Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיט יניקה של K&N - יש מכס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4841 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^

חוץ מלכתוב שטויות מוחלטות, לא כתבת פה כלום.

לגבי המכס, כנראה שזה עניין של מזל. אני קיבלתי פילטר, אמנם אינבוקס, של KN ללא כל בעיה.

(אם אתה מזמין מאנגליה, אז רויאל מייל מקבל יחס יחסית סלחני)

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

גם אתה לא חף משטויות.

עד 80 דולר לערך, אתה פטור מתשלום מלא. עד 1200 ש"ח שהם משהו כמו 300 דולר אתה משלם מע"מ בלבד.

במקרה הנ"ל תצטרך לשלם מע"מ ובטח גם כמה מיסי דואר שנועדו להכניס עוד כמה גרושים לכיס.

פורסם

^

שמעתי על מקרים בהם "היה מזל" וכך ציינתי.

מעבר לכך, כפי שכתבת, החוק היבש מגדיר מספר מדרגות מיסוי. אגב, ניתן לומר כי מכיוון שלא משלמים מע"מ במדינת המוצא, הסכום מתקזז עם המע"מ הישראלי (עד 1200 ש"ח, כמובן).

-------

יחד עם זאת, אם תעבור את מדרגת ה1200 ש"ח, זה עלול להראות שונה. חבר כתב לי:

"...לפני חודשיים לערך הזמנתי קיט יניקה של פורג' לרכב מסוים, הקיט עלה עם משלוח כ-300 פאונד שהם כ-1800 שקל. אחרי שבוע הקיט הגיע לארץ והתבקשתי לשלוח אישור של משרד התחבורה. בתגובה שלחתי להם למייל העתק של "נוהל שיחרור מהיר" בו מופיעה "מערכת יניקת אוויר" כאחד מהמוצרים המותרים בנוסף צירפתי הצהרה על "ייבוא מערכת יניקת אוויר לשימוש עצמי". החבר'ה ירדו מהדרישה שלהם ושיחררו את המוצר, לא לפני ששילמתי 1300 שקל (!!) מסים. מנסיוני כמעט על כל חלק לרכב אני משלם תופסת של מינימום 50 אחוז מסים..."

פורסם
גם אתה לא חף משטויות.

עד 80 דולר לערך, אתה פטור מתשלום מלא. עד 1200 ש"ח שהם משהו כמו 300 דולר אתה משלם מע"מ בלבד.

במקרה הנ"ל תצטרך לשלם מע"מ ובטח גם כמה מיסי דואר שנועדו להכניס עוד כמה גרושים לכיס.

תיקון קטן.

1. הפטור המלא ממיסים על כל פריט שחוקי לייבא אותו לארץ הוא על סכום הקטן או שווה ל $75 בלבד. פריט עלה 74 דולר, לא תשלם אגורה שחוקה מיסים ולא משנה מה הפריט. בין אם זה בושם או חלק כלשהוא לרכב.

2. הפריט עלה בין 76 ל 320 דולר בערך (תלוי בשער החליפין של אותו יום השווה ל 1200 שקל) תשלם רק מע"מ פלוס מס קנייה. אתה פטור ממכס.

3. עלות הפריט מעל 1200 שקל (או כל סכום בדולרים לאותו יום) אתה משלם מיסים מלאים שזה אומר מע"מ+מס קנייה+ מכס.

סעיף 1 תקף לגבי כל פריט שחוקי לייבא. סעיף 2 אינו תקף לחלקי חילוף לרכבים, אופנועים וכיוצא בזה. במקרה שמדובר בחלק חילוף לרכב או כלי ממונע שאינו מוגדר כחלק בטיחותי כמו למשל מערכת בלימה וכיוצא בזה אז הפריט ימוסה לפי סעיף 3 שזאת אומרת עד 50 אחוזים מס.

בקשר לסעיף 3. הסכום של ה 1200 שקלים תמיד נשאר קבוע. לעומת זאת, אם שער הדולר מחר עולה ל 4 שקלים אז סכום הפטור יהיה 300 דולר. אם שער הדולר יורד ל 3 שקלים אז הפטור יהיה 400 דולר. כאמור, הסכום של 1200 שקלים יהיה תמיד קבוע ומה שמשתנה זה סכום הפטור בדולרים וזה נקבע כמובן לפי שער הדולר היציג.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

תיקון על תיקון - הסף לחבילות פטורות הוא 74.99$.

לגבי פטור ממכס על מוצרים של עד 1200 ש"ח - לפי מיטב הבנתי של מה שכתוב באתרים הרלוונטיים - חלפים לרכב לא זוכים לפטור הזה.

בקיצור - תתפלל שיהיה לך מזל.

אם לא - שלם ואל תשכח ליהנות בכל זאת :-)

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

^

זה לא רק זה. אם מדובר על מוצר לא גדול (אשר ארוז באריזה קומפקטית) ואין הוא נראה מחשיד (כמו טורבו ענקי* של Garrett לדוגמא), כנראה שלא יגעו בך יותר מדי, אם בכלל. לדוגמא: חבר הזמין רכיב מסויים, לא גדול וממבט חטוף לא ניתן לייחסו בוודאות לרכב, בעלות (בארץ המקור) של כ-2,000 ש"ח. המס היחיד שהוא שילם היה מע"מ, כאשר לא דרשו ממנו כל אישור (משרד התחבורה).

מצד שני, קיט יניקה הוא יותר מובהק וכנראה שזה עניין של מזל. אני לא יודע מה הגודל של הקיט הרלוונטי למכוניתך ואין לדעת על איזה צד יקום פקיד הדואר/מכס ביום שזה יגיע. (שים לב למקרה אחר שקרה לחבר שלי, תיארתי אותו בתגובה #5).

בקיצור, בהצלחה! :)

*התמונה להמחשה בלבד :twisted:

giant-turbo.jpg

פורסם

אני פעם שלחתי רק את הפילטר של AEM ורשמו עליו ערך נמוך - ובדואר ביקשו אישור.

כנראה שהם מכירים את הפילטרים האלו...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

שלחו לך פילטר לארץ? איזה פילטר, אינבוקס או פתוח + קיט/בנייה ומאיפה?

האינבוקס שלי של K&N הגיע ללא כל בעיה. אגב, הבנתי שהקופסאות של TMC מגיעות לארץ בד"כ ללא בעיה ומשוחררות לאחר תשלום מע"מ בלבד.

פורסם

ממני לא ביקשו דבר על פילטר אינבוקס ואני בספק שהפקידה בדואר יודעת להבדיל בין אינבוקס עגול לאחד שהוא בצורת קונוס.

כאמור, כנראה שיש כאן עניין של מזל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה הכל עניין של מזל. הזמנתי פילטר K&N ב70$ בתקופה שהיה מכס על מוצרים מעל 50$ וזה הגיע לסניף הדואר בלי עיכובים ושטויות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...