Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אגב, לפי חוק העונשין סעיף 466, קריעת שטר כסף היא עבירה שדינה שלושה חודשי מאסר. לתשומת ליבו של האבא של הבחור שקורע שטרות של 200 ש״ח :wink:

גדול :lol:

גם אני כעקרון נגד תרבות הטיפים, שאט אט מתחילה להשתלט על חיינו (בהכל אשמים האמריקקים האלה :)). וגם אני, כמו רבים, נכנע לתכתיבי החברה ומשאיר טיפים בחתונות שבהן המלצר היה נוכח ועזר למשך כל האירוע.

בכלל, חתונה באולם כמיטב המסורת בישראל, היא אירוע מעיק, בנאלי, ומרושש (ברוב המקרים). צריך לטפל בעניין העושק הזה של תעשיית האירועים בארץ, עוד לפני שמגיעים לטיפ הזניח למלצר (שהוא במקרה הטוב סטודנט תפרן).

172

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה עדיין לא שולל את זה שיודעים להעריך שירות או לתת טיפ שיעלה חיוך על פנים של ילד אחרי צבא שעובד קשה בדרך כלל, בדיוק כמו שאתה ואני עבדנו קשה. וכן, זה כיף לקבל טיפ, וזה נותן לך חשק לעבוד יותר במרץ. וזה לא תמיד בגלל הגודל שלו, אלא בגלל שאתה רואה שלמישהו אכפת מהעבודה שאתה עושה, ואתה לא אוויר עבורו.

בן גוריון נתקל בזמנו במפגינים שצעקו לו "מנהיג תן לחם", בדומה למה שצועקים נציגי המלצרים פה בפורום. על משקל התשובה המפורסמת שלו אני אומר: טיפים אין לי, הערכה יש לי.

אני לא מבין ממתי הערכה לעבודתו הטובה של אדם באה עם מחירון צמוד. מדוע זה צריך להיות כך? האם זה לא נראה לך כמו מצב מעוות? אם השומר בקניון פתח את הדלת לאישה עם עגלת תינוק, האם לדעתך מגיע לו טיפ? אם הטבח במסעדה הסכים להכין לי את ההמבורגר שמופיע בתפריט בלי מלח ומיונז ועם פרוסת עגבניה נוספת כי ביקשתי, האם מגיע לו טיפ? ואם לטבח לא מגיע, אז למה למלצר הפישר הקטן שבסה"כ הביא לי את הצלחת כן? כי הוא מסכן ומרוויח מעט?

מי שרוצה לשחק אותה שייח סעודי, לקרוא למלצר "אח" ולבקש ש"יפנקו" אותו - שישלם, אין לי בעיה עם זה. למה אבל מצופה ממני לשלם כשאני בסה"כ דורש מהמלצר שיעשה את עבודתו? ואם זו הנורמה, אולי כדאי שאשאיר טיפ גם לרב שנשא דרשה יפה וגם לדיג'יי ולסאונדמן? אתה יודע איזה עבודה פיזית הסאונדמן עושה כל ערב?

כל אחד מתגמל איך שבא לו, מבחינתי "תודה" פשוטה אמורה להספיק ולהבהיר למלצר שאני מעריך את פועלו. זה שהוא מרוויח שכר נמוך לא הופך אותי לספונסר שלו ואת עבודתו אני מצפה שיעשה על הצד הטוב ביותר בלי כל קשר. פשיטת היד הזאת לא לעניין ולא מוסיפה כבוד לאף אחד מהצדדים.

שאלה אחרונה: אם המלצר ניגש אליי לשולחן ורואה שאספתי את כל הצלחות בערימה, את הזבל בשקית ואת הסכו"ם בצד - האם הוא ישלם לי טיפ? הרי אני בתור אורח עשיתי מעל ומעבר למה שהתפקיד דורש... :rolleyes:

פורסם

התופעה קיימת וחבל.

מארח שמשקיע ממיטב כספו על מנת לפנק את אורחיו אינו מצפה שחלק מהאורחים יקבלו שירות טוב יותר בזכות התקשרות מקומית עם המלצר. הוא מצפה שכולם יקבלו שירות טוב ושבוודאי לא תהיה אווירת באזר באירוע. מקום שמכבד עצמו צריך לאסור על המלצרים לקבל טיפים ומנגד לשלם להם כראוי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אין לי בעיה עם זה שהתופעה קיימת, מי שאוהב להשאיר טיפ שיבושם לו (כמובן שעדיף אנשים כמו Oshri שמשאירים טיפ באמת כי הם רוצים ולא בשביל לסנג'ר את המלצר כל הערב).

