Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7952 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שוב, אני עונה על הנושא שלו,

הוא מדבר על אלמנט של רכב, להתאים להגברה של בית,

עד היום לא נתקלתי בהגברה לבית שהיא אכן יציבה ב4 אוהם.

אם המגברים האקטיביים שבאים עם הסאב אכן יציבים ב4 אוהם, אין לי שמץ, לא בדקתי.

אך הרסיברים, כמו YAMAHA KENWOOD JVC, וכו וכו, "הנפוצים"

אינם..

תתפלא.

לי יש POWER של ROTEL בבית יציב ב 4 אום כמו גדול.

פורסם

לא אמרתי שאין, ואני לא מתפלא חס וחלילה,

אמרתי בפירוש, שלא ניתקלתי, אז אם עד היום נתקלתי ב20 מוצרים.

הסבירות ש"רוב" המוצרים בשוק, אינם כאלה, הוא דיי ביזארי, לא?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

חח, יא מצחיק.

עכשיו נפל לי האסימון.

אתה מנסה לרמוז ש הספק X של 8 אוהם, זה בעצם הספק 0.5X של 4 אוהם ?

אתה לא צריך להשתמש בחידות ,פשוט תגיד שהגברות חזקות יותר, עולות יותר, הגברות חלשות יותר, עולות פחות.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
...

---> אם יש לנו מגבר (כמו מגבר סטנדרטי לרכב) שבמצב רגיל של 4 אוהם הוא מספק 50 וואט RMS לערוץ, אך עמיד רק עד 2 אוהם - הוא יעלה X.

---> אם יש לנו מגבר שבמצב רגיל הוא מספק 50 וואט RMS בהתנגדות של 8 אוהם וגם עמיד ב-4 אוהם, הוא יעלה יותר, כי לייצר מגבר שמספק 50 וואט RMS ב-8 אוהם, זה יותר יקר מלייצר מגבר דומה שמספק את ההספק הזה ב-4 אוהם.

באמת? אתה בטוח?

פורסם

חברה השאלה שלי אם אני יחול לחבר סאב של רכב לרסיבר של JVC ,ו אם כן אך אני יחול לעשות זות ?

כי שמעתי ש לסאב של מערכת קולנוע ביתי יש הגברה מישלו.

תודה מירוש

@@@--(*_*)--@@@ @@@--(*_*)--@@@ @@@--(*_*)--@@@ @@@--(*_*)--@@@

פורסם

על איזה סאב אנחנו מדברים?

וקח בחשבון שהוא צריך להיות מחובר ליציאת רמקולים ולא ליציאת Pre-Amp.

כמו כן רצוי לפלטר אותו קצת.

וכמו שאייל אמר - אין יציאה מוגברת לרסיבר עבור סאב. צריך מגבר חיצוני...

בקיצר - לך תקנה סאב אקטיבי לבית...

פורסם

סדר:.

לשאלה של חברנו.: לא אם תחבר סאב של בית לרסיבר ערוצים רגיל של בית בעוצמה גבוהה הוא יתחמם ואף ישרף. למה? מהרבה מאמץ הוא יגיע לחום רב שישרוף את הטרנזיסטורים הסופיים. משום שרוב הרסיברים הפשוטים הללו בנויים משני טרנזיסטורים סופיים לכול ערוץ, והם לא מסוגלים להעביר את כול האמפר הדרוש לאלמנט בעל התנגדות הנמוכה, בשל כך הם עלולים להתחממם מאוד ממאמץ ואף להישרף. ועל זה אין אחריות חבר.

סאב צריך להיות עם הספק יותר גבוה משל רמקולים משום שזה תדר נמוך ואתה צריך להדגיש אותו. בגלל זה אתה צריך מגבר בנפרד עם מערכת חשמל אחרת.

הגברות חזקות עולות יותר מהגברות חלשות וזה הגיוני כי יש יותר חלקים וחלקם יותר חזקים מהרגילים.

לרמקולים של בית ולהגברה אין סיבה להיות בעליי התנגדות נמוכה בגלל שהמתח הכניסה אינו מוגבל * כמעט (עד שמפסיקים את התשלומים לחברת חשמל). אלמנטים של רכב בנויים בדרך כלל ב4, 2 או 1 אום. בגלל מתח ובכלל כוח יחסית נמוך ברכב. בשביל להגיע לעוצמה X ברמקול של 8 אום צריך שנאי עם מספר ליפופים יותר גדול מאשר להגיע לאותו הכוח X לרמקול של 4 אום. זה לא אומר שנאי יותר חזק רק מתח שונה. זה מתקזז ב4 אום השנאי בעל אמפר יותר גבוה וב8 אום השנאי עם מתח יותר גבוה.

מגברים של בית בדרך כלל מפעילים 4 אום ללא בעיה אבל יתחממו מגברים ישנים חלקם מסוגלים וחלקם לא אילו שבנויים על בסיס STK לא מסוגלים. ההבדלים בין 4 אום ל8 אום זה השיש יותר טרנזיסטורים סופיים בהתנגדות הנמוכה. מגברים בעליי התנגדות נמוכה יותר יקרים ויותר יעילים

אבל זה תלוי במידת העוצמה במגבר של 100W ב4 או 8 אום מחיר החלקים כמעט זהה, אבל כשההספקים עולים מדבר על 500 וואט המגברים בעלי התנגדות נמוכה יקרים יותר כי יש יותר חלקים (טרנזיסטורים סופיים) או ש... חלקים יותר חזקים וזה אומר יקרים יותר.

בשביל להפעיל אלמנט בעל התנגדות נמוכה צריך יחסית יותר טרנזיסטורים סופים בשוואה לאלמנט שהוא בעל התנגדות גבוהה כי העברת האמפר היא יותר גדולה פי 2 (עם עושים השוואה של 8 ל 4 אום) . מגבר של 1 אום יכול להפעיל גם 8 אום גם 4 אום גם 2 אום וגם 1 אום וזה יתרון.

זה היתרון במגברי התנגדות נמוכה יתרון נוסף הם מתוכננים להיות יציבים מאוד כי התנגדות נמוכה זה דבר לא יציב. לעומת זאת מגבר של 8 אום לא מסוגל להפעיל 4 או 2 אום. בגלל שאין לו את הכוח או שיש לו אבל הוא עלול להינזק כי ה אלמנט בעל ההתנגדות הנמוכה, טיבעי שהוא ינסה להוציא מהמגבר יותר מימה שהוא יכול כי יש פחות התנגדות. מגברי התנגדות נמוכה קצת יותר מורכבים וזה מתבטא גם במחיר - שוב בהשוואה לעוצמה.

בשביל לבנות "סאב אקטיבי" טוב. אתה זקוק ל7 חלקים:

קרוס אובר.

סאבוופר.

מגבר.

תיבה.

מעגל הפעלה\כיבויי אוטומטי.

ספק כוח.

ומעגל הגנה.

עם תרצה הדרכה\בניה. אני בפרטי.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

תודה לתמיר על הסבר הברור, יבנתי ש יותר קל ליקנות סאב אקטיבי למערכת ,מעשר להיתסק אם סאב של רכב .

תודה לכולם.

@@@--(*_*)--@@@ @@@--(*_*)--@@@ @@@--(*_*)--@@@ @@@--(*_*)--@@@

• תוכן חדש...