Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור השעונים הזערורי

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, בנצי כתב:

היה לי מקרה מצער לפני כחודש עם הזמנה של Ulysse Nardin chronometer, סוף סוף מצאתי שעון שהפיל אותי, האשה קפצה והחליטה שהיא קונה לי אותו במתנה, אחרי שבוצע תשלום ובזמן ההמתנה לפרטי משלוח, הודיעו שהשעון נמכר למישהו אחר...
הציעו לנו לחכות ושהם יאתרו אחד חדש, אבל ממש אהבתי את המספר הסידורי של השעון ששילמנו עליו (שנת הלידה).
ביטלנו והכסף הוחזר למחרת.

ואז במשך חודש בערך אני מחפש ומחפש משהו מעניין, מפה לשם ביום שבת קניתי Piaget משומש משנת 85 (יש לי חיבה לשעונים ישנים ורציתי שעון נוסף בגילי) וביום ראשון הוזמן אומגה ספידמאסטר חדש במהדורה מוגבלת שמיוצר בשיתוף פעולה עם עמותה מבורכת, ככה שבכל רכישה של שעון אומגה מעבירים סכום מסויים, עוזר להרגשה הטובה כשמוציאים סכום של משפחתית משומשת על שעון.

אעדכן עם תמונות כשיגיעו השעונים :)

טל"ח

בנצי יש מצב אתה מצלם את האומגה וה Piaget ?

אני מאוד, אבל מאוד מאוד, אבל מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד רוצה ספידמסטר. הסיבה היחידה שלא קניתי אחד השנה ליום הולדת שלי (עוד יומיים) זה כי לפני חודש קניתי פורשה 911 ונראה לי שהאישה תחליף צבעים אם אשרוף עוד כמה אלפים על שעון.

עריכה: מסתבר שקפצתי מהר מידי להגיב, לפני שקראתי את כל הפוסט וטרם קיבלת את השעונים.

עריכה נוספת: הספידמאסטר הוא לדעתי פאר יצירת המופת המדליקה ביותר שאומגה מייצרת. כשאני מסתכל על השעון הזה הוא מזכיר לי את הדייטונה רק מה שמיוחד בו זה שהוא ביקר בחלל. 

שלא כמו הדייטונה, את השעון הזה ניתן להכנס לבוטיק של אומגה ופשוט לקנות. המחיר שלו גם לא הזוי כמו רמת המחירים שרולקס דורשים עבור השעונים שלהם. בנוסף, למחפשי המציאות - המחיר שלו ביד שניה הוא בד״כ חצי מהמחיר המקורי שלו. 

עריכה אחרונה על ידי קאררה
  • מעניין 1

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

חשבתי פעם לקנות ספידי, אבל 2 דברים עצרו אותי. מצד אחד הוא המוני מידי, ומצד שני הזכוכית שלו (בגרסא הקלאסית) היא לא ספיר. בנוסף, יש לשעון מיליוני גרסאות מיוחדות, אספנים, ממוספרות וכ״ו, כך שאין שום דבר מיוחד בעוד גרסת אספנות.

שווה לבדוק אותו בשוק היד שניה, במיוחד בארה״ב. אמור להיות מלאי מאוד גדול אצל סוחרים מכובדים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

שאלה (באסה שצריך לקטוע את רצף האומגה):

צריך להחליף סוללה בשעון סרטינה (DS Podium). עד היום עשיתי את זה באירו אסיה (בבניין שלהם בת"א). עד היום זה גם היה בחינם (גם בתקופת האחריות וגם אחריה, השעון אצלי כ-8 שנים. פעם קודמת לפני כשנתיים הגעתי ואמרו לי שזה ללא תשלום). התקשרתי היום ואמרו לי שהמחיר להחלפה הוא 200 ש"ח (זכור לי שפעמים קודמות היתה אפשרות איטום [שאני לא באמת צריך כי אני לא מתקלח איתו ומקפיד שלא יגעו בו מים כששוטף ידיים, גשם וכו']. הפעם הנציגה אמרה "אין דבר כזה בלי איטום", כשה"איטום" הוא בערך 80% מהמחיר). נשמע לי מחיר הזוי לגמרי. אפשרי להחליף סוללה בשעונים כאלה אצל "סתם" שען? או שאני בחתונה קתולית עם אירו אסיה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השעון לא באחריות אז אין בעיה ללכת לשען "סתם".

