Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה משעשע שקרה לי בתור הולך רגל: עליתי על הכביש בתכנון שהרכב הקרוב ימשיך לנסוע, כי הוא נסע מהר יחסית ולא רציתי שידפוק ברקס. אבל זאת הייתה נהגת מבוגרת ואהבלה. אז היא דפקה בלימת חירום וקינחה בצפירה ארוכה :shock:.

הרמתי גבה והסתכלתי עליה במבט של "The hell is wrong with you?":lol:.

אתה מבין שסיכנת אותה והכשלת אותה...

צריך להזכיר לך שלפי החוק אם הולך רגל שפשף ת'סוליה שלו באספלט מעבר חציה אתה אמור לעצור ולתת לו לעבור?

לא משנה כמה הכביש רחב...

אתה יכול להיקנס אם נסעת דרך מעבר חציה גם אם הולך רגל נמצא 10 מטר משמאלך על המעבר, בהנחה שהמעבר רציף וללא אי תנועה באמצע.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^

ראיתי שיש תנועה שמתקרבת מהנתיב המקביל, וידעתי שאם אני לא ארד לכביש - אאלץ לחכות שכל התנועה גם מהצד השני תיפסק. בתור נהג, פשוט צריך להבין את ה common sense הזה, לעשות את ה 1+1. החוק כתוב בספר, המציאות - דינאמית.

.Your average Notepad

פורסם

בשכונות האלה צריך להיות פי 1000 יותר זהיר. המדרכה שם היא המלצה. יצא לי הרבה פעמים לראות גם בירושלים וגם בבני ברק מדרכה ריקה ושיירה של אנשים עם עגלות וילדים קטנים הולכים באמצע הכביש, חוצים באלכסונים, אליפסות וכל מיני צורות בלי להסתכל בכלל במקרה הטוב ובמקרה היותר הגרוע שקועים במשהו אחר.

אני מכיר מקרה דומה רק שהנהג פגע בילד ב20 קמ״ש בערך והילד התחיל לרוץ לבית.

הנהג הגיע אליו לבית לבדוק מה קרה לו וההורים של הילד צעקו עליו וגירשו אותו מהשכונה, למרות שהילד קפץ לכביש והנהג היה בסדר.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

תגובה באמת מהירה, באמת מעניין על זה מהירות הוא נסע שהספיק לבלום מבלי לפגוע בילד.

הקטע שבאמת הפתיע אותי שהנהג מונית אחר כך דיבר יפה לילד והסביר לו בצורה יפה.

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

notepad - לי זכור שברגע שהולך רגל עומד ליד מעבר חצייה (עדיין לא דרך על האספלט) חובה לתת לו זכות קדימה.

יכול להיות שאני טועה אבל איפה כתוב את זה בחוק? אני מכיר מלא מקרים וגם חוויתי אחד (לא אני הנהג אלא הייתי באותו המכונית) ששוטר עצר ובדיוק נתן דוח על אי מתן זכות קדימה במעבר חצייה.

לצערנו הרבה הולכי רגל מחכים שיהיה פנוי כי הרוב לא עוצרים לאנשים במעבר חצייה.

אגב גם אני לא מסמן להולכי רגל לעבור בגלל המקרים האלה, מצד שני לדעתי זאת אגדה, כי זה שאתה מסמן להולך רגל זה לא אומר שהכביש בטוח והאחריות מוטלת על ההולך הרגל בעניין הזה. זה כאילו גם אם ייפול אסטרואיד ברגע שההולך רגל חוצה את המעבר אתה תהיה אשם כי המעבר לא היה בטוח לחצייה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

אכא - כאן אסור לך לסמן לעובר דרך אחר. רק שוטר מוסמך לכך. למרוש שקשה להמנע מלהנהן בראש כאשר אתה מאפשר למישהו אחר לעבור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
notepad - לי זכור שברגע שהולך רגל עומד ליד מעבר חצייה (עדיין לא דרך על האספלט) חובה לתת לו זכות קדימה.

