Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ציינו פה שגם צריך רכב אמין ולא לבלות איתו במוסך פעם בשבועיים וזה נושא מאוד חשוב כי הרבה פעמים זה מגיע לזה ובסוף ההוצאה יותר גבוהה ממה שרצית. אולי כדאי לבדוק את הדגמים שהציעו לך

פורסם
תוכל להביא הונדה סיוויק 99 ! האוטומטיות שמורות.

מאיפה ההברקה הזאת בדיוק?! :evil::roll::brickwall: :brickwall:

כ-ו-ל הונדה סיויק אוטומטית היא שמורה? גם אם היא עשתה 3 פעמים ראש מנוע והגיר דופק והטיימינג בדרך להתפרק?

לפותח השרשור, בוא נעשה סדר בדברים:

1. אתה יכול לקנות רכב שההוצאות תחזוקה עליו יעלו הרבה מעבר להפרשים של צריכת הדלק, העדיפות שלך צריכה להיות לרכב האמין ביותר שתוכל לרכוש בתקציב הנ"ל, ושהוצאות התחזוקה יהיו הנמוכות ביותר.

2. כמו שהמליצו לך, במידה וניתן רכב עם שרשרת טיימינג יחסוך לך סכום נכבד בתחזוקה שוטפת וביישור קו.

3. מומלץ ביותר רכב עם גיר ידני, חסכוני יותר, ואמין יותר מרכבים עם גיר אוטומטי מיושן ושעבר X קילומטרים מכובד.

4. פיאט פונטו תהיה בחירה טובה, בתקציב תוכל לרכוש שנתון סביר, רכב מאוד חסכוני, אם תמצא אחת שמורה ומטופלת תוכל להיות שקט יחסית, אין שרשרת טיימינג אז במקרה הזה אלמרה ידנית באמת עדיפה.

5. ממליץ לך גם להימנע מרכבים גרמניים, האמינות שלהם לא בשמיים כמו הסטיגמה עליהם, והתחזוקה שלהם גבוהה.

ואם אני שם את עצמי במקומך - הייתי מחפש פונטו עד שנת 2000, אולי אפילו ישאר תקציב ליישור קו נחמד.

סתם דוגמא: http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=102aca9c508f56ac600c41dda52835217c3&SubCatID=1

אפילו יש לך טסט ארוך, ולא אין לי שום קשר ולו הקלוש ביותר למוכר, אני אפילו לא מהצפון.

אם בא לך חדש יותר: http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=2f18d35870c889cb2691326dfdb86e742dd&SubCatID=1

גם טסט ארוך, וזה הדגם החדש יותר ועומד בדיוק בתקציב שלך, מספר קילומטרים נמוך, ועם מיקוח קטן אפילו תצא עם עודף.

ד.א - אני גובה 1.87, נהגתי בפונטו שנתיים, אחי הגדול 1.90 וגם נהג על הרכב שלי ועוד היה מקום לקחת את הכיסא, אתה תסתדר לדעתי.

פורסם
מאיפה ההברקה הזאת בדיוק?! :evil::roll::brickwall: :brickwall:

כ-ו-ל הונדה סיויק אוטומטית היא שמורה? גם אם היא עשתה 3 פעמים ראש מנוע והגיר דופק והטיימינג בדרך להתפרק?

לפותח השרשור, בוא נעשה סדר בדברים:

1. אתה יכול לקנות רכב שההוצאות תחזוקה עליו יעלו הרבה מעבר להפרשים של צריכת הדלק, העדיפות שלך צריכה להיות לרכב האמין ביותר שתוכל לרכוש בתקציב הנ"ל, ושהוצאות התחזוקה יהיו הנמוכות ביותר.

2. כמו שהמליצו לך, במידה וניתן רכב עם שרשרת טיימינג יחסוך לך סכום נכבד בתחזוקה שוטפת וביישור קו.

3. מומלץ ביותר רכב עם גיר ידני, חסכוני יותר, ואמין יותר מרכבים עם גיר אוטומטי מיושן ושעבר X קילומטרים מכובד.

