Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 48 דקות, yd b-4 כתב:

אם כבר נוצרה הזדמנות צריך לחסל סופית את האיום מהצד העזתי. י

מצאנו את הבחור שקונה את הסיפור על "הנצחון המוחלט".

כמה ימ"מ תרמת למשימה?

• אהבתי 2
  • מצחיק 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני שעה, yd b-4 כתב:

לטעמי אופציה של סיום המלחמה לא אמורה להיות בכלל על השולחן.

סיום מלחמה אומר בהכרח שאנחנו חוזרים לאיום על חצי מדינה כל פעם שמישהו בחמאס כואבת הבטן.

את הידע יש להם וניסיון רב נצבר גם אצלם. הסיבוב הבא יהיה כואב יקר וקשה יותר.

אם כבר נוצרה הזדמנות צריך לחסל סופית את האיום מהצד העזתי. יש לנו מספיק  צרות חוץ מהם.

יש לך ילדים מיותרים להקריב כל חודש? כי לחמאס אין בעיה לשלוח נגדך בני 12, ומהם יש לו בלי סוף.

איך תחסל סופית משהו בעזה? ממשלת ישראל, למעלה משנה, מסרבת בכל תוקף לבנות אלטרנטיבה שלטונית וחזון ארוך טווח. כשאין תכנון אין גם סוף, אין יעדים, אין כלום. זה לא משנה כמה טרוריסטים צהל יחסל וכמה נשק יתפוס אם בסוף לא ישארו לוחמים אחרי כמה שנים של לחימה.

בנוסף - האם יש לך אשראי בלתי מוגבל מארה"ב? מי משלם על חימוש שנורה במלחמה אינסופית? מי משלם על תחזוקה של כל המערך הצהלי במלחמה אינסופית?

בנוסף גם לזאת - יש לך במקרה אלפי עובדים מקצועיים שיחליפו את המילואימניקים כשצריך ואז פשוט יתאדו לאוויר בכל פעם שמשחררים אותם? 

בקיצור, Forever War זו הזייה משיחית שתהרוג את המדינה ותחסל את הכלכלה.

אם אין לך פתרון, צא מעזה. תפסיק סיוע, תתנתק, תן להם לגווע ברעב.

אם יש לך פתרון, תתחיל ליישם אותו.

אבל החיים אצלנו חייבים להתחיל להשתקם.

עריכה אחרונה על ידי MadCat_LE
  • אהבתי 2
  • מעניין 1

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
לפני 11 שעות, PinkDolphin כתב:

בעיני גרוע. מספיק לראות שרכיכה כמו מתן כהנא תומך להבין שזה חייב להיות גרוע.
אני רוצה כמה שפחות פוליטיקאים בועדה. הפוליטיזציה של שופטים בארה״ב (רובם ככולם חברי מפלגה) השמידה שם כבר מזמן כל זכר למשפט צדק. לפי ההצעה הזו -- כולם פוליטיקאים. כל המתוה הזה הוא רק כריעה להוד רוממותו לוין שמפר באופן בוטה את החוק ולא מכנס את הועדה שנתיים, כדי שיועיל בטובו למנות נשיא לעליון.

אני מתנגד לכל שינוי במצב הקיים ללא חוקה כתובה מלאה למדינה, ותנאי מוקדם לכזו הוא ביטול כל חוקי ההפיכה שה״ממשלה״ העבירה בשנתיים האחרונות.

אני מעדיף מלחמת אזרחים על כל מצב בו הקואליציה הנוכחית בשלטון.

לגמרי. הכל או לא כלום.

שיטת הסלמי.

סער גמור. סוס מת. ביבי במקרה הטוב ישריין אותו, מקווה שסער עו"ד מספיק טוב שיש לו חוזה בולט פרופ כי ביבי אוכל כאלה כל שנתיים , עושה גרפס ומבקש תוספת.

עע הסילמניזם והשיקליזם. מניח שבכנסת הבאה הם יהיו בערימת האשפה שקבורה במצודת זאב עם כל קודמיהם.

יש עוד עניין "קטן" ופעוט שנשכח לו - איך מחוקקים חוקים יסוד, מה חוק יסוד, מה הקוב הנדרש לחוקק אותו, מה הרוב הנדרש לשינוי שלו.

מעכשיו, קבלו את חוק היסוד "טיפולים קוסמטיים בחינם לחברי כנסת", "ארגז שמפניה ורודה בשבוע".

• אהבתי 2
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 שעות, flytomars כתב:

המניע להדלפה היה הפלת העסקה וזה מה שחשוב

המניע להדלפה היה השפעה על דעת הקהל כדי שיקבל את זה שלא הגיעו לעסקה. לא הדליפו כדי להפיל עסקה שיכלה לצאת לפועל.

