Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

יש מספיק אנשים עם רקע בטחוני, שטוענים שלוותר על שליטה בטחונית ביהודה ושומרון זאת התאבדות, בלי קשר לארץ אבותינו או לא ארץ אבותינו.

כל הציונות הדתית כולל כאן בפורום ואנשיה בצבא טענים לשליטה ביטחונית כדי להצדיק את ארץ אבותינו. גם סמוטריץ' שצייר בצרפת 2 גדות לירדן.

לפני 15 דקות, gadik6 כתב:

לא צריך להיות גנרל כדי להבין בשטחים שולטים ונשלטים.

צריך להיות קצת יותר מש"ג כדי לראות את התמונה הכוללת. 

• רעיון גרוע 1
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני כשעה, farkash7 כתב:

מזל שיש אצלם סקרים, רואים טוב טוב מה הם רוצים.
אם הסקרים היו צמודים הייתי אומר ניחה, אבל זה כל כך חד משמעי שאני באמת לא מבין איך אתם עדיין מספרים לעצמכם את הסיפור הזה שאם רק למוחמד היה טוב, הייתה לו עבודה טובה, היה לו ים, היה לו מרחב בלי יהוד (שכל זה היה לו) אבל גם שדה תעופה כי זה שובר השוויון אז הכל היה סבבה.
העזתים נהנו מרמת חיים שאין באף מדינה במזרח התיכון בניקוי האמירויות פרט לישראל, תמשיכו לספר לעצמכם סיפורים.

בפעם המי יודע כמה בשרשוק הזה, מוחמד לא מעניין אותי, אני מעניין אותי. אם על הדרך יהיה לו יותר טוב אז זה בונוס נחמד ולא יותר מזה.

בקשר לתנאי המחייה, כמה עזתים אתה מכיר אישית?

ולסקר שנערך פרונטלית במקום כזה אני מאמין כמו שאני מאמין לביבי.

לפני 35 דקות, gadik6 כתב:

ספר לי בבקשה איך אנחנו נשארים בשליטה בטחונית מבלי להישאר בשליטה "מלאה", ומה זה מדינה מפורדת (מפורזת?)?

אתה למעשה אומר שאתה תשלוט על כל מי ומה שנכנס לרצועה, ובמידת הצורך תוכל להיכנס לשם עם כוחות צבא, שזה בדיוק מה שקורה היום?

אני לא אשלוט במה ומי שנכנס אבל אשמיד כל דבר שלא אמור להיות שם. היום אני ממילא לא שולט על מה שנכנס בגלל ההברחות אבל לא מטפל במה שכן.

וההשמדה כוללת גם את מי שמטפל בחימוש ובהברחות.

ושוב, אתה חי באשליות, באמת. "אם ינסו להתחמש זה הפיך בשעות". אה כן, בגלל זה גם כיום יש פעילות נון סטופ של הצבא והשב"כ כדי לסכל טירור בשטחים, ועדיין הם מצליחים להוציא פיגועים פה ושם.

עכשיו תדמיין שאתה יוצא מהשטח, ואין יותר פעילות נון-סטופ של השב"כ והצבא. תוך חודשים תתחיל לקבל רקטות גם משם (ולא נסיון כושל פעם בחצי שנה), ואם תרצה לסכל אז תצטרך להתחיל להכניס לשם כוחות צבא כל לילה, להעלות מסק"רים, ולמעשה להיכנס שוב לשטח חודש אחרי ש"נתת" להם מדינה.

אם צריך אז כן. תבדוק בעופרת יצוקה כמה זמן לקח לנו להיות איפה שאנחנו רוצים ברצועה.

לגבי עזה - אתה צודק, לא יזמנו, אבל זה כי התמכרנו לשקט, עד כמה שאפשר לקרוא למה שהיה שם שקט. 

אבל שוב, ליזום בעזה, כשיצאנו משם, זה אומר להפציץ אותם מסביב לשעון, להכניס לשם כוחות צבא כל שבוע כדי להרוס מנהרות, ולהימצא בלחימה מתמדת מולם, שזה בדיוק מה שקורה ביהודה ושומרון.

או לעשות פעם בחודש מבצע צבאי גדול כדי להשמיד תשתית טרור. לא נשמע כל כך כיף, נכון?

