Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

מדובר על מזגן תוצרת אלקטרה אלקו הייטק WMN-18 משנת 1999.

אתמול החלפתי את התריס מכיוון שהתושבת שלו בצד המנוע הייתה שבורה והתריס לא זז. רכשתי תריס חדש 'מקורי' לפי מק"ט ייצרן ומשום מה לאחר ההרכבה התריס החדש לא נסגר עד הסוף לאחר כיבוי המזגן ונשאר רווח של כ-2 סנטימטרים.

בזמו הדלקת המזגן התריס נפתח בצורה תקינה למצב ברירת מחדל.

מצורפות תמונות של המזגן לפני החלפת התריס.

מה אני מפספס ?

Y660058.jpg

DSCF0479.JPG

DSCF0480.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה אמור לחבר את התריס למקומו ולאחר מכן לבצע איפוס (לנתק מהחשמל, להמתין כמה שניות ולחבר חזרה). לאחר מכן המנוע החשמלי יבצע רוטינה קבועה של פתיחה לצד מסויים - וממנו יחזור למצב "0" (התריס אמור להיות במצב סגור).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני אנסה.

עוד שאלה.

התריס שקניתי במחסן של אלקטרה הוא בעל אותו מק"ט אך לתריס החדש בצד המנוע הייתה בליטה חיצונית שהייתי חייב לחתוך אותה ולשייף קצת אחרת לא יכולתי להכניס את הציר דרך הפתח בפלסטיק של המזגן.

מוכר לך העניין ? או שעשיתי טעות ?

תודה

DSCF0478.jpg

פורסם

ייתכן וזו היתה מגרעת מעצור (פין מעצור). אם קנית בדיוק את התריס שהמזגן שלך צריך, לא היית צריך לשייף אותו - הוא זה שמגביל את תנועת התריס לכיוון מסויים (מן הסתם זה הכיוון שבו המנוע עושה את האיפוס).

ניסית לאפס את המזגן ולראות אם התריס חוזר למקום ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הייתי חייב לשייף את הבליטה החיצונית אחרת לא יכולתי להכניס את הנקבה של ציר התריס בצורת מלבן לזכר במנוע.

ניסית לאפס את המזגן כפי שרשמת וזה לא עזר.

פירקתי את התריס והרכבתי אותו חזרה בניסיון למצוא זווית שהתריס ייסגר עד הסוף.

ממה שאני מבין ברגע שהמנוע מרגיש התנגדות מכנית הוא מפסיק את תהליך הסגירה אבל לא ברור לי למה בפתיחה הוא נפתח לזווית 90 מעלות.

אי אפשר לעבוד על המנוע בכדי לאפס אותו ?

פורסם

כאשר מחברים את המזגן לחשמל ומדליקים את המזגן התריס נפתח ונעצר במצב אמצע כמו בתמונה שצירפתי קודם לכן.

פורסם

תראה,

ישנם מזגנים שהתריס נפתח רק לכיוון אחד (זה אומר שכאשר המזגן נסגר, התריס "עולה" כלפי מעלה עד שהוא נוגע בגוף המזגן - כך הוא בעצם נסגר). ישנם מזגנים שהתריס הוא דו כיווני: בקיץ הוא "יורד" בערך 90 מעלות כלפי מטה ובעצם זורק את האויר קדימה (אופקית). בחורף הוא מסתובב לצד השני וגורם למפוח לזרוק אויר כלפי מטה, אנכית (זה בסדר, ככה זה צריך להיות).

במידה והתריס במזגן שלך הוא דו כיווני, והוא נפתח לצד אחד ולא חוזר חזרה - זה יכול להעיד על בעיה במנוע תריס (שהוא כמו מנוע צעדים) או בפיקוד שלו.

האם קודם לכן התריס עבד בתורה תקינה או שאינך יודע בגלל שהקודם היה שבור ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפני החלפה התריס עבד בצורה תקינה ונסגר עד הסוף. האמת שהתריס נשבר לפני שנתיים ורק עכשיו החלפתי אותו.

לא יודע לענות לך האם התריס הוא חד-כיווני או דו כיווני ואינני זוכר איך הוא עבד בחורף.

בכול מקרה אולי תוכל לעזור לי להבין בעזרת דף הנתונים של המזגן בקובץ המצורף האם התריס דו כיווני או חד כיווני.

תודה רבה.

wmn-18.pdf

פורסם

דו כיווני.

כמו שאמרתי קודם לכן, הבעיה יכולה להיות במנוע או בפיקוד. למנוע עצמו (מעין "מנוע צעדים") יש לרוב 5 חוטים, 1 משותף והיתר סלילים.

אם זה קריטי עבורך, נסה לאתר את החלק ב EBAY (עולה כמה דולרים בודדים בד"כ) ותנסה להחליף.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מרק, איפה קנית את התריס וכמה עלה?

גם אצלי נשברה הבוקסה הזאת, וזה מזגן בן שנתיים - שלוש. וראיתי בעוד מזגנים שהיא נשברת.

מה בעייה להוסיף לה בפס ייצור שרוול מתכת שעולה חצי שקל ויפתור את הביעה הזאת?

• תוכן חדש...