Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דוגמא לא רלוונטית המכס במוצרי חלב הוא 100 % להגן על המחלבות בארץ.

בשורה תחתונה שוב יש לא מעט נוזלי קירור טובים שהם לא במחיר מופקע וזה עובדה.

חיפוש ממש זריז ברשת http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91

אני לא מתבייש לשלם על איכות מצטער זה לא המקרה.

לסיכום אם אתה חושב שמוצדק לקנות במחירים האלו מאחל לך בהצלחה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל מה שניסיתי להסביר לך שכאשר יבואן מזמין כמות ענקית הוא משלם מיסים שאתה בתור אדם פרטי לא משלם ומן הסתם זה מתגלם במחיר המוצר. לי אישית ברכב שלי אין נוזל קירור מקורי (מן הסתם כי הרכב שלי לא ממש שווה את זה) וגם לרכב של אחותי שאני מופקד על הטיפולים שלו אין את הנוזל המקורי אלא נוזל איכותי תחליפי. לכאן או לכאן אני מבין את המחירים ולא מאשים אף אחד בגניבה, הפקעת מחירים, חזירות וכיוצא בזה.

אגב, קבל שאפו על הפרסומת חינם שנתת לבית העסק כאן.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מכיוון שאין לך בעיה עם הפקעת מחירים וחזירות, מן הראוי לציין איזה עסק אתה מנהל כדי שנדע להתרחק ממנו.

פורסם
דוגמא לא רלוונטית המכס במוצרי חלב הוא 100 % להגן על המחלבות בארץ.

בשורה תחתונה שוב יש לא מעט נוזלי קירור טובים שהם לא במחיר מופקע וזה עובדה.

חיפוש ממש זריז ברשת http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91

אני לא מתבייש לשלם על איכות מצטער זה לא המקרה.

לסיכום אם אתה חושב שמוצדק לקנות במחירים האלו מאחל לך בהצלחה.

מעניין...

החנות שבקישור, מוכרת G13 סה"כ ב 5 ש"ח פחות מצ'מפיון "הגנבים".

כנראה, שעל איכות משלמים בכל מקום ללא קיצורי דרך וללא מתנות חינם.

http://www.autostore.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A8-VW-Coolant-G13.html

פורסם
מכיוון שאין לך בעיה עם הפקעת מחירים וחזירות, מן הראוי לציין איזה עסק אתה מנהל כדי שנדע להתרחק ממנו.

מה זה הפקעת מחירים? יש חוק שאומר כמה מותר וצריך לגבות על שמן מנוע, נוזל קירור וכיוצא בזה? מצידי שעסק יגבה 1000 שקל על נוזל קירור. זכותו הבלעדית. כל עוד הוא שם מחיר על המדף או על המוצר אז זה חוקי ביותר. מצד שני, אם הוא יגבה יותר מדיי אנשים פשוט לא יקנו ממנו ואז הוא בעצם הבקיע גול עצמי.

ובנימה זו אני מודה לך מאוד שאתה מזכיר לי שטוב עשיתי שלא פירסמתי את עצמי כאן כי ישנם אנשים שמסוגלים להוציא שם רע בתוך שניות לעסק ולא בצורה הוגנת. למרבה הצער, לבנות שם טוב ומוניטין זה יותר קשה מאשר ללכלך על אדם או עסק כזה או אחר.

לפני שאתה קורא לאנשים שמנסים להרוויח את הלחם שלהם בכבוד מפקיעי מחירים וחזירים אני ממליץ לך לפתוח עסק משל עצמך ואז אולי תשכיל לדעת ולראות שזה לא כזה שחור ולבן כמו שאתה חושב. יש המון דברים מסביב.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
מה זה הפקעת מחירים? יש חוק שאומר כמה מותר וצריך לגבות על שמן מנוע, נוזל קירור וכיוצא בזה? מצידי שעסק יגבה 1000 שקל על נוזל קירור. זכותו הבלעדית. כל עוד הוא שם מחיר על המדף או על המוצר אז זה חוקי ביותר. מצד שני, אם הוא יגבה יותר מדיי אנשים פשוט לא יקנו ממנו ואז הוא בעצם הבקיע גול עצמי.