קודם כל כתושב אשקלון (לא עוטף ולא שדרות) שקט אין פה כבר 20 שנה. פשוט לאף אחד בממשלה לא אכפת שבשדרות גדל דור שלם של פוסט טראומטיים.

ואם אתה לא נותן למפלצת לגדול קל מאוד לרסן אותה כך שלא יהיה כדאי לה לגדול.

צריך להבין שלא הם ולא אנחנו הולכים לאן שהוא. בגלל שלחיות יחד לא מעשי האופציה שנותרה היא להיפרד. אני לא חולם על שלום או על שקט אלא רוצה גבול בר הגנה שאולי יביא לשקט כשה שעוד דור נוכל להתחיל לחשוב על שלום.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, Night Driver כתב:

ולסקר שנערך פרונטלית במקום כזה אני מאמין כמו שאני מאמין לביבי

הסקר נעשה בטלפון ע"י סוקר מוכר שאין לו שום קשר לחמאס.
סקר דומה בוצע גם ביו"ש, אז אם אתה חושב שהנסקרים אולי פחדו להגיד בטלפון מה הם חושבים תחשוב שוב... ראינו מה תוצאות הסקר ביו"ש.
תשמע גם לי זה ממש מוזר שאנשים שטוב להם בוחרים לרצוח ואז כשרע להם בוחרים להמשיך לתמוך במי שמוביל אותם בדרך הרצח ולהמשיך לרצוח, אבל זו המציאות.

בקשר למכיר אישית - לא הרבה, אבל אני יודע ממקור ראשון כמה הרוויח פועל בניין/חקלאות מעזה ואני יודע מה השכר בירדן/מצרים/לבנון. המצב שלהם היה הרבה יותר טוב ושלא יספרו לך סיפורים.

אם צריך אז כן. תבדוק בעופרת יצוקה כמה זמן לקח לנו להיות איפה שאנחנו רוצים ברצועה.

בעופרת יצוקה גירדנו את פאתי עזה.
עכשיו, עם שריון הרבה יותר איכותי ראינו מה המחיר של כיבוש רוב הרצועה.
אתה רוצה לשלם את המחיר הזה שוב ושוב ושוב?

בפעם המי יודע כמה בשרשוק הזה, מוחמד לא מעניין אותי, אני מעניין אותי. אם על הדרך יהיה לו יותר טוב אז זה בונוס נחמד ולא יותר מזה.

אם רק אתה מעניין אותך אין לך שום סיבה לתת למוחמד שטח או מדינה.
לוותר שוב על השליטה הבטחונית בעזה עכשיו זה טמטום מוחלט שרק יוביל לעוד סבב.
שב"כ צריך שוב לפרוס את זרועותיו בעזה כמו שקורה ביו"ש, וצה"ל צריך להתחיל להתרגל להיות עם נוכחות תמידית בשטח כמו שקורה בערי יו"ש.
צפון הרצועה יכול להיות אחלה מוצב קדמי+חממות, שטח השמדה של קילומטר סביב הרצועה ושליטה על פילדלפי. כל מי שחושב שיש דרך אחרת לחיות ליד החיות אדם האלה לא מחובר למציאות או לא היה איתנו ב-20 שנה האחרונות.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 41 דקות, farkash7 כתב:

הסקר נעשה בטלפון ע"י סוקר מוכר שאין לו שום קשר לחמאס.
סקר דומה בוצע גם ביו"ש, אז אם אתה חושב שהנסקרים אולי פחדו להגיד בטלפון מה הם חושבים תחשוב שוב... ראינו מה תוצאות הסקר ביו"ש.
תשמע גם לי זה ממש מוזר שאנשים שטוב להם בוחרים לרצוח ואז כשרע להם בוחרים להמשיך לתמוך במי שמוביל אותם בדרך הרצח ולהמשיך לרצוח, אבל זו המציאות.

בקשר למכיר אישית - לא הרבה, אבל אני יודע ממקור ראשון כמה הרוויח פועל בניין/חקלאות מעזה ואני יודע מה השכר בירדן/מצרים/לבנון. המצב שלהם היה הרבה יותר טוב ושלא יספרו לך סיפורים.

בעופרת יצוקה גירדנו את פאתי עזה.
עכשיו, עם שריון הרבה יותר איכותי ראינו מה המחיר של כיבוש רוב הרצועה.
אתה רוצה לשלם את המחיר הזה שוב ושוב ושוב?