לפותח השרשור, אתה אומר שאתה כבר 6 שנים ב"תחום ההסעדה", ויצא לי לקרוא כמה תגובות \ שרשורים שלך של הוצאת קיטור על על לקוחות עם ישראל.

אני לא יודע בן כמה אתה או מאיפה אתה אבל אני מניח שאתה בסביבות שנות ה-20 שלך.

למה אתה לא הולך לעבוד במסעדה ברמה יותר גבוהה שבה סועדים אנשים נורמליים (לא שבחתונה אין אנשים נורמאליים אבל הרי זה לא אנשים שהולכים למסעדה מבחירה), שלא צריך להתחנן בשביל 5 שקלים?

אני בן 25 ויצא לי למלצר בכמה מסעדות ונכון שתמיד יש אנשים בעייתים, אבל 90% מהאנשים מדברים יפה, מתייחסים יפה ומשלמים טיפים יפים. ולא, לא צריך להתרפס ולהתחנן אליהם.

פורסם
אין לי בעיה עם זה שהתופעה קיימת, מי שאוהב להשאיר טיפ שיבושם לו (כמובן שעדיף אנשים כמו Oshri שמשאירים טיפ באמת כי הם רוצים ולא בשביל לסנג'ר את המלצר כל הערב).

לפותח השרשור, אתה אומר שאתה כבר 6 שנים ב"תחום ההסעדה", ויצא לי לקרוא כמה תגובות \ שרשורים שלך של הוצאת קיטור על על לקוחות עם ישראל.

אני לא יודע בן כמה אתה או מאיפה אתה אבל אני מניח שאתה בסביבות שנות ה-20 שלך.

למה אתה לא הולך לעבוד במסעדה ברמה יותר גבוהה שבה סועדים אנשים נורמליים (לא שבחתונה אין אנשים נורמאליים אבל הרי זה לא אנשים שהולכים למסעדה מבחירה), שלא צריך להתחנן בשביל 5 שקלים?

אני בן 25 ויצא לי למלצר בכמה מסעדות ונכון שתמיד יש אנשים בעייתים, אבל 90% מהאנשים מדברים יפה, מתייחסים יפה ומשלמים טיפים יפים. ולא, לא צריך להתרפס ולהתחנן אליהם.

לא אני פתחתי את השרשור פשוט זה נושא שמאוד קשור אליי אז אני חופר הרבה :lol:

תודה רבה על ההצעה והארה, אבל עבדתי באחת המסעדות הטובות בארץ (טופ 5 ללא ספק) בתור מלצר ששם כן כל האוכלוסייה ברמה מאוד גבוהה וזה תענוג לשרת אותם אבל יש שם משהו נורא משעמם ואיטי שלא ממש תואם את האופי שלי. עבדתי גם בתור מארח עם שכר מאוד גבוהה, אבל זו לא עבודה בשבילי למען האמת - רק בתור ברירת מחדל.

ואף אחד לא מתחנן עבור טיפ, זה צריך לבוא מהאנשים.

כל אחד מתגמל איך שבא לו, מבחינתי "תודה" פשוטה אמורה להספיק ולהבהיר למלצר שאני מעריך את פועלו. זה שהוא מרוויח שכר נמוך לא הופך אותי לספונסר שלו ואת עבודתו אני מצפה שיעשה על הצד הטוב ביותר בלי כל קשר. פשיטת היד הזאת לא לעניין ולא מוסיפה כבוד לאף אחד מהצדדים.

:rolleyes:

דריש, ידעתי שבאמת ממקום נמוך. אתה צריך להבין שעומדים מולך נערים ש50% סיכוי באים בערך מאותו מעמד שאתה היית בו. אתה יודע מה הם עוברים, כמה הם צריכים את הכסף וכו' וכו'... 5 ש"ח ? באמת ?

אם הייתי לי הערכה כלפייך כבן אדם שפילס את דרכו מלמטה, ההתנהגות ניפצה זאת.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
אתה צריך להבין שעומדים מולך נערים ש50% סיכוי באים בערך מאותו מעמד שאתה היית בו. אתה יודע מה הם עוברים, כמה הם צריכים את הכסף וכו' וכו'... 5 ש"ח ? באמת ?

אתה מתבלבל בין צריכים לרוצים, זה אופייני לדור שלך.

מבחינת מה רוצים - נערים בגיל הזה תמיד קצרים בכסף וחרמנים, אז אולי תרצה שגם אמ3וץ להם על הדרך?

יש משהו מאד דפוק בכל הסכימה הזאת שבה אנשים מחשבים את המשכורת שלהם מתוך הנחה שיקבלו בונוס. לשמחתכם יש כרגע מספיק פראיירים שממשיכים להתבייש, להרכין ראש ולשמן את גלגלי המערכת, אך בקצב ובכיוון שאליו הולכת הכלכלה בישראל יש סיכוי טוב שגם זה יחלוף בקרוב. במבט חמש שנים קדימה אני רואה את הארועים מצטמצמים לאיטם ואת "מנות המשמחים" שרזמל הזכיר מגיעות גם לאוכלוסיה החילונית. אולי אז תבינו שאיש בעצם לא חייב לכם כלום ותפנו לאפיקי תעסוקה קצת יותר מתקדמים.

פורסם

בקשר לשרשור - אף פעם לא השארתי טיפ למלצרים בחתונה, לא הייתי אפילו מודע לרעיון המוזר הזה.

ואני לא מתכנן לשנות את דרכי.

לגבי נערים מפחדים להתלונן על הבוס שלהם וכו', פעם מזמן אחותי הגדולה עבדה בתור מלצרית באיזה בית קפה בת"א שלא שילם שכר מלא אלא התבסס על הטיפים של המלצריות.

כעבור כשנה אבא שלי גילה את הנוהג הזה וביקש ממנה לתעד במדוייק גם את שעות העבודה שלה וגם את הטיפים שהיא קיבלה. עם התיעוד הזה הם תבעו את אותו בעל בית קפה והוא נאלץ לשלם שכר רטרואקטיבית למלצריות שלו כולל הצמדות והפרשים - ככה שזה אפשרי.

ולגבי טיפים באופן כללי, לא מזמן אכלתי עם אישתי ברפאל בת"א וישבנו על הבר. הברמן פינק אותנו באמת מעל ומעבר למצופה, ואכן השארנו שם טיפ שמספיק לארוחה זוגית במסעדה סטנדרטית.

לתופעה של דרישת טיפים אני מתנגד, וכשהשרות לא עומד במצופה אני לא מתבייש לא להשאיר טיפ בכלל.

התופעה קיימת וחבל.

מארח שמשקיע ממיטב כספו על מנת לפנק את אורחיו אינו מצפה שחלק מהאורחים יקבלו שירות טוב יותר בזכות התקשרות מקומית עם המלצר. הוא מצפה שכולם יקבלו שירות טוב ושבוודאי לא תהיה אווירת באזר באירוע. מקום שמכבד עצמו צריך לאסור על המלצרים לקבל טיפים ומנגד לשלם להם כראוי.

זה מזכיר לי מקרה שתמיד נחמד לי להיזכר. לפני שנתיים טיילנו בסקוטלנד וישנו שני לילות באיזו טירה. השירות שם היה מדהים (והמחיר יותר זול ממלון / צימר בארץ), והבטלר שהוצמד לנו היה מדהים. (הוא היה אחראי על שלושה חדרים - שירות אישי, ולא היה ילד בן 16 או 20).

במהלך הצ'ק אאוט חיפשתי אותו ורציתי לתת לו טיפ והוא סירב. דיברתי עם המנהלת של המקום והיא הסבירה לי שהם לא רוצים שהעובדים שלהם ינסו להוציא טיפים מהאורחים, אלא יהיו מקצועיים נטו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

יצאתם מפרופורציות, דריש "בחייאת", זה שתיתן טיפ 5 שקל למלצר לא אומר שכל נותן שירות יצטרך לקבל ממך טיפ, בין עם פתח דלת או שירת בצורה אחרת, נהוג לתת טיפ למלצרים, ככה זה, זו המציאות, המציאות היא שלמלצרים נותנים ולשומר בקניון לא, אתה מנסה לעוות את המציאות, בכך שאתה חושב שאם תיתן למלצר אז תיתן גם לשומר, אז אתה מראש לא נותן לאף אחד ואז אתה פטור.

ארילו, כל הכבוד לאבא שלך שעשה את זה, אבל בעולם מציאותי, מי שעובד בעבודות האלה מודע מראש לשכר ויכול לא להסכים, אבל הוא יודע שאין כמעט ברירה אז הוא עושה את זה (ולרוב זה משתלם כי יוצא יותר ממינימום בימים חזקים), גם אלה שעושים את זה ועדיין רוצים להתלונן, בדרך כלל אין להם "גב" לעשות זאת, שזאת גם אחת הסיבות שהם צריכים לעבוד, אבא שלך זה דוגמא ל1 אחוז מתוך 99, שוב, כל הכבוד לו, אבל אני מציאותי.

המחירון הצמוד שאתה מדבר עליו הוא 10-12 אחוז, כחלק מרפורמה כלשהי זה גם מצויין בתפריטים במסעדות כדי לעשות סדר בבלאגן וסדר ממעסיקים גנבים כנראה, בכל מקרה זה מופיע בתפריטים, בנוגע לאירועים, אין מחיר כי את המנה לא שילמת, מה שכן אני חוזר ואומר, 5 שקל לא יהרוג אותך.

ושוב חוזר אלייך דריש, הסיפור שלך נוגע ללב, ושלא תחשוב שאני בא ממשפחה עשירה, אבל אם אתה למדת לעשות עבודה טובה גם בלי תמריץ בצורת טיפ, לא אומר שבזה שלא תיתן טיפ בימינו אנו למלצר הוא יעריך את החינוך הזה שאתה מנסה לתת לו, חינוך מקבלים בבית או בבית ספר, לא מאורח בחתונה, ובטח ובטח ואלפי פעמים בטח, כשהוא מנסה לרמוז את זה בצורת מתן טיפ ושהמלצר יבין בעצמו שהוא צריך להתנהג יפה גם בלי טיפ.

על פי מה שדריש אומר, ועוד כמה שבדעתו, כולנו שווים ואנחנו חותרים לשיווין, אז יאללה, מה דעתכם ואני שואל ברצינות, שאולי גם מנכ"לים ירוויחו מינימום? הרי מה הם כבר עושים? אז הוא מנהל חברה מי ישמע, ואני עובד פיזי, למה הוא צריך לקבל הערכה כספית גבוהה יותר? רק כי הוא למד באוניברסטה ולי אין כסף לממן סמסטר?

למה מי שלומד בטכניון או באוניברסיטה צריך לקבל הערכה כספית גבוהה יותר? מה הוא שונה ממני?

הם בחרו להיות מנהלים וללמוד, מה בשביל כסף? מה הכל סביב כסף?

למה למנכ"ל קוקה קולה סתם דוגמא, מגיע לקבל מיליונים בחודש והוא רק יושב במיזוג ויש לו תנאים ברמה והמקסימום הוא מרים זה ערימת מסמכים, והפועל הקטן טוחן שעות במשאית מרים וסוחב ארגזים כל היום של בקבוקי קולה כבדים, ומגיע בלחץ למינימום בסוף חודש? למה הפישר הגדול הזה צריך לקבל ערימות כסף? אוי, כי הוא ישב על התחת ולמד? אני זה שעובד באמת קשה.

אני מקביל את זה לדוגמת הטבח-מלצר שנתת.

ושוב חוזר ואומר, תהיו יותר מציאותיים, חמש שקל לא יהרוג אותכם ובטח לא ישנו סדרי עולם כמו שאתם חושבים.

פורסם

אני לא מבין מה כל החפירה.

מי שבא לו שייתן, מי שלא- שלא ייתן.

אני אישית נותן 20-50 תלוי במצב רוח ובמלצר.

עם זאת חשוב להבין שהטיפ הכללי שנותנים בעלי השמחה בדר"כ לא מגיע למלצרים שעובדים לרוב על פחות ממינימום. מי שזה נוגע לו יכול להתחשב. במיוחד אם המלצר יצא מגדרו כדי לתת שירות מעבר למה שנדרש ממנו.

אני הייתי מלצר במשך שנים ותמיד דאגתי שמי שישב אצלי בשולחן יקבל הרבה יותר ממה שהוא צריך, עוד לפני שהוא ביקש. בין אם זה שולחנות מלאים בשתייה, קרח, מנות נוספות למי שסיים את הצלחת ונראה רעב ומה לא.. ותמיד כיף לצאת עם סכום תלת ספרתי, וזה ממש לא דבר מוגזם לצפות לו מ20 אנשים ששירתתי באותו לילה.

דבר אחרון שלא מובן לי- יש כאלה שטענו שהם לא נותנים טיפ כי זאת העבודה של המלצר, אבל הם כן נותנים טיפ למלצר במסעדה. זאת למרות שגם במסעדה המלצר רק עושה את עבודתו :|

פורסם

נו באמת, זה לא הסכום אלא העיקרון. לתפישתי מלצר צריך לחזור הביתה ולומר בהתרגשות "קיבלתי טיפ"!, ולא "היה איזה בן זונה שלא השאיר". טיפ צריך להיות אירוע חד פעמי, תמריץ, ולא כתוב בתפריט.

לגבי סכומים - אם אכלתי חומוס ב-17 ש"ח והשארתי 20 על השולחן, או אכלתי סטייק ב-150 והשארתי 160, מה ההבדל? בשני המקרים המלצר הלך פעם אחת וחזר פעם אחת, ופינה צלחת אחת. להוא מהחומוס השארתי 3 שקלים שזה מעליב אבל יותר מ-10%, ולהוא מהסטייק השארתי 10 ש"ח שנניח שזה הוגן לעבודה שעשה אבל פחות מ-10%.

אבל אתה יודע מה יקרה? ההוא מהסטייק ייעלב ויחשוב שאני קמצן, וההוא מהחומוס יחשוב שאני לארג'. בחיי שאני לא מבין את זה.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

הנה מה שכתבתי בפורום לפני 5.5 שנים. הרוב עוד רלבנטי.

שלום לכולכם, אני מצרף משהו שכתבתי השבוע לאחר עוד חתונה שהיתה במשפחתנו, אשמח אם תקראו ותפיצו הלאה. צביקי.

"לתת טיפ זה לא מספיק"

לשמחתי, מרבית האנשים שאני מכיר, (גם האשכנזים שביניהם) מודעים כיום לצורך ולחובה המוסרית של מתן טיפ למלצרים באולמות אירועים. מלצרים מרוויחים כ – 70-100 ₪ לערב שאורך כשבע שעות, ובאופן תדיר הם מדורגים בתחתית טבלאות השכר במשק. (ע"פ נתוני הלמ"ס). בנוסף הם חשופים לאיומי פיטורין, אי מתן זכויות סוציאליות, קנסות לא חוקיים כגון קנס על כלים שנשברים (לפי מחירון מופרז) ועוד. להמשך הרחבה בנושא http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3042199,00.html

למרבה הצער, גם כאשר בעלי השמחה נותנים טיפ, הם נותנים זאת בד"כ במרוכז לרב המלצרים \ מנהל האירועים, ולא לכל מלצר באופן אישי. מבדיקה שערכתי בשנתיים האחרונות בעשרות אולמות ברחבי הארץ, ומתשאול של עוד מלצרים רבים, עולה כי אחוז המקרים בהם כספים אלו מגיעים לידי המלצרים הוא אפס. (0!). חמורה עוד יותר העובדה שגם כאשר הטיפים ניתנים ישירות לידי המלצרים, במקרים רבים הכסף נלקח מהם בסוף האירוע. הם מאויימים בפיטורין ואינם מודעים לזכויותיהם כך שהם מוותרים על כספם ללא ויכוח. כספים אלו מחולקים בד"כ בין השף לרב המלצרים, ולעיתים חלק גם מגיע להנהלה. מדובר על סכומים שיכולים להגיע גם לאלפי שקלים בערב.

נשאלת השאלה – אז מה עושים?

ישנם מספר צעדים שאם ננקוט בהם יכולים להפחית את הסיכון שבאירוע שלנו זה יקרה.

א.לבחור באולם בעל "תו חברתי" של עמותת "במעגלי צדק". תו זה מאפשר לך לדעת שלפחות זכויות בסיסיות כמו שכר מינימום ותנאים סוציאליים משולמים לעובדים. עם זאת, בשיחה עם חילי טרופר מקים העמותה הוא הבהיר שהתו אינו מפקח גם על כספי הטיפ, כך שהמאמר רלוונטי גם לאולמות אלו. התו קיים בעיקר (אך לא רק) באיזור ירושלים. ניתן לבדוק אילו אולמות מחזיקים בו באתר העמותה http://www.mtzedek.org.il .

ב.למנות אדם שיהיה אחראי על כספי הטיפ. לתת לו לקרוא מאמר זה מראש.

