Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, ברווז כתב:

אני לחלוטין אנקדוטה רגעית, חסרת משמעות, והחיים שלי הם רצף אירועים אקראיים וחלקם חצי אקראיים (השלכות).

אין לי שום אשליה בנוגע לזה. 

וממש לא מטריד אותי. 

אתה באמת אנקדוטה. גם אני אנקדוטה וגם האדמור מגור הוא אנקדוטה.

מדע לא מתבסס על אנקדוטות, אלא על מידע רחב. וכמו שכתבתי, רוב האנשים כן צריכים משהו להאמין בו וזה שאתה או אני חיים לכאורה חיים חסרי אמונה, לא מבטל את העובדה הזו.

כך גם לתת לי דוגמאות לדברים מפגרים לדעתך, מהדת היהודית, לא הופך את כל המאמינים בעולם למפגרים חסרי שכל.

וכשאני אומר מאמינים זה לא מוגבל רק לדת רשמית. אמונה בכח עליון יכולה להתבטא במליון ואחד צורות.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
Just now, פינדר כתב:

כך גם לתת לי דוגמאות לדברים מפגרים לדעתך, מהדת היהודית, לא הופך את כל המאמינים בעולם למפגרים חסרי שכל.

וכשאני אומר מאמינים זה לא מוגבל רק לדת רשמית. אמונה בכח עליון יכולה להתבטא במליון ואחד צורות.

אוקי! מעולה. נקודה מצויינת! (כמו שאומר צ'יפופו). 

בוא וניקח לרגע את המאמינים בדת היהודית. 

אם תראה להם את הקטע הבא (מובא בצורת לינק כי מכיל גרפיקה שעשוייה להתפרש כפוגענית בימינו), 

האם הם יגידו: 

1- וואי, מתאים לי! צריך לאמץ את המנהג הזה אצלנו!

2-משוגעים, השטויות שהם מאמינים בהם הגויים האלו!

3-איזה פיגור, בוא ותסביר לי איך זה אמור לעזור!

מדובר על מנהג נוצרי של הלקאה עצמית. למיטב זכרוני, אמורים לבצע אותו עם ענף מסויים. ייתכן שהסרטון הזה הוא דווקא מתוך האמונה המוסלמית, שגם להם יש אמונה בזה.

מה אתה אומר? הסיכוי שהם יבחרו ב-1 גבוה, נכון? 

או שהם יחשבו שזה מנהג פגאני ומפגר? 

כל המאמינים מאמינים שהאמונה של מישהו אחר מפגרת. 

אני מאמין שכל! האמונות מפגרות באותה מידה. 

נדמה לי שג'ורג' קרלייל אמר את זה פעם הכי טוב- 

הדתי הכי דתי בעולם, הוא ואני תואמים במידת האתאיזם שלנו ב-99.9%; יש סביב 4000 ישויות עליונות ואמונות בעולם הזה. 

אני לא מאמין באף אחת מתוך ה-4000 האלו,  והאולטרה-דתי לא מאמין ב-3999 מהן. זה כל ההבדל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 דקות, ברווז כתב:

אני מאמין שכל! האמונות מפגרות באותה מידה. 

תתחיל מלהבין שגם אם כל האמונות מפגרות, זה לא אומר שכל המאמינים מפגרים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אם אני, או אתה, או כל אחד מאיתנו,  מאמין במשהו מפגר. 

מה זה אומר עלי, עליך ועל כולנו?

אין דרך יפה לנסח את זה. 

אם אתה יכול להאמין בלהעביר את החטאים שלך לתרנגולת; להאמין שהעולם בן 6000 שנה למרות שיש הוכחות ניצחות, פיזיות לזה; ושיש יצור קסום וכל יכול, שיכול לברוא אבן שהוא לא יכול להרים ואז להרים אותה- ושהוא אוהב אותך, אבל אם לא תסגוד לו 24\7 (שזו המצאה שלו אגב! הוא הרי ברא את השמש ביום הרביעי. אז לא ממש הבנתי איך הימים ראשון, שני ושלישי עברו עד אז, אבל לא נורא), הוא יעניש אותך, יגרום לך לסבל, אבל גם זה רק אחרי שתמות (כנראה במבול שהוא יביא עליך, בגלל שהוא ברא אותך בצורה מסויימת ויש לו תוכנית איך אתה אמור להתנהג, ואתה מתנהג בדיוק כמו שהוא ציפה, וזה לא מוצא חן בעיניו- כנראה שהיצור הקסום הזה הוא אישה); זה פשוט פיגור. 