ובנימה זו אני מודה לך מאוד שאתה מזכיר לי שטוב עשיתי שלא פירסמתי את עצמי כאן כי ישנם אנשים שמסוגלים להוציא שם רע בתוך שניות לעסק ולא בצורה הוגנת. למרבה הצער, לבנות שם טוב ומוניטין זה יותר קשה מאשר ללכלך על אדם או עסק כזה או אחר.

לפני שאתה קורא לאנשים שמנסים להרוויח את הלחם שלהם בכבוד מפקיעי מחירים וחזירים אני ממליץ לך לפתוח עסק משל עצמך ואז אולי תשכיל לדעת ולראות שזה לא כזה שחור ולבן כמו שאתה חושב. יש המון דברים מסביב.

הקישור שהבאתי הוא סתם דוגמא תריץ חיפוש תגלה שאלו המחירים. ואתה מזכיר לי שטוב שיש שוק חופשי שבו נקבעים מחירים הגיוניים ושפויים ולא כל אחד מערבב שיקולים אישיים במחיר המוצר. ווואלה אם אתה לא מסוגל למכור במחיר זה כדי שתבדוק אצלך מה לא עובד... ואני לא מדבר בנימה אישית.

פורסם

את זה חביבי אתה עשית בעצמך במילותיך שלך.

וכרגיל אתה חושב שאתה הכי חכם והיחיד שהתנסה בניהול עסק.

מעניינת העובדה שיש אלפי בתי עסק קטנים בישראל שכן מצליחים להתקיים בכבוד וכל זאת מבלי להפקיע מחירים ולהתנהג בחזירות.

אולי אתה צריך לשקול משלח יד אחר ?

פורסם
איזה נוזל קירור בדיוק החליפו לפותח השירשור המיותר הזה ובאיזו כמות?

עם יחס כזה, אתה לא באמת שווה תגובה. זו הפעם האחרונה שאני מגיב לך עד שתחליט לשנות את היחס שלה. אדם לאדם, מכיר?

ממתי אנחנו מודדים בגלון בריטי ?

כל הגלונים של נוזלי הקירור שנתקלתי הוא 3.78

איפה בדיוק נתקלת ב-3.78 ליטר? מעולם לא ראיתי משהו שהוא פחות מ-4 או 5 ליטר עגול. בתקופה האחרונה הולכים יותר ויותר לכיוון ה-5 ליטר. מאחר ואנשים ממשיכים לקרוא לזה גלון. כולל המוסכים בחשבוניות שלהם, הגיוני שהם מתכוונים לזה שגלון שווה מיכל של 5 ליטר. שזה בדיוק מה שהם מוכרים.

צודק, אני לא מבין כאן עניין. ניהלתי 3 חנויות בחו"ל אז אין לי שמץ של מושג איך עסק מתנהל. אתה משווה לי פרסטון עם נוזל קירור מקורי של טיוטה באמת אחלה השוואה. אתה רוצה לשים פילטר תחליפי ברכב? אחלה, אבל אל תתלונן ותלין שעסק שמוכר את הפילטר המקורי הוא גנב.

כמו שהסברתי כמה פעמים כאן אבל לאנשים קשה לקלוט, שופרסל יכולה להפסיד על ארגז קוקה קולה (וזה מה שהם עושים בפועל, אני יכול להראות לך מחירון של קוקה קולה לעסקים ובקבוק קולה עולה יותר ממה שסופרסל מוכרים אותו לצרכן) אבל מצד שני, אחרי שהם גרמו לך להיכנס אליהם לסופר הם מרוויחים עלייך בגבינה הצהובה למשל או במוצר אחר. כנ"ל עם אייס\אוטודיפו שהם כבר הפכו לסניף אחד בהרבה מקומות. למוסך לעומת זאת יש רק רווח על החלקים והעבודה וזהו זה. אין לו מאיפה להוריד לך ממש.

איזה גילוי נאות אתה רוצה? שאני מודע לכל הדברים שאדם רגיל מן המניין לא מודע להם? אין לי מוסך ואני לא מכונאי אבל ניהול עסק זה ניהול עסק ואין הרבה הבדלים אם זה מוסך, סופרמרקט או חנות לחלפי רכב.

חבל שאתה ממשיך להתעקש. אבל עכשיו אני גם מבין למה. שהרי אתה בעל אינטרס, ככל הנראה.

הסברתי כבר למה היבואנים והמוסכים לא מפסידים. אבל יותר קל לך לחזור בכל פעם מחדש לדוגמת השופרסל. כאילו שאתה לא יכול להכנס ולקנות רק את החלב, הקורנפלקס ועוד מוצרים שזולים וללכת למגה בול שליד ולקנות את המוצרים האחרים שזולים.

למיטב ידיעתי, באוטו דיפו/אייס יש נוזלי קרור גנריים (לא הכי איכותיים).

ולא מקוריים של היצרנים, כגון G13 של פולקסווגן או פראפלו של פיאט

לדוגמא, G13 בנפח ליטר וחצי למהילה 50% כלומר 3 ליטר של נוזל מוכן ומקורי

עולה בצ'מפיון 90 ש"ח.

אני לא יודע מה צ'מפיון מוכרים. אני רק יודע שיפנאוטו עובדת עם פז לכל התזקיקים שלה ומבחינת סובארו זה באישור.

אהבתי את הסיום של מרוויחי לחם. כי לנסוע במכונית חדשה שעולה משהו כמו 300,000 ש"ח ולגור בבתי פאר, זה נחשב להרוויח לחם, נכון? ;) מציע לך לבדוק כמה מרוויחים בעלי מוסכים ויבואנים למניהם. בוא נגיד שהם לא מפסידים, לרוב.

פורסם
הקישור שהבאתי הוא סתם דוגמא תריץ חיפוש תגלה שאלו המחירים. ואתה מזכיר לי שטוב שיש שוק חופשי שבו נקבעים מחירים הגיוניים ושפויים ולא כל אחד מערבב שיקולים אישיים במחיר המוצר. ווואלה אם אתה לא מסוגל למכור במחיר זה כדי שתבדוק אצלך מה לא עובד... ואני לא מדבר בנימה אישית.

קודם כל לא אמרתי כלום לגבי היכולת שלי או האי יכולת שלי למכור משהו. מה שאמרתי עד כה בסך הכל שלכל עסק יש זכות למכור מוצר באיזה מחיר שנראה לו לנכון. זכותך בתור הלקוח להחליט אם מתאים לך או לא. זה הכל, שוק חופשי, מדינה חופשית. לעסק שנמצא בקריית שמונה יותר קל למכור מוצר במחיר נמוך מאשר לעסק שנמצא בתל אביב. פה זה מיסים אחרים ושם זה מיסים אחרים.

את זה חביבי אתה עשית בעצמך במילותיך שלך.

וכרגיל אתה חושב שאתה הכי חכם והיחיד שהתנסה בניהול עסק.

מעניינת העובדה שיש אלפי בתי עסק קטנים בישראל שכן מצליחים להתקיים בכבוד וכל זאת מבלי להפקיע מחירים ולהתנהג בחזירות.

אולי אתה צריך לשקול משלח יד אחר ?

זה שיש לך משהו אישי נגדי לא מפריע לי כמו עצם העובדה שאתה מרשה לזה לחסום את היכולת שלך לחשוב באופן הגיוני ושפוי.

האם כבודו יכול לספר לי איזה עסקים הוא ניהל בעבר, מה הייתה מהות העבודה, מספר עובדים וכיוצא בזה?

חבל שאתה ממשיך להתעקש. אבל עכשיו אני גם מבין למה. שהרי אתה בעל אינטרס, ככל הנראה.

הסברתי כבר למה היבואנים והמוסכים לא מפסידים. אבל יותר קל לך לחזור בכל פעם מחדש לדוגמת השופרסל. כאילו שאתה לא יכול להכנס ולקנות רק את החלב, הקורנפלקס ועוד מוצרים שזולים וללכת למגה בול שליד ולקנות את המוצרים האחרים שזולים.

אני לא יודע מה צ'מפיון מוכרים. אני רק יודע שיפנאוטו עובדת עם פז לכל התזקיקים שלה ומבחינת סובארו זה באישור.

