Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקיבוצים גונבים מכולנו כסף, ואפילו מעיזים לטעון שזה בסדר.

תגובת השמאל: לביבי יש עיתון.

טוב, אז כנראה זה בסדר לגנוב.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

זה אפילו לא קרוב למה שאור, פרנקוס או אני כתבנו.

אבל אני יותר מבטוח שאתה מבין בעצמך ש-"גניבות זה לא מאפיין של השמאל, והימין לא באמת מביא חופש כלכלי" ו-"זה בסדר לגנוב כי לביבי יש עיתון" הן טענות שונות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
הקיבוצים גונבים מכולנו כסף, ואפילו מעיזים לטעון שזה בסדר.

תגובת השמאל: לביבי יש עיתון.

טוב, אז כנראה זה בסדר לגנוב.

שוב 'טיעון הצידה'? מצחיק, בעיקר היות ורק שלשום שיתפתי פוסט של אורי כץ שמדבר על הקיבוצים שמתבאסים שמיישרים להם את המיסוי - אבל כשאין מה לומר אז מסיטים דיון.

ובלי קשר לסלידתי מכל עניין הקיבוצים והוועדים, שבהחלט הונחל ע"י השמאל ובהחלט בזוי - הרבה יותר מטריד אותי כשרה"מ חשוד בשחיתות שלטונית, ושהאלקטורט שלו כ"כ מפוצץ בשנאה ובלבולי שכל שהוא עיוור לכך לגמרי.

כל מה שאתה עושה כאן בהודעות האחרונות זה לצעוק 'זה השמאל אשם!!!', השמאל האמורפי הזה, שמתבוסס בדמו כבר כמה וכמה מערכות בחירות, מונהג ע"י אמבה וחסר אחיזה בשלטון מס' רב של שנים.

אין לך את הרצון או ההגינות לשאול שאלות ולעשות קצת בדק בית. ממש כמו השמאלנים האלו שאתה מבקר שצועקים 'שחיתות!!' אבל לא פוצים פה על הוועדים שמחזיקים את כולנו בביצים, כי יש עוד מעט פריימריז.

בסדר שוגי, זה השמאל אשם בה-כ-ל. זה היה נכון אחרי 2 קדנציות של ביבי, נכון היום ברביעית, ויהיה נכון גם בשמינית, וכנראה גם כשיאיר (נתניהו) ישב על כס הברזל. כי כשאין יכולת או רצון לעשות בדק בית אז מחפשים שעיר לעזאזל, וכשאין כזה פשוט ממציאים אחד ומקווים שהציבור מספיק הדיוט.

וכמובן איך אפשר בלי

"לביבי יש טייקון שמממן מכיסו הפרטי ביטאון שמתפעל בהפסד וכל מהותו האדרת שמו, ולא ייצוג אג'נדה כלשהי - ובתמורה הוא דואג לאינטרסים שלו (ע"ע הביקור ביפן)

אבל היי השמאל היה פעם בשלטון,

אז כנראה זה בסדר להלבין הון :)"

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

אחת הבעיות היותר רציניות במדינה הזאת אלה קבוצות כוח שונות (הנמלים, רשות שדות התעופה, ועדי עובדים גדולים וכדומה) שמחזיקים את כולם בביצים, ...כל הקומבינות וההשפעות של קבוצות הכוח הן נחלתן של רוב המפלגות הגדולות, ולא רק של הליכוד .

נכון מאוד

תן לשלטון הימין עוד כמה שנים והכל יהיה בסדר במדינה שלנו.

זה לא קשור לימין או שמאל. זה קשור לכוח הפוליטי העצום שיש לועדי העובדים, למשל בפריימריס. פוליטיקאי שיוצא נגד הועדים משול למתאבד פוליטי.

הוועדים תופסים נתח חשוב מאד מהפריימריז בליכוד. החל מתע"א (חיים כץ), רשות שדות התעופה ככל הנראה (ישראל כץ, שמחזיק גם את הקולות של כל נהגי המוניות עליהם הוא מגן נגד כניסה של UBER לארץ) ועוד ועוד.

כוח הוועדים בישראל אינו נחלתה של מפלגת העבודה בלבד. הוא תופס מקום חשוב ביותר בליכוד ולכן אף אחד לא רוצה להתעסק איתם.

.

נכון מאוד

הלוואי והיה קם כאן מנהיג שהיה יכול או רוצה להתנהל אחרת, אבל ספק אם זה אפשרי בכלל..

זה אפשרי. המצב ישתנה לחלוטין אם תהיה שיטת בחירות שתכרות את הכוח הפוליטי של הועדים. למשל בחירות אישיות (לא בהכרח רק אזוריות)

..ברשות שדות התעופה. יש לי רק שאלה אחת: למי אני צריך לרדת בשביל לעבוד שם

גם אם תתקבל, זה לא יעזור לך. פנחס עידן, ראש הועד שם הוא מספיק מתוחכם ודואג לא להרוג את האווז שמטיל ביצי זהב. המשכורות הדמיוניות מחולקות לקליקה קטנה של כמה עשרות. עוד כמה מאות מקבלות "סתם" משכורות פיצוץ. הקבוצות הגדולות למטה , שרק אליהן אתה יכול להתקבל, מקבלות שכר לא מי יודע מה ואפילו לא טוב. בסה"כ, ממוצע השכר לא יוצא נורא.

צריך להבין שנמלי התעופה של ישראל לא שייכים לציבור או לממשלה. הם שייכים לועד העובדים. מכיון שראשי ועד העובדים לא מתחלפים, זה בעצם מין משפחת מלוכה שבבעלותה נמלי התעופה. למשפחת המלוכה יש גם חובות, ואכן הם דואגים שהנמלים בד"כ יתפקדו כראוי.

כך גם בחברת החשמל, בתעשיה האוירית , שבה טוענים שחיים כ"ץ מקדם את בנו להיות ראש הועד. משפחת מלוכה כבר אמרנו?

לעומת זאת בדואר, בבתי המשפט ועוד, הועד יותר פרימיטיבי ועוד לא הגיע להכרה שהוא צריך לדאוג לנכסיו, ומאפשר שירות גרוע גם ביום יום.

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם

אני חייב להגיד שהשרשור יכול ללמד יופי על תרבות ויכוח ויושר אינטלקטואלי.

ברור שלכל אחד מאיתנו יש סט של דעות - מבוססות יותר או מבוססות פחות, אבל בכל זאת...

לאורך 300 ומשהו עמודי ויכוח, לא זכור לי שהיה כאן מגיב אפילו מגיב ימני אחד, שענה על שאלה כל כך פשוטה כמו "מה ההבדל העקרוני בין קבוצות אינטרסים כלכליות של השמאל לאלו של הימין"?, בעוד שאפילו בשני העמודים האחרונים כל השמאלניים בערך בשרשור הזה אי פעם כתבו משהו נגד הועדים או ההסתדרות או הקיבוצים, שמזוהים על השמאל הכלכלי.

כמובן, המצב די דומה גם בויכוחים על הסכסוך או כמעט כל דבר דומה שעולה כאן, עם כמעט אפס יכולת מצידם של אנשי הימין לבקר משהו שקשור לקבוצה כלשהי שהם חלק ממנה או מזדהים איתה. החל מתחילת הסכסוך, אי שם במאה ה-19, ועד לשביתה שלא יצאה לפועל בנתבג בסופש - השמאל אשם אבסולוטית בכל, ואיפה שלא השמאל - אז הערבים. מדהים כמה העולם יכול להיות נעים וקל כשהכל כל כך שחור ולבן.

עריכה: מזל שיש את יהודה לאזן (אם בכלל אתה מגדיר עצמך כימני)

פורסם

הלכה למעשה, החברות הממשלתיות כמו חברת החשמל ורש"ת, הופרטו מזמן. רק שבמקום שיהיו שייכות לטייקון כלשהו, הן שייכות לחבורת אנשים פרטיים (הוועד ועובדים עם קביעות), ששותפים לרווחים, אבל לא נושאים בשום אחריות על הפסדים.

בשיא הכנות, לא יודע מה עדיף.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

יבגניפ, מתגובתך לא ברור אם אתה מתכוון לימין מדיני או כלכלי.

ימין כלכלי לא מבדיל בין קבוצות אינטרסים מימין או משמאל, כולן לדעתו הופכות את הכלכלה לפחות טובה. כך אני חושב.

פורסם

תן לשלטון הימין עוד כמה שנים והכל יהיה בסדר במדינה שלנו.

אני די משוכנע ששכחת את הסמיילים המתגלגלים מצחוק בסוף ההודעה שלך, אז הנה אני עוזר לך: :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

השמאל לא אשם בכל, אבל בהחלט אשם ביצירת קן הצרעות של הועדים החזקים והמושחתים.

קבוצות אינטרס כלכליות מהימין גרועות לא פחות מאלה של השמאל. אני לא מבדיל בכלל בין השתיים: מבחינתי אלון חסן, פנחס עידן, מיקו צרפתי ואבי ניסקורן גרועים באותה מידה. אין לי מושג אם הם משתייכים לימין או לשמאל וזה לא מעניין אותי. אין לי שום דבר במשותף אליהם, כי לעודד בטלנות וסחטנות זה משהו שרחוק מאוד ממורשת ז'בוטינסקי בה אני מאמין ולפיה אני פועל.

אני מקווה שכל הגופים האלה יופרטו או שתוקם להם תחרות פרטית שתפרק את היתרון המונופליסטי שלהם ואז הם יפסיקו לחלוב אותנו.

התהליך הזה מתבצע מאוד לאט אבל הוא כל הזמן הולך קדימה. שימו לב לשביתות הפראיות בנמל אשדוד, נמל חיפה ורשות שדות התעופה. הם מבינים שהאדמה מתחילה לזוז.

פורסם

אמן. אבל אני לא בטוח שזה משהו שיכול להגיע מהליכוד במתכונת הנוכחית שלו. והאמת? כנראה שמאף מפלגה אחרת בכנסת, לפחות כל עוד באמת לא משנים את שיטת ההצבעה.

פורסם

שוגי - לדעתך הליכוד של היום מייצג את משנתו של ז'בוטינסקי, או אפילו קירוב שלה?

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

הבעיה הגדולה היא הפריימריס ה"דמוקרטיים" שהמפלגות הגדולות מקיימות. אי אפשר להצליח בהן, אם הולכים נגד הוועדים הגדולים.

יאיר לפיד ויש עתיד, ספגו הרבה ביקורת, על היעדר פריימריס, אבל לדעתי זה דווקא עבד לטובתם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
שוגי - לדעתך הליכוד של היום מייצג את משנתו של ז'בוטינסקי, או אפילו קירוב שלה?

לצערי יש בליכוד היום הרבה גורמים שרחוקים מאוד ממשנתו של ז'בוטינסקי. התופעה הזאת קיימת בכל המפלגות: במחנה הציוני יש לא מעט ליצנים שבטוח גורמים לברל כצנלסון להתהפך בקברו, ועל מה שקורה במרצ שהופכת לאט לאט למפלגה לא ציונית אין בכלל מה להרחיב את הדיבור.

בסוף בוחרים ברע במיעוטו.

פורסם

אני לא אמרתי לך לבחור אחרת,

ואני לא חולק על דעתך בנוגע להתרחקויות במפלגות אחרות (כן חולק על מרצ ומצער שאתה נופל לדמגוגיה הזו של 'השמאל הוא אויב/בוגד' אבל ניחא) -

אך שים לב שבאופן עקבי אתה מציג כאן תמונה כזו כאילו השמאל אשם והימין זך, כמעט אפס ביקורת עצמית.

לכן כשאתה אומר שזה מצער שהימין בו אתה תומך מתרחק מהדרך המקורית שלו, ובו בזמן מגונן ומסוכך עליהם מכל ביקורת בטענות סטייל blame canada נגד השמאל, אתה מתנהג באופן קצת... צבוע.

שכן למה למנהיגי הימין לשנות את דרכם, אם האלקטורט שלהם מביע תמיכה כמעט חסרת סייגים לאורך כל הדרך?

לימין של ז'בוטינסקי אני הייתי יכול להצביע, רבאק - לביבי של 96 אני הייתי יכול להצביע. תן לי משנה כלכלי ליברלי ואני 'אבלע את הצפרדע' המדינית.

אבל כיום הקשר המפלגתי בין הימין הליברלי של אז לבין הימין של היום - רופף מאוד.

• תוכן חדש...