Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לשטוף את המכונית כל יום והלכה תשמר לתמיד,

ואפשר לשטוף פעם בכמה חודשים ולגמור את הלכה תוך שנים בודדות.

הכל תלוי איך ומה עושים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אפשר לשטוף את המכונית כל יום והלכה תשמר לתמיד,

ואפשר לשטוף פעם בכמה חודשים ולגמור את הלכה תוך שנים בודדות.

הכל תלוי איך ומה עושים.

מסכים עם shayy.ככל שהשטיפות קרובות יותר, פחות לכלוך נדבק ,יש פחות אבק על הרכב והשטיפה ממש קלה וללא הפעלת לחץ על פח הרכב.לעומת זאת רכב שלא נשטף תקופה,מצריך יותר עבודה פיזית ויותר לחץ על פח הרכב.

בלי קשר, סתם הוצאת קיטור..בשבת רחצתי את ג'ולי רחיצה יסודית ומרחתי ווקס,ביום א גנרל חורף חזר עם טיפות גשם מלאות אבק והרס את השטיפה..:evil:

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
בסך הכול כמה חודשים שאני מנקה את האוטו, כל השכנים (ונשותיהם - חשוב, נגיע לזה בהמשך) ראו אותי שוטף את האוטו, חלקם הסתלבטו ("אתה עדיין מנקה ?", למה אתה משקיע כ"כ הרבה מאמץ, לך למכון 50 שקל" וכו') חלקם רצו שאני אשטוף להם את הרכב, וחלק מהנשים מכריחות את הבעל לצאת לשטוף את האוטו שלהם.

היום עליתי לאוטו (כדי להכין אותו לשטיפה, צריך לוודא שהפח קר, שהמנוע רק [הפתעה להמשך היום]), ורואה רכב חונה במעבר (לא משנה כרגע ממש, אני רק יסביר שיש איזה בן **** שכול הזמן חונה שם ואני על סף פיצוץ הצמיגים שלו) כמובן שאני ממלמל לי את הקללות שלי אבל להפתעתי רואה רכב אחר (אגב שמתי לב עוד שעליתי במדרגות שיש מלא סרווילס :lol:) רואה את השכן שוטף את האוטו (ועוד סחב את הבת המסכנה שלו איתו) ברגע שהוא רואה אותי הוא מקבל אותי בברכת "הנה המסטר" אני כמובן חסר אמפתיה שכמותי במקום להגיד "תודה, איזה יופי שאתה שוטף את האוטו שלך" מתחיל להעביר ביקורת "לא טוב דלי אחד", "לא טוב סבון כלים", "לא טוב שאתה משתמש באותו סמרטוט שמשמש את הרצפה" וכו', מה לעשות כזה אני קשוח.

בקיצור המחלה מתפשטת, כל השכנים רואים אותי מנקה את האוטו (ויותר מזה, רואים את התוצאות) ולצערם גם הנשים שלהם רואות את זה, אני חייב להגיד שלא האמנתי שזה ייקרה, אבל כנראה שזה מדבק, לאחד מחברי הפורום יש בלוג בנושא דיטיילינג והוא כתב על הנושא הזה גם http://www.ildetailing.co.il/?p=261 (דרך אגב אחלה בלוג, מומלץ) אני לא האמנתי שאני יצליח להדביק מישהו אבל מסתבר שכל אחד יכול, אז כמה אנשים אתם הדבקתם כבר ? :-D

ישראלים משתנים לאט לאט, בסוף אולי נצליח לגרום לכולם להכנס לשיגעון ! =), דבר משמח לשמוע, שיהיה לך בהצלחה!

פורסם

גם לי היה אותו סיפור עם השכנים שלי ואף יותר .

לפני כשנתיים הייתה בבעלותי הלנסר החדשה , יפיפיה , בצבע לבן נקי עם כל מיני אלמנטים שחורים , הדגם המפואר .

וכמובן שגם אני כמו כל חובבי הרכב , שטפתי אותה קבוע כל יום שישי מתחת לבית , ואם אני שוטף אז אני שוטף , אני אוהב להכנס לפינות הכי קטנות והכי עמוקות ברכב בכדי להוציא כל טיפת לכלוך אפשרית , אז עקב זה , אני חייב לציין שלשטוף את הרכב שלך בעצמך זה כייף , אבל גם מעייף , אין מה לעשות . אצלי כל שטיפה רגילה ויסודית הייתה לוקחת משהו כמו 4 שעות , ואם הייתי מתכנן לשים ווקס אז בכלל כמעט יום שלם .

אז גם כשאני הייתי שוטף את האוטו היו עוברים שכנים וזורקים כל פעם רפליקות דומות לאלו שכבר הרבה אנשים תיארו פה , אולי תעבור גם על האוטו שלי , מה , אתה עוד פעם שוטף וכו' וכו' .

ובכלל גם הייתה שכנה אחת שאפילו התלוננה לועד הבית על זה שאני כל הזמן שוטף את האוטו ומבזבז הרבה מים , זה גם כן כל כך הרגיז אותי שאפילו אמרתי לועד הבית שאני מוכן לתת 20 שקל יותר כל חודש העיקר שיעזבו אותי בשקט .

היה עוד שכן אחד שנדבק אלי כאשר ראה איך אני עושה ווקס לאוטו שלי ודרש , כן כן , ממש דרש שאני אצבע לו את האוטו הישן שלו עם צבע מפחיות ריסוס צבע בגלל שברכב כל הלכה עם השנים התפוצצה והצבע שלו דהה .

כמובן שעניתי לו - מה פתאום , אני אף פעם לא התעסקתי עם צביעות למיניהם ולא אתעסק גם , מה אני פה , מוסך פחחות או מה ! , והוא בכל זאת המשיך והתעקש שאני אצבע לו את הרכב שלו , אמר גם אני אשלם לך , אבל לבסוף הבין שאי אפשר לקנות אותי ועזב אותי .

עכשיו , את האמת , אני לא מבין את כל האנשים האלו , מה כואב להם ?! , אז כן , אז ראיתם שהבן אדם שוטף את רכבו כל שבוע-שבועיים , אז מה , צריך להתחיל להגיד עכשיו כל פעם את הרפליקות המטופשות האלו , או יותר גרוע , עוד להתלונן על זה שהבן אדם מבזבז הרבה מים , אפשר לחשוב כמה כבר מים !

למי שאין כוח לשטוף , סעו למנהרות , שילמו כסף שישטפו לכם , ולמי שאין זמן לשטוף אז אל תשטפו , אבל את האנשים שכן שוטפים את רכביהם שיעזבו בשקט .

מה , רמת השכל של אותם האנשים לא מאפשרת להם להבין שלכל אדם יש את התחביבים שלו , ולחלק מהאנשים שטיפת רכב עצמאית זה גם סוג של תחביב !

אני מתאר לעצמי שעכשיו , כשבעוד שבוע אני אקבל את הרכב החדש שלי , וכמובן אני אתחיל לשטוף אותו גם כל יום שישי , כל זה עוד פעם יתחיל מחדש , אין לי כוח לזה , אני בסוף אתפוצץ למישהו כזה בפנים , אני לא אחזיק מעמד .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם
אני מתאר לעצמי שעכשיו , כשבעוד שבוע אני אקבל את הרכב החדש שלי , וכמובן אני אתחיל לשטוף אותו גם כל יום שישי , כל זה עוד פעם יתחיל מחדש , אין לי כוח לזה , אני בסוף אתפוצץ למישהו כזה בפנים , אני לא אחזיק מעמד .

יש אופציה מאד פשוטה שהם לא יראו את השטיפה השבועית שלך, וגם לא עולה כסף אם יש לך את המוצר:

תרסיס ironX + עיניים של שכן = שכן לא יכול לראות יותר את השטיפה, או את עצמו בראי, או את הסלולרי על מנת להתקשר למשטרה.

*זו אינה המלצה לעוור שכנים או כל יצור חי אחר וזה נאמר במליצות 8)

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם

עכשיו , את האמת , אני לא מבין את כל האנשים האלו , מה כואב להם ?!

המקנא - ימיו מועטים, מפני שדואג למה שלא יזיקהו ולא יועילהו, וימות ביגון !

הרב שלמה אבן גבירול

פורסם

אצלי זה עוד יותר גרוע,יש לי חבורה של ילדים דוסים חוצפנים ברמות על. שכל פעם שאני שוטף את הרכב באים ומתחילים לשגע אותי/את השכנים/חברים. פשוט ילדים מעצבנים!! אני כל פעם מתפלל שישגעו איזה ערס ויקבלו מכות רצח.

פורסם
יש לי חבורה של ילדים דוסים חוצפנים ברמות על.

אני כל פעם מתפלל שישגעו איזה ערס ויקבלו מכות רצח.

יש בסיס להדברות, הייתי אומר :wink:

נראה שהבעיה היא לא דווקא בעניין השטיפה. אם הם שכנים, נסה לדבר עם הוריהם.

פורסם
יש בסיס להדברות, הייתי אומר :wink:

נראה שהבעיה היא לא דווקא בעניין השטיפה. אם הם שכנים, נסה לדבר עם הוריהם.

הלכתי לדבר עם ההורים, האמא יושבת בבית ולא מוכנה לפתוח את הדלת (למרות שהיא יודעת מצוין למה אני הגעתי)

יום אחד תפסתי את האבא לשיחה,הוא בתגובה הריץ את כולם לבית,הם בתגובה יצאו שתי דקות אחרי שהוא עזב..

אין חינוך ואין כבוד!

הם גם לא כאלה שכנים,הם גרים בבנין אחר, והילדים פשוט רצים לחניה של הבנין שלנו.

עוד סיפור מעניין..ישבנו כמה חברים לשתות בירה ביום שלישי מאוחרי הבית שלי,אחד החברים החנה את הרכב בחניה עם חלונות פתוחים (בכל זאת עשר מטר מאיתנו בתוך השכונה ) ופתאום הילדים האלה החליטו להיכנס לתוך הרכב ולגעת לו בדברים. הוא בתגובה צעק להם שיעופו מתוך הרכב,הם בתגובה המשיכו לחייך ולהשתין עליו בקשת!

רק כשחבר אחר (עם אפס סובלנות לילדים או דוסים) איים שיפרק אותם האמא החליטה שהגיע הזמן להעיר לילדים שיצאו מהרכב.. עד שהחבר עזב (עניין של כמה שעות) הם פשוט שיגעו לו את השכל,נגיעות מעצבנות ברכב,בעיטות של כדורים על הרכב וכו..

לאור כל מה שסופר מה דעתך עכשיו?

פורסם

לא פשוט. ובוודאי לא נושא לפורום דיטיילינג.

הרבה פעמים מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים. אל תסתבך בגללם.

לא לכל דבר יש פתרון.

יש שאלה כמה רחוק אתה מוכן ללכת עם זה. תשקול לפנות לבית הספר שלהם לדבר עם גורם שאחראי עליהם.

להסביר שהמצב בלתי נסבל ואתה ממש לא מעוניין לפגוע להם בעתיד ע"י פניה למשטרה או גורם רלוונטי אחר.

אולי יהיה לך מזל. הרוב יגידו שזה מיותר. אבל מה כבר אזרח יכול לעשות?

פורסם

אצלי יש תופעה מוזרה ששמתי לב אליה לא מזמן.

כל פעם שאני שוטף את הרכב עם ONR, אם יש ילד/ילדים קטנים בחנייה באותו הרגע זה פשוט ממגנט אותם לרכב שלי.. אתמול שטפתי את הרכב עברה לידי משפחה + שתי ילדות קטנות ואחת מהן פשוט ניגשה לרכב והתחילה להסניף אותו עד שאמא שלה קראה לה שתמשיך להתקדם לעברה. :roll: מעניין מה הילדים חושבים באותו רגע על הריח הזה.

יש לציין שלא כל שטיפה אצלי היא עם ONR, הרבה פעמים היא עם סבון רגיל לרכב.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
אצלי יש תופעה מוזרה ששמתי לב אליה לא מזמן.

כל פעם שאני שוטף את הרכב עם ONR, אם יש ילד/ילדים קטנים בחנייה באותו הרגע זה פשוט ממגנט אותם לרכב שלי.. אתמול שטפתי את הרכב עברה לידי משפחה + שתי ילדות קטנות ואחת מהן פשוט ניגשה לרכב והתחילה להסניף אותו עד שאמא שלה קראה לה שתמשיך להתקדם לעברה. :roll: מעניין מה הילדים חושבים באותו רגע על הריח הזה.

יש לציין שלא כל שטיפה אצלי היא עם ONR, הרבה פעמים היא עם סבון רגיל לרכב.

לך מיד לרשם הפטנטים ותרשום קפסולות ONR לילדים שיש להם בעיות קשב וריכוז.

למוצר יקראו "ריטיילינג" מלשון ריטלין ודיטיילינג.

על ה10K היחידות הראשונות שתמכור אני אשמח לקבל עמלה ומעבר לזה הכל שלך :)

וגם לי יצא שהבת של שכנה שלי אהבה מאוד את הריח של הרכב בזמן שימוש ב ONR וממש הוקסמה ממנו אפילו.

:wink: if it's not clean enough :arrow: add some elbow grease

**Warning, this post may contain sarcasm ... it's your decision to get upset about it**

בבקשה לא לשלוח לי ה.פ עם שאלות שרלוונטיות לפורום דיטיילינג :nono:

פורסם
גם לי היה אותו סיפור עם השכנים שלי ואף יותר .

לפני כשנתיים הייתה בבעלותי הלנסר החדשה , יפיפיה , בצבע לבן נקי עם כל מיני אלמנטים שחורים , הדגם המפואר .

וכמובן שגם אני כמו כל חובבי הרכב , שטפתי אותה קבוע כל יום שישי מתחת לבית , ואם אני שוטף אז אני שוטף , אני אוהב להכנס לפינות הכי קטנות והכי עמוקות ברכב בכדי להוציא כל טיפת לכלוך אפשרית , אז עקב זה , אני חייב לציין שלשטוף את הרכב שלך בעצמך זה כייף , אבל גם מעייף , אין מה לעשות . אצלי כל שטיפה רגילה ויסודית הייתה לוקחת משהו כמו 4 שעות , ואם הייתי מתכנן לשים ווקס אז בכלל כמעט יום שלם .

אז גם כשאני הייתי שוטף את האוטו היו עוברים שכנים וזורקים כל פעם רפליקות דומות לאלו שכבר הרבה אנשים תיארו פה , אולי תעבור גם על האוטו שלי , מה , אתה עוד פעם שוטף וכו' וכו' .

ובכלל גם הייתה שכנה אחת שאפילו התלוננה לועד הבית על זה שאני כל הזמן שוטף את האוטו ומבזבז הרבה מים , זה גם כן כל כך הרגיז אותי שאפילו אמרתי לועד הבית שאני מוכן לתת 20 שקל יותר כל חודש העיקר שיעזבו אותי בשקט .

היה עוד שכן אחד שנדבק אלי כאשר ראה איך אני עושה ווקס לאוטו שלי ודרש , כן כן , ממש דרש שאני אצבע לו את האוטו הישן שלו עם צבע מפחיות ריסוס צבע בגלל שברכב כל הלכה עם השנים התפוצצה והצבע שלו דהה .

כמובן שעניתי לו - מה פתאום , אני אף פעם לא התעסקתי עם צביעות למיניהם ולא אתעסק גם , מה אני פה , מוסך פחחות או מה ! , והוא בכל זאת המשיך והתעקש שאני אצבע לו את הרכב שלו , אמר גם אני אשלם לך , אבל לבסוף הבין שאי אפשר לקנות אותי ועזב אותי .

עכשיו , את האמת , אני לא מבין את כל האנשים האלו , מה כואב להם ?! , אז כן , אז ראיתם שהבן אדם שוטף את רכבו כל שבוע-שבועיים , אז מה , צריך להתחיל להגיד עכשיו כל פעם את הרפליקות המטופשות האלו , או יותר גרוע , עוד להתלונן על זה שהבן אדם מבזבז הרבה מים , אפשר לחשוב כמה כבר מים !

למי שאין כוח לשטוף , סעו למנהרות , שילמו כסף שישטפו לכם , ולמי שאין זמן לשטוף אז אל תשטפו , אבל את האנשים שכן שוטפים את רכביהם שיעזבו בשקט .

מה , רמת השכל של אותם האנשים לא מאפשרת להם להבין שלכל אדם יש את התחביבים שלו , ולחלק מהאנשים שטיפת רכב עצמאית זה גם סוג של תחביב !

לגבי ה-20 שקל, חישבתי לא מזמן את הכסף שמתבזבז כל שטיפה והתוצאה ----> 60 אגורות---->60 ליטר.

החישוב: אנחנו משלמים 200 ש''ח ל- 20 קוב מים---> קוב אחת עולה 10 ש''ח--->בקוב יש 1000 ליטרים= 10 ש''ח

---> יוצא שכל ליטר עולה אגורה.

אתם מוזמנים לחשב כמה מים אתם מבזבזים בערך ומה מחירם.

אצלי עדיין לא אמרו כלום, אך המבטים מפרשים את דעתם :)

כששטפתי את הרכב, ראיתי שבנאדם מתלבט אם לבוא ולבקש או לא , בסוף לא ביקש.

פורסם

Kenworth אני אומר לך זה יכול להיות להיט! :lol:

בהחלט צריך שמישהו ירים את הכפפה

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

• תוכן חדש...