אם רק אתה מעניין אותך אין לך שום סיבה לתת למוחמד שטח או מדינה.
לוותר שוב על השליטה הבטחונית בעזה עכשיו זה טמטום מוחלט שרק יוביל לעוד סבב.
שב"כ צריך שוב לפרוס את זרועותיו בעזה כמו שקורה ביו"ש, וצה"ל צריך להתחיל להתרגל להיות עם נוכחות תמידית בשטח כמו שקורה בערי יו"ש.
צפון הרצועה יכול להיות אחלה מוצב קדמי+חממות, שטח השמדה של קילומטר סביב הרצועה ושליטה על פילדלפי. כל מי שחושב שיש דרך אחרת לחיות ליד החיות אדם האלה לא מחובר למציאות או לא היה איתנו ב-20 שנה האחרונות.

קודם כל גם בטלפון בעזה הם רועדים מפחד. אנשים שעבדתי איתם בעזה וכאלה שהם כמוני דור שני ואנחנו מכירים מילדות היו קובעיםאיתי באירופה ואומרים מפורשות שהם לא אומרים כלום בטלפון.

אתה מדבר על פועל שנכנס לארץ זה 14,000 מתוך יותר מ 2 מיליון והם נחשבים לעשירי עזה (אלה שעבדו שנה פלוס בארץ קנו בתים ורכבים)

בעופרת יצוקה גירדת בקלות את פאתי עזה כי עד לשם בחרת להיכנס אבל אם היית יוזם ולא נותן להם להתחמש היום היית מתמודד אם עזה של יום אחרי עופרת יצוקה. גם זה בעיה בשבילנו?

שליטה ביטחונית כבר הסכמנו שלא מוותרים. כני רק אומר שאני לא צריך לשבת קבוע בפנים ולנהל את עזה בשביל זה.

פורסם
לפני 52 דקות, farkash7 כתב:

אני איתך לגמרי, רק שבשביל להוציא את זה לפועל צריך הרבה כוח אדם ותקציב. 

מחליטים ללכת על זה? קדימה. תגייס את מי שפטור מגיוס. 

תביא כסף. 

תביא נשק שלא תלוי במדינה שלישית שתלחץ לך על הברקסים כשבא לה. 

וכנראה שיש עוד הרבה שינויים במערכת שצריכים להעשות כדי שלדבר הזה תהיה היתכנות. 

עד אז זה סיסמאות. 

הפוליטיקאים היום לא רוצים לתת עבודה תשתיתית יסודית וטובה, פשוט כי זה לא מתרגם באופן מיידי לקולות בקלפי. 

• אהבתי 2

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

עזוב 20 שנה האחרונות, הוא לא היה איתנו לפני חצי שנה.

לפני כשעה, SurfHigh כתב:

אני איתך לגמרי, רק שבשביל להוציא את זה לפועל צריך הרבה כוח אדם ותקציב. 

מחליטים ללכת על זה? קדימה. תגייס את מי שפטור מגיוס. 

תביא כסף. 

תביא נשק שלא תלוי במדינה שלישית שתלחץ לך על הברקסים כשבא לה. 

וכנראה שיש עוד הרבה שינויים במערכת שצריכים להעשות כדי שלדבר הזה תהיה היתכנות. 

עד אז זה סיסמאות. 

הפוליטיקאים היום לא רוצים לתת עבודה תשתיתית יסודית וטובה, פשוט כי זה לא מתרגם באופן מיידי לקולות בקלפי. 

אני אישית בעד לעשות את שינויי התשתית האלה, ייקח כמה זמן, כסף ומאמץ שייקח. אם הליכוד לא יכול לעשות את זה (וזה ממש נראה שהוא לא יכול ולא רוצה, נוח להם מדי לא לעשות כלום בשלטון ולהתעסק אך ורק בלשמר את השלטון לשם השלטון) אז שמפלגה אחרת תעשה את זה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

אני לא אשלוט במה ומי שנכנס אבל אשמיד כל דבר שלא אמור להיות שם. היום אני ממילא לא שולט על מה שנכנס בגלל ההברחות אבל לא מטפל במה שכן.

וההשמדה כוללת גם את מי שמטפל בחימוש ובהברחות.

אז שוב, בוא ספר איך תