Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכתבה פורסמה היום בעיתון ישראל היום (קישור למהדורה המודפסת ברשת), בעמוד 9.

מזכיר יותר מדי את הסרטון המפורסם מרוסיה עם הלבנה.

איך אפשר להתמגן מפני דבר כזה? אני כל פעם חוטף דברים לשמשה, וזה מאוד מפחיד.

נראה לי שזה גורל אכזר, אין ממש איך להנצל מזה.

סעו בזהירות.

עריכה: תיקון לכותרת, בתה נהגה והיא הייתה הנוסעת.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

במידה ונוהגים אחרי רכב, לשמור מרחק גדול יותר,

במידה ומפגע מגיע מהנתיב הנגדי, רק להתפלל...

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

כמו שאמרו פה וארצה להדגיש זאת, שום דבר לא קבוע מראש ובטח שמקרים כאלה הם לא גורל אכזר, הם נהיגה לקויה וחוסר זהירות על גבול הרשלנות.

שימרו מרחק מהרכב שלפניכם, אם זו משאית עמוסה אז למה להיצמד?? אתם לא מפחדים שיעוף משהו?

שימרו מרחק! זה חשוב.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

איך אבן שנופלת ממשאית מנפצת בכזאת קלות את השמשה הקדמית, הורגת אדם וממשיכה עד השמשה האחורית??

אני מכיר את הנוסחה של E=MC בריבוע אבל זה פשוט נראה לי הזוי,

הרי האבן נפלה מגובה כך שמסלול התנועה של צריך להיות כלפי מטה ולא אחורה בכזאת עוצמה.

מישהו מבין מה הלך שם?

פורסם

זה לא כזה הזוי, וזה מפחיד מאד איך בכזאת קלות אפשר למות מכלום.

האבן נופלת מהמשאית מגובה, ואז מתחילה לקפץ כמה פעמים על הכביש.

נאמר שהמשאית והמזדה נוסעות 100 קמ"ש, ברגע שהאבן עזבה את המשאית יש לה מהירות התחלתית של 100 קמ"ש,

המהירות היחסית שלה ביחס למזדה ברגע הנפילה היא אפסית.

ואז היא צוברת אנרגיה פוטנציאלית בנפילה, ומתחילה לאבד מהירות אופקית (כי אין שום כוח שמניע אותה קדימה).

מה שיוצא זה שככל שעוברות השניות, המהירות היחסית שלה מול המזדה הולכת ועולה, אז אם הם נפגשו כשהאבן ירדה

ל-20 קמ"ש מהירות אופקית, ועדיין מקפצת לגובה של 70 ס"מ - היא פוגשת את החלון ב-80 קמ"ש מהירות יחסית, וזה

המון אנרגיה לאבן במשקל כזה.

זו גם הסיבה שאבן חצץ קטנה מצליחה לנפץ חלון בקלות.

דווקא נראה לי ששמירת מרחק רגיל היא פחות טובה במקרה הזה - הכי טוב זה להיות צמיד למשאית במקרה קיצון אחד,

ואז רק מקבלים אבל שנופלת מלמעלה, לא נורא. או להיות ממש ממש רחוק, מרחק של כמה עשרות מטרים, עד שהאבן תאבד מהירות לגמרי.

זה ברוב המקרים מרחק לא ממש ריאלי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הכל השערות, לא יודעים אם האבן (לא מבין למה קוראים לאבן הקטנה יחסית הזאת סלע) נפלה ממשאית שנסעה לפני הנהגת או ממשאית שבה ממול.

ואם הם לא יודעים, אז אולי מישהו זרק אותה מצד הדרך?

פורסם

לפי ההגיון ועוצמת הפגיעה אני מניח שהאבן הגיעה ממשאית ממול, לפי פיזיקה פשוטה ברגע שחפץ מתנתק מגוף נוסע הכיוון שלו עדיין באותו הכיוון נסיעה, החפץ המתנתק מאט קצת אבל עדיין הכיוון הכללי הוא באותו כיוון.

במקורה הגרוע המהירות של החפץ יכולה להיות 10-30 קמ"ש וגם זה נראה לי יותר מידי ולא פרופורציונלי לנזק.

במקרה הזה, לדעתי בשביל לשבור שמשה ככה החפץ כנראה הגיע מהנתיב הנגדי, ככה שמהירות הפגיעה היא לפחות 100 קמ"ש אם זה סתם ממישהו שעמד במקום(שאז זאת פגיעה מכוונת)\ אם זה מרכב נגדי אז לפחות 160 קמ"ש וזה מסביר את הנזק, למרות שגם 100 קמ"ש יכול לגרום לנזק כזה.

לפני שמשמיצים נהג\ת כלשהו\י שזה טעה נפטר בטענות שהוא לא שמחר מרחק, עדיף לחכות לממצאים של המשטרה במידה ויפרסמו אותם.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

שאלה מעניינת היא האם השמשה לא אמורה להתנתק כחתיכה אחת בדיוק כדי למנוע מקרים כאלו?

פורסם

השמשה אמורה לא להתנפץ לרסיסים קטנים אשר יפגעו בנוסעים, השמשה עמדה במשימה הזאת בכבוד. אך זאת לא זכוכית ממוגנת ברמה שיכולה למנוע חדירת אבן שפגעה בעוצמה כזאת בשמשה.

פורסם

זה הרעיון אבל.

השמשה אמורה להתנתק כולה מעל עוצמה מסוימת ולא לאפשר חדירה.

אולי זאת שמשה לא מקורית.

וכוון החקירה כרגע הוא שהאבן עפה מבין החישוקים הכפולים של משאית.

פורסם

אם אני לא טועה, כששמשה מתנתקת (לצורך החלפה למשל) היא יוצאת החוצה ולא נכנסת פנימה.

נגיד בתאונה בועטים את השמשה החוצה כדי לצאת. אולי יש רכבים שזה אחרת.

יש מצב שהפתרון הוא נייר הדבקה מיוחד שמדביקים על השמשה הקדמית, כמו זה למשל:

http://www.youtube.com/watch?v=lcLkWA1UNyA דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

הזכיר לי את התאונה של פליפה מאסה,

כאשר חלק ניתז עליו לכיוון הקסדה בזמן מקצה.

http://www.youtube.com/watch?v=Im7F2_Nf9hk

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...