Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4779 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני מעוניין לרכוש איביזה גודשת בתקציב של בערך 35k-40k.

יש המון דגמים לרכב הזה ואני לא מצליח להבין מה יותר טוב.

יש 20vt/cupra/fr/sport.

איזה מהרכבים נחשב יותר חזק,אמין,והכי חשוב גודש (אני יודע רק על ה 20vt).

בנוסף ראיתי רכב עם טורבו ואינטרקולר חזית משופר, אם אני קונה רכב כזה אני עובר טסט או שזה לא חוקי?

-I'd rather loose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car, is your story, so don't let someone else write the book. -Moog 

פורסם

איביזה טורבו 20VT היא דור 3 2001-2002. מגיעה עם טורבו K03.

FR וקופרה זה דור רביעי 2005-2008 כאשר עברה מתיחת פנים ב2007. שניהן מגיעות עם טורבו K03S.

כולם בערך באותה רמה של אמינות. הFR והקופרה די זהות כשאר ההבדלים הם 150 כ"ס בFR ו180 כ"ס בקופרה.

בפועל ההבדלים הם אינטרקולר חזית מקורי בקופרה לעומת צידי בFR, ברקסים גדולים יותר בקופרה 312 מ"מ לעומת 288 מ"מ בFR ומתלים קשיחים יותר בקופרה.

קולר חזית לרוב לא עושה בעיות בטסטים, מה שכן יכול לעשות בעיות זה צנרת ללא ממיר, דוד אחורי רועש ופילטר אוויר פתוח.

ככל שתתקדם בשנתון והק"מ יהיה יותר נמוך כך האמינות תהיה גבוהה יותר אבל אם רכב כזה לא טופל כמו שצריך אז יהיו בעיות..

בתקציב הזה אולי תוכל למצוא לאון 4 2002 או לאון טורבו הנעה קדמית שנת 2003. גם כן מנוע 20VT עם 180 כ"ס, K03S וגיר 6 הילוכים.

פורסם

בתקציב הזה אולי תוכל למצוא לאון 4 2002 או לאון טורבו הנעה קדמית שנת 2003. גם כן מנוע 20VT עם 180 כ"ס, K03S וגיר 6 הילוכים.

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת, מה זה לאון 4?

איזה דגם ספציפי של לאון יכול להיכנס בתקציב?

בנוסף לפי מה שאתה אומר רק האיביזה 20vt תיכנס לי בתקציב מבחינת שנתון וכסף,נכון?

ולגבי הקולר חזית,אם הוא לא מקורי עדיין אפשר להעלים עין לגביו בטסט? פשוט ראיתי 20vt עם קולר אפטרמקרט.

-I'd rather loose by a mile because I built my own car, than win by an inch because someone else built it for me. Your car, is your story, so don't let someone else write the book. -Moog 

פורסם

לאון 4 זה הנעה כפולה והיא יוצרה רק ב2002. מ2003 זה רק הנעה קדמית. שניהם עם מנוע 1.8T 180 כ"ס.

איביזה טורבו 02-03 תוכל להיכנס ואולי גם FR 2005 אבל זה מאוד גבולי.

לא אמורה להיות בעיה עם קולר אפטרמרקט..

פורסם

האם יש עוד דברים שאני צריך לדעת על הרכבים הנ"ל?

מחלות? תקלות? מה לבדוק לפני קנייה וכו'?

זה יהיה הרכב הגודש הראשון שלי..

פורסם

יש כמה דברים עיקריים שצריך לבדוק:

-קלאץ'

-טיימינג (לבדוק מתי נעשה פעם אחרונה)

-גיר (בעיקר מעבר מ1 ל2)

-טורבו (לבדוק שלא מעשן/משחיץ וכו'

כמובן שיש עוד הרבה דברים קטנים שהם חלק מתחזוקה שוטפת. תצטרך להשאיר סכום כסף בצד לתקלות לא צפויות ובלאי.

פורסם
יש כמה דברים עיקריים שצריך לבדוק:

-קלאץ'

-טיימינג (לבדוק מתי נעשה פעם אחרונה)

-גיר (בעיקר מעבר מ1 ל2)

-טורבו (לבדוק שלא מעשן/משחיץ וכו'

כמובן שיש עוד הרבה דברים קטנים שהם חלק מתחזוקה שוטפת. תצטרך להשאיר סכום כסף בצד לתקלות לא צפויות ובלאי.

אוקי, תודה רבה לך על העזרה :-P

• תוכן חדש...