Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא כבר מדבר בלייב. עכשיו הסיסמה זה הסכמי אברהם, רק איתו יהיה לנו עוד שלום עם מדינות באזור. אותו אחד שלא הסכים או של רצו שיגיע לפסגה של טראמפ במצרים.

אפשר להצדיק למה בזמן מלחמה ראש ממשלה לא עושה מסיבות עיתונאים בלייב כל שבוע, הרי יש לו מלחמה לנהל. אבל למרוח מלחמה שפרצה בגלל שהובלת מדיניות גרועה במשך שנים בשביל להתחמק מבית משפט ומהתקשורת עד שאמריקה תציע לך סולם מספיק נח לרדת מהעץ, את זה אי אפשר להצדיק.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

הוא כבר מדבר בלייב. 

מעניין. מעניין. 

הוא גם מסכים לענות לשאלות עיתונאים או שזה עדיין לא בא לו בטוב? 

לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

אפשר להצדיק למה בזמן מלחמה ראש ממשלה לא עושה מסיבות עיתונאים בלייב כל שבוע, הרי יש לו מלחמה לנהל. 

עזוב כל שבוע. עזוב אפילו פעם בחודש. 

אבל כן, להופיע, לכל הפחות מדי פעם-ולענות על שאלות. זה המינימום המתבקש. במיוחד אחרי אירוע כל כך חריג, עצום בגודלו, שאשכרה שינה כמה סדרי עולם (למרות שאז לא יכלנו לדעת את זה עדיין).

יכל לנצל את ימי עדותו, ולעשות מסיבת עיתונאים קצרה מיד לאחר המשפט. למשל. 

יכל להגיע באיחור אופנתי לאחד הטקסים\הרמות הכוסית\משהו דומה שהיו, ולעשות את המסיבה לפני. או אחרי, גם טוב. 

אז לא. היה לנו במקום את דובר צה"ל, שעשה עבודה נהדרת עד שטעה בלשונו פעם אחת ואמר משהו שלא בא בטוב לקאפו באוזן. 

או לחילופין, אציע לך את הנקודה הבאה: 

ראש הממשלה הצהיר, היטב, בקולו, שאין לו בעייה לנהל מדינה ומשפט באותו הזמן. 

אם כך, לחלוטין אין לו בעייה עם לעשות מסיבת עיתונאים- שזו מטלה קלה וקצרה משמעותית גם מהמשפט וגם מניהול המדינה. והיא חלק מניהול המדינה, בתאכל'ס. 

ואחרי שכתבתי את כל זה, אסייג- ואצהיר: אני ממש לא רוצה בכלל לשמוע אותו מדבר. כן? 

אני לא מסוגל לשמוע אותו. פשוט לא. 

זה לא שאני רוצה שהוא ידבר. 

זה פשוט חלק מהתפקיד, עוד חלק שהוא לא מילא\הפקיר\זנח\ תקראו לזה איך שאתם רוצים. 

ותזכרו עוד משהו. במיוחד היום.

בין כל הדברים הבלתי נסלחים שהיצור הזה עשה, הוא לא טרח להגיע לקיבוצים שמהם נחטפו ונטבחו האנשים. הכל כדי שחלילה לא תהיה תמונה שלו שמקשרת אותו לטבח. 

שנתיים אחרי. המלחמה נגמרה. כלום. 

לבקר את אלו שחזרו, כן- זה מצטלם נהדר. אז מה אם הוא זה שגרם להם להיחטף. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 9 שעות, SlowRide כתב:

איך אפשר לשפוט את ההתנהלות של המשפחות? אנשים שחיו שנתיים במציאות בלתי נתפסת. 

במקום לשפוט אותם צריך לשפוט את כל מי שאפשר למצב הזה לקרות.

נגיד לכאורה איראן היתה פותחת במלחמה ולא חמאס והיו מצטרפים אליה עוד כמה חברות. ואולי כמה ימים של ישיבה בבית מבלי שיש שליטה כלשהיא אז אנשים היו רואים את זה אחרת. אולי..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 22 שעות, mikyl כתב:

אז אם אני מבין נכון מדבריך, מתוך כל משפחות החטופים יש רק שש "אצילות נפש" שבחרו לראות את טובת עם ישראל, וכל השאר הם בעצם משת"פים של חמאס? אתה בכלל מודע לכך שבשבוע הראשון למלחמה, שחרור החטופים אפילו לא נכלל בין מטרותיה הרשמיות? רק בזכות המאבק העיקש של המשפחות (חוץ משש שהוזכרו) הנושא נשאר במרכז השיח הציבורי בארץ ובעולם. בלעדיהן, סביר שגורל החטופים היה זהה לזה של רון ארד, אברה מנגיסטו, הישאם א-סייד והדר גולדין.

