Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 1 דקה, David32 כתב:

דרעי רצה שנעשה בדיקת די-אן-איי להוכיח יהודות

שמעתי דווקא שהדתיים מתנגדים לזה כי ככה יגלו מלא לא יהודים שנחשבים היום יהודים.

וזה למה כל הסיפור מטומטם ולא צריך להיות בחוקי המדינה.

לפני 23 דקות, קורן בן אשר כתב:

https://www.kan.org.il/content/kan-news/politic/627070/

כלומר, הסגול מבחינתו יחזל"ש, ימשיך למנוע כל הסדר מדיני אזורי, ו"ינהל את הסכסוך" מול חמאס. ייאוש.

אם אחרי שתיגמר המלחמה ישאר חמאס לנהל מולו סכסוכים, הציבור הישראלי יזרוק את הבוגד הזה לעזה שינהל משם את הסכסוך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

אם אחרי שתיגמר המלחמה ישאר חמאס לנהל מולו סכסוכים, הציבור הישראלי יזרוק את הבוגד הזה לעזה שינהל משם את הסכסוך

תהיה בטוח שתומכיו יצדיקו את זה שהוא החליט להשאיר את חמאס.

פורסם
לפני 3 דקות, David32 כתב:

א. אתה לא נותן לי להגיע לגוף מדיני לא דתי להינשא דרכו. אז לא. לא הגעתי לגוף דתי, הגעתי לגוף היחיד בארץ שמוכן לחתן אותי.

יכול להבין את הטענה הזו לגמרי.

השאלה מי עדיך ממי.

לפני 3 דקות, David32 כתב:

ב. הגוף הזה מחליט שפתאום, אחרי 80+ שנים של חיים כיהודיה (וכמובן רדיפה בגלל זה) סבתא שלי לא בטוח יהודיה, שתביא קבלות, שתוכיח. גם סבא שלי מסתבר לא מספיק יהודי, גם הוא צריך להוכיח. דרעי רצה שנעשה בדיקת די-אן-איי להוכיח יהודות...

כיון שאתה אירופאי ולא ישראלי רגשן, תרשה לי לענות לך ללא רגש.

יהדות היא לאום.

או שנולדת כזה או שהפכת להיות כזה.

זה שמישהו חי עם תודעת יהדות. או סבל הצקות על כך ליבי עליו אבל זה לא אומר שהוא יהודי בהגדרה.

פורסם
לפני 20 דקות, yd b-4 כתב:

אממה זה פוגע מאוד באלו שיהדותם לא מוחלטת/פסולי חיתון. (אגב עקב הפוזיציה שלהם  בדרך כל הם הצעקניים ושונאי הדת הכי גדולים שיש)

קשקוש.

כל מי שאני מכיר שמתעב את הרבנות ומייחל לחופש דת, הם יהודים כשרים לגמרי, לפי כל אמת מידה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

יהדות היא לאום.

זה שמישהו חי עם תודעת יהדות. או סבל הצקות על כך ליבי עליו אבל זה לא אומר שהוא יהודי בהגדרה

נגיד אני אתעלם מזה שהסכמת עם זה שצריך לבטל את היהודות של הורי וסבי רק מעצם זה שהם הגיעו מאיזור מסויים. נגיד.

ונגיד שאני גם מתעלם לגמרי מזה שאני בטוח שאם היו אומרים לך שאתה לא יהודי, סתם ככה, אתה גם היית מתעצבן ונעלב. 

בוא תסביר לי, איך מישהו שחי לאורך דורות עם תודעת יהדות, וסבל הצקות על זה שהוא יהודי. והוא רואה את עצמו יהודי. ואותו הדבר על הוריו וההורים שלהם. איך זה לא שווה ללהיות שייך ללאום היהודי?

לפני 10 דקות, פינדר כתב:

לפי כל אמת מידה.

לא לפי אמת המידה שלו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, yd b-4 כתב:

זו בדיוק הבעיה, לקחתם בעלות על היהדות. מי שלא אורתוקסי פסול.

לא רק זאת הטענה אצל המחב"תים והחוזרים דרכם היא "רפורמים הם כלבים".

לקחתם בעלות, כפיתם על חילונים סגנון חיים שלכם. ואז מתלוננים על שנאת דת.

אגב  אתאיסט, נשוי . שונא את זה שאתם דוחפים את האף לעניינים לא לכם.

יהדות היא לאום.

זה שמישהו חי עם תודעת יהדות. או סבל הצקות על כך ליבי עליו אבל זה לא אומר שהוא יהודי בהגדרה.

איזו הפתעה נותנים פה ציונים על יהדות

עריכה אחרונה על ידי laviil
  • רעיון טוב! 2

Peugeot  5008 2023 

פורסם (נערך)

איך זה שאנשים שנכנסו למנהרות בעזה כדי להגן על העם הזה לא מספיק יהודי בשביל הרבנות?

איך שה שב-1954 הרב הסתכל על אמא שלי, קלט את הבחורה שהיתה מוסתרת 4 שנים בעליית גג ולא הטיל ספק ביהדותה. אבל כעבור כמה עשורים, כשהיא באה לרשום את ביתה לנישואין ברבנות, הרב ראה  את שמות הוריה - שהם שמות שקיימים במסורת היהודית 3,000 שנה ויותר, ומשם עברו למסורת הנוצרית, והתחיל להקשות עליה?

אחת הבעיות הקשות שלנו היא שמצד אחד יש לרבנות המון כוח, ומצד שני היא עברה במהלך השנים גם הקצנה קשה וגם הסתאבות. שני תהליכים שגורמים מיאוס. והבעיה מחמירה משום שבעולם יש עוד זרמים יהודים, אנשים לא פחות מאמינים, אבל הם תחרות לעורבים השחורים, אז הם נפסלים כאן. יופי של דרכים לצמצום העם היהודי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 48 דקות, asix כתב:

תהיה בטוח שתומכיו יצדיקו את זה שהוא החליט להשאיר את חמאס.

הכל שאלה של כמה תומכים ישארו לו.

מספיק לאבד רק שליש מהם וזה נגמר עבורו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 דקות, עדי-אל כתב:

בכל מחיר או לא בכל מחיר?

השאלה אם אתה רוצה את החטופים חיים.

אם קיווינו לפעולה נוסח מבצע אנטבה, כנראה שזה לא אפשרי במקרה הזה.

פורסם
לפני 6 דקות, RK כתב:

פוגעני באותה מידה. גם מגעיל באותה מידה

זה בגלל שאתה רגשן שמדבר מהרגש.

תחשוב מהראש:

לפני כשעה, yd b-4 כתב:

יש אוכלוסיה שלקחה לעצמה את המונופול במדינה להחליט מיהו יהודי. וכמובן שההגדרה שלהם היא זו שבדיוק מגדירה אותם עצמם.

וכל מי שלא מתיישר עם ההגדרה שלהם, זה בגלל שהוא בכלל לא יהודי:

לפני שעה, yd b-4 כתב:

אממה זה פוגע מאוד באלו שיהדותם לא מוחלטת/פסולי חיתון. (אגב עקב הפוזיציה שלהם  בדרך כל הם הצעקניים ושונאי הדת הכי גדולים שיש)

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, aviaviavi כתב:

ההבדל הוא שהחוק להגנת הדם הגרמני היה מכוון נגד יהודים באופן ספציפי ובלעדי והיה הרבה מעבר ל"חקירת השורשים", למשל ליהודי אסור היה להעסיק גרמנים עקב החוק הזה על מנת למנוע "עליונות" יהודית. 

קצת שונה..

אתה עושה לעצמך עבודה קלה. מדובר בשלילת זכות בסיסית להתחתן בדרך רשמית לאזרחי המדינה. בדיוק לאותה מטרה - הגנת טוהר הדם גרמני/יהודי כמו שעושים בגידול בעלי חיים טהורי גזע. סעיפים ספציפיים הם פחות חשובים.

חקירת היהדות של הרבנות היא די אנכרוניסטית כי העולם השתנה והרבנות תקועה בעבר, אבל למי שזה חשוב אני מבין את הצורך.

אין עם זה שום בעיה, למי שזה חשוב שיעשה. להבדיל אני לא דורש להכריח אנשים להתחתן בטקס אזרחי. לא חייבים להמציא את הגלגל, ישנו כבר פטנט שנקרא הפרדת הדת מהמדינה. כמו בכל מדינות נאורות שאני לפחות מעדיף להשתייך אליהן. ולא כמו באירן או ערב הסעודית.

ולמי שלא - שידלג על הרבנות. אין איבוד זכויות למיטב ידיעתי.

למה אזרח שממלא את חובותיו, משלם מסים ומשרת בצה"ל חייב לדלג? בזמן שמישהו שגר על חשבונו ובזכותו קובע לו איך הוא צריך להיות? לא יהיה יותר צודק שנעשה להפך?

לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

הגעת לגוף דתי להינשא דרכו.

יותר נכון אנסו אותי להגיע לשם.

לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

הנישואין האלו דתיים.

הדת היא יהודית.

חבריה אמורים להיות יהודים.

לבריאות. תהיו איך שאתם רוצים. אבל את השאר תעזבו בשקט.

לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

במידה ותיפתח האופציה של נישואין אזרחיים/יהדות לא ברורה. הדרך קצרה מאוד להיפרשות על בסיס אי יכולת להינשא אחד עם השני.

קבלתם אפוטרופוס על היהדות? אתה רוצה לקבוע לאנשים מי יתחתן עם מי? ולא מבין למה בעדינות "לא אוהבים" אותכם?

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • אהבתי 4
  • תוכן חדש...