יכול להיות שאני טועה אבל איפה כתוב את זה בחוק? אני מכיר מלא מקרים וגם חוויתי אחד (לא אני הנהג אלא הייתי באותו המכונית) ששוטר עצר ובדיוק נתן דוח על אי מתן זכות קדימה במעבר חצייה.

מתוך תקנות התעבורה:

67. (א) נוהג רכב המתקרב למעבר חציה, והולכי רגל חוצים במעבר, יאפשר להם להשלים את החציה בבטחה ואם יש צורך בכך יעצור את רכבו לשם כך.

יש לאפשר להולכי הרגל להשלים את החציה בבטחה, כלומר, רק מהרגע שהם התחילו לחצות. לפני שהם מתחילים לחצות - לפי החוק היבש, הם 'סתם' הולכים ולא מתכוונים לחצות. זה גם מודגש בתיאוריה של הנהיגה ובלימודי הנהיגה עצמם.

ולמי ששאל באיזה מהירות נהג המונית נסע, לדעתי, לא יותר מ 15 קמ"ש.

.Your average Notepad

פורסם
בשכונות האלה צריך להיות פי 1000 יותר זהיר. המדרכה שם היא המלצה. יצא לי הרבה פעמים לראות גם בירושלים וגם בבני ברק מדרכה ריקה ושיירה של אנשים עם עגלות וילדים קטנים הולכים באמצע הכביש, חוצים באלכסונים, אליפסות וכל מיני צורות בלי להסתכל בכלל במקרה הטוב ובמקרה היותר הגרוע שקועים במשהו אחר.

נכון,בדיוק מו בסרטון,רצים לכביש או חוצים באלכסון כאילו אין מכוניות.

בגלל זה צריך לנסוע שם במהירות נמוכה ולהיות דרוך ומוכן לבלום כשצריך.

פורסם
מתוך תקנות התעבורה:

67. (א) נוהג רכב המתקרב למעבר חציה, והולכי רגל חוצים במעבר, יאפשר להם להשלים את החציה בבטחה ואם יש צורך בכך יעצור את רכבו לשם כך.

יש לאפשר להולכי הרגל להשלים את החציה בבטחה, כלומר, רק מהרגע שהם התחילו לחצות. לפני שהם מתחילים לחצות - לפי החוק היבש, הם 'סתם' הולכים ולא מתכוונים לחצות. זה גם מודגש בתיאוריה של הנהיגה ובלימודי הנהיגה עצמם.

ולמי ששאל באיזה מהירות נהג המונית נסע, לדעתי, לא יותר מ 15 קמ"ש.

אז אני מניח שהייתי טוב לב, לפחות זה מנהג טוב ואני מתכוון להמשיך עם זה. :-D

תודה

פורסם

אתה אמיתי?

לעצור להולכי רגל כשברור שהם מחכים שתיסע זה מסוכן. אסביר למה.

ילדה בת 7 בבני ברק מחכה ליד מעבר חציה שהכביש יתפנה ממכוניות. לפתע נהג נחמד כמוך, עוצר לילדה ומסמן לה לעבור. היא מתחילה לחצות, עד שקטנוע חותך אותך מימין או משמאל ושלום על ישראל.

.Your average Notepad

פורסם

כן.

ברגע שאפגוש ילדה בת 7 שרוצה לחצות את הכביש אני אעצור את הרכב ואלווה אותה.

אני לא אעצור אם אין הרבה מכוניות וזה עמידה של כמה שניות אבל שיש הרבה אעצור תוך בדיקה מאחורי שאין רכב שמתפרץ.

הרי בכביש עמוס גם ככה הולכי הרגל יחצו אז עדיף שאני אעצור להם תוך כדי בדיקה שלי ולא עצירה פתאומית של רכב שלא בודק מה קורה מאחוריו. אני מדבר על כבישים של מסלול אחד ולא כמה.

פורסם
זן נדיר של נהג מונית.

כל הכבוד לו! זה באמת מ 2007?

אני לא בטוח שזה מ 2007,

ואני חושב שיש הרבה סטיגמות על נהגי מוניות וכולם משוכנעים שהם גסים ועצבנים והרבה פעמים זה ממש לא תואם את המציאות.

• תוכן חדש...