השש משפחות האלו אמרו שצריך להשיב את החטופים דרך לחץ על החמאס. המאבק העיקש היה שהתקשורת בחרה מסיבות מובנות לא להציג את הדעה שלהם או לסווג אותה כהזויה. 

ואגב לא לפני הרבה שנים הוחזרו גופות של חללים ממבצע סולטן יעקב, בלי שום שיח ציבורי. כנראה שלא שכחו אף אחד 

לפני 23 שעות, יבגניפ כתב:

במקרה של המלחמה בעזה, אני לא רוצה להגיד ״הפסדנו״, כי זו מילה גדולה. אבל כן, די הפסדנו

מה אתה רוצה?

מה זה בשבילך ניצחון? 

(וזה לא טעות מה שכתבת)

לפני 23 שעות, יבגניפ כתב:

הדבר הכי טוב אולי שאנחנו יכולים לבנות עליו, זה שהערבים שוב יתחילו לירות אחד בשני, רצוי פלסטינאים בטורקים וקטארים ומצרים

והדבר הכי חשוב לעשות זה לתכנן מה עושים שכולם ירו עלינו

בתאריך 16.10.2025 בשעה 07:32, Night Driver כתב:

בגלל שאתה רומז על משפחות שלא חושבות כמוך שהן דואגות לאויב אני אשאל אותך למה הוא לא הפגין נגד העסקה.

ואחרי שזה נאמר רק כדי להחזיר אותך ואת פינדר לשיח יותר אנושי שבו מבינים שזכותה של כל משפחה לנהל את המאבק כראות עיניה תעזבו את המשפחות במנוחה. הם עברו מספיק ויש להם עוד הרבה לעבור.

זה מה שאתם מוצאים לנכון לעשות דווקא ביום הזיכרון הרשמי לטבח?

אני אגיד לך למה כן יש לנו זכות.

זה מאבק שלתוצאות שלו יש השפעה עלינו

אז נכון. לא צריך לקלל אותם או לאחל להם דברים רעים אבל גם הייתי ממליץ לעשות את זה לאף אחד אחר בלי שום קשר לחטוף או לא צודק או טועה

פורסם
לפני 54 דקות, עדי-אל כתב:

השש משפחות האלו אמרו שצריך להשיב את החטופים דרך לחץ על החמאס.

וזה מה שעושה אותם “אצילי נפש” יחידים, וכל היתר בעיניך משת"פים של חמאס?

המאבק העיקש היה שהתקשורת בחרה מסיבות מובנות לא להציג את הדעה שלהם או לסווג אותה כהזויה. 

שקר גס. הם הופיעו באולפנים של ערוצים 11, 12 ו-13 לא פעם, לא פעמיים ולא שלוש, הרבה מעבר למשקל האמיתי שלהם בין משפחות החטופים. ואף פעם לא ראיתי שמתייחסים אליהם כאל הזויים.

ואגב לא לפני הרבה שנים הוחזרו גופות של חללים ממבצע סולטן יעקב, בלי שום שיח ציבורי. כנראה שלא שכחו אף אחד 

קרב סולטאן יעקוב התרחש בשנת 1982, ובמהלכו נעדרו שלושה חיילים: זכריה באומל, יהודה כץ וצבי פלדמן. רק אחרי 37 שנים, ב-2019, הוחזרה גופתו של זכריה באומל, כשהוריו ואשתו כבר מזמן לא בחיים. גופותיהם של צבי פלדמן ויהודה כץ לא הוחזרו עד היום, 43 שנים אחרי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

אני אגיד לך למה כן יש לנו זכות.

זה מאבק שלתוצאות שלו יש השפעה עלינו

אז נכון. לא צריך לקלל אותם או לאחל להם דברים רעים אבל גם הייתי ממליץ לעשות את זה לאף אחד אחר בלי שום קשר לחטוף או לא צודק או טועה

יש הבדל בין להגיד אני חושב שהם טועים לבין לקרוא להם משתפים של חמאס.