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אחרי שכל פעם אני רואה את השרשור הזה קופץ ומזיל ריר על השעונים של כולכם החלטתי לחלוק את האוסף הקטן שלי:

1. REC Minimalist L1 

חברה דנית די מגניבה שהופכת מכוניות ומטוסים אייקונים לשעונים, במקרה הזה ה dial עשוי מפח של מיני קופר ישנה, עם השעון התקבל ספרון שמספר על ההיסטוריה הספציפית של הרכב ובחלקו האחורי מוטבע ה-Vin. 

DSC_1662.thumb.jpg.ac1291cf11d8d630398e5c44779d19e9.jpg

2. Citizen NY0040

שעון צלילה אוטומטי מקביל לסייקו SKX, בעבר היה בשימוש חיל הים האיטלקי, רק ששם עמידות המים הוגדרה ל-300m, ולפי מה שהבנתי בפועל הוא עמיד אף ביותר, המוזרות (ובעיני גם החן) של השעון הזה הוא מיקום הכתר בשעה 8. 

כרגע על רצועת נטו אדומה אך מדי פעם מחליף לצבעים אחרים. 

DSC_1660.thumb.jpg.68283869a3f9b22319f34130278edee0.jpg

3. Seiko flight master SNA411

התוספת האחרונה ל"אוסף", שעון טייסים עם מיני מחשבונים וטבלאות (שעדיין למען האמת אין לי מושג איך לתפעל) כרונוגרף ושעון מעורר שיכול לתפקד גם כאיזור זמן נוסף, אישית מת על ה-Dial העמוס שלו. הוא הגיעה עם רצועת מתכת מזעזעת לטעמי, ולכן נמצא כרגע על נאטו כחולה פשוטה אבל אני מחכה לנוספות שאמורות להגיע בקרוב שבתקווה יחמיאו לו יותר. 

DSC_1659.thumb.jpg.ca2b38525fc00378d1d9d06d4ac3d38c.jpg

ולבסוף תמונה של כל השעונים יחד + Apple watch series 6 40mm שניתן לי כמתנה, לא הייתי רוכש כזה בעצמי אבל אני כן נהנה ממנו מאוד. 

DSC_1657.thumb.jpg.8f379384c93c9080b6a626ddc00b4ee9.jpg 

עריכה אחרונה על ידי shakedi
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
 MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אחלה אוסף!

פורסם
אחרי שכל פעם אני רואה את השרשור הזה קופץ ומזיל ריר על השעונים של כולכם החלטתי לחלוק את האוסף הקטן שלי:

1. REC Minimalist L1 

חברה דנית די מגניבה שהופכת מכוניות ומטוסים אייקונים לשעונים, במקרה הזה ה dial עשוי מפח של מיני קופר ישנה, עם השעון התקבל ספרון שמספר על ההיסטוריה הספציפית של הרכב ובחלקו האחורי מוטבע ה-Vin. 

DSC_1662.thumb.jpg.ac1291cf11d8d630398e5c44779d19e9.jpg

2. Citizen NY0040
שעון צלילה אוטומטי מקביל לסייקו SKX, בעבר היה בשימוש חיל הים האיטלקי, רק ששם עמידות המים הוגדרה ל-300m, ולפי מה שהבנתי בפועל הוא עמיד אף ביותר, המוזרות (ובעיני גם החן) של השעון הזה הוא מיקום הכתר בשעה 8. 
כרגע על רצועת נטו אדומה אך מדי פעם מחליף לצבעים אחרים. 

