Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה כמו חדש!!

אין תמונה אחת שהפחח בלי סיגריה בפה, ולא נראלי שזה כ"כ משנה לו לעבוד עם מסכה או לא..

מוזמנים לשאול ולהתייעץ בתחום מצלמות דרך לרכב

• תגובות 102
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשביל מחיר כזה שווה לכל אחד מאיתנו לנסוע לפחח ממסחה על מנת לבצע את אותה העבודה..זול להפליא ונראה טוב בתמונות.

מסכים איתך שככל שסגנון הנהיגה שלך יהיה רגוע יותר ותבצע אחזקה נכונה ולא חסכנית לרכב, כל רכב שיש, הוא יאריך חיים אל מעבר למצופה.

(זה מיועד לכל אלה שעושים "רייסים" ברמזורים)

כל הכבוד.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

יובל, האם אתה יודע להגיד לי כמה היה עולה העבודה שעשו לך בפגוש הקדמי בלבד?

גם אני צריך להחליף פגוש קדמי בפונטו שלי

פורסם
היי סטודנט.

אני מכיר אותך מהפורום של פונטו טכני. אני הגבתי בזמנו לשרשור שנפתח ודן בסוגיית החלפת שמן לגיר הרציף והאם מחליפים פילטר גיר ובאיזה תדירות.

לגופו של עניין. התיבה אצלי שקטה ו עובדת חלק לחלוטין. לאורך כל התקופה החלפתי פעמיים פילטר גיר מקורי בלבד. אחת ל-40,000 ק"מ אני מרוקן את התיבה ומחליף שמן גיר של tuttela. שמן גיר לא מקורי יגרום נזק בלתי הפיך לתיבה. מוסכניקים לא מודעים לחשיבות של סוג השמן. דרך אגב קיים מסנן פנימי בתוך התיבה אולם זה מצריך פירוק הקרטר. התיבה היא תיבה יפנית וזאת אחת התיבות הרציפות המוצלחות ביותר. דבר נוסף וחשוב בשמירה על התיבה של הספייס כמו בכל תיבה אוטומטית הוא סגנון הנהיגה. נהיגה פרועה ושימוש קבוע בקיק דאון לא יוסיף חיים לתיבה ויקצר את חייה.

שבת שלום!

יובל

יובל , מדוע החלפת פילטר שמן גיר רציף ?

בספר הטיפולים לא מצויין להחליף פילטר אלא רק שמן גיר אחת ל-40KKM/שנתיים.

שאלתי גם במוסף המורשה והם אמרו לי שאין טעם להחליף (עלות הפילטר כ-500 ש"ח כולל מע"מ).

פורסם
(עלות הפילטר כ-500 ש"ח כולל מע"מ).

OFFTOPIC

עלות הפילטר 900 ש"ח - לפי המחירון שפורסם באתר היבואן.

תוכל לקנות מקורי חדש באיביי אנגליה במחיר של 230 ש"ח כולל משלוח לישראל....:evil:

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
5 שכבות צבע? ו5 שכבות לכה?

אפילו במפעל לא צובעים ככה, תוכל להסביר למה כל כך הרבה?

כד שיחזיק עד האספנות :-D,

הוא צבע בצבע מקורי והצבע שעושים היום הוא לצערי לא כמו של פעם

בצביעה מהמפעל של הדור הזה בפונטו הצבע היה מתחיל להתקלף אחרי כ7-8שנים כלומר למי שלא הייתה פונטו לבנה סבל מקילופים\דהייה אלמלא הוא היה חולה דיטיילינג והצבע עבר ווקס וכו' כך שצבע הרכב נשמר.

פורסם
יובל, האם אתה יודע להגיד לי כמה היה עולה העבודה שעשו לך בפגוש הקדמי בלבד?

גם אני צריך להחליף פגוש קדמי בפונטו שלי

נוקר,

ראיתי את התמונה של הטמבון. הטמבון שבור ודורש החלפה. אני שילמתי מחיר גלובלי כולל החלפת הטמבון והצבע כחלק מהצביעה הכללית. סד"ג של טמבון מפירוק 350-400 ש"ח. עלות צבע 250 ש"ח העלות כוללת פירוק הטמבון הישן והרכבת הטמבון אחרי צבע.

