Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4759 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים רכשתי את הרכב, יד ראשונה עם 105KK, במצב מכני מעולה.

נהגתי עליו במשך כשבוע לפני ההסבה, גם בעיר וגם כמה נסיעות בינעירוניות, והוא הרגיש מצוין. המנוע עדיין מלא בכוח, והגיר תפקד חלק, למעט נקישות קלות מאוד פה ושם (הבעיה הזאת כבר נדונה רבות בפורום ואם וכאשר המצב יחמיר- הפתרון ידוע).

כל המערכות החשמליות של הרכב עובדות באופן מושלם.

לפני כשבוע התקנתי מערכת גז במקום מאוד מומלץ (גם פה בפורום), לדעתי החברה הכי ותיקה בתחום.

אומנם עלה קצת יותר יקר, אבל העדפתי לשלם יותר ולעשות את זה במקום בעל שם.

ביום שלישי הרכב הוצאתי את הרכב ממרכז ההתקנות. המתקין אמר שהוא עשה בדיקה בלחץ למערכת שלו, וכן בדק את מערכת הקירור שלי ולדבריו יש לי נזילת מים "עצבנית" (בדקתי את זה לאורך מספר ימים ואם בכלל יש נזילה היא מינורית וממש לא "עצבנית"), וכן הוא אמר שאחד החיישנים על ראש המנוע לא היה מחובר והוא חיבר אותו בחיבור מאולתר, ובכל מקרה המליץ לי לגשת למוסך על מנת לבדוק את הדברים.

באותו יום נסעתי לת"א (כ-50K), וכשעמדתי באחד הרמזורים, החלטתי לכבות את המזגן. כמה שניות לאחר כיבוי המזגן הרכב רעד קלות ונכבה. ניסיתי להניע שוב והצלחתי רק כשרגל הייתה על הדוושה.

יום למחרת נדלקה נורת אזהרה (אני חושב CHECK ENGINE).

ביום חמישי חזרתי למרכז ההתקנות לבדיקת הטכניון, וכן לתיקון התקלות.

בחמישי בערב שוב הרכב כבה פעמיים, הפעם כבר תוך כדי נסיעה (ברגע שהורדתי את הרגל מהדוושה), ביום שישי כבה פעם נוספת באותה צורה, והערב כבה פעם נוספת בעמידה בניוטרל (כשהמזגן עובד).

נוסף על כך, כשהרכב עומד ב-N/P, הוא יחסית רועש ורועד למה שהיה קודם. לפני ההתקנה הוא היה שקט ברמה שהיית צריך להתקרב על מנת לדעת שהוא אכן מונע.

כמו כן צריכת הגז בנסיעה משולבת גבוהה בכ-20% לעומת צריכת הדלק בתנאים דומים.

מחר אמורים לתאם לי שוב כניסה למרכז ההתקנות, אבל האמת שהתחושה שלי לאחר ההתקנה כבר ממש לא טובה.

למי שאין סבלנות לקרוא את הכל, אז לסיכום, אלו הבעיות:

לאחר התקנת מערכת הגפ"מ,

1. מספר פעמים הרכב רעד וכבה במצב P/N, במיוחד כשהמזגן כבוי אבל גם כשהוא דולק.

2. מספר פעמים הרכב כבה תוך כדי נסיעה כשאני מוריד את הרגל מהגז בנסיעה איטית יחסית.

3. לאחר שהרכב כבה, ההנעות קשות ומצליחות רק עם רגל על הדוושה.

4. במצב N/P הרכב רוב הזמן רועד ורועש משמעותית יותר לעומת המצב לפני התקנת המערכת.

5. צריכת הגז גבוהה ב-20% לעומת צריכת הבנזין.

פורסם

אהלן. גם אצלי יש אימפלה מוסבת לגז (קרוב לשנתיים), שנת 2005. הרכב אצלי בערך בחודש שאחרי ההתקנה נכבה לי כמה פעמים ביציאה מרמזורים, כשהלכתי חזרה למתקין (כאן בב"ש) הוא פשוט חיבר מחשב וביצע כיוונון כמו שצריך, מאז הבעיה נעלמה ולא הופיעה יותר. תבדוק אולי גם במקרה שלך צריך כיוונון טוב, לא כולם יודעים לכוון אותו דבר, מנסיון, למשל אצלי הכיוונון בהתקנה לא היה איכותי כמו הכיוונון השני שבוצע ע"י בחור אחר מההתקנות.

לגבי נזילת מים, תבדוק את הבנדים שמחזיקים את צינור ה "ר", מחלה ידועה באימפלה, בד"כ משם אובדים מים. תבדוק גם את הצינור עצמו, אני נאלצתי להחליף אותו לפני שנה בערך עקב נזילה קלילה, הוא נראה לכאורה בסדר אבל אחרי שפירקתי אותו, הוא היה קרוע. תקווה רק שהצינור ברזל שבפנים לא קרוע כי זה כבר סיפור יותר רציני.

לגבי הגיר אני מציע לך לתקן את הדפיקות, בינתיים הגיר נשחק וצריכת הדלק שלך גבוהה יותר, בוודאות. החלק ב Ebay שאתה צריך (וסת לחץ שמן גיר) עולה 200 ש"ח. ההחלפה תעלה לך עוד 1000-1200 או משהו כזה.

צריכת הגז שלך קצת גבוהה מידי אבל זה לא חריג, אצלי ההפרש בין דלק לגז הוא באזור ה 15%, של איזו חברה המערכת?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

בדקתי מים כמה פעמים בימים האחרונים ולא ראיתי ירידה במפלס, לא ברדיאטור ולא במיכל עיבוי, אז אני בספק אם אכן קיימת נזילה.

המערכת היא של LOVATO.

חבר אמר לי שצריכה גבוהה יכולה לנבוע גם מחיישן חמצן ו/או חיישן מסה לא תקינים. האם מומלץ בכל מקרה להחליף חיישן חמצן וחיישן מסה ברכב? זה יחסית כסף קטן (ב-EBAY), והתועלת נראית גבוהה.

פורסם

גם אצלי מערכת של Lovato. תבקש מהם שוב כיוונון ותגיד להם על הדרך שיבדקו גם אם כל החיווט מחובר כמו שצריך, כשהייתה אצלי הבעיה, 2 חוטים שמחוברים בין המזרקים של הגז לחוטי ההצתה היו מוברים הפוך. תוך כדי הכיוונון הוא גם שם לב להצלבה הזו וסידר את זה חזרה בסדר הנכון. אולי גם אצלך יש בעיה דומה? הוא אמר לי שאז שלא פלא שהרכב נכבה כי 2 חיבורים היו מוצלבים.

לגבי מפלס המים, לא יודע תעקוב אחרי הענין, אבל אם אין לך סימנים של מים באזור של הבאנדים של הצינור שם אז זה בטח בסדר.

צריכה גבוהה - אמרת שזה ביחס לבנזין, 20% זה קצת הרבה אבל לא חריג לדעתי. כמה הייתה הצריכה שלך על בנזין? בתוך ומחוץ לעיר? אצלי על בנזין היא הייתה עושה 1/6.5-7 בעיר ו 1/12 בחוץ. על גז בערך 15% יותר, סביב ה 1/5.5 בעיר ו 1/10.5 בחוץ. פחות או יותר כן? בקיץ הצריכה קצת עולה בגלל המזגן וזה טבעי.

חוץ מזה כמו שרשמתי לך קח בחשבון שהוסת של הגיר שלך שגורם לדפיקות גורם גם לצריכת דלק\גז גבוהה יותר, זה בוודאות. אני מניח שהדפיקות הן בעיקר בין הילוכים 2-3 ושים לב שהוא בטח מושך לך את ההילוך השני יותר מהרגיל, ורק אם אתה משחרר את הגז הוא מחליף בליווי בעיטה קלה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

מאד יכול להיות שאותו "חיישן" מסתורי שהמתקין חיבר עבורך זה הקונקטור של השסתום EGR שנותק בעבר מכיוון שלא היה תקין וגרם בדיוק לבעיות שאתה נתקל בהן כרגע.

הרכב יכול לנסוע מצוין גם בלי EGR, צריכת הדלק אולי תהיה גבוהה מעט (לא משמעותית).

בכל מקרה נסה לנתק בחזרה את החיבור שהמתקין עשה ואולי הבעיה תיעלם. גם אם מדובר בחיישן כלשהו אחר (לא הEGR) יכול להיות שהניתוק הזה היה מכוון כדי לעקוף בעיה כלשהי.

בהצלחה, מקווה שיסתדר כך או אחרת

פורסם

עדכון:

הרכב יצא היום מהמוסך, והבעיה הייתה צינור אויר קרוע של המצערת (או משהו כזה, באמת שאינני מבין בזה).

מקווה שאכן הכל יסתדר מעכשיו.

מצורפות תמונות.

resized_2013-06-17 18.19.06.jpg

resized_2013-06-17 18.17.24.jpg

• תוכן חדש...