ה "התחייבות בבדיקה" ? מי בדיוק מתחייב ולמה ?

פורסם

הבדיקה עולה כסף.

כשהמוכר מתחייב בבדיקה (צריך לשאול מתחייב על מה, מנוע, גיר, או כל דבר?) הכוונה היא שהוא ישלם את עלות הבדיקה במקרה והבדיקה מגלה שיש בעיות רציניות לרכב.

אחרת אתה משלם.

פורסם

חברים עוד שאלה ברשותכם:

עדיין לא ראיתי את הרכב בעינים, המידע שקיבלתי הוא איביזה, 2010, 1400 סמ"ק, אוט' - הדגם הזול ביותר הוא ה FR ולכן הנחתי שבזה מדובר.

יכול להיות שאני מפספס כאן משהו, וברגע האחרון אני אגלה דגם אחר ? בהנחה שכל המידע שקיבלתי נכון.

פורסם

הי דניאל, רציתי להתייחס בקצרה לגבי מוסך מורשה/לא מורשה, בגדול אתה יכול לפנות ל 3 סוגי מוסכים:

1. מוסך מורשה יבואן (וכמובן גם מורשה משרד התחבורה)

יתרונות: *המוסכניקים עוברים הכשרות בנוגע לדגמי החברה

*אחריות יבואן

*הרצפה נקייה ויש קפה

חסרונות:*יקר

*הרבה פעמים העובדים מאוד צעירים ועובדים רק לפי הספר (כמו רובוטים) והם חסרי ראייה של מוסכניק ותיק

2. מוסך מורשה משרד התחבורה

יתרונות: *אני מטפל במוסך כזה, המוסכניק מכיר את הרכב מצויין וניכר שהוא בעל נסיון של 30 שנה (ספציפי למוסך כמובן..)

*מחיר סבירים

*אם משתמשים בחלפים מאושרים ע"י מ.התחבורה - האחריות נשמרת

חסרונות *המוסך המורשה עלול להקשות את החיים עם האחריות כי אינך מטפל אצלו

3. מוסך מדרכה/לא מורשה

יתרונות: *זול מאוד

חסרונות:*אחריות

*יש הרבה חאפרים

*סיכון גבוה יותר לבטיחות ואמינות, אלא אם כן יש לך היכרות אישית טובה ואז זה כבר סיפור אחר

לסיכום אני חושב שמוסך מורשה מ.התחבורה הוא פשרה סבירה, ואם אתה מכיר מישהו טוב אז הוא עשוי לעלות על מוסכי היבואן מכמה בחינות, רק נקודה חשובה - לא קל למצוא מוסך כזה, בטיפולים הראשונים תברר טוב ותעמוד ליד הרכב בטיפול ותתעניין, זו זכותך המלאה, וככה תתרשם מרמת המקצועיות, בהצלחה

גבר שלא מבין כלום ברכב ובכדורגל מושך בדיוק כמו בחורה עם שפם..

• תוכן חדש...