תשלח בה"פ מס' טלפון ואני אחזור אליך אחרי שנבדוק עם הצוות.

יובל

פורסם
יובל , מדוע החלפת פילטר שמן גיר רציף ?

בספר הטיפולים לא מצויין להחליף פילטר אלא רק שמן גיר אחת ל-40KKM/שנתיים.

שאלתי גם במוסף המורשה והם אמרו לי שאין טעם להחליף (עלות הפילטר כ-500 ש"ח כולל מע"מ).

אנדריי שלום,

בספר הטיפולים של הרכב ממליץ היצרן להחליף פילטר כל 120,000 ק"מ. שמן גיר כל 40,000 ק"מ או 4שנים המוקדם מביניהם. אני לא מכיר פילטר שאורך החיים שלו אינסופי.

עלות פילטר מקורי של פיאט לגיר רציף cvt - בסביבות 300 ש"ח אצל סודאי. לא 500ש"ח ובוודאי לא 900.

עד כמה שזכור לי המחיר באיביי למקורי , זהה למחיר אצל סודאי.

יובל

פורסם
כד שיחזיק עד האספנות :-D,

הוא צבע בצבע מקורי והצבע שעושים היום הוא לצערי לא כמו של פעם

בצביעה מהמפעל של הדור הזה בפונטו הצבע היה מתחיל להתקלף אחרי כ7-8שנים כלומר למי שלא הייתה פונטו לבנה סבל מקילופים\דהייה אלמלא הוא היה חולה דיטיילינג והצבע עבר ווקס וכו' כך שצבע הרכב נשמר.

הפונטו קיבלה 12 שכבות: פוליאסטר, פילר, 5 צבע, 5 לכה. סטנדרט צביעה של רכבי אספנות.

אגב, צבע מיטלי רגיש יותר מצבע רגיל לפגעי השמש . חשוב להבין שצבע דורש אחזקה .

אני מטפל בצבע, לא רק ברכב הזה , 3 פעמים בשנה עם "מצרנה".- זהו אוטם צבע/ ווקס פשוט מושלם. שומר על הברק של הצבע ומשווה לו מראה זכוכיתי.

יובל

פורסם

יניב, כל הכבוד על ההשקעה ותודה על השיתוף עם התמונות הרבות והמעניינות.

בטוחני שכל זה שימח אותך, ובצדק.

מאחל לך הנאה מרובה :-)

פורסם
נוקר,

ראיתי את התמונה של הטמבון. הטמבון שבור ודורש החלפה. אני שילמתי מחיר גלובלי כולל החלפת הטמבון והצבע כחלק מהצביעה הכללית. סד"ג של טמבון מפירוק 350-400 ש"ח. עלות צבע 250 ש"ח העלות כוללת פירוק הטמבון הישן והרכבת הטמבון אחרי צבע.

תשלח בה"פ מס' טלפון ואני אחזור אליך אחרי שנבדוק עם הצוות.

יובל

תודה על הפרטים ועל הנכונות לעזור,

כרגע לא מתאים לי הן מבחינת חוסר זמן ומיקום (אני מהצפון)

אבל אזכור במידה ואני גם ירצה להזרים תיקוני צבע פה ושם ברכב בשילוב תיקון הפגוש

פורסם

שלום לחברי הפורום,

ראשית, אני מבקש להודות לכל האנשים היקרים שהגיבו ופרגנו על ביצוע הפרוייקט של הפונטו. ללא ספק מחמם את הלב.

שנית, קיבלתי פניות בה"פ מכמה אנשים. אין באפשרותי לחזור אליכם ולהשיב לכם בהודעה, מאחר ואני חדש בפורום ועדיין לא הגעתי למכסת ההודעות המינימלית המחייבת.

החברים הנכבדים שפנו אליי: zuzut5 , danix60 , focus 04 , amos - אנא העבירו לי בה"פ מס' טלפון ואשמח לחזור אליכם בכל דבר ועניין.

אסף - רשמתי את הנייד שלך, אחזור אליך בשמחה במהלך היום.

שבוע נפלא לכולם!

יובל

• תוכן חדש...