• אהבתי 3

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

השש משפחות האלו אמרו שצריך להשיב את החטופים דרך לחץ על החמאס. המאבק העיקש היה שהתקשורת בחרה מסיבות מובנות לא להציג את הדעה שלהם או לסווג אותה כהזויה. 

כפי שכתבו, הם הופיעו המון בכל הערוצים, עובדה שאני מכיר אותם היטב יותר מחלק ממשפחות החטופים האחרונים שנותרו, שאת חלקם כלל לא הכרתי כמו משפחתו של מקסים (איזה בחור נהדר).  

הבעיה איתו, לטעמי, היא לא ברצון בלחץ על חמאס וכו', אלא, לדוגמה, במשפט שלו שעזה היא ארץ אבות וחלק משטח של שבט יהודה וחייבים ליישב אותה. זה, עבורי, ואני מאמין שגם עבו רבים אחרים, הזייה. לי ולאחרים רבים אין יכולת להתמודד עם אנשים שזה מה שעובר להם בראש ולמעשה זה מה שיותר חשוב להם מכל, כבר אמרנו שיש מדינת יהודה ומדינת ישראל? מה שאני הכי לא מבין אצל האנשים האלו זה שאותו אלוהים שלהם גירש אותם מפה, פעמיים, והם עדיין חושבים שהם צריכים למלא אחר הציווי שלו והם גם שוכחים כל הזמן מה הוביל לאותו גירוש ולא, זה לא שנאת חינם, זו הייתה שנאה אמיתית ויוקדת בדיוק המקום אליו הם מובילים שוב. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, עדי-אל כתב:

שש משפחות האלו אמרו שצריך להשיב את החטופים דרך לחץ על החמאס. המאבק העיקש היה שהתקשורת בחרה מסיבות מובנות לא להציג את הדעה שלהם או לסווג אותה כהזויה. 

1. הפורום הזה הוקם על ידי לשכת נתניהו, כדי לפלג את משפחות החטופים וכדי שתועמלנים כמו עמית סגל יוכלו להגיד שפורום המשפחות לא מייצג את כל המשפחות, למרות שהוא ייצג 95% מהן 

2. למרות שהן מייצגות חלק קטן מאוד מהמשפחות הן קיבלו ייצוג שווה בתקשורת, ללא שום יחס לחלק היחסי האמיתי שלהן.

3. מבחינת הממשלה הם קיבלו יחס כאילו הם מייצגים את רוב המשפחות ולא 5% מהן. זה היה ניכר בועדות הכנסת, בפגישות עם שרים ובמיוחד ביחס מראש הממשלה. הרי רק השבוע כשחזרו החטופים, הוא הגיע לבלינסון, שבו באורח פלא היו בדיוק המשפחות שמתאימות לו ולא לשיבא, שבו היו רוב החטופים.

4. מעבר לכל זה, ההורים מפורום תקווה, התבטאו בצורה בוטה מאוד כלפי המשפחות מהפורום העיקרי, כולל שקרים ואיומים. אז כבוד גדול אין לי אליהם.

• אהבתי 6

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בדיוק עכשיו קראתי פוסט של מישהו בשם "ארי קניאל" שאני מניח שהוא מוכר אצל חובשי הכיפות הסרוגות. לוחם במילואים, די מבוגר. 

כאשר בפוסט שלו הוא כותב דברים כמו אלו:

"לא לשווא קורבנכם.
לא לחינם דמכם על המזבח.
סוריה, חיזבאללה, איראן, חות'ים,
וכן,
גם המכה הקשה שעזה חטפה,
הכל רשום על שמכם ביומן הזכויות תחת כיסא הכבוד.
יש כאן מהלך מטורף של גאולה,
שהונע לפני שנתיים והגיע לאיזשהו "פיק",
אותו עוד נבין בהמשך.
בדבר תורה שהעברתי ערב חג,
דיברתי על הקושי בלהבין את השפה של הקב"ה. 
לוקח לנו שנים להבין כל משפט שלו,
כל מהלך שהוא יוזם,
ומה שנשאר לנו זו אמונה בסיסית-
אין רע יורד מלמעלה.
הכל טוב,
והכל לטובה."