4. פיאט פונטו תהיה בחירה טובה, בתקציב תוכל לרכוש שנתון סביר, רכב מאוד חסכוני, אם תמצא אחת שמורה ומטופלת תוכל להיות שקט יחסית, אין שרשרת טיימינג אז במקרה הזה אלמרה ידנית באמת עדיפה.

5. ממליץ לך גם להימנע מרכבים גרמניים, האמינות שלהם לא בשמיים כמו הסטיגמה עליהם, והתחזוקה שלהם גבוהה.

ואם אני שם את עצמי במקומך - הייתי מחפש פונטו עד שנת 2000, אולי אפילו ישאר תקציב ליישור קו נחמד.

סתם דוגמא: http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=102aca9c508f56ac600c41dda52835217c3&SubCatID=1

אפילו יש לך טסט ארוך, ולא אין לי שום קשר ולו הקלוש ביותר למוכר, אני אפילו לא מהצפון.

אם בא לך חדש יותר: http://www.yad2.co.il/Cars/Car_info.php?CarID=2f18d35870c889cb2691326dfdb86e742dd&SubCatID=1

גם טסט ארוך, וזה הדגם החדש יותר ועומד בדיוק בתקציב שלך, מספר קילומטרים נמוך, ועם מיקוח קטן אפילו תצא עם עודף.

ד.א - אני גובה 1.87, נהגתי בפונטו שנתיים, אחי הגדול 1.90 וגם נהג על הרכב שלי ועוד היה מקום לקחת את הכיסא, אתה תסתדר לדעתי.

תודה רבה על התשובה המפורטות!

דיי כיוונת אותי!

מבחינת צריכת הדלק - האם הסאני\אלמרה (ידני) יצרכו משמעותית יותר מהפונטו?

ושוב - תודה רבה עלך!

פורסם
תודה רבה על התשובה המפורטות!

דיי כיוונת אותי!

מבחינת צריכת הדלק - האם הסאני\אלמרה (ידני) יצרכו משמעותית יותר מהפונטו?

ושוב - תודה רבה עלך!

יצרכו יותר, משמעותי זה בהתאם לכמות הנסיעה, ולתוואי - כלומר אם תיסע בדרך הררית תמיד (חיפה/רמה"ג) אז הפונטו תצרוך 1/13 בממוצע מכיוון שהמנוע קטן יחסית והוא יתאמץ, לעומת זאת מנוע גדול יותר יצרוך בצורה דומה אבל יסחוב טוב יותר.

נלך לכיוון שאתה נוסע בדרך מישורית לגמרי - נניח מרכז הארץ והדרום, אישית עם פונטו הוצאתי צריכת דלק ממוצעת מחוץ לעיר של 1/17 ואף יותר, הכול תלוי בתוואי הנהיגה ובנהג, תלחץ ותקרע את הרכב והצריכת דלק תהיה בהתאם.

בהקשר לכמות הנסיעה - אם אתה נוסע 1000 קילומטר בחודש ההפרש יהיה מזערי/לא מורגש, אם אתה נוסע 5000 קילומטר בחודש זה כבר משמעותי.

בקיצור אתה מבין שזה לא מדע מדוייק, יש אנשים שעם רכב X יוציאו צריכות דלק שונות בהפרשים גבוהים.

בנוגע לאלמרה/סאני - רכבים אמינים (במידה וטופלו - כמו כל רכב! ושלא יספרו לך סיפורים) אבל מיושנים מאוד ביחס לפונטו ספייס (משנת 2001) שתרגיש לך הרבה יותר מודרנית ועדכנית.

פורסם

בתור בעל פונטו דור ראשון (שנת 99) אשפוך אור על הנושא:

- צריכת הדלק מרשימה למדי. לא מדדתי אז לא אתן מספרים.

- מי שטוען שהרכב לא סוחב לא יודע על מה הוא מדבר. נסיעה לאילת עם רכב מלא ומזגן דולק עשתה את שלה. לא היו תלונות. כולם ישבו בנוחות (כולל חבר מטר 80 ומשהו. בחור גבוהה) והאוטו סחב בקלות הלוך חזור.

- לגבי אמינות. קנה ספר רכב או חפש ברשת. קרא על הטיפולים והחומרים (פראפלו כנוזל קירור חובה למשל) ובצע אותם במועדם ובלי לחסוך. הרכב יחזיר לך אהבה.

התחושה הכללית היא של רכב מאוד מודרני. מנוע צנום שסוחב מכל מקום לכל מקום. אבזור בטיחותי מספק (בגרסת xtz 75 2 כ"א וabs וכמובן ח"ח קדמיים) ורכב קטן אמנם אך ש3 מבוגרים יושבים בו בנוחות יחסית מאחור. תא המטען גם מכובד יחסית ורכבי המיני של היום (למשל מזדה 2) מתקשים להציב תחרות בנושא הגודל (הן בתא מטען או במרווח מאחור)

המזגן מפציץ 8)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
יצרכו יותר, משמעותי זה בהתאם לכמות הנסיעה, ולתוואי - כלומר אם תיסע בדרך הררית תמיד (חיפה/רמה"ג) אז הפונטו תצרוך 1/13 בממוצע מכיוון שהמנוע קטן יחסית והוא יתאמץ, לעומת זאת מנוע גדול יותר יצרוך בצורה דומה אבל יסחוב טוב יותר.

נלך לכיוון שאתה נוסע בדרך מישורית לגמרי - נניח מרכז הארץ והדרום, אישית עם פונטו הוצאתי צריכת דלק ממוצעת מחוץ לעיר של 1/17 ואף יותר, הכול תלוי בתוואי הנהיגה ובנהג, תלחץ ותקרע את הרכב והצריכת דלק תהיה בהתאם.

בהקשר לכמות הנסיעה - אם אתה נוסע 1000 קילומטר בחודש ההפרש יהיה מזערי/לא מורגש, אם אתה נוסע 5000 קילומטר בחודש זה כבר משמעותי.

בקיצור אתה מבין שזה לא מדע מדוייק, יש אנשים שעם רכב X יוציאו צריכות דלק שונות בהפרשים גבוהים.

בנוגע לאלמרה/סאני - רכבים אמינים (במידה וטופלו - כמו כל רכב! ושלא יספרו לך סיפורים) אבל מיושנים מאוד ביחס לפונטו ספייס (משנת 2001) שתרגיש לך הרבה יותר מודרנית ועדכנית.

תודה רבה!

פורסם

בכיף.

אם אתה מהאזור באמת הייתי בודק את הפונטו האדומה שהבאתי לך כדוגמה, הקילומטראג' יחסית נמוך, יש לך טסט ארוך, עומד בתקציב, אם הרכב מטופל טוב אתה מקבל אחלה של עסקה.

SuperBamba - בדיוק מה שאמרתי והצעתי לו, הפונטו תתן אחלה מענה לצרכים שלו, וגם אני כבנאדם גבוהה הסתדרתי איתה מצויין ובנוחות.

פורסם
בכיף.

אם אתה מהאזור באמת הייתי בודק את הפונטו האדומה שהבאתי לך כדוגמה, הקילומטראג' יחסית נמוך, יש לך טסט ארוך, עומד בתקציב, אם הרכב מטופל טוב אתה מקבל אחלה של עסקה.

SuperBamba - בדיוק מה שאמרתי והצעתי לו, הפונטו תתן אחלה מענה לצרכים שלו, וגם אני כבנאדם גבוהה הסתדרתי איתה מצויין ובנוחות.

ברכבים מהשנתון הזה יש חשיבות לספר טיפולים מסודר? כאילו אני מניח שרכב כזה ישן לא מטופל במוסך מורשה. השאלה היא האם יש הקפדה על זה?

פורסם

תראה, לרוב פחות, כי רכבים בשנתונים האלה באמת לא מטופלים לרוב במורשה, למרות שיש יוצאי דופן.

ברמת העיקרון אני אישית לוקח לבדיקה במכון ובמוסך שאני מכיר וסומך עליו.

ובכללי - גם אם טיפלו במוסך רגיל, יש עדיין קבלות על טיפולים, כלומר יש עדיין דרך ואפשרות להוכיח אם הרכב מטופל.

בנאדם עם שכל ישר שומר את הקבלות הללו.

פורסם
בתור בעל פונטו דור ראשון (שנת 99) אשפוך אור על הנושא:

- צריכת הדלק מרשימה למדי. לא מדדתי אז לא אתן מספרים.

- מי שטוען שהרכב לא סוחב לא יודע על מה הוא מדבר. נסיעה לאילת עם רכב מלא ומזגן דולק עשתה את שלה. לא היו תלונות. כולם ישבו בנוחות (כולל חבר מטר 80 ומשהו. בחור גבוהה) והאוטו סחב בקלות הלוך חזור.

- לגבי אמינות. קנה ספר רכב או חפש ברשת. קרא על הטיפולים והחומרים (פראפלו כנוזל קירור חובה למשל) ובצע אותם במועדם ובלי לחסוך. הרכב יחזיר לך אהבה.

התחושה הכללית היא של רכב מאוד מודרני. מנוע צנום שסוחב מכל מקום לכל מקום. אבזור בטיחותי מספק (בגרסת xtz 75 2 כ"א וabs וכמובן ח"ח קדמיים) ורכב קטן אמנם אך ש3 מבוגרים יושבים בו בנוחות יחסית מאחור. תא המטען גם מכובד יחסית ורכבי המיני של היום (למשל מזדה 2) מתקשים להציב תחרות בנושא הגודל (הן בתא מטען או במרווח מאחור)

המזגן מפציץ 8)

צריכת דלק בפונטו באמת זה משהו מדהים, 1-17\18 מחוץ לעיר, בחיפה עם כל העליות עושה גם 1-14\15

הטיפולים מאוד זולים, הופתעתי מאוד מהשפע חלפים ובזול, גם יש דברים שאפשר לעשות לבד מרוב שהאוטו מרווח בתא מנוע.

אמינות ברכב ישן תלויה באיך טיפלו ופחות בארץ מוצא, וזה גם לא שמדובר באיזה רכב נדיר, הכל קל וזמין גם במידה ויש תקלה.

הרכב סוחב אבל בגבולות הטעם הטוב, כן אין בעיה לנסוע איתו לאילת עם 3 שמנים מאחורה באגז' עמוס ומזגן דלוק בעלייה בשיא אוגוסט, מכנית נזק לא ייגרם, אבל מפה עד להגיד שהאוטו לא התאמץ ועשה בקלות, נו באמת, 3 מבוגרים במידות סטנדרטיות מצטופפים מאחורה, ואל תגיד שלא, זה שיש תקרה גבוהה זה אולי משהו אחר, אבל מרווח רוחבי לא קיים ל3 מבוגרים בנוחות, זה שאפשר לדחוס זה אחרת, בנסיעה של יותר משעה המושב כבר מתחיל להציק ונגרם אי נוחות, המושב לא תומך כמו שצריך והוא לא שיא הרכות, המזגן באמת מקפיא ברמה גבוהה, האיבזור טוב יחסית למחיר ובאמת שאני לא מוצא סיבה ליותר מזה, סתם מה שיתקלקל יותר.

אני בעלים של פונטו ספייס ואני לא מנסה ליפייף הכל כי יש לי כזה, הרכב חסכוני ולמטרה זו הוא נקנה, לא מנסה לעשות ממנו מה שהוא לא, חזק הוא ממש לא, סוחב הוא כן, ויש הבדל בין השניים.

בכל אופן, אני מאוד ממליץ למטרה שאתה מחפש.

• תוכן חדש...