אהבתי את הסיום של מרוויחי לחם. כי לנסוע במכונית חדשה שעולה משהו כמו 300,000 ש"ח ולגור בבתי פאר, זה נחשב להרוויח לחם, נכון? ;) מציע לך לבדוק כמה מרוויחים בעלי מוסכים ויבואנים למניהם. בוא נגיד שהם לא מפסידים, לרוב.

כנראה שזה פשע וחטא במדינה הזו לעבוד קשה ולהרוויח נכון? מה איכפת לך שיש מישהו שנוסע ברכב שעולה 300 אלף שקל ומעלה? האם מנתח לב בעל שם עולמי צריך להצטער שהוא הרוויח את כספו בגלל שיש לו כישרון? האם בעל עסק כזה או אחר צריך להצטער? כל עוד אדם עובד ביושר ולא רומס אחרים בכדי לטפס למעלה אז שיהיה לו לבריאות. מצידי שיהיו לו 10 מכוניות ששוות 300 אלף שקל. יש יבוא מקביל ידידי, לא מתאים לך שיבואן גוזר עלייך קופון? אהלן וסהלן, לך תייבא את הרכב שלך לבד.

ולא אין לי שום אינטרס, אני לא עובד באף סוכנות רכב כזו או אחרת ואין לי שום קשר למכירת רכבים. מפריע לי שישנם אנשים שחושבים שהם יותר חכמים מכולם והם המציאו את הגלגל. אכן, אני חייב להודות, לעבוד עם קהל לקוחות זוהי אחת העבודות הקשות שיש.

פורסם

כנראה שזה פשע וחטא במדינה הזו לעבוד קשה ולהרוויח נכון? מה איכפת לך שיש מישהו שנוסע ברכב שעולה 300 אלף שקל ומעלה? האם מנתח לב בעל שם עולמי צריך להצטער שהוא הרוויח את כספו בגלל שיש לו כישרון? האם בעל עסק כזה או אחר צריך להצטער? כל עוד אדם עובד ביושר ולא רומס אחרים בכדי לטפס למעלה אז שיהיה לו לבריאות. מצידי שיהיו לו 10 מכוניות ששוות 300 אלף שקל. יש יבוא מקביל ידידי, לא מתאים לך שיבואן גוזר עלייך קופון? אהלן וסהלן, לך תייבא את הרכב שלך לבד.

ולא אין לי שום אינטרס, אני לא עובד באף סוכנות רכב כזו או אחרת ואין לי שום קשר למכירת רכבים. מפריע לי שישנם אנשים שחושבים שהם יותר חכמים מכולם והם המציאו את הגלגל. אכן, אני חייב להודות, לעבוד עם קהל לקוחות זוהי אחת העבודות הקשות שיש.

לא אכפת לי בכלל. כל עוד מציע את מרכולתו במחיר הגיוני ושווה לכל נפש. לצערי, לא כך במקרה הזה. באופן מעניין ואפילו מסקרן, כל היבואנים גובים מחירים שערוריתיים על חלפים, תזקיקים ומוצרים אחרים לרכב. ובעקבות כך גם המוסכים המורשים שלהם. וכשמישהו מנסה לפתוח את השם, למשל שוק החלפים, הם מפעילים את הלובי שיש להם כדי להכשיל את המהלך.

כמה פעמים ניסו לפתוח את שוק יבוא הרכב המקבילי? כמה פעם זה כשל? למה אתה חושב שזה כשל? וגם אחרי שזה הצליח, יש כל-כך חסמים ומכשולים בדרך שמעטי סגולה נכנסים לתחום הזה, וגם אז המחירים נמוכים בסך הכול ב-10 אחוזים.

אף אחד פה לא חושב שהוא חכם. אבל העובדה שאתה מגן בחירוף נפש על החברות מפתיעה מאוד ואפילו מעוררת מחשבה שמא יש לך, לכאורה, עניין בתחום.