פורסם

בתור מי שגדל במשפחה דתית ולמד בבתי ספר דתיים (והיום אתאיסט מוחלט) אני יכול להעיד שאין סתירה עקרונית בין האמונה שהעולם נברא בשישה ימים לפני 6,000 שנה ובין המדע - יש גם פרשנות דתית שמדובר באלגוריה בלבד, או שמדובר בשישה "עידנים" ויש עוד הסברים המתיישבים עם המדע.

גם מעולם לא סובבו תרנגול מעל ראשי - אבא שלי חשב שזה מנהג אכזרי ועשה כפרות עם כסף ("זה הכסף ילך לצדקה") - חלופה מקובלת אצל לא מעט דתיים בימינו (אבל כנראה שהרבה פחות אצל חרדים)

• אהבתי 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני שעה, SlowRide כתב:

תמיד יהיו בורים ופחדנים ותמיד יהיה מי ישנצל אותם בשביל כח

בונא, 

אם רק היה פוליטיקאי שהיה יודע לרתום את זה לטובת שלטון סמכותני... כסף על הרצפה. 

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 43 דקות, ברווז כתב:

אם אתה יכול להאמין בלהעביר את החטאים שלך לתרנגולת

אני כותב וכותב שאני מקיים דיון על אמונה במישור העקרוני ואתה ממשיך להוריד את זה לדוגמאות ספציפיות, שמראות לכל היותר, שמאמין מסויים בדת מסויימת הוא מפגר. וגם זה טעון הוכחה.

תגיד, מקרה תאורטי: הבן שלך צריך ניתוח חשוב. קיבלת מליון המלצות על המומחה מספר אחד בארץ ואולי בעולם. אתם מגיעים ביום הניתוח ומתברר לך שמדובר בפרופסור חובש כיפה. אתה מבטל הכל, או שאתה סומך על המפגר שינתח את הבן?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

לדוגמאות ספציפיות, שמראות לכל היותר, שמאמין מסויים בדת מסויימת הוא מפגר. 

כל! דת. לא מסויים ולא מסויימת. 

לפני 7 דקות, פינדר כתב:

תגיד, מקרה תאורטי: הבן שלך צריך ניתוח חשוב. קיבלת מליון המלצות על המומחה מספר אחד בארץ ואולי בעולם. אתם מגיעים ביום הניתוח ומתברר לך שמדובר בפרופסור חובש כיפה. אתה מבטל הכל, או שאתה סומך על המפגר שינתח את הבן?

ומה הקשר?

בוא וניקח את זה למקום היותר נכון: אני די משוכנע שאני לא אמצא רופא מומחה עם שטריימל. לא פרופסור, לא דוקטור ואפילו לא מתמחה. משום מה במקום להתפלל, גם אלו מגיעים לבית החולים. אבל נעזוב את זה, נעזוב גם את הרב שאמר בתקופת הקורונה "תן לה מנטוס". 

אלו עם הכיפה, עוד יש עם מה לעבוד. בדרך כלל. אלו יותר מחוברים למסורת מאשר לדת עצמה. 

מצד שני, יש לנו גם בממשלה כמה כאלו עם כיפה. אתה רוצה להגיד שהם שפויים, זכותך. אולי גם תצליח להוכיח את זה, אם תשלוף את הפרופיל של השב"כ עליהם... 

פורסם
לפני 20 דקות, ברווז כתב:

ומה הקשר?

מה זאת אומרת? תתן לאדם מפגר לנתח את הבן שלך?

לפני 20 דקות, ברווז כתב:

שאני לא אמצא רופא מומחה עם שטריימל.

