Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקנות הובלת חפץ ארוך ברכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צריך להוביל חפץ לא רחב יחסית אך ארוך( נמצא בתוך קרטון מרובע 14 על 14 ס"מ) , שאכניס מאחור לרכב 5 דלתות ויבלוט כמטר החוצה מאחור כשהדלת האחורית תיקשר לא סגורה עד הסוף.

מישהו ידע מה התקנות בנושא?

האם זה מותר ואם כן איך מסמנים את זה ?

מצאתי ברשת רק תקנות להובלה מקצועית.

פורסם

תודה.

זה בעצם יסתיר מאחור את המספר כי המכסה האחורי יהיה מורם קצת וקשור.

מה עושים במקרה כזה, משולש, או סרט אדום?

פורסם

נתנו לך קישור לחוק, אתה יכול לקרוא אותו במקום לשאול שאלות, הכל כתוב שם:

שאלה ראשונה שלך:

תק' (מס' 3) תש"ס-2000

(ב) שהמטען או מכסהו לא יחסום ולא יגביל את שדה ראייתו של הנוהג ברכב מלפניו ולצדדיו, לא יסתיר מעיני הנהג את מראות התשקיף, למעט כאשר הרכב שמוביל את המטען מלווה כל העת על ידי רכב אחר, ולא יחסום את הכניסה לתא הנהג והיציאה ממנו;

(ג) שהמטען או מכסהו לא יסתיר מעיני עוברי דרך אחרים את הפנסים, לוחיות-הזיהוי, מחווני הכיוון או המחזירורים של כלי הרכב; וכל סימון אחר למטרת  בטיחות;

(3) חלוקת המשקל של המטען של הרכב וסידורו מאפשרים הובלת המטען בבטיחות וביציבות;

(4) המטען, מכסהו ומכסה הרכב, מחוזקים היטב באופן שלא יישמטו ולא יתרופפו עקב הנסיעה או מחמת הרוח;

שאלה שניה שלך

סימון קצה של מטען חורג תק' (מס' 3) תש"ל-1970 תק' תשנ"א-1990

88. (א) היה מטען חורג מחוץ לחלק הקדמי ביותר של הרכב, יסמן המוביל את המטען בקצה החורג כאמור, בין בזמן תאורה ובין שלא בזמן תאורה במשולש.

תק' תשמ"ח-1987 תק' תשנ"א-1990

(ב) היה מטען חורג מחוץ לחלק האחורי ביותר של הרכב, יסמן המוביל את המטען בקצה החורג כאמור, בין בזמן תאורה ובין שלא בזמן תאורה במשולש.

תק' תשנ"א-1990

(ג) המשולשים האמורים בתקנות משנה (א) ו-(ב) יהיו כאמור בחלק ג' בתוספת השניה ויוחזקו תמיד במצב נקי.

תק' (מס' 2) תשל"א-1971

(ד) הוראות תקנה זו יחולו בין אם הרכב נמצא בתנועה ובין אם הוא עוצר, עומד או חונה.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

תודה.

עדיין, אם שמת לב, שאלתי בסוף התיחסה למצב בו הדלת האחורית מורמת בזמן הובלת המטען והשאלה היא איך זה משתלב עם התקנה הזו:

"שהמטען או מכסהו לא יסתיר מעיני עוברי דרך אחרים את הפנסים, לוחיות-הזיהוי, מחווני הכיוון או המחזירורים של כלי הרכב; וכל סימון אחר למטרת  בטיחות;"

פורסם

אם דלת תא המטען מורמת קצת עדיין אפשר לראות אותה, אמרת 15 ס"מ גובה.

תכלס, תלוי איפה וכמה רחוק אתה הולך לנסוע עם זה.

אם זו לא נסיעה בין עירונית ארוכה - סביר להניח שלא תהיה לך שום בעיה עם המשטרה (אני לא אחראי, אבל אני הייתי לוקח

את הסיכון הקטן הזה, יצא לי כבר בעבר).

אם אתה רוצה להיות בטוח - שים משולש בקצה המטען, תכין קרטון עם מספר הרכב כתוב באופן ברור ותתקין אותו

ככה שיראו אותו טוב, וסע לשלום.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...