Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכנסתי היום לפורום אחרי הרבה זמן שלא הייתי בשביל לקרוא קצת ולהשכיל ואולי לשאול שאלות לפני רכישץ רכב ספורט.

אך פתאום נתקלתי במשהו מעניין, הרבה דיבורים על קופסא של tmc שמתחברת

למנוע במנועי 1.2 tsi ומעלה את ההספק, בעצם כמו מה שתוכנת ניהול מנוע עושה רק שזה תחליף.

מישהו יכול להסביר לי מה זה הקופסא הזאת ובמה היא עדיפה על תוכנת ניהול מנוע?

היא מתאימה רק ל1.2 או גם למנועים גדולים יותר?

ומה עלות הקופסא ואיפה אפשר לרכוש?

שאלה נוספת, אני לא מבין גדול בשיפורים אבל חבר טוען שאפשר לשים פורק לחץ ברכב ללא טורבו ושזה גם יועיל.

לי נשמע קצת לא הגיוני.

אפשרי?

תודה ויום טוב!

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ענית לעצמך. הקופסא עושה בדיוק את מה שתיארת.

היא עדיפה ע"י כך שבעזרת ניתוקה הפיזי לפני כניסה למוסך או לטיפול, אין דרך לעלות על השיפור הזה באף דרך.

למיטב ידיעתי אין אותה למנועים גדולים יותר אבל חכה לעוד תגובות.

ופורק לחץ לא ניתן להרכיב על מנוע ללא טורבו.

פורסם

באתר של TMC ניתן לקבל מידע רב וכמובן לשאול שאלות (דוא"ל).

באופן כללי, הקופסא מתאימה למגוון מאוד רחב של מנועים מוגדשים (בנזין ודיזל), קטנים וגדולים.

היתרונות: קל לבצע הסרה/התקנה, ניתן להעביר את הקופסא לרכב אחר, ניתן לווסת את הגדרות העוצמה (מצבים 1-6 לרכב מקורי, 7-9 לרכב משודרג מכנית), בנוסף יש תו תקן של מכון התקנים הגרמני ואחריות על המוצר עצמו למשך 3 שנים.

טרם ביצוע התקנה יש לעיין בעלון לצרכן :), יש שם מספר דגשים חשובים.

רכישה ניתן לבצע ישירות מהאתר שלהם (המחיר הוא 300 פאונד, כ-2,000 ש"ח בארץ), כאשר מומלץ לבחור במשלוח רגיל (Royal Mail).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני מניח שאתה מדבר על זה:

http://www.tmcmotorsport.com/TuningBoxDetails.aspx?s=748806317

למיטב הבנתי מדובר על אותו מנוע בסיאט לאון (דור קודם) ולכן מרבית הסיכויים כי מדובר על אותה קופסא.

למען הסר ספק, אתה תמיד יכול לשאול אותם, הם בד"כ עונים מהר ולעניין.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
אם אתה מחפש למנוע שלך,

יש פתרון 1P0118210CDAA/1 של ABT

http://www.abt-configurator.com/configurator.aspx?ma=seat&mo=leon&ty=Limousine&tzu=1P0&langid=en

אלדד, קח בחשבון שקופסה של ABT נעה סביב 500 יורו וצפונה (קופסה ל-1.2 + משלוח יצא כמעט 700 יורו...).

אם זה מעניין אותך ותרצה כזאת, צור עימי קשר. אביא לך ישירות מגרמניה - מהדילר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תודה רבה אוראל.

האמת שאף פעם לא חשבתי על אופציה של קופסא, תמיד חשבתי שתוכנה תהיה הפתרון הכי טוב.

הבעיה שעם גירי ה-DSG7 שהולכים פה על ימין ועל שמאל,

אני כבר לא חושב ששיפור כלשהו על הגיר הזה הוא נכון.

פורסם
תודה רבה אוראל.

האמת שאף פעם לא חשבתי על אופציה של קופסא, תמיד חשבתי שתוכנה תהיה הפתרון הכי טוב.