ג.להביא את הכסף לאולם בשטרות קטנים (20\40\50) לפי מספר המלצרים המשוער. (בערך מלצר לכל 20 איש + עוד 5 עובדי בר \ ניקיון לשיקולכם).

ד.בשום פנים ואופן אין לתת את הכסף באופן מרוכז לרב המלצרים. גם אם הוא נראה נחמד \ אוהב \ חובש כיפה אל תעמידו אותו בניסיון. תנו את הכסף בדיסקרטיות למלצרים עצמם.

ה.מומלץ לשוחח בשקט עם אחד המלצרים ולשאול :"אם ניתן לכם כסף ביד – ייקחו לכם אותו?" אם התשובה היא חיובית – לתת את הכסף בחשאיות. מומלץ גם לומר למלצרים שאתם עו"ד \ פעילים חברתיים, ושיאמרו לכם אם הכסף נלקח. כך לפחות תוכלו לדרוש חזרה מהאולם את כספכם.

ולבסוף, להפיץ מאמר זה לכל מכריכם, בדגש על מי שעומד לערוך אירוע. לשאלות נוספות ניתן לפנות במייל [email protected] . השמחה הבאה שלנו לא תבוא על גבם של אנשים עשוקים ומנוצלים.

נ.ב.

הקובץ מצורף כך שתוכלו להפיצו ביתר קלות. צביקי.

פורסם

וואוו צביקי לטעמי לקחת את העניין לרמת קיצון

צר לי על אנשים קשיי יום שיוצאים לעבודה ולא מקבלים תמורה

צר לי על אנשים שמנוצלים על ידי מעסיקיהם

אבל ממש לא צר לי על מלצרים באולמי שמחות.

מדובר לרוב על חבר'ה צעירים לפני\אחרי\בזמן צבא.

הם לא טיפשים, הם לא מסכנים ולא צריך לרחם עליהם. הפכת אותם לעבדים מוכים.

באמת יש מישהו שאם הוא לא מקבל שכר אחרי פעם, פעמיים או מקסימום שלוש הוא לא יקום ויילך? גם אם הוא לא יודע איך לטפל בזה בעצמו יש לו הורים\משפחה\אינטרנט שיגלו לו את זכויותיו וגם ישנם כל מיני גופים שעוזרים לצעירים שלא קיבלו שכר בעבודה (אני מניח שאתה מתעסק בזה בהתנדבות).

אני מבין את זה שיש מקומות שלא משלמים על התלמדויות וכל מיני טריקים למיניהם שהם פסולים מאוד לדעתי, אבל במקרה הכי גרוע מדובר בכמה מאות שקלים. כפי שהעיד Skins היו לו אלטרנטיבות אחרות.

מלצר שעובד במקום שלא נותן לו את מה שמגיע לו צריך פשוט לקום וללכת, לא חסרים אולמות אירועים או מסעדות למלצר בהם.

למנות אחראי טיפ? להחביא את הטיפ? להביא שטרות קטנים? להסליק את הכסף?

מי שעובד בשביל 70 שקל לעשר שעות בתור מלצר באולם אירועים הוא מזוכיסט, לא אדם שצריך לרחם עליו.

פורסם
אתה מתבלבל בין צריכים לרוצים, זה אופייני לדור שלך.

השרשור הזה גורם לך לפלוט פנינים בצרורות. :-)

בנוגע לעבודות מלצרות באירועים - ובכן, יש אלנטרנטיבות,

ואפשר לעבוד בתחומים אחרים ואני, בתור אורח מזדמן,

לא אמור לתמוך בצורה מעוותת במישהו שבחר מרצונו החופשי וללא כפייה משום גורם ביקום לעבוד בעבודה הזו.

די-ג'יי דני - מציאות זה משהו שיוצרים. אפשר לשנות מציאות קיימת.

פעם הייתי משתין בחיתול, היום כבר לא. הנה. השתנה משהו במציאות.

צאו מהבועה המקומית. תפתחו את הראש.

יש מקומות בעולם שבהם עניינים מתנהלים אחרת.

פה באופן ספציפי יש הנצחה של תת-תרבות השופוני/מגיע לי/אדנות/התלהמות/הנצחת הניצול.

