Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4803 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מקפיץ את השרשור כדי לרשום התרשמות לאחר ״נהיגת יום ראשון״ ראשונה שיצא לי לעבור עם המכונית היום.

עד היום יצא לי לנסוע בכל מיני כבישים מעניינים וללמוד את הרכב, היום מבחינתי זה היה סוג של מבחן עבור המכונית כי נסעתי עם החבר׳ה הקבועים שלי של ימי ראשון כך שאני מכיר את קצב ההתנהלות של הנסיעה, המכוניות וכו׳ וזה נותן מדד טוב.

עם הבימר ידעתי להצמד אליהם בקטעים הטכניים הפתלתלים והיה לי קשה לשמור איתם על קצב כי הרכב שלי ביחד עם עוד איזה 2 רכבים אחרים היינו החלשים בחבורה (בעיקר דגמי סידרה 3 כאשר רוב הדגמים היו 328-335).

בזמן שחלף מאז הפעם האחרונה התחלפו כמה מכוניות, נוספו 4 דגמי 328, עוד 335, ועוד כמה סדרה 1 כולל 135M.

אז איך זה הרגיש?

בכביש המהיר לא היתה כל בעיה לעמוד בקצב, למעשה אם הייתי לוחץ באמת הייתי עוקף את כולם אבל אני לא אוהב להוביל את הנסיעות ולכן שמרתי את מקומי עם הגוש הקדמי והחזק יותר, הרכב משמעותית חזק יותר מכל מה שהיה לנו במפגש, זה מורגש במיוחד כאשר עולים בקצב ורכבים אחרים מתחילים לאבד מומנט והבנץ ממשיכה לדהור קדימה.

ההפתעה הגדולה היתה דווקא בכביש הטכני, שם יצא שנסעתי מאחורי 2 מכוניות לא פראייריות- ה-135M הובילה ומאחוריה Evo 11 משופרת (מעל 350 כ״ס) ואני רכב שלישי.

ישבתי להם על הזנב לאורך כל הסשן.

כן, בפניות ההדוקות במיוחד הייתי מעט פחות מהיר מהם כי יש לרכב שלי משקל שאי אפשר (ומסוכן להתעלם ממנו) אבל ב-90% מהפניות לא היתה לי שום בעיה לשבת להם על הזנב ובפניות היותר הדוקות המומנט של היציאה מהפניה והבלימה החזקה לקראת הפניה הבאה פיצו תמיד והושיבו אותי על הזנב שלהם.

באמת שהופתעתי.

מה ששמחתי לגלות זה שבדיוק כמו עם ה-C63 גם כאן בקרת האחיזה כן איפשרה מעט משחקי זנב וזה היה פשוט תענוג ואפילו שימושי באותן פניות מאוד הדוקות- זה פשוט הכניס לי את הרכב הישר לתוך הישורות לאחר הפניות.

בקיצור- כיף גדול ושמחתי מאוד שלמרות העליה בגודל ובמשקל הרכב דווקא כן יודע לשחק טכני.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

נראה שנהנית...ומעניין לקרוא. מכוניות כבדות סובלות מנחיתות בפניות איטיות. ועושה רושם שבכל זאת אתה נוהג עם תמהיל מוצלח מאוד.

איך אתה מתפעל את הגיר בנהיגה כזו - אוטומאט?, ידני?, יש מצב ספורט?

מה מדד הצימאון מלמד ביום כזה?

תודה!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לגיר יש 3 מצבים, נוחות, ספורט ותפעול ידני (מההגה או מידית ההילוכים).

משיקולי חיסכון בדלק יש לגיר נטייה במצב נוחות להעלות להילוכים גבוהים במהירות נמוכה, כך יכול להיגרם מצב שמתנהלים על 50 קמ״ש בהילוך רביעי.

מכיוון שאני לא חובב של השילוב מהירות נמוכה והיתוך גבוה בתוך העיר אני מתנהל במצב ידני.

בשיוט בכביש המהיר אני או על אוטומט רגיל (מצב נוחות) או מצב ספורט כשבא לי שיוט נמרץ.

בכבישים טכניים ובכלל בנהיגה אגרסיבית- רק מצב ידני.

מה אני למד ביום כזה?

שלא צריך רכב מאוד קטן (האצ׳בק למשל) כדי להנות מנהיגה ספורטיבית אגרסיבית, יש מכוניות גדולות שיודעות לעשות את זה מצויין.

בתחילת אותו קטע טכני נצמדה אלינו גולף GTI 5 משופרת, כעבור כמה דקות היא כבר לא נצפתה במראה.

פורסם

אגב, בהתייחס לצימאון, הרכב צמא :)

סדר גודל של 1 ל-3, לא מפתיע בכלל בסשן נהיגה אגרסיבי עם רכב שיש לו מנוע בגודל של פיאט פנדה.....

