Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי סוזוקי סוויפט מהדגם החדש, וכל מה שרציתי לעשות היה לחבר טאבלט למערכת המקורית ברכב.

לרכב יש במקור רק כניסת USB ולא כניסת AUX, כך שאי אפשר לחבר ישירות. התייעצתי עם כמה מתקינים, מהיותר מכובדים. כולם אמרו שאין מנוס מלהחליף HU או לחילופין להתקין מגבר ולמתג בין הטאבלט למערכת הפנימית ופתרונות יקרים כאלה ואחרים.

אז ביררתי קצת לבד, ומצאתי שיש מתאמים שכאלה שהופכים את כניסת הצ'יינג'ר במערכות מקוריות לכניסות AUX. על פניו פיתרון פשוט וזול. חיטטתי קצת באתרים, ולא הצלחתי למצוא כזה שטוענים שמתאים לסוויפט החדשה. ביררתי שוב עם מתקינים שעובדים עם המוצרים האלו כאן בארץ, וכולם פה אחד אמרו שאין כזה שיתאים לסוויפט החדשה. מתקין אחד באזור שלי, היה חצי צדיק ובדק מאחורי המערכת ואז קבע שאי אפשר, ושהפיתרון היחיד הוא מערכת חדשה.

מכיוון שאני לא מבין בזה הרבה, האמנתי ועזבתי את הנושא. אחרי מספר שבועות, שוב התגנב החשק והפעם בחיפוש נרחב יותר בגוגל, הגעתי לסרטון ב-youtube שבו מראים רכב זהה שבקלות מחברים לו את המתאם מאחור דרך תא הכפפות, אפילו בלי לשלוף את המערכת החוצה.

חרשתי את האינטרנט, והסרטון הזה היתה העדות היחידה לקיומו של מתאם כזה לרכב הזה. הסרטון היה מתאילנד, וצורף אליו קישור לאתר תאילנדי. קצת גוגל טרנסלייט, ומצאתי שם כתובת מייל. מכאן, הדרך היתה קצרה - מייל פשוט באנגלית, תשובה מאוד מהירה, תשלום של 40 דולר בפייפאל (כולל משלוח. לא זול, אבל זול בהרבה מכל פיתרון אחר) ושבועיים אח"כ המתאם אצלי בדואר.

מישוש קל, וחיבור מאוד פשוט, והפלא ופלא - עובד מדהים. יתרה מכך, על הדרך גיליתי של"מוח" של הדיבורית שלי יש שקע פנוי שכתוב עליו A2DP, חיבור אליו במקום ליציאת האוזניות, ויש לי יכולת להזרים ב-BT ישירות למערכת. עכשיו גם האייפון וגם הטאבלט מזרימים מוזיקה באיכות גבוהה, בלי שום מיתוג, מגבר, מערכת חדשה והרבה כסף.

יחד עם השמחה (ומודה, תחושת סיפוק על זה שהגעתי לזה בעצמי אחרי ההתעקשות) יש גם אכזבה מהמתקינים בארצנו. הרמה כאן כל כך נמוכה, שגם המתקינים הטובים ביותר שאני מכיר לא היו מודעים לפיתרון? או שסתם לא היה להם כח להשקיע בשביל רווח נמוך יחסית?

פורסם

סרטון אחד מתאילנד ואתר תאילנדי אחד. זה מה שמצאת בכלללללללל האינטרנט ואתה קורא לזה חוסר מקצועיות? הגזמת. בענק.

מה שכן, עכשיו יש גם מקור בעברית וגם בארצנו הקטנה נדע על הפיתרון הזה, אז עשית שירות ותודה לך. אבל להתמרמר על זה? הגזמת.

פורסם

או שאני תמים, או שאתם מיתממים.

תשובה מקצועית ממתקין מנוסה צריכה להיות - עקרונית זה אפשרי ברכב הזה, שכן יש לו כניסת צ'יינג'ר ומתאמים כאלו קיימים. עם זאת, אני לא מכיר עדין מתאם שיצא לרכב הזה.

התשובות שאני קיבלתי היו שזה בלתי אפשרי, לא שאין עדיין מתאם. מתקין מקצועי לא אמור לחפש לי באינטרנט פיתרון, אמורה להיות לו ההבנה הטכנית כדי לדעת שהפיתרון אפשרי. לחפש באינטרנט גם אני יודע, וכנראה טוב יותר מהם.

פורסם

אני לא מבין ממה אתה מתפלא, מתקינים מקצועיים בארץ שיודעים את העבודה ומבינים באמת בתחום אפשר לספור על יד אחת, 2 אם מתפשרים קצת וזה באמת בלחץ.

כל השאר יודעים בקושי להתקין דיבורית ורמקולים 6x9 ותגיד תודה שעושים את זה טוב.

