Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

אם הייתי חושב שחיסול הילדים האלו יחסל את הטרור, או לפחות ישבית אותו לזמן משמעותי, מילא. אבל נסיון העבר מלמד שיהיו עוד טילים ועוד חיסולים ועוד ילדים הרוגים, בשני הצדדים.

עצם העובדה שצה"ל לא מוכן לספוג ניפגעים לא מעורבים מהצד השני גורם לכך שתמיד הם היו בקו האש.

מכיוון שזה גורם בקבלת ההחלטות של ההצבא זה גורם להם להיות בעלי ערך רב, ולכן אתה תמיד תראה אותם בכל מקום שיש בו פעילות טרור.

עצוב, אבל האמת שכנראה אם עוד מההתחלה הצבא היה מתמקד בלפגוע בפעילות הטרור ללא התחשבות רבה בערך התושבים (נותן אזהרה על אזור ומתקיף) אז הערך שלהם לקבוצות הטרור היה יורד משמעותית והם היו יכולים לברוח משטח האש מה שהיה מקטין את מספר הנפגעים לאורך זמן.

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 45 דקות, Night Driver כתב:

דעתו נחשבת כמו כל אחד אחר אבל הוא לא מסוגל להבין את הפגיעה בתושבים גם עם כיפת ברזל.

גם אני באשקלון לא יכול להבין תושב שדרות והוא לא יכול להבין תושב הקיבוצים צמודי הגדר.

אתה מאמין שהחיסולים האלו ימנעו את טילים ואזעקות?

הנסיון מלמד שלא.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הניסיון מוכיח שכן, כנראה רק שביבי לא תוקף מספיק. 

333.JPG

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם
לפני 54 דקות, CX25GTI כתב:

ממתין להכנסת צבא ארה"בלרשימה לאחר הרג של עשרות אלפים בלתי מעורבים במלחמות שלה

זה נכון ולא יקרה לעולם.

לפני 54 דקות, CX25GTI כתב:

צבא רוסיה

זה קורה.

לפני 55 דקות, CX25GTI כתב:

סין

עם מי סין נלחמת? מלבד הטיהור האתני - סליחה, חינוך מחדש - של האוייגורים.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

סליחה על הסטיה מהנושא. 

אבל בנגביר יוצא ליצן פעם אחר פעם.

נתניהו פשוט עושה לו "סיכול ממוקד" פוליטי ומוציא אותו פיתה בכל הזמנות שרק אפשר.

רק על ההשפלה הזו של יציאה למבצע ללא לעדכן את השר "לביטחון לאומי" מחשש שידליף....

אני במקומו הייתי גורם לנתיהו להזיע עוד הרבה מאוד.

אין הצבעות ואין ועדות עד הדקה ה90 עם סחיטה מובהקת שילמד לקח.

נתניהו לא באמת יכול לפטר אותו כי אז הוא יהיה לחיץ שבעתיים כשסמוטריץ' מאוגף עם הגב חזק בקיר . ובמצב הציבורי שכרגע הוא רק יפסיד מכך.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

עדיף שבן של אף אחד לא ימות.

השאלה היא אם המוות של הילדים היה מחוייב הציאות כדי לעצור פצצה מתקתקת או לא וזו שאלה שלנו אין את התשובה אליה.

אני גם מעדיף שיהיה שקט ולכולם יהיה כיף ולאף אחד יהיה רע ולכולם יהיה טוב

בהנחה שהצבא שלנו לא הורג ללא סיבה ומנסה לא לפגוע בבלתי מעורבים (לטעמי יותר מידי) כנראה שהמוות שלהם היה מחויב המציאות

פורסם
לפני 19 דקות, yd b-4 כתב:

סליחה על הסטיה מהנושא. 

אבל בנגביר יוצא ליצן פעם אחר פעם.

נתניהו פשוט עושה לו "סיכול ממוקד" פוליטי ומוציא אותו פיתה בכל הזמנות שרק אפשר.

רק על ההשפלה הזו של יציאה למבצע ללא לעדכן את השר "לביטחון לאומי" מחשש שידליף....

אני במקומו הייתי גורם לנתיהו להזיע עוד הרבה מאוד.

אין הצבעות ואין ועדות עד הדקה ה90 עם סחיטה מובהקת שילמד לקח.

נתניהו לא באמת יכול לפטר אותו כי אז הוא יהיה לחיץ שבעתיים כשסמוטריץ' מאוגף עם הגב חזק בקיר . ובמצב הציבורי שכרגע הוא רק יפסיד מכך.

הצבעתי לבן גביר שיטפל בעניין המשילות, שיחזיר הרתעה, שיחמיר את הענישה גם בעניינים פליליים וגם בעניינים ביטחוניים, ואת כל זה כרגע הוא לא מצליח לספק.

אם הוא יחליט לעשות משחקי כוחות שיפגעו עוד באזרחים פה הוא בכלל יימחק. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני כשעה, פינדר כתב:

אתה מאמין שהחיסולים האלו ימנעו את טילים ואזעקות?

הנסיון מלמד שלא.

אולי כן אולי לא, אבל זה עניין של משוואות. אתה מעלה הילוך, הם מעלים, אתה מעלה. עד שמישהו יוריד. עם לבנון זה עבד יפה ונתן מעל עשור של שקט. לפחות כרגע. 