פורסם

שמח לראות שאתה נהנה עם הרכב. אני יכול להגיד שהייתי בזמנו עם ה X5 בטיול עם מועדון BMW

בארץ, ואני חושב שגם בקטעים הטכניים והמהירים, נשארתי דבוק לחבורה. מסתבר שהרכבים האלה

מסוגלים להרבה יותר ממה שאנחנו מנצלים, ואם אתה נהג עם קצת נסיון, לא תמיד צריכים האצ'בק

עצבנית כדי להנות.

גם אני נהגתי באותם קטעים על תפעול ידני. נכון שזה לא כמו רכב ידני, אבל זה עדיין מהנה, ונותן

לך שליטה לא רעה על הרכב.

פורסם

X5 עם מנוע בריא יודע לעמוד בקצב מהיר (מנסיון עם אחד כזה ומנוע 4.4).

הבעיה המרכזית שלי עם X5 וגם קאיין זה שבגלל הגובה אין לי בטחון לנצל את יכולות הרכב עד הסוף, לא מרגיש לי טבעי, זו גם הסיבה שבתום נסיעת מבחן על קאיין טורבו ששקלתי לרכוש- החזרתי את המפתחות ואמרתי ״תודה, לא בשבילי״.

אבל כן, הכלים יודעים להתמודד היטב ולרוב המגבלה היא בראש (למרות שבנסיעה שלשום אחד שלא היה לו מגבלה בראש פירק מיני קופר דנדשה על ההר בכביש הרטוב, אז זב בסדר שיש מגבלה פסיכולוגית, היא שומרת אותנו ואת הרכב שלמים).

לגבי התפעול של הגיר אני חייב להודות שעם כל האהבה שלי לידני- רכב כזה חזק לא צריך גיר ידני, אלא אם כן אתה כל שבוע עושה בשנים של דריפטים.

התפעול הידני חוסך לי את הקלאץ׳ ולפחות במקרה של הרכב שלי- במצב ידני הגיר לא מעלה הילוך עצמאית כך שאין בעיה לנסוע בסל״ד גבוה לאורך זמן.

הדבר היחיד שאני כן אשנה בגיר בעתיד זה את תוכנת הניהול שלו, אז הוא גם יעביר הילוכים הרבה יותר מהיר.

פורסם

בתחילת אותו קטע טכני נצמדה אלינו גולף GTI 5 משופרת, כעבור כמה דקות היא כבר לא נצפתה במראה.

כנראה שהוא קיבל שיחת טלפון חשובה ועצר בצד.

ל-GTI עם מתלים, צ'יפ וצנרת אתה לא תברח לשום מקום בכביש ציבורי. כנראה שגם במסלול לא, תלוי בתוואי.

לשם אינדיקציה, אחרי חפירות שלי מצאתי ש-GTI MK5 DSG עם מתלים משופרים, צ'יפ וצנרת עושה בממוצע כ-8:25 ברינג (על R1R).

זמן זהה לפורשה קייאמן S מקורית.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

Shmelov אתה מבזה את ה GTI כשאתה עושה השוואות כאלה...

עידן רק רצה לציין לאיזה קטגוריה ה AMG שואפת. הוא השמיט את העובדה שה GTI ננהגה ע"י השמרטפית בד"כ חזרה מאיסוף הפעוט מהגננון.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא לתקוף בבקשה :-D

אין מה לעשות, תשלימו עם העובדות.

עידן, רק לשם השוואה, איזה זמן האוטו שלך עושה ברינג?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

לא הייתי ברינג עם המכונית ובכלל.

ומה איתך, כמה עשית ברינג?

:wink:

אין לי פה משחקי למי יש יותר גדול ידידי ואם אתה חושב ש-GTI עם צנרת וצ׳יפ (נניח 300 כ״ס בפירגון) תעמוד עם רכב שאומנם כבד יותר אבל הנעה אחורית ו-470 כ״ס וטונות של מומנט- לבריאות חביבי.

אני סה״כ ציינתי עובדה מסויימת על רכב שניסה להצמד אלינו, זה הכל.

ושי, בהחלט, אין ספק שהרכב שלי שואף לעמוד עם GTI, מזל שהנהג ברכב ההוא בדיוק קרא עיתון ושתה קפה של בוקר....:wink:

עריכה,

בשנת 2002 E55 W210 תיזומנה 8:50 על המסלול.

למכונית הספק של 349 כ״ס והרבה פחות מומנט (אטמוספרית).

E63 הציגה זמן של 8:10 ולה יש 507 כ״ס אבל פחות מומנט (שוב, אטמוספרית).

לרכב שלי כאמור 470 כ״ס ומומנט גבוה יותר, השלדה של ה-E63 קצת יותר מתנהגת, אבל שלי הרבה יותר מתנהגת מה-W210.

תעשה חשבון חבר.

• תוכן חדש...