DSC_1660.thumb.jpg.68283869a3f9b22319f34130278edee0.jpg

3. Seiko flight master SNA411
התוספת האחרונה ל"אוסף", שעון טייסים עם מיני מחשבונים וטבלאות (שעדיין למען האמת אין לי מושג איך לתפעל) כרונוגרף ושעון מעורר שיכול לתפקד גם כאיזור זמן נוסף, אישית מת על ה-Dial העמוס שלו. הוא הגיעה עם רצועת מתכת מזעזעת לטעמי, ולכן נמצא כרגע על נאטו כחולה פשוטה אבל אני מחכה לנוספות שאמורות להגיע בקרוב שבתקווה יחמיאו לו יותר. 
DSC_1659.thumb.jpg.ca2b38525fc00378d1d9d06d4ac3d38c.jpg

ולבסוף תמונה של כל השעונים יחד + Apple watch series 6 40mm שניתן לי כמתנה, לא הייתי רוכש כזה בעצמי אבל אני כן נהנה ממנו מאוד. 

DSC_1657.thumb.jpg.8f379384c93c9080b6a626ddc00b4ee9.jpg 

ממש אהבתי את הסייקו.

טל"ח

haters will hate

פורסם (נערך)

השעון של בנצי סקרן אותי אז החלטתי לחפש תמונה גדולה יותר שלו בגוגל. מי שמעניין אותו:

omega-speedmaster-speedmaster-38-3243038

עריכה אחרונה על ידי קאררה
  • מעניין 1

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם
בתאריך 25.3.2021 בשעה 11:00, Blaz00r כתב:

שאלה (באסה שצריך לקטוע את רצף האומגה):

צריך להחליף סוללה בשעון סרטינה (DS Podium). עד היום עשיתי את זה באירו אסיה (בבניין שלהם בת"א). עד היום זה גם היה בחינם (גם בתקופת האחריות וגם אחריה, השעון אצלי כ-8 שנים. פעם קודמת לפני כשנתיים הגעתי ואמרו לי שזה ללא תשלום). התקשרתי היום ואמרו לי שהמחיר להחלפה הוא 200 ש"ח (זכור לי שפעמים קודמות היתה אפשרות איטום [שאני לא באמת צריך כי אני לא מתקלח איתו ומקפיד שלא יגעו בו מים כששוטף ידיים, גשם וכו']. הפעם הנציגה אמרה "אין דבר כזה בלי איטום", כשה"איטום" הוא בערך 80% מהמחיר). נשמע לי מחיר הזוי לגמרי. אפשרי להחליף סוללה בשעונים כאלה אצל "סתם" שען? או שאני בחתונה קתולית עם אירו אסיה?

תיראה, אני מבין מאיפה זה בא, הסכום שהם דורשים.

יושב לו טכנאי באיזו מעבדה ו"מבזבז" על השעון שלך בערך שעה (אני לא באמת יודע, אולי יותר?).
בדקת לאחרונה כמה עולה שעת מוסך?
אין מה לעשות , משאב האדם העובד - הוא הכי יקר.

זורק לך רעיון: אני את החלפת הסוללות שלי ואת גומיות האטימה מבצע לבדי. יש אין ספור ממש סרטונים, שמראים איך לעשות זאת.
אם אתה לא מעונין באטימה - אז בגלל חייך קלים. החלפת סוללה היא משחק ילדים.
את המיכשור הבסיסי לכך רכשתי באינטרנט בעשרות שקלים בודדים.
באוסף שלי יש סייקו כרונוגרף קווארץ, סייקו אוטומטי SKX, אוריינט TriStar מתחילת שנות ה- 70 ועוד כמה.

תצליח!

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

קשה להאמין שלאדם מיומן לוקח שעה להחליף סוללה בשעון אבל כן, צריך לשלם לו משכורת מאיפשהו.