צר לי, אבל לי אין כל יכולת לתקשר עם אדם כזה. כן, ביום יום אני בטוח שאסתדר איתו מצוין, הוא כנראה אדם טוב, אבל בסוף, כאשר זה מגיע לדברים החשובים והגורליים בחיי אדם או מדינה? כרחוק מזרח ממערב. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

1. הפורום הזה הוקם על ידי לשכת נתניהו, כדי לפלג את משפחות החטופים וכדי שתועמלנים כמו עמית סגל יוכלו להגיד שפורום המשפחות לא מייצג את כל המשפחות, למרות שהוא ייצג 95% מהן 

2. למרות שהן מייצגות חלק קטן מאוד מהמשפחות הן קיבלו ייצוג שווה בתקשורת, ללא שום יחס לחלק היחסי האמיתי שלהן.

3. מבחינת הממשלה הם קיבלו יחס כאילו הם מייצגים את רוב המשפחות ולא 5% מהן. זה היה ניכר בועדות הכנסת, בפגישות עם שרים ובמיוחד ביחס מראש הממשלה. הרי רק השבוע כשחזרו החטופים, הוא הגיע לבלינסון, שבו באורח פלא היו בדיוק המשפחות שמתאימות לו ולא לשיבא, שבו היו רוב החטופים.

4. מעבר לכל זה, ההורים מפורום תקווה, התבטאו בצורה בוטה מאוד כלפי המשפחות מהפורום העיקרי, כולל שקרים ואיומים. אז כבוד גדול אין לי אליהם.

1. תיאוריה מבית היוצר של מלחמת כן לא ביבי יכול להיות בהחלט שנתניהו נהנה מזה אבל גם יכול להיות שפורום המשפחות נחטף ע"י גורמי אנטי ביבי

2. אין קשר כמה משפחות הם ייצגו. קשור איזה גישה הם יצגו

3. זה אתה צודק. נציגי ממשלה צריכים לשבת גם במקומות שלא נוח

4. לא יודע למה אתה מתכוון 

פורסם
לפני 34 דקות, עדי-אל כתב:

לא מכיר אותו בכלל

מה הפריע לך במה שהוא כתב?

איזה משפט מייצג?

הכל :-) 

שמע, נולדתי בבית מזרחי בו המסורת לא זרה בו, גם בית הכנסת לא. אבל כנראה שלמזלי הוא גם הראה לי צדדים אחרים, מניח שחלק מזה גם קשור בסבא שלי שמצד אחד אהב את התורה ומצד שני הכיר גם עולם אחר בזכות זה ששרת במלחמת העולם השנייה בצבא הבריטי ובהמשך עסק בהעלאת עולים חדשים מאירופה והמזרח (איראן/עירק). אז מצד אחד הוא היה קורא בתנ"ך בשעות הפנאי, בוכה בבית הכנסת ביום כיפור בעת כל נדרי ומצד שני הוא זה שלימד אותי מגיל אפס לאכול צדפות מסלעים בים. 

המרחק בין זה, לדעת ולהכיר את התורה ודרכיה, אך להתייחס לזה באופן מציאותי ומודרני, לבין המשיחיות שהתפתחה בציונות הדתית, מרחק מזרח ממערב. כאמור, אלו בדיוק האנשים שהובילו את עם ישראל לשתי גלויות ארוכות. 

פורסם
לפני שעה, פינדר כתב:

עובדות.

https://www.the7eye.org.il/552852

מוזר, קראתי את הכל ולא מצאתי אפילו עובדה אחת חוץ מהתאריך.

האמת היא נורא פשוטה, גם אם אתה לא רוצה לשמוע אותה - למרות שנתניהו קיבל אור ירוק מטראמפ לגמור את הסיפור - במחיר חיי החטופים - הוא לא עשה זאת. אני חושב שישראל הלכה רחוק מאוד (יש שיגידו רחוק מדי) בהעדפת חיי החטופים על פני שאר יעדי המלחמה, ובפרט על פני חייהם של חיילי צה"ל. אי אפשר לכמת כמה חיילים נפלו *בגלל* החצי קלאץ' הצבאי שנמשך כמעט שנה וחצי, שכל המטרה שלו הייתה לשמור על חיי החטופים, אבל אני מעריך שמדובר בעשרות, אולי מעל מאה.

הוא נפגש איתם, הוא לא נפגש איתם, הוא נפגש עם חלק מהם, הוא הפך את זה לפוליטי, בלה בלה בלה - בסופו של יום הוא עשה הרבה מאוד, וויתר על הרבה מאוד, כדי שהם יחזרו הביתה בחיים. ואני ממש לא ממעריצי נתניהו, בשפת המעטה.

• תוכן חדש...