אם אין עסקה פוטנציאלית, אז מה הפילו פה בעצם?

לפני 12 שעות, David32 כתב:

צריך לשקר רק אם האמת לא משרתת אותך

זה ממש המוטו של השקרן הכפייתי ביבי...

אצלו השקר זה דרך חיים והאמת זה מה שמתאים באותו רגע. הוא צריך לחזק את תדמית מר ביטחון שלו והוא לא מר ביטחון, אז צריך לשקר. 

נראה לי יותר פשוט מאשר הקונספירציות שהוא מטרפד עסקה (שהוא לא היחיד שמתעסק בה ולא מנהל את המשא ומתן לבד) בשביל שהממשלה לא תתפרק, והיא בחיים לא היתה מתפרקת על כזה דבר. 

לפני 10 שעות, flytomars כתב:

אם זה אכן היה המצב, אז תפרסם את התנאים המגוכחים של חמאס ותוציא אותם רע. אבל זה לא מה שקרה, נכון?

אין כזה דבר תנאים מגוחכים, כל דבר שיכול להציל אנשים זה לגיטימי בעיני חלק מהציבור בישראל, אפילו אם זה נאמר סתם בלי כוונה אמיתית לקיים כחלק ממיקוח.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 שעות, flytomars כתב:

אם זה אכן היה המצב, אז תפרסם את התנאים המגוכחים של חמאס ותוציא אותם רע. אבל זה לא מה שקרה, נכון?

אתה בעצם אומר את מה שביבי והבייס טוענים- נכון שהיינו צריכים לשקר אבל היי, הפלנו עסקה נוראית! כל כך נוראית שלא יכלנו בכלל לפרסם את התנאים!

כמו שכתבתי למעלה- סורי, לא קונה את זה.

כמו שאומר הפתגם הרוסי- אם שלושה אנשים אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון. ואם כל מכונת הרעל של ביבישרה עובדת על להשחיר את משפחות החטופים, לשקר כדי להפיל עסקה (פוטנציאלית או לא פוטנציאלית- באמת לא רלבנטי) אז כנראה ש... הם לא רוצים עסקה!

זה מספיק?

https://www.ynet.co.il/news/article/rylmgsui1x

ציטוט

בלינקן נשאל אם הוא ראה בנתניהו שותף, למרות שדווח לאורך הדרך שהוא עצמו טרפד ביולי את הפסקת האש שהייתה מובילה לשחרור חטופים וגם נשאל אם זה נכון. "זה לא מדויק", השיב. "מה שראינו פעם אחר פעם הוא שחמאס לא מגיע לסיום העסקה". לצד זאת ציין מזכיר המדינה: "היו מקרים שבהם פעולות שישראל נקטה בהן כן הקשו על כך. אבל היה רציונל לפעולות האלו, גם אם לפעמים הן הקשו יותר להגיע לעסקה"

כל מי שטוען בפוליטיקה או בתקשורת שביבי מונע עסקה בגלל סיבות פוליטיות עושה את זה נטו מאותם סיבות.  פוליטיות וציניות 

• אהבתי 2
פורסם

ברור לכולם שכל עיסקה דורשת מחיר והמחיר שאנחנו מוכנים לשלם מאוד קשור לשיקולים פוליטיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 15 שעות, DareDevil כתב:

טרנספר התבצע עד לשביעי אז נסגרו השערים של רפיח, פשוט זו מילה מכובסת לויזה טורקית. לא יצאו המון אנשים בערך 2000 איש ביום או חודש אבל עדיין טרנספר.

טרנספר זה בכוח נגד רצונם של אנשים. אחרת זה הגירה.

לפני 12 שעות, yd b-4 כתב:

לטעמי אופציה של סיום המלחמה לא אמורה להיות בכלל על השולחן.

סיום מלחמה אומר בהכרח שאנחנו חוזרים לאיום על חצי מדינה כל פעם שמישהו בחמאס כואבת הבטן.

תלוי אך ורק בממשלת ישראל ועומד בראשה. 

את הידע יש להם וניסיון רב נצבר גם אצלם. הסיבוב הבא יהיה כואב יקר וקשה יותר.

עוד פעם תלוי אך ורק בנו. לא חמאס ולא חיזבאללה לא מסוגלים לעמוד מול צבא סדיר. הם יכולים לנהל את מלחמת גרילה ולהסב את הנזק, לא מעבר לזה.

אם כבר נוצרה הזדמנות צריך לחסל סופית את האיום מהצד העזתי. יש לנו מספיק  צרות חוץ מהם.

לחסל סופית? להזכירך צה"ל היה בעזה 27 שנים וכל שנה המשכנו לקבור שם חיילים. חמאס זה ילד של הממשל הצבאי שלנו. בהצלחה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

משהו שמישהו אחד אמר יותר מחצי שנה אחרי ההדלפה? לא, לא מספיק בכלל.

כשהייתה ההדלפה עוד היה סוג של דיבור... זו בדיוק קבורת החמור שנתניהו עשה למשא ומתן.

אם בזמן אמת היו עושים אאוטינג לחמאס שלא רוצה עסקה ההישג היה גדול יותר, אבל במקום זה הדליפו כדי:

לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

המניע להדלפה היה השפעה על דעת הקהל כדי שיקבל את זה שלא הגיעו לעסקה. לא הדליפו כדי להפיל עסקה שיכלה לצאת לפועל

אוקיי, עדיין- לא משנה בהרבה את הנקודה שלי, למה אתה צריך לשקר בשביל זה?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה כל כך מיוחד דווקא בשקר הזה לעומת כל השאר? מדובר בשקרן פתולוגי, הוא משקר בדיפולט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני יכול להרוס ולהגיד שמתווה הפשרה של לוין וסער, לפחות איך שהוצג, נראה לי הגיוני?

לא התמעקתי בכל הפרטים ולא ניסיתי לדבג. לא חושב שאני גם יכול, אבל אם מדובר במשהו שיתפוס רק מהכנסת הבאה, ויכלול הליך מסודר לחקיקת חוקי יסוד - נשמע כבסיס הגיוני להתחלה, לא?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אני יכול להרוס ולהגיד שמתווה הפשרה של לוין וסער, לפחות איך שהוצג, נראה לי הגיוני?

לא התמעקתי בכל הפרטים ולא ניסיתי לדבג. לא חושב שאני גם יכול, אבל אם מדובר במשהו שיתפוס רק מהכנסת הבאה, ויכלול הליך מסודר לחקיקת חוקי יסוד - נשמע כבסיס הגיוני להתחלה, לא?

אני די באותה סירה איתך. בינתיים טיעוני המתנגדים שראיתי הם נגד האנשים שהביאו אותו ולא נגד המתווה עצמו, מה שבעיני פוגע רק בהם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לסיכום:

1. הועדה תהיה פוליטית יותר ופחות מקצועית, בתכלס זה יהיה תן לי את זה ואני אתן לך את זה. 

2. אין עדיין בהצעה הגדרה לאיך מחוקקים חוק יסוד ומה בכלל ההגדרה של חוק זה

3. חוק יסוד החקיקה שגורס שלא ניתן לערער על חוק יסוד (למעט בחירות), רק שכל עוד סעיף 2 לא הוגדר לא ניתן להתייחס לסבירות של זה. 

פורסם

הבעיה העיקרית היא שהוא הופך את הליך הבחירה לפוליטי ואת השופטים לפוליטיקאים, באופן רשמי.

זה מה שיש בארצות הברית וזה הביא לתוצאות לא טובות בשנים האחרונות. לדעתי בכל אופן.

זה גם מונע ייצוג לקבוצות מיעוט. הסיכוי של שופט ערבי להגיע לעליון בשיטה הזו, הוא אפסי.

וזה עוד לפני שנכנסים לדקויות ולכשלים שיש במנגנון המוצע.

מדובר שוב בשקשוקה ישראלית, בלי מחשבה. רק רצון להגיע לפשרה כלשהי.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

ככל שאני קורא יותר, זה נראה יותר גרוע.

רפורמה במערכת המשפט צריך לעשות במחשבה ומתוך ידע מקיף. פה הגיעו שני נציגים שאיש לא בחר, יזהר שי ודדי שמחי. שניהם לא משפטנים ולא מומחים.  הביאו איזו קומבינה שלכאורה מהווה פשרה. וזהו.

האם זה יותר טוב מהתוכנית של לוין? אולי.

האם זו החלופה היחידה האפשרית בתנאים של היום? אולי.

אבל זה נראה יותר כמו דחיית הבעיה לעתיד הלא ממש רחוק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 שעות, SlowRide כתב:

מה כל כך מיוחד דווקא בשקר הזה לעומת כל השאר? מדובר בשקרן פתולוגי, הוא משקר בדיפולט.

מה שמיוחד בשקר הזה זה שהוא הצהרת כוונות- ביבי לא רוצה עסקה, ולעזזאל עם האמת.

• תוכן חדש...