Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אייל, תסלח לי אבל WTF? תקרא בבקשה את מה שכתבת. אתה רואה שם בדל של הגיון? קוהרנטיות? משהו? כי אני לא. זה אוסף משפטים לא קשורים עם הדגשות לא קשורות וקלישאות לא ברורות שלא עושים שום שכל.

אין לי מידע או עובדות אבל יש לי רעיונות, קל לפוצץ בלון נפוח, הניתוח הצליח החולה מת, אם אני כותב ועונים לי מסקנה אני קיים, רוני מזייף כי יש לו חברה...

לפחות בסוף התפכחת לשנייה והודית שגם אתה לא מבין מה אתה כותב. הטרלה עצמית, מישהו?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מסכים איתך. אבל נניח והיית עובד ברשות שדות התעופה והמשרה שלך בסיכון?

אני לא ממש מבין על מה השביתה, רשום בכתבה שהם מתקיימים מההכנסות שלהם ולא נסמכים על תקציבים מהמדינה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אבל המשרה שלהם בכלל לא בסיכון. הם הולכים לקבל בונוס. אין פה שום סכנה לשום משרה, גם אם האוצר רוצה למשוך משם כספים שרשות *ממשלתית* הרוויחה זו ממש לא סיבה לשביתה.

אני לא שמעתי שעובדי רפאל שבתו כשהמדינה קיבלה דיבידנד על רווחי החברה (הנאים).

פורסם

אתה כותב הרבה, אני קורא, וזה אומר כלום, כאילו ..אתה כותב במחוק.. זו ההגדרה אצלנו במסעדה.

התשובות שלי, מבוססות על עובדות ואמת.

רוצה להראות לי כי אני טועה - כתוב נתונים ועובדות.

אני ממתין לעבודת הבדיקה שלך - הרי מלל הוא לא עובדות, זה די מאכזב.

אולי תפתיע אותי, בתשובה מלומדת המגובה עם עובדות כי טעיתי, ואני אלמד בכייף .

ואולי .. תהיה גבר ורשום, כי בתשובות שלי כתבתי אמת (אל-תתנצל) אני יודע, אני לא אופתע.

ואולי, תמשיך ללמוד ולחקור ברצינות, כך תעזור לי להסיר את החשש.

כי ביום מהימים, אתה תלמד את הדור הבא בישראל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בדיוק קראתי את זה היום בבוקר, וגם אותי זה קצת (הרבה) הכעיס.

אני לא מומחה גדול (או בכלל) בכלכלה, בצורת העבודה של המשק ובנושאים קשורים, אבל לעניות דעתי, אחת הבעיות היותר רציניות במדינה הזאת אלה קבוצות כוח שונות (הנמלים, רשות שדות התעופה, ועדי עובדים גדולים וכדומה) שמחזיקים את כולם בביצים, ועושים למעשה ככל העולה על רוחם (משכורות מנופחות, שביתות כל פעם שמתחשק להם, העסקת קרובי משפחה והתנהלות של מאפיה באופן כללי).

הרי למה לי להתאמץ כשיש לי קביעות, משכורת מובטחת של עשרות אלפי שקלים בשנה וכשיו"ר הועד הוא אבא של אשתי?

אגב, גם ההסתדרות חוטאת פה לתפקידה, ומשתפת פעולה עם כל אותן קבוצות כוח (ע"ע עופר עיני).

דבר שני שאפשר ללמוד מהכתבה זה שכל הקומבינות וההשפעות של קבוצות הכוח הן נחלתן של רוב המפלגות הגדולות, ולא רק של הליכוד (ע"ע חקירות פואד).

בקיצור, רק אם מפלגת קארספורום תקום ותיכנס לכנסת עם 61 מנדטים, אז אולי נראה איזשהו שינוי לטובה במדינה (מבחינת יוקר המחיה וכדומה), אבל גם זה אחרי שביתות, הפגנות אלימות ומניפולציות של הבבונים המתוארים לעיל.

פורסם

הועדים השיגו את כוחם בתקופת שלטון השמאל ומקבלים הגנה שוטפת ממפלגות השמאל וגופים הקשורים אליהן.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
הועדים השיגו את כוחם בתקופת שלטון השמאל ומקבלים הגנה שוטפת ממפלגות השמאל וגופים הקשורים אליהן.

וזו בדיוק הסיבה שהועדים יורדים מכוחם בעשור האחרון.

אה, רגע, הם לא?

תן לי לחדש לך - הועדים מקבלים הגנה מכל הפוליטיקאים. זו בדיוק הבעיה. זה בדיוק מה שרולניק כותב עליו. תקרא, זה ארוך אבל שווה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קשה מאוד לפרק קן צרעות כזה, במיוחד שהשמאל עושה כל שביכולתו לשמור על מוקדי הכח שלו. לאט לאט מכרסמים בכוחם: הקמת נמל נוסף באשדוד, ייצור חשמל באופן פרטי תוך כדי מניעה מחברת החשמל להקים תחנה חדשה, פירוק רשות השידור, חקיקה שתכריח בוררות לפני שביתות פראיות ועוד.

תן לשלטון הימין עוד כמה שנים והכל יהיה בסדר במדינה שלנו.

פורסם

רוני צודק.

הוועדים תופסים נתח חשוב מאד מהפריימריז בליכוד. החל מתע"א (חיים כץ), רשות שדות התעופה ככל הנראה (ישראל כץ, שמחזיק גם את הקולות של כל נהגי המוניות עליהם הוא מגן נגד כניסה של UBER לארץ) ועוד ועוד.

כוח הוועדים בישראל אינו נחלתה של מפלגת העבודה בלבד. הוא תופס מקום חשוב ביותר בליכוד ולכן אף אחד לא רוצה להתעסק איתם.

יהודה הרחיב על הנושא לא מעט בעבר עד כמה שזכור לי.

מאז הנאום ב-2003 על הכוח של הנמלים, נתניהו לא עשה שום דבר בנושא ונראה גם שהוא לא יעשה, מכיוון שפשוט אין לו אומץ להתעסק עם זה.

נתניהו הוא אולי ראש הממשלה החזק ביותר בתולדות המדינה, שעושה ככל העולה על רוחו בכל הקשור לפוליטיקה. עם זאת, הוא אינו מתעסק בנושאים הללו.

זה נכון שהוועדים קיבלו את הכוח שלהם ממפא"י ההיסטורית, אבל כמה אפשר להאשים מפלגה שלא קיימת מאז 1977? זה מגוחך.

בתקופת רבין דווקא חזינו בממשלה ליברלית למדי.

פורסם

אפשר ואפשר. קח למשל את הטבת המס של הקיבוצים. מדובר בגניבה לאור יום, ואני מצטט מכתבה שהופיעה היום בגלובס:

'הגיע אליי לקוח פוטנציאלי שמספר לי שהוא הולך לפתוח עסק בקיבוץ שבו הוא גר. הוא מספר שהקיבוץ שבו הוא חבר דואג לדרוש ולקבל בכל סוף שנה החזרי מס - למעלה ממיליון שקל מהמדינה. לשאלתי איך זה עובד, הוא הסביר שהשכר שמקבלים חברי הקיבוץ שעובדים מחוץ לקיבוץ מגיע לקיבוץ, הקיבוץ מנכה את החוב החודשי של אותו חבר ומעביר לו את יתרת השכר. בסוף השנה הקיבוץ מגיש למס הכנסה דוח אחד כולל לכלל חברי הקיבוץ ומראה כי שולם מס גבוה מהמס שצריך לשלם ואז מגיע לו החזר מס.׳

כלומר, הקיבוץ דורש הטבת מס בגלל שלכאורה מחלקים את ההכנסה שוה בשווה בין החברים, ואז מחזיר לחברים שמשתכרים מעל הממוצע מתחת לשולחן. אם זה לא גניבה מהמדינה אני לא יודע גניבה מהי. כמובן שגם הטריק הזה מגיע ישר מבית המדרש של השמאל.

פורסם

שוגיפלקס, התמימות שלך מפתיעה.

זה לא "בית מדרש של השמאל". זה "בית המדרש של מי שיש לו יכולת לקחת לעצמו יותר".

איפה ומתי הימין הכלכלי בארץ הציג גישה שונה - שונה לא מבחינת הזזת מוקדי כח, אלא שונה קונספטואלית?

כשנתניהו עסק בגז וכחלון נמנע מלהתערב בנושא? כשיאיר לפיד סיפר על הנכונות שלו לתת הטבות ופטורים ממס לכל חברה גדולה שתגיע לכאן? כשבנט וחבריו דאגו להעביר עוד ועוד כספים להתנחלויות?

הלוואי והיה קם כאן מנהיג שהיה יכול או רוצה להתנהל אחרת, אבל ספק אם זה אפשרי בכלל. כלכלה חופשית, בה כולם משחקים לפי איזה סט חוקים אצילי, ואף אחד לא מנצל את קרבתו לשלטון או הונו, כדי לקבל הטבות שונות, קיימת אולי רק באגדות, והגישה הזו יכולה להתחרות בנאיביות שלה ב"מניפסט" של קארל מרכס.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

קשה מאוד לפרק קן צרעות כזה, במיוחד שהשמאל עושה כל שביכולתו לשמור על מוקדי הכח שלו. לאט לאט מכרסמים בכוחם: הקמת נמל נוסף באשדוד, ייצור חשמל באופן פרטי תוך כדי מניעה מחברת החשמל להקים תחנה חדשה, פירוק רשות השידור, חקיקה שתכריח בוררות לפני שביתות פראיות ועוד.

תן לשלטון הימין עוד כמה שנים והכל יהיה בסדר במדינה שלנו.

איזה כיף זה שהכל כ"כ פשוט בעולם הורוד הזה בו השמאל אשם בהככככללללל

משהו רע בעבר? זה השמאל!

משהו רע בהווה? זה בגלל השמאל!

משהו רע בעתיד? זה בגלל השמאל ממקודם!

ביבי יורד לטייקונים? חחח זה השמאל

כץ בחל"ת מתע"א בשביל לשמר כוח פריימריז? שמאל

יש מלחמה? נו, שמאל

אין הסדר מדיני? מה יש לך זה השמאל

פיגועים? מוסט דפיניטלי שמאל

אשתך במחזור? שמאל

הבן שלך קנה אאוטלנדר? לגמרי שמאל

יש לאגים בקאונטר סטרייק? 56K של השמאל

נתקע לך הרכב באמצע עליה? אל תקנה איטלקי

הא, ועליות זה של השמאל

עכשיו שלא תבין לא נכון, אני סולד ממפא"י של אז ומהקרבה הדוחה בין ההסתדרות לח"כים אעלק-חברתיים סטייל יחימוביץ' כיום. אז אל תתפרץ לדלת פתוחה ותסביר לי שהם חרא.

אבל להעמיד פנים שהכל באשמתם? שאין שחיתות עכשיו? ששלטון הימין (כץ, כץ רגב וכמובן הקיסר השלט) לא שוחה בשחיתות שלטונית ויחסי הון שלטון?

רבאק, לביבי יש עיתון פרטי שממומן במלואו ע"י טייקון! הלבנת הון מול הפרצוף שלנו - שכן עיתון ימני זה סופר לגיטימי, אבל ישראל היום אינו ימני, הוא ביביני. כשימנים מבקרים את ביבי קוטלים אותם, ואם ביבי יתעורר יום אחד שמאלני הביביתון יהפוך לשמאלני יחד איתו.

(רגע רגע תן לי לנחש: זה אשמת התקשורת השמאלנית..)

דוד, גט אה גריפ.

אפשר לשנוא את החלאות שמכרו אותנו לוועדים כוחניים בתירוצים אעלק חברתיים,

ובו בזמן לצאת נגד השיטה שממשיכה באותו תלם של שחיתות שלטונית - שיטה ששלטון הימין לא זר לה. not by a long shot.

הבעיה הזו אינה שייכת לשמאל או לימין, היא חוצה מפלגות. אבל למזלם אנחנו עסוקים בזריקת קקי אחד על השני ונותנים להם את הלגיטימציה להמשיך עם זה. כי כשאתה מסביר שהשמאל הוא האשם הבלעדי, ופרנקוס מסביר שהימין הוא האשם הבלעדי, אין סיבה או מוטיבציה למי מהם לשנות את השיטה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לא אמרתי שהימין הוא האשם הבלעדי כשמדברים על הכלכלה.

בכלכלה יש לא מעט אשמה של השמאל, למשל בכל נושא הוועדים.

פשוט כיום, אחרי 4 קדנציות של ביבי, אי אפשר כבר להאשים את השמאל.

• תוכן חדש...