Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4900 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים אני זקוק להמלצה,

מה עדיף?

מבחינת צריכת דלק, אמינות, מחירי חלפים וטיפולים, חוויות נהיגה וכו.

במה עדיף לבחור?

גולף TDI 99-2003 אוטומט או רנו מגאן 5 דלתות דיזל מודל 2005 ידני

תודה מראש

שחר

פורסם

האמת שגם אני חושק בגולף, אבל כבר חודש שאני חורש את יד 2 וראיתי עשרות רכבים שכולם שחוטים ואי אפשר למצוא אחת במצב סביר.

פורסם

אם תמצא גולף שמורה זה אחל'ה רכב. מנוע מאוד מוצלח ואמין - הוכיח את עצמו במשך שנים רבות במונית.

כך שכדאי לך לעשות מאמץ בניסיון למצוא אחת שמורה, אני בטוח שתהנה מהרכב וגם מצריכת סולר שלו.

בתור אלטרנטיבה כדאי לשקול איביזה TDI ושקודה אוקטביה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

למצוא אחת שמורה זה בלתי אפשרי, כבר התייאשתי.

סיאט איביזה TDI בחודשיים שאני מחפש מצאתי רק אחת שדורשים עליה מעל המחירון (לא ממני)

וס'ודה אוקטביה צורה ישנה זה רכב ממש ממש מכוער.

פורסם

חפש לך בורה 2000-2005 דיזל רכב מאוד מוצלח ועדיף לך לחפש את הגיר הידני הגיר האוטומטי לא כזה אמין למנועי הדיזל של הוואגיות

Oo oO

Seat ibiza 1.4 5D 14' BMW compact e46

פורסם
בלי לחשוב בכלל הייתי בוחר בגולף הרבה יותר איכותי ואמין מהמגאן הנבלה..

אין לך מושג על מה אתה מדבר אבל לנבוח אתה יודע.

המאגאן שירתה היטב בצבא וגילתה אמינות טובה מאוד למרות התעללות לא פשוטה מצד הנהגים אשר ראו ברכב כלימון אשר ניתן לסחוט וכמה שיותר.

לגבי השאלה של פותח השירשור, העצה שלי היא להוציא את המותג מהמשוואה , מה שאתה צריך לחפש הוא את הרכב במצב הטוב ביותר אשר תוכל למצוא , בשנים אשר אתה מחפש סביר להניח שכל הרכבים ראו את ה 200-250 אלף ק"מ מלמעלה , לכן שם המותג זניח אלא ספר רכב מסודר והיסטורית טיפולים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

לא ראיתי רכב דיזל אחד ביד 2 שהינו בעל פחות מ200 אלף ק"מ

המאגאן שירתה היטב בצבא וגילתה אמינות טובה מאוד למרות התעללות לא פשוטה מצד הנהגים אשר ראו ברכב כלימון אשר ניתן לסחוט וכמה שיותר.

לגבי השאלה של פותח השירשור, העצה שלי היא להוציא את המותג מהמשוואה , מה שאתה צריך לחפש הוא את הרכב במצב הטוב ביותר אשר תוכל למצוא , בשנים אשר אתה מחפש סביר להניח שכל הרכבים ראו את ה 200-250 אלף ק"מ מלמעלה , לכן שם המותג זניח אלא ספר רכב מסודר והיסטורית טיפולים.

פורסם

אם הכוונה בקניית דיזל הינה חסכון בעלויות, רכב דיזל ותיק עם כמה מאות אלפי קילומטרים זה ממש לא הדרך הנכונה.

קניית רכב דיזל ישן הינה הימור גדול: יש מקרים שהאוטו ישרת אותך נאמנה ללא תקלות שנים רבות, ויש מקרים ש...אלוקים ישמור.

השכן בבית ממול קנה מולטיפלה בת 9 שנים שמורה יחסית במחיר סביר על מנת שיוכל לשנע את משפחתו בעלות סבירה.

המכונית היתה שנת 2000 ונרכשה באוגוסט 2008 עם כ-200 אלף קילומטר בכ-30 אלף שקלים.

לאורך ארבע וחצי השנים שהרכב היה אצלו הוא לא הפסיק לבקר במוסך (כולל החלפת מנוע) עד שאפילו המוסכניק אמר לו "שיעשה טובה ויפטר מהנבלה. בתקופה זו הוא השאיר במוסך לא פחות מ-70000 ₪ (!)