פורסם

יפה כל הכבוד על היוזמה ! קישור למתאם יתקבל בברכה למען שאר בעלי הסוויפט בארץ (ואולי בעולם :wink: עם GOOGLE TRANSLATE )

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם
אני לא מבין ממה אתה מתפלא, מתקינים מקצועיים בארץ שיודעים את העבודה ומבינים באמת בתחום אפשר לספור על יד אחת, 2 אם מתפשרים קצת וזה באמת בלחץ.

כל השאר יודעים בקושי להתקין דיבורית ורמקולים 6x9 ותגיד תודה שעושים את זה טוב.

מסכים מאוד, אני חושב ששוק המעוניינים במערכות איכותיות הרבה יותר מהסטנדרט אין הרבה, לכן אין גם יותר מדי מתקינים מאוד מקצועיים שהיו יכולים לדעת פרט כזה...

פורסם

ניראה לי שקצת הגזמת עם הכתרת. גם המתקין הטוב והמקצועי ביותר לא יודע הכל. זה שנברת ומצאת באיזה מקום נידח מתאם זה יפה מצידך וכל הכבוד על היוזמה. אם אין מתאם כזה בארץ ובקושי בחו׳ל רב מצאת בחו׳ל אז מה אתה מצפה שמתקין יעשה? מילא היה מתאם כזה נפוץ והיו אומרים לך שלא קיים אז לזה אני קורא חוסר מקצועיות. אם אני לא טועה אז גם אלי פנית. אני חושב שקשה להגיד עלי שאני עצלן. תאר לך שהייתי נובר כמוך (במעט הזמן הפנוי שלי) והייתי מוצא ומביא מחו׳ל ולא בטוח שזה עובד עם הדגמים בארץ ( לעיתים יש שינויים) ואם זה לא היה מתאים ודופק לך את הרדיו? תגיד לי אם זה שווה? אתה בעצמך כתבת שחרשת את האינטרנט במטרה למצוא. את מצפה שמתקין יעשה את זה במקומך? האם ההיית מוכן לשלם על הזמן הזה? נורא קל לבוא ולהעביר ביקורת על בעלי מקצוע אבל בואו רגע תעמדו במקומם. אני חושב שאני מכיר אותך וקצת תמוה בעיני השרשור הזה.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

היי

תודה על האינפורמציה

האם מתאים לסוויפט החדשה גם בדגמי GLS?

תוכל בבקשה לפרסם את פרטי המתאם להזמנה ופרטי איש הקשר?

שוב תודה

אבי

פורסם

בתור בעלים של סוויפט בת יומיים ידנית אני אשמח שתעדכן אותי איך קוראים לחלק ומה בדיוק הוא עושה.

אולי התאילנדי יעשה אותך משווק שלו.

פורסם

גם לדעתי הגזמת מאוד בציפיות שלך מהמתקינים. מצאת את זה באתר אחד בתאילנד.

באמת ציפית ממתקין ממוצע שיבצע חיפוש אינטסיבי באינטרנט, ימצא לך חלק שקיים רק בתאילנד, יקח סיכון אם הוא עובד או לא וייבא לך אותו על חשבונו? אולי אם היה לך מרצדס או אם היית קונה אצלו ב-15000 ש"ח.

כל הכבוד על מה שמצאת, זה די נדיר למצוא כאלה מתאמים שלא דורשים שום שינוי ברכב.

אני חיפשתי מתאם אפטרמרקט מסוים לפיג'ו לפני כמה שנים. רכשתי אותו בעלות של כמה עשרות דולרים אבל לצערי הוא לא התאים. הסתבר שלרכב (206cc) היו כמה גרסאות ושלי לא תמכה במתאם שרכשתי. יש סיכון בדברים האלה ואני יכול להבין מתקין שלא רוצה בכלל להתחיל להתעסק עם חלקים שהוא לא מכיר עבור רווח קטן.

טוב לדעת שזה קיים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני מסכים עם יוסי אלפין ידידי מילה במילה

סתם פוסט הכפשה שלא במקום

ציינת שהמתאם עלה לך 40 דולר (160.00 ש"ח)

כמו כן ציינת שלזמנו לא היה יבוא סדיר של מתאמים כאלה

אז מה רצית שמתקין יעשה מחקר ויזמין מוצר ויתעסק זמן רב כדי לרצות אותך ואז כשהוא יבקש ממך במינימום 400-500 ₪ תתפלץ ותקרא לו שוחט גנב או כל כינוי גנאי אחר (שלא לדבר שבסביבות 70-90 ש"ח פחות או יותר זה רק המע"מ שאותך זה בכלל לא מעניין אבל המתקין מחוייב לזה)

כי אתה בטח תעשה מחקרון קטן ותמצא את התאילנדי שלך שיבטיח לך את המוצר הנכון ב 40 דולר בלבד

אז בגדול ידידי הפוסט הזה לא מחמיא לך והוא ממש לא במקום ובטח שלא הכותרת שהדבקת לו

יום טוב וקבל זאת בחברות

דרור

• תוכן חדש...