Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים, קודם נציין שכבר ערכתי מספר חיפושים לגבי הנושא הנ"ל בפורום אך כולם משנים עברו וחסרים מספר פרטים.

ברצוני לרכוש מרצדס C220 שנת 2008 הצורה החדשה, רציתי לבצע את העסקה הזאת שנה שעברה, אבל לפי מיטב הבנתי אחרי 5 שנים יש ירידה משמעותית בעמלת המכס, לכן חיכיתי עד עכשיו.

אשמח לשמוע פרטים ותגובות ממי שביצע את התהליך של הפיכת מונית לפריווט.

עלות המונית שציינתי צריכה לעלות בין 50-60K ש"ח תלוי בקילומטראז שלה, עכשיו יש את עניין המע"מ, אשמח מי יוכל להבהיר לי את הנושא.. לפי איזה מחירון מחשבים את המע"מ שעלי להוסיף? האם זה לפי המחיר שאני רוכש את הרכב? או שזה בכלל לא משנה להם גם אם אני יקנה את הרכב ב 1K? לפי איזה מחירון הם עובדים?

שאלה נוספת, האם כדאי לפשפש ביד 2? כי לפי המוח שלי מה שמגיע ליד 2 זה בדרך כלל מה שלא מצליחים למכור לנהגי מוניות אחרים (נציין שאני מדבר אך ורק על מוניות), אני מאמין שרוב העסקאות ה"חמות" נסגרות בין הנהגים עצמם והמודעה לא מגיעה אפילו ליד 2.

אשמח לשמוע טיפים כמו למה לשים לב ,על מה להקפיד ומה לשאול את בעל הרכב בזמן הבדיקה.

כמו כן, איך ניתן להגיע לאותן עסקאות "חמות" ? עם מי צריך לדבר? לאן כדאי ללכת?

תודה רבה

פורסם

תכף יכנס zvipper ויגיד שאתה עושה את עסקת חייך.

ואני אגיד לך שקניית מונית לשעבר היא הימור גדול, חלפים של מרצדס עולים אלפי שקלים, ומונית בת חמש עם קילומטראז' ממוצע כבר עברה מזמן את הנסועה לה ייעד אותה היצרן, ולפיכך יש לפעמים כל מיני תקלות בחלקים שהיצרן התכוון שלא יוחלפו לכל אורך חיי המכונית.

(ואם זה לא הובן עד עכשיו...) ממליץ לוותר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ואני אגיד לך שקניית מונית לשעבר היא הימור גדול, חלפים של מרצדס עולים אלפי שקלים, ומונית בת חמש עם קילומטראז' ממוצע כבר עברה מזמן את הנסועה לה ייעד אותה היצרן, ולפיכך יש לפעמים כל מיני תקלות בחלקים שהיצרן התכוון שלא יוחלפו לכל אורך חיי המכונית.

תראה אני מבין את הטענות שלך, והן מאוד נכונות לחלק גדול מבעלי המוניות אשר לא מקפידים לשמור על הרכבים.

מנוע של מרצדס יכול בקלות להגיע למיליון ק"מ אם שומרים ומטפלים בו נכון.

זאת גם הסיבה שאני הולך על מרצדס ולא סקודה או סיאט.

כל רכב שאני ישקול לרכוש יעבור בדיקה קפדנית במכון מוסמך שגם מחזיק באמצעים ושיש לו את המכשור לבדיקת מרצדס.

פורסם

שלום

את סכום המכס קובעים בבית המכס שנמצא בראשון לציון, אתה צריך ללכת עם בעל המספר ורשיון הרכב ושם יתנו לך במדויק את הסכום לתשלום.

הסכום מתעדכן כל 3 חודשים ומוערך לפי שווי האוטו ולא לפי כמה אתה קונה אותו.

המלצה שלי היא לחפש מונית שהיתה אצל נהג יחיד ושמטופלת במוסכי החברה ולא בכל מיני מוסכים במשולש.

אתה צריך לחפש בתחנות מוניות ולשאול נהגים, ביד 2 יתקעו לך מחיר.

להערכתי אתה צריך לשלם בסביבות 25 אלף.

אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור

יוסי

פורסם

אהלן יוסי,

אתה מתכוון 25K לרכב? או רק למכס?

הנתונים שהצגתי בהודעה הראשונה, שהמחירים בין 50-60K זה רק לפי מה שראיתי ביד 2.

ידוע לי שהמחירים נוטים יותר ל 45-48 תלוי במשא ומתן.

כמו שציינת הכוונה שלי היא לקנות את הרכב מנהג יחיד יד ראשונה או גג יד שניה.

נהגי מוניות בדרך כלל מחליפים רכבים לאחר 3 שנים, אין הרבה שמחזיקים רכב ל 5 שנים.. אבל עדיין יש כאלו.

אני מתכוון לעשות לרכב בדיקה כמובן לפני הרכישה, בדיקה כזאת למרצדס עולה בסביבות ה 800 ש"ח.

עכשיו כמובן שאני לא אקח כל רכב לבדיקה, בשביל זה אני רוצה טיפים ועצות כמו על מה להסתכל, למה חשוב לשים לב, וגם למה לשים לב בזמן נהיגה (בהנחה שהנהג יתן לי סיבוב, כי אין לי רישיון מונית). רק אחרי שרכב באמת ימצא חן בעיני הן מבחינה חיצונית ופנימית (לפחות מבחינתי הבלתי מקצועית) אני ילך לבדיקה יותר מקצועית.

פורסם

המחיר שאמרתי הוא למכס אבל זו רק השערה שלי, יכול להיות שזה יהיה פחות.

הפרטים החשובים שאתה צריך לבדוק חוץ מהמנוע כמובן, הם

גיר: נסיעה קצרה תתן רושם ראשוני לגבי ההחלפות של ההילוכים.

טיפולים שוטפים וברור באיזה מוסך נעשו.

בדרך כלל מוחלפים חלקים במסגרת האחריות אז כדאי להוציא פלט ולבדוק מה הוחלף.

יוסי

פורסם

אני לא יודע מה כמה ולמה, אבל אבא של חבר שלי, מכר מונית כזאת 2009 או 2010 (הוא קנה אותה חדשה), פרסם אותה ב100K ש"ח וזה גם מה שקיבל עליה.

לא ידוע לי כמה ק"מ היה עליה, אבל אני כן יודע שהיא עבדה כל היום (מ7 בבוקר עד 11 בלילה) ורוב גדול מהנסיעות היו מחוץ לעיר.

פורסם

אין לי כל יידע בקשור לעלויות תחזוקת רכב ששימש כמונית בעברו ככלל, ומרצדס בפרט, ולכן איני רוצה ויכול להתייחס לכתוב ע"י zvit, אולם-

מקריאת שירשורים/תגובות קודמות של zvipper, אני, אישית, קיבלתי את הרושם שהמדובר בבחור אמין שאינו נוקט ב- דיסוננס-קוגנטיבי, והיכן 'שנפל' עם רכב כזה או אחר, הוא מציין זאת, בגילוי מלא, ואינו מייפה את המציאות, כך שאני נוטה לקבל את דבריו שייתכן שיש אופציה לכדאיות.

בהצלחה.

פורסם

למוניות ה-C קלאס מתלים נוקשים יותר(heavy duty) מ-C קלאס רגילות מדגמי קלאסיק/אלגנס(לאוונגרד יש חבילת מתלים ספורטיביים).

נוחות הנסיעה בהן מאכזבת.

בנוסף, תא הנוסעים שלהן מאד קודר.

אם אתה חייב C קלאס, חפש אחת "אזרחית" מהדור הקודם, עם קילומטראז' שפוי.

להבדיל, אם אתה יכול להסתדר עם 3 דלתות, דגמי ההצ'באק של המכונית, הנקראים CLC, זולים משמעותית מגרסת הסדאן.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

פותח שרשור, אני מניח שאחרי מכס הרכב יעלה לך הכל כולל הכל משהו כמו 90K בהנחה שמדובר על C קלאס W204.

mickey, תודה. הרכב בבעלותי מעל שנה וכרגע הוא מחזיק שיא של עלויות אחזקה נמוכות ביותר מכל הרכבים שהיו לי וזה לא כולל עלויות דלק: בנוסף זה הרכב החסכוני ביותר שהיה לי אי פעם. כל זה למרות שהרכב עבר 530K ק"מ.

:lol: אומנם תגובה שלך משעשעת אותי אבל סלח לי ידידי, מה שאתה כותב זה לא מדוייק ונובע מחוסר ניסיון שלך עם מרצדס ורכבים שהיו מונית. למה כל פעם אנשים בלי לדעת על מה מדובר סתם חוזרים על אותן מנטרות?

נתחיל מזה שדגמי מרצדס שיוצרו להיות מונית אלו דגמים מיוחדים בעלי מכלולים HEAVY DUTY ולא רק מתלים אלא גם כל השאר.

חלפים של מרצדס לא כל כך יקרים כמו שזה ניראה לך, חלפים תחליפיים תוצרת גרמניה מאותן חברות שנמכרים חלפים עם הלוגו של היצרן עולים לא יקר בכלל (למעשה גם מחירים של חלפים מקוריים הוא יותר מסביר). יצרן יעד לרכב הזה מינימום מיליון קילומטר, במקרה הגרוע רכב 2008 יהיה עם חצי מיליון ואם הרכב טופל כראוי זה לא בעייה לעשות איתו עוד 300~400K ויותר.

מדובר על רכבים עמידים עם תכנון הנדסי כזה שכל המכלולים ברי תחזוקה או החלפה. רכבים האלו נועדו להחזיק מעמד הרבה שנים בתנאים לא קלים.

עובדה שעדיין מסתובבות לא מאט מוניות לשעבר כבר כימעט בנות 20 שנה, מרצדסים E250 בודי W124 וC220/C250 בודי W202 מאמצע שנות ה90 - רכבים האלו חיים ונושמים. גם הדגמים שבאו אחריהם הW210 וW203 משרתים את בעליהם נאמנה למרות הקילומטרז' והבעלים ממשיכים להנות מחוייה שרק מרצדס אמיתית יכולה לתת. כבר מחלחלות לשוק הפרטי לא מאט W211 וW204 ובקרוב גם W212.

נוחות הנסיעה בהן מאכזבת.

בנוסף, תא הנוסעים שלהן מאד קודר.

לא מסכים. איכות נסיעה טובה מאוד (לא כמו בS קלאס האזרחית אבל בהחלט טובה יותר ממזדה 6 ופסאט), תא נוסעים איכותי ביותר ועמיד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
פותח שרשור, אני מניח שאחרי מכס הרכב יעלה לך הכל כולל הכל משהו כמו 90K בהנחה שמדובר על C קלאס W204.

mickey, תודה. הרכב בבעלותי מעל שנה וכרגע הוא מחזיק שיא של עלויות אחזקה נמוכות ביותר מכל הרכבים שהיו לי וזה לא כולל עלויות דלק: בנוסף זה הרכב החסכוני ביותר שהיה לי אי פעם. כל זה למרות שהרכב עבר 530K ק"מ.

:lol: אומנם תגובה שלך משעשעת אותי אבל סלח לי ידידי, מה שאתה כותב זה לא מדוייק ונובע מחוסר ניסיון שלך עם מרצדס ורכבים שהיו מונית. למה כל פעם אנשים בלי לדעת על מה מדובר סתם חוזרים על אותן מנטרות?

נתחיל מזה שדגמי מרצדס שיוצרו להיות מונית אלו דגמים מיוחדים בעלי מכלולים HEAVY DUTY ולא רק מתלים אלא גם כל השאר.

חלפים של מרצדס לא כל כך יקרים כמו שזה ניראה לך, חלפים תחליפיים תוצרת גרמניה מאותן חברות שנמכרים חלפים עם הלוגו של היצרן עולים לא יקר בכלל (למעשה גם מחירים של חלפים מקוריים הוא יותר מסביר). יצרן יעד לרכב הזה מינימום מיליון קילומטר, במקרה הגרוע רכב 2008 יהיה עם חצי מיליון ואם הרכב טופל כראוי זה לא בעייה לעשות איתו עוד 300~400K ויותר.

מדובר על רכבים עמידים עם תכנון הנדסי כזה שכל המכלולים ברי תחזוקה או החלפה. רכבים האלו נועדו להחזיק מעמד הרבה שנים בתנאים לא קלים.

עובדה שעדיין מסתובבות לא מאט מוניות לשעבר כבר כימעט בנות 20 שנה, מרצדסים E250 בודי W124 וC220/C250 בודי W202 מאמצע שנות ה90 - רכבים האלו חיים ונושמים. גם הדגמים שבאו אחריהם הW210 וW203 משרתים את בעליהם נאמנה למרות הקילומטרז' והבעלים ממשיכים להנות מחוייה שרק מרצדס אמיתית יכולה לתת. כבר מחלחלות לשוק הפרטי לא מאט W211 וW204 ובקרוב גם W212.

לא מסכים. איכות נסיעה טובה מאוד (לא כמו בS קלאס האזרחית אבל בהחלט טובה יותר ממזדה 6 ופסאט), תא נוסעים איכותי ביותר ועמיד.