הבעיה שעם גירי ה-DSG7 שהולכים פה על ימין ועל שמאל,

אני כבר לא חושב ששיפור כלשהו על הגיר הזה הוא נכון.

אלדד, ה-DSG7 אינו עמיד ואמין כמו ה-DSG6 ועל זה אין ספק בכלל.

אם תואיל בטובך לבוא לבקר, אראה לך חבר עם לאון 1.8TSI (גם DSG7) חזקה (קרוב ל-290 כ"ס. נמדד בדיינו - נאבה). רק עכשיו (אחרי קרוב ל-60K) המכהטרוניק גסס סופית (ממתין שיגיע חדש מספרד) והקלאצ'ים הם המעודכנים של VW.

ב-D וב-SPORT (בעיקר) הגיר מתפקד היטב. לא חובט / לא מתבלבל. בתקופה האחרונה (כנראה שהמכהטרוניק החל לתת לנו רמזים לגסיסתו המתקרבת) הוא נטה להחליק קצת ולהתפס על הילוכים מסויימים. נמתין לראות איך יהיה עם המכהטרוניק החדש :twisted:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אלדד, ה-DSG7 אינו עמיד ואמין כמו ה-DSG6 ועל זה אין ספק בכלל.

אם תואיל בטובך לבוא לבקר, אראה לך חבר עם לאון 1.8TSI (גם DSG7) חזקה (קרוב ל-290 כ"ס. נמדד בדיינו - נאבה). רק עכשיו (אחרי קרוב ל-60K) המכהטרוניק גסס סופית (ממתין שיגיע חדש מספרד) והקלאצ'ים הם המעודכנים של VW.

ב-D וב-SPORT (בעיקר) הגיר מתפקד היטב. לא חובט / לא מתבלבל. בתקופה האחרונה (כנראה שהמכהטרוניק החל לתת לנו רמזים לגסיסתו המתקרבת) הוא נטה להחליק קצת ולהתפס על הילוכים מסויימים. נמתין לראות איך יהיה עם המכהטרוניק החדש :twisted:

איך הוא הגיע ל-290 כ"ס? אני מניח שהוא לא על טורבו מקורי, נכון?

חוץ מזה, למה התכוונת? זה רק מחזק לי את הדיעה שאסור להתעסק עם הגיר הזה.

פורסם

אכן, טורבו שהגיע מ-2.0TSI (גולף GTI). קצת יותר גדול מה-IHI שמגיע במקור ב-1.8TSI.

הפואנטה הייתה שאין לך מה לפחד מתוכנה / קופסה. הגיר עומד יפה מאוד עם 290 בנאבה (שהם 300+ במנוע), אז לא תהיה לו בעיה להתמודד עם 200 כ"ס בערך (במנוע). חוצמזה, האקסטרה מומנט וכוח - ממכר לחלוטין. אתה זוכר את זה מימי הקופרה שלך :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ברור שממכר, לא עובר יום בלי שאני מתגעגע לשחורידינית... :wink:

הבעיה שעם ה-DSG שום דבר כבר לא בטוח,

הרי כבר היו מקרים של קלאצ'ים שהלכו ומכטרוניקס ששבקו חיים גם על ניהול מנוע מקורי.

ועוד עניין, לאחרונה אני שומע סיפורים על כאלה שנכנסו למוסך מורשה לטיפול שגרתי

וברגע שמתחברים לשקע הדיאגנוסטיקה, המחשב מזהה שבוצע שינוי תוכנה ומסיר אחריות.

זה משהו חדש (שלושה שבועות) שלא הרבה שמעו עליו ועושה הרבה הדים.

שמעת על זה?

פורסם

אלדד, הוא מטפל במוסך מורשה - ואין להם בעיה עם זה שהרכב לא ממש סטוק... אומנם בימים אלו הרכב כבר לא תחת אחריות.

אם אתה חושש מתוכנה, אזי קופסה היא אופציה נהדרת. תמיד תוכל לנתק אותה לפני הכניסה למוסך.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...