Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4737 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי ברלינגו מולטי ספייס שנת 2002 מנוע 1900 (ללא טורבו),

אספר את כל ההשתלשלות הרלוונטית ובסוף אשאל.

- לפני כחודשיים הלך הפולי מנוע ברכב, קניתי פולי מנוע חדש מחברת מישלין (לא ידוע לי את שם החברה היצרנית), והרכבתי אצל המוסכניק שלי שאמר שצריך גם טיימינג, אז קניתי סט טיימינג מקורי ובאותו התיקון הוחלפו הפולי הטיימינג וכמה רצועות על הדרך.

- אחרי חודש שוב תקלה ברכב, הפעם המדחס של המזגן נתפס ונטחן, החלפתי מדחס

- מכאן מתחיל הבלאגן: אחרי 3 שבועות מהמדחס, הפולי מנוע החדש שהורכב שוב נדפק המנוע התחיל לגמגם, הרכב הגיע בגרירה למוסך ושם הוחלף הפולי החדש בפולי אחר מאותו סוג. (בגלל שקניתי את הפולי בנפרד ולא מהמוסך שילמתי עבודה בשנית ועל הפולי הדפוק זוכיתי)

- היום חודש מאז החלפת הפולי הדפוק באחר, שוב פעם יש סימנים מהפולי שהוא נדפק כמו ב 2 פעמים הקודמות. הסימנים הם 1. שהמזגן לא נכנס לפעולה (המדחס כאילו מתחיל לפעול ומייד מפסיק) 2. בזמן שהאוטו עומד ההגה קשה ולא ניתן לסיבוב, ואם אני מסובב אותו עם קצת כח אז נדלקת לי מנורה של מצבר בצבע אדום בלוח השעונים. וכן בזמן שאני מנסה מפעיל קצת כח לסובב את ההגה המאורר (מפוח) מפסיק לפעול, ומיד שאני מרפה מההגה המאורר שוב פועל.

מניסיון העבר אני די בטוח שזה קשור לפולי,

אני בבעיה כי קניתי את החלק במקום אחד ואת העבודה עשיתי במקום אחר, כך שחנות חלקים לא מוכנה לזכות אותי על פולי נוסף ואומרת שיש בעיה ברכב או שהמוסכניק לא יודע להחליף פולי, והמוסך טוען שהחלק זבלה, ופירוק + הרכבה נוסף יעלה לי כסף כרגיל.

** אציין שהמוסכניק שלי ותיק ובעל ניסיון ושהרכב שלי מטופל טוב ובזמן.

עד כאן המצב, עכשיו אשאל.

1. מה יכול להיות שלא בוצע טוב בהחלפה של הפולי (נאמר לי ע"י החנות חלפים שיכול להיות שהמוסכניק סגר את הבורג חזק מידי)

2. האם יש קשר בין ההחלפה של הפולי לזה שהלך המדחס מזגן

3. איזה בעיה יכולה להיות ברכב שתגרום לפולי מנוע לההרס שוב ושוב, אם בכלל?

4. האם החלפת פולי היא פעולה מורכבת שיש שם סיכוי מוגבר לטעויות?

5. האם מישהו מכיר את הפולי מנוע שמשווקים מישלין ויודע לתת עליו חוו"ד

אודה לתשובה מקיפה ומהירה

פורסם

שלום

מאד קשה לתת לך תשובה רצינית על השאלות הרבות שאתה שואל, בעיקרון כשמרכיבים פולי או רצועה חדשה או כל אחד

מהרכיבים שהרצועה מסובבת וכן הגלגלות והמותח , יש להקפיד שהרצועה רצה ישר וכל הרכיבים נמצאים בקו אחד.

אני חושב שזה לא תקין שאנשים באים למוסך עם חלקים שהם קנו .

אני מציע לך לאפשר למוסכניק שאתה סומך עליו לקנות את החלקים, הוא ידע טוב ממך אם החלקים משובחים או לא, ולכן

גם יתן לך אחריות כוללת על העבודה, דבר שאני מבטיח לך , בחשבון סופי ישתלם לך !!!