לא חייבים לעקוב אחרי העדר. גם בנושא הזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ארילו, כל הכבוד לאבא שלך שעשה את זה, אבל בעולם מציאותי, מי שעובד בעבודות האלה מודע מראש לשכר ויכול לא להסכים, אבל הוא יודע שאין כמעט ברירה אז הוא עושה את זה (ולרוב זה משתלם כי יוצא יותר ממינימום בימים חזקים), גם אלה שעושים את זה ועדיין רוצים להתלונן, בדרך כלל אין להם "גב" לעשות זאת, שזאת גם אחת הסיבות שהם צריכים לעבוד, אבא שלך זה דוגמא ל1 אחוז מתוך 99, שוב, כל הכבוד לו, אבל אני מציאותי.

לא צריך גב. צריך להרים טלפון לקו לעובד או למועצת הפועלים והם ישמחו לעזור ולייעץ. אנשים שלא נלחמים למען עצמם, שלא יצפו מאחרים שיילחמו למענם, ואם אתה בתור מלצר לא דורש את הזכויות שלך מחוסר ידע - אז תפנה לך שעה וקלה ותלמד אותן.

לגבי מנכ"לים וכו' - הם מתמקחים על השכר שלהם ולא מתביישים לדרוש אותו. מנכ"לים טובים שווים את משקלם בזהב. הבעיה היא שבארץ הרבה פעמים מנכ"לים לא צריכים להתאמץ בשביל לקבל שכר עתק ולא פרופורציונאלי.

וכן, אותו מהנדס יקבל שכר יותר גבוה משלך כי מלצר כל אחד יכול להיות, ומהנדס יכול להיות רק מי שלמד הנדסה (וגם בין הפקולטות השונות להנדסה יש רמות שכר שונות - בלי קשר לרמת הלימודים).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

דריש, ידעתי שבאמת ממקום נמוך. אתה צריך להבין שעומדים מולך נערים ש50% סיכוי באים בערך מאותו מעמד שאתה היית בו. אתה יודע מה הם עוברים, כמה הם צריכים את הכסף וכו' וכו'... 5 ש"ח ? באמת ?

אם הייתי לי הערכה כלפייך כבן אדם שפילס את דרכו מלמטה, ההתנהגות ניפצה זאת.

יש משהו מאד דפוק בכל הסכימה הזאת שבה אנשים מחשבים את המשכורת שלהם מתוך הנחה שיקבלו בונוס. לשמחתכם יש כרגע מספיק פראיירים שממשיכים להתבייש, להרכין ראש ולשמן את גלגלי המערכת, אך בקצב ובכיוון שאליו הולכת הכלכלה בישראל יש סיכוי טוב שגם זה יחלוף בקרוב. במבט חמש שנים קדימה אני רואה את הארועים מצטמצמים לאיטם ואת "מנות המשמחים" שרזמל הזכיר מגיעות גם לאוכלוסיה החילונית. אולי אז תבינו שאיש בעצם לא חייב לכם כלום ותפנו לאפיקי תעסוקה קצת יותר מתקדמים.

שתי גישות שונות לגמרי שנולדו ממציאות דומה:

האחד אומר, הייתי שם התמודדתי עם הקשיים וניצחתי ולכן כל אחד יכול.

השני טוען היית שם, ראית כמה זה קשה אז תעזור.

למען האמת שתי הגישות הללו הכל כך שונות הן לגיטימיות לגמרי, משתיהן אני מעדיף את האופציה הראשונה שאומרת תתמודד ותעזור לעצמך עם טוויסט קל - אני אוהב לדחוף קדימה את אלה שעוזרים לעצמם.

גם אני לא נולדתי עם כפית של זהב בפה - רחוק מכך - כך שאני יודע היטב על מה דריש מדבר.

נ.ב. - מבלי לפתוח תיבת פנדורה חדשה, ראיתם כמה לקויי למידה יש בזמן האחרון? הם מקבלים תוספות זמן והקלות שונות ומשונות במבחנים דבר שמציב אותם בעמדת תחרות טובה יותר.

למרות שתמורת 1,500 ש"ח (עלות האבחון) גם הבן שלי יכול לקבל איזה שהן הקלות, כי המכונים הללו יודעים שפרנסתם תלויה באיתור ליקוי כלשהו ויהיה הקל שבקלים - אמרתי לו להתמודד בלי הנחות ובלי הקלות ולנצח את אלה שההורים שלהם קונים להם פור בכסף.

בנתיים הוא נותן להם בראש כי זה גם עניין תודעתי, שטיפת מוח בלתי פוסקת שהוא טוב וחזק מהם.

• תוכן חדש...