פורסם
לא אכפת לי בכלל. כל עוד מציע את מרכולתו במחיר הגיוני ושווה לכל נפש. לצערי, לא כך במקרה הזה. באופן מעניין ואפילו מסקרן, כל היבואנים גובים מחירים שערוריתיים על חלפים, תזקיקים ומוצרים אחרים לרכב. ובעקבות כך גם המוסכים המורשים שלהם. וכשמישהו מנסה לפתוח את השם, למשל שוק החלפים, הם מפעילים את הלובי שיש להם כדי להכשיל את המהלך.

כמה פעמים ניסו לפתוח את שוק יבוא הרכב המקבילי? כמה פעם זה כשל? למה אתה חושב שזה כשל? וגם אחרי שזה הצליח, יש כל-כך חסמים ומכשולים בדרך שמעטי סגולה נכנסים לתחום הזה, וגם אז המחירים נמוכים בסך הכול ב-10 אחוזים.

אף אחד פה לא חושב שהוא חכם. אבל העובדה שאתה מגן בחירוף נפש על החברות מפתיעה מאוד ואפילו מעוררת מחשבה שמא יש לך, לכאורה, עניין בתחום.

כמו שאמרתי, אין לי שום קשר לאף יבואן מכוניות כזה או אחר. אני לא מגן בחירוף נפש על יבואני המכוניות. אני מגן על העובדה שזאת מדינה חופשית שבה עסק יכול למכור מוצר באיזה מחיר שהוא רוצה עד גבול מסויים. הם הוא יגבה מחיר גבוה מאוד אז לא יקנו ממנו, אם הוא יקנה במחיר זול יותר ממה שהוא צריך לגבות הוא לא ישרוד או שבקושי. אתה תתפלא מאוד לגלות שאת המוצרים שאני כן מוכר, דווקא אני מוכר בזול ועל כך יעידו כמה חברי פורום שמכירים אותי. באותו אופן שאף יבואן לא מגביל אותי למכור במחיר זול אני לא יכול לבוא בטענות לעסק שמוכר יקר. אם חנות מכולת מסויימת מוכרת ארגז קולה ב 45 שקלים האם הם גנבים? האם הם מפקיעים מחירים? לא, זכותם לגבות כמה שהם רואים לנכון על מנת להשאיר את העסק פעיל ופתוח לכל. אתה יכול לומר עליהם שהם יקרנים אבל הם לא גנבים. אל תקנה אצלם ובסופו של דבר הם יעשו בדק בית מדוע מספר הלקוחות שלהם לא גדול.

הנה דוגמה, רציתי לקנות את האטם שבא בין בית ההזרקה לבין בית פילטר האויר אצלי בפיאסטה האומללה. בחנות החלפים אמרו לי שהאטם גומי הזה עולה 500 שקל למקורי. מחיר מטורף, לפי דעתי. לא עשיתי ביג דיל, לא צעקתי שהם גנבים וגזלנים. לקחתי נייר מיוחד להכנת אטמים, בעזרת טוש סימנתי את הצורה לפי האטם הקרוע, גזרתי וזהו זה, יש לי אטם באותה צורה כמו המקורי.

פורסם

אל תכעס, אבל דמגוגיה זולה? לא בבית ספרנו!

ומה שאתה עושה, אדוני היקר, זו דמגוגיה זולה. לבוא ולספר לנו סיפורים על ארגזי קולה, חלב וביצים זה יפה מאוד. אבל מה שאתה מנסה לגרום לנו לשכוח בכל פעם מחדש הוא שתחום הרכב הוא קרטל אחד גדול. אין שום תחרות בתחום הזה. לו הייתה תחרות, היית רואה מוסך אחד מוכר נוזל קירור ראסמי שיפנאוטו מאשרת במחיר של 50 ש"ח, בזמן שאחר מוכר ב-150 ש"ח. וכך גם לגבי טיפולי רכב ועוד.

ויודע מה? אני מבין אותך, כי אתה בעצמו מהתחום. אז למה ש"תירק לבאר שממנה אתה שותה"?

פורסם

זה משעשע שאתה רושם שאני מהתחום. תשמע, אפשר להביא את הכבש למים אבל אי אפשר להכריח את הכבש לשתות. אנשים שחושבים שהם תמיד צודקים ויודעים הכל לצערי היו ויהיו בעתיד. כל טוב ורק בריאות.

• תוכן חדש...