פורסם

אמ הדרך ממש לא נכון, יש אנשים שמטפלים במוסכים כלליים ולא מתמחים, הכללים בד"כ יביאו תחליפי זול סיני או טורקי ויגזרו את הקופון רווח, עדיף תמיד להביא את החלקים בעצמך ולהקפיד על רכישת מקוריים או תואמי מקור ברמה גבוהה מאוד.

על חלקים שאתה קונה יש גם אחריות, ואם יש פגם עליהם אפשר להחליפם.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
אמ הדרך ממש לא נכון, יש אנשים שמטפלים במוסכים כלליים ולא מתמחים, הכללים בד"כ יביאו תחליפי זול סיני או טורקי ויגזרו את הקופון רווח, עדיף תמיד להביא את החלקים בעצמך ולהקפיד על רכישת מקוריים או תואמי מקור ברמה גבוהה מאוד.

מי שבא עם חלק מהבית למוסך שהוא לא סומך על איכות חלקיו, עדיף שקודם יחליף מוסך

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

בהחלט יש אחריות, אבל אין החזר על העבודה.

אם קנית חלק ב 100 ש"ח, ושילמת 300 כדי להרכיב אותו ואז התברר שהוא פגום - את ה 100 תקבל בחזרה מחנות החלפים או שהחלק יוחלף, אבל את ה 300 לא, ותצטרך לשלם על העבודה פעם שניה.

אם נגרמו גם נזקים תוצאתיים עקב החלק בפגום - אז זה נופל בין הכסאות, ולרוב הנזק יהיה על חשבון הלקוח שהביא את החלק.

פורסם

מיכה אני אוהב להביא את החלפים בעצמי, אני יודע מה קניתי ומה עשיתי ומה הבאתי, לא נגמר לי בדיוק במלאי אבל יש את הטורקי הזה אבל לא נטרח לעדכן את הלקוח, או אין שמן סינטטי מלא 5-40 אז נשים חצי סינטטי.

התענוג שמוביל אותך

פורסם
בהחלט יש אחריות, אבל אין החזר על העבודה.

אם קנית חלק ב 100 ש"ח, ושילמת 300 כדי להרכיב אותו ואז התברר שהוא פגום - את ה 100 תקבל בחזרה מחנות החלפים או שהחלק יוחלף, אבל את ה 300 לא, ותצטרך לשלם על העבודה פעם שניה.

אם נגרמו גם נזקים תוצאתיים עקב החלק בפגום - אז זה נופל בין הכסאות, ולרוב הנזק יהיה על חשבון הלקוח שהביא את החלק.

זה מה שקורה לי עכשיו.

יש בינתיים תשובות למה ששאלתי, אני ממש חייב תשובות בהקדם כי אני לא רוצה להכנס למוסך בלי שיעורי בית

פורסם

איך קבעת שפולי לא היה תקין הקודם וגם זה ?

האם פס שיכוך התנודות וויברציות העשוי גומי בין שני חלקי המתכת אינו תקין או קרוע ?

האם הורכבה הרצועה בצורה נכונה ?

צלם תמונה ותעלה לפה לצפיה

האם המותחן הדינמי של הרצועה תקין ?

יש מוסכים שכאשר המותחן הדינמי מתבלה שמים רצועת אביזרים קטנה יותר מהדרוש במטרה למתוח אותו יותר ולבטל חופשים ורעשים.

איזו מידת רצועת אביזרים הותקנה אצלך ?

כמובן שפולי מקורי שקט יותר בפעולת המנוע אך מחירו גבוה משמעותית מהחליפי.

המוסך צודק שאינו אחראי במידה והרכיב את החלק כראוי ולחנות החלפים אין תמיד זמן וכוח ללקוח ״קטן״ כמו מישהו שבא לקנות חלקים לריכבו הפרטי, אז אל תתרגש מהיחס של הניפנוף.

אני לא מסכים עם מה שכתבו פה, מוסכים כללים יכולים להביא בקלות רבה חלפים מקוריים כאלו ואחרים לבקשת הלקוח ואם במוסך שאתה מטפל אינך סומך שהוא ישים חלק איכותי אז תעשה אחורה פנה משם .

דרך אגב, נפוץ מאד שמוסכי חברה מרכיבים חלפים סיניים או טורקים ולפעמים לא מיידעים את הלקוח.

אני במקומך לא הייתי בא עם הסנוויץ למסעדה !

• תוכן חדש...