אני דיברתי על חובש כיפה. רופאים כאלו יש המון, כולל בתפקידים בכירים ובעלי מומחיות יחודית.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 28 דקות, ברווז כתב:

אלו עם הכיפה, עוד יש עם מה לעבוד. בדרך כלל. אלו יותר מחוברים למסורת מאשר לדת עצמה. 

מה זה יותר מחובר למסורת? מה אבן הבוחן שלך ל"פיגור"? אני שואל מפני שיש סיכוי סביר שאם תשאל חובש כיפה אם הוא מאמין באלוהים הוא יענה כן.

Peugeot 206 1.4  2007 manual  (past) 

Fiat Panda  1.2  2011 manual (past) 

Volvo S80 3.0 2015 automatic (present) - שרשור מעקב

פורסם
לפני 5 שעות, פינדר כתב:

זו יומרנות גדולה מאוד לחשוב שכל המאמינים הם בורים פחדנים שקל למכור להם סיפורי מעשיות ורק אנחנו האתאיסטים יצורים לוגים רציונלים שרואים את המציאות כפי שהיא.

מעולם לא טענתי שכל המאמינים הם בורים ופחדנים. דתות קמו בעידן שבו האנשים היו בורים ביחס לימינו וחיפשו הסברים לכוחות טבע מאיימים ובלתי מובנים. הפחד מחוסר הוודאות הוליד את האמונה. 

כיום המצב שונה. ברוב מוחלט של המקרים, אמונה היא עניין של חינוך, תרבות וסביבה משפחתית שבה אדם נולד וגדל.

ברור לי שגם בין חתני פרס נובל ומובילי מחקר ישנם לא מעט אנשים מאמינים.

לפני 5 שעות, פינדר כתב:

זו טענה הגיונית לגמרי, שגם לי כמובן אין כלים לשפוט אם היא נכונה.

זה פשוט מאוד, כל שצריך הוא להיזכר במקורות הפרנסה של אנשי הדת המקצועיים לדורותיהם, וכמה כוח ושליטה היו בידיהם מאז ומעולם.

לפני 4 שעות, ברווז כתב:

אתה מבין איך זה נשמע, כן? 

זה נשמע עם מבטא אירופאי ספציפי. 

אני לא מכיר את המחקר ש-sperial מזכיר, אבל זה סביר לחלוטין (גם אם זה נשמע לך צורם). בדיוק כמו שהוכח שקיימת נטייה גנטית להתמכרות לסמים ואלכוהול, וכן להתנהגות תוקפנית ואנטי-חברתית.

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, mikyl כתב:

דתות קמו בעידן שבו האנשים היו בורים ביחס לימינו וחיפשו הסברים לכוחות טבע מאיימים ובלתי מובנים. הפחד מחוסר הוודאות הוליד את האמונה.

גם היום אנשים מחפשים הסברים שיכניסו סוג של הגיון לחיים שלהם. חלקם מוצאים את זה בדת המקומית, חלק נוסעים לארצות רחוקות לחפש משמעות באיזה אשרם או אצל שאמאן וחלק שמתעקשים למצוא משמעות מחוץ לדת, מתעמקים בפילוסופים חילונים. אבל בסוף כולם מונעים על ידי אותו צורך.

וכמובן שהרבה אנשים נולדים לתוך זה וזו המציאות שהם מכירים.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 שעות, ברווז כתב:

יש סביב 4000 ישויות עליונות ואמונות בעולם הזה. 

חוקרי ההסטוריה של היהדות טוענים שהכוונה  ב ״לֹא יִהְיֶה לְךָ אֱלֹהים אֲחֵרִים עַל פָּנָי״ היא פשוטה- יש אלוהים אחרים אבל אסור לך לעבוד אותם. כמובן שפרשנות מאוחרת טוענת  שהכוונה היא שהם לא קיימים. 

פורסם
לפני 16 דקות, eladns כתב:

image.thumb.png.ddb83c50bfeca04080057cdaf41fbcb0.pngנו ואם היו מצליחים גם היה הסכם?

ואיך זה שונה מפשיטות של צהל?

הכל ממשיך בינתיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...