תעשה לעצמך טובה וחפש רכב נורמלי ולא מכוניות שזמנן עבר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אם הכוונה בקניית דיזל הינה חסכון בעלויות, רכב דיזל ותיק עם כמה מאות אלפי קילומטרים זה ממש לא הדרך הנכונה.

קניית רכב דיזל ישן הינה הימור גדול: יש מקרים שהאוטו ישרת אותך נאמנה ללא תקלות שנים רבות, ויש מקרים ש...אלוקים ישמור.

השכן בבית ממול קנה מולטיפלה בת 9 שנים שמורה יחסית במחיר סביר על מנת שיוכל לשנע את משפחתו בעלות סבירה.

המכונית היתה שנת 2000 ונרכשה באוגוסט 2008 עם כ-200 אלף קילומטר בכ-30 אלף שקלים.

לאורך ארבע וחצי השנים שהרכב היה אצלו הוא לא הפסיק לבקר במוסך (כולל החלפת מנוע) עד שאפילו המוסכניק אמר לו "שיעשה טובה ויפטר מהנבלה. בתקופה זו הוא השאיר במוסך לא פחות מ-70000 ₪ (!)

תעשה לעצמך טובה וחפש רכב נורמלי ולא מכוניות שזמנן עבר.

אם כן אז על איזה רכב חסכוני אתה ממליץ? בתקציב של עד 25000

פורסם

פיאט פונטו שנת 2006

יונדאי גטס ידנית מ-2006 ואילך

פיג'ו 206 ידנית מ-2005

סיטרואן C3 בנזין ידנית מ-2005

זהו פחות או יותר.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

מי שקונה רכב חולה יצפה לבקר במוסך.

אם שכנך השאיר תוך 4 וחצי שנים 70 אש״ח במוסך (תקופת זמן שבה אדם משלם על רכב חדש שקנה בתשלומים) ולא השכיל להבין שהוא משלם עוד ועוד, לא אתפלא אם הוא קנה רכב שמראש היה במצב רע.

מה שנכון לגבי רכבי דיזל הוא להשתדל לשאוף למינימליות. מנוע ללא טורבו יהיה עדיף מבחינת סיכון, כנ״ל רכב יותר מינימלי בתכונותיו (סיאט קורדובה/סקודה פביה על פני פולקסווגן גולף)

ההצעה לרכישת פיאט פונטו למשל היא גם אלטרנטיבה. אבל חסכון בדלק (אם נניח את עלות

מחירי החלפים והסיכוי לתיקונים בצד) כמו זה שמציג מנוע דיזל לא תמצא במנועי בנזין

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אם נניח את עלות רכישת הרכב בצד - כדאי לו לקנות טויוטה אוריס היברידית ב-140000 ש"ח. :)

השגיאה הנפוצה של הרבה רוכשים היא שהם מסתכלים על עלות הדלק כגורם עיקרי ברכישת רכב משומש מאד.

ברכב כזה עלות התחזוקה יכולה להיות הרבה יותר גבוהה - כמו גם ירידת הערך בכלל ובמקרה תקלה רצינית בפרט.

גולף דיזל שנת 1999 שווה במחירון כ24000 ש"ח - רגע אחרי שהלך לה המנוע היא שווה את משקלה בברזל בקושי.

לרכב דיזל בין 10-15 אין הרבה "בשר" גם אם הוא נרכש נוסע בכ-20000 ש"ח - התקלה הרצינית הראשונה עלולה להשביתו מחוסר כדאיות כלכלית לתקן.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

אני לא יודע מאיפה יש לך את הביטחון לכתוב שאני לא יודע על מה אני מדבר??

במקרה כל הרכבים במשפחתי הם מקבוצת VAG וכולם עם מנועי TDI בעלי גיר ידני. בעבר גם הייתה בורה TDI שנת 2000 עם 300000 ק"מ חוץ מהחלפת קלאץ ב 200000 ק"מ לרכב לא היו תקלות מיוחדות כמו כן אחי מכר לפני 3 חודשים גולף TDI שנת 2000 עם 225000ק"מ גם החזיק יפה מאוד ונמכר מעל המחירון ולי הייתה טולדו TDI 2004 אפס תקלות וגם נמכרה מעל המחירון..

לגבי המגאן מודה שלא היה רכב כזה בבעלותי אבל לקרוב משפחה וחבר כן היה והיו לא מעט סיפורים עם בעיות חשמל ומזגן שחוזרות על עצמן..

בכל מקרה הרכבים במשפחתי הוכיחו את עצמם כאמינים חסכוניים והפגינו אמידות לאורך השנים.

• תוכן חדש...