אהלן ותודה על התגובה, אני מבין שיש בבעלותך רכב כזה.

אשמח לשמוע קצת יותר על התהליך ולאיזה דברים לשים לב ודגשים לפני הרכישה, או אם יש שאלות מיוחדות שאני צריך לשאול.

אפשר בבקשה פירוט איך הגעת ל90K?

לפי החשבון לי זה יוצא קצת פחות..

הרכב יעלה לי בסביבות ה 50K

המכס\מע"מ אני מעריך בכ20K (אלא אם כן אני טועה - תקן אותי.. אני בכוונה הולך על רכב שנמצא 5 שנים על הכביש בגלל הפחתת המכס)

עוד עלויות שלא לקחתי בחשבון שאני דיי בטוח שיצוצו מתישהו -5K

אז אני הגעתי ל 75K ~

אם יש דברים נוספים שאני צריך לדעת, אשמח לשמוע.

תודה

פורסם

אני לא חושב שאני חשוד כחוזר על מנטרות א-ב-ל אני לא אמליץ לגולש או למישהו שאני מכיר לבצע קניה של רכב שטמון בה אלמנט משמעותי של סיכון.

גם אם נניח ששלוש מתוך ארבע מוניות לשעבר יזדקנו בכבוד ואחת תעשה בעיות - אם זאת תהיה המונית שהוא קנה בשבילו זה יהיה 100% כשלון.

לגבי המכס במקום לשער השערות אפשר פשוט לעשות טיול רגלי בין המגרשים השונים ברח' שדרות הר-ציון בתל אביב. הסוחרים שם די מנוסים וידעו לתת הערכות די קרובות למציאות באשר לגובה המכס.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אהלן ותודה על התגובה, אני מבין שיש בבעלותך רכב כזה.

אשמח לשמוע קצת יותר על התהליך ולאיזה דברים לשים לב ודגשים לפני הרכישה, או אם יש שאלות מיוחדות שאני צריך לשאול.

אז לגבי מחיר קצת הגזמתי כניראה, במיוחד אם מדובר על רכב שהוא 5 שענים עדול או יותר על הכביש.

לגבי בדיקות, קח את הרכב למוסך מומחה למרצדס שיבדקו אותו בקפידה ולפחח כדי שיבדוק אילו תאונות עבר הרכב. במכון בדיקה עוד לפני שהרכב יכנס כבר בטופס יהיה רשום שהכל לא תקין.

zvit, אותה רמת סיכון יש בקניית רכב פרטי או כל רכב משומש. יותר מזה מרצדס חדשה רוכשים רק נהגי מונית מצליחים וותיקים (אני הרי לא אומר לרכוש מונית בת 10 שעברה עשרות נהגי מונית והשכרה של מונית), מכיוון שרכב הזה הוא פרנסה שלהם הם לא יכולים להרשות לעצמם שהוא יהיה לא תקין. כל פיפס קטן הם יתקנו וכל מה שצריך יחליפו בחלפים חדשים.

רכב מטופל רואים מיד אחרי שפותחים מכסה מנוע. רואים איזה נוזל קירור, האם יש קומבינות, מה הוחלף וכד'. לאחר מכן רואים על הליפט שהכל בסדר, בודקים נזילות, מפלסי שמן וצבע. לפי זה אפשר לדעת אם הרכב הוא אחד משלולשת רכבים שמורים מתוך הארבע או אחד גרוע.

כמו ברכבים פרטיים לא כל הרכבים טובים, ככה גם במוניות. קילומטרז' לא הורג את הרכב הזה, הרכב הזה יסע אחרי שמזדה 3 באותו מחיר כבר לא ישאר ממנה אבק.

רוב אם לא כל מרצדסים מונית הופכים לפרייבט בגלל האמינות שלהם וכי הם מעניקים לבעלים הזדמנות להנות מרכב מדהים במחיר סביר.

חוץ מזה, מי שמפחד מדובים לא צריך ללכת ליער. מכיוון שיש סיכון עם כל רכב משומש, מי שמפחד צריך לרכוש רכב חדש. רכב מליסינג או השכרה לא יהיה שמור יותר או מטופל יותר, אלא להיפך. ואנשים בכל זאת קונים והרכבים האלו נוסעים למרות שמטופלים בכל מיני מוסכי הסדר.

רכב אמין יהיה אמין אן טופל כראוי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...