פורסם

התקשרתי לשען קרוב לבית לבדוק עלות החלפת סוללה - 20 ש"ח ("אבל לא יכול להתחייב על אטימה") - נשמע כמו מחיר סביר 😄

המחיר של 200 ש"ח אגב הוא כמעט כולו על האטימה. פעם קודמת כשהגעתי לשם אמרתי שאני לא רוצה אטימה, כנראה המחיר ללא אטימה הוא גם כן כמה עשרות שקלים בודדים, אז פשוט וויתרו על לקחת כסף. זה לקח פחות מ-10 דקות, ממש לא שעה. גם כשהחלפתי שם סוללה כולל אטימה במסגרת האחריות זה לקח כ-10 דקות. זה אגב מרכז שירות משותף של סרטינה ורולקס (להבנתי כל מי שרוכש רולקס בארץ מטופל שם, לפחות במסגרת האחריות), אז המחירים כנראה בהתאם.

פורסם
התקשרתי לשען קרוב לבית לבדוק עלות החלפת סוללה - 20 ש"ח ("אבל לא יכול להתחייב על אטימה") - נשמע כמו מחיר סביר [emoji1]

המחיר של 200 ש"ח אגב הוא כמעט כולו על האטימה. פעם קודמת כשהגעתי לשם אמרתי שאני לא רוצה אטימה, כנראה המחיר ללא אטימה הוא גם כן כמה עשרות שקלים בודדים, אז פשוט וויתרו על לקחת כסף. זה לקח פחות מ-10 דקות, ממש לא שעה. גם כשהחלפתי שם סוללה כולל אטימה במסגרת האחריות זה לקח כ-10 דקות. זה אגב מרכז שירות משותף של סרטינה ורולקס (להבנתי כל מי שרוכש רולקס בארץ מטופל שם, לפחות במסגרת האחריות), אז המחירים כנראה בהתאם.

האטימה היא לא הבעיה. ההתחייבות היא הבעיה. לא שמים איזה חומר מהחלל כדי לאטום את השעון. אולי מחליפים גומיה ושמים איזה נוזל. ההתחייבות היא בעקבות בדיקת האטימה ובשביל זה צריך מכשיר מיוחד שלא לכל השענים יש.
בקיצור לא הייתי משלם 200 שקל. העלות של החלפת סוללה + אטימה אצל שען אמורה להיות כ-50 שח. האטימה האחרונה שעשיתי היתה על שעון של סקטור שיש לי וזה היה במרכז חורב בחיפה לפני כחצי שנה.
  • מעניין 1

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אעדכן בקרוב לגבי שני שעונים שגרמו להחלטה לצמצם קצת את האוסף (מה שפרסמתי באלטעזאכן) אבל בינתיים, חייב להמליץ על משהו לחובבי החלפת רצועות מתכת ברצועות אחרות.

https://youtu.be/mTkwFYMkftY

רצועה גמישה עם כיוונון אורך מיידי בעזרת הקליפס. בערך כמו בתיק גב. 

זה האתר של הבחור עם הרצועות עצמן:

https://longislandwatch.com/shop/?search=elastic+watch

התקנתי כזו על ה-Orient Ray 2 שלי, ממש ממש נוח בכל מצב.

• רעיון טוב! 1

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

שעון האירועים שלי:

Bulova מסדרת Accutron. אצלי כ 16 שנה ומשמש בעיקר כתכשיט. קיבלתי אותו במתנה ואני מתחבר מאוד לעיצוב- מינימליסטי וקולע.

IMG_7069.thumb.JPEG.4ba8c4edd030572d42247eee4e26ffa4.JPEG

IMG_7070.thumb.JPEG.3af73280893052cea3565fbbbf8f49a5.JPEG

IMG_7071.thumb.JPEG.5dd40309c753004a345cfe51fe2c391f.JPEG

IMG_7072.thumb.JPEG.0a472353bd7354697d326a5e70821cbd.JPEG

יותר מזה אין לי מה לתרום לשרשור, לא מבין גדול בשעונים :)

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...