אם מנהיג בג׳יהאד יודע שהוא ימות, הוא יפגע פחות. אם הוא לא מפחד למות, אבל יודע שגם המשפחה שלו עלולה להיפגע, אולי יפחד יותר. אם גם זה לא, יקבל ענישה אחרת. 

זה לא מנגנון ענישה קולקטיבית וזה לא תוכנן ככזה, כלומר אם הייתה דרך יותר סטרילית סביר שהייתה מבוצעת, אבל לפחות עכשיו הם יודעים שהם צריכים להסתתר רחוק מהמשפחה.

אתה לא יכול להפסיק להרוג מחבלים רק כי לדעתך זה לא יביא לפתרון סופי (חיחי). ההחלטות הללו מתקבלות בכובד ראש ונשקלות ע"י רבים וטובים. קשה לחזות את ההשפעה שלהן ולרוב ניתן לגלותה רק בדיעבד, לעתים גם שנים אחרי. 

בכל אופן, אף אחד בצד הישראלי לא שש לפגוע בחפים ומפשע ובפרט ילדים (בניגוד ל-50 אחוז מהפלשתינאים נניח?), אם כי לעתים הפגיעה נדרשת מסיבות מבצעיות. 

אציין כי הטיעון של "יש כיפת ברזל" אינו משכנע ולשיטתי מבוסס על תפישה לא פחות ממזעזעת, שכן הוא מייצר איזה שהוא צורך בשיוויון הרוגים שזה רעיון נבזי שאיני מוכן לקבל. כאילו שזה שמתים יותר פלשתינים בגלל שישראל אשכרה משקיעה בהגנה ולא רק התקפה יוצר איזה חוסר שיוויון וצריך שיותר ישראלים ימותו כדי שתהיה לגיטמיציה למלחמה/מבצע. מחשבה מזעזעת בעיניי. 

אציין כמו כן כי עצם העובדה שילד צריך לקום 9 פעמים בלילה וללכת למקלט מת מפחד שהוא ימות, מספיק מבחינתי כדי להצדיק תקיפה שעלולים להיות בה קורבנות חפים מפשע בצד השני, על אחת כמה וכמה כשאתה המגן ולא האגרסור. זו דעתי כמובן, אתה רשאי לחלוק עליה. 

לסיכום, אף אחד בהנהגה הישראלית לא שמח אפילו טיפה מכך שיש פגיעה בחפים מפשע ורוב המעורבים אף חשים על כך אשמה גדולה, גם אם בעיניי חלקנו אינה מוצדקת. היא עולה לעתים תכופות בטיפולים שהם עוברים, למשל. עם זאת, לפעמים צריך לקבל החלטות קשות למען עתיד טוב יותר. אולי זה יתרום אולי זה לא, אבל אי אפשר לשבת בחיבוק ידיים ולקוות שיהיה בסדר הן בפוליטיקה והן במלחמה בטרור.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הזיכרון של הציבור קצר ביותר, אבל כרגע נראה שלא משנה מה אין לו סיכוי לעבור שוב את אחוז החסימה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 דקות, ניקו פ. כתב:

אם מנהיג בג׳יהאד יודע שהוא ימות, הוא יפגע פחות. אם הוא לא מפחד למות, אבל יודע שגם המשפחה שלו עלולה להיפגע, אולי יפחד יותר.

אנחנו מדברים על מנהיג של אירגון טרור שכול מטרתו היא טרור והרג ישראלים כן?

אירגון טרור זה לא סתם שם או קטגוריה.

אם מנהיג ארגון טרור לא יפגע - זה לא יהיה אירגון טרור.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

אם מנהיג בג׳יהאד יודע שהוא ימות, הוא יפגע פחות

זה כאילו כולם פה נולדו אתמול.

תזכורת קטנה לעבר הלא רחוק:

IMG_6647.jpeg

• אהבתי 2
  • מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

זה כאילו כולם פה נולדו אתמול.

תזכורת קטנה לעבר הלא רחוק:

IMG_6647.jpeg

מה זה אמור להביע?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 4 דקות, ניקו פ. כתב:

מה זה אמור להביע?

את כל המבצעים המוצלחים שבהם חיסלנו טרוריסטים והוצאנו להם את החשק להיות טרוריסטים.

גרייט סקסס

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

הצבעתי לבן גביר שיטפל בעניין המשילות, שיחזיר הרתעה, שיחמיר את הענישה גם בעניינים פליליים וגם בעניינים ביטחוניים, ואת כל זה כרגע הוא לא מצליח לספק.

אם הוא יחליט לעשות משחקי כוחות שיפגעו עוד באזרחים פה הוא בכלל יימחק. 

בלי משחקי הכוחות האלו הוא לא יקבל גרגיר. 

זה נכון עם נתניהו ונכון בכל ממשלה. 

לפני 1 דקה, פינדר כתב:

את כל המבצעים המוצלחים שבהם חיסלנו טרוריסטים והוצאנו להם את החשק להיות טרוריסטים.

גרייט סקסס

זה להסתכל רק מצד אחד של המטבע.

תשאל את עצמך באיזה מקום היינו בלי כל המבצעים האלו.

אני מנחש שהרבה יותר גרוע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, פינדר כתב:

גרייט סקסס

כל המבצעים האלה זאת מלחמה אחת מתמשכת שהסיום שלה לא נראה באופק. 

מה לדעתך היה קורה בלי החיסולים של אותם טרוריסטים? המצב היה יותר טוב או שהיינו מפרקים סוללות של כיפת ברזל בכל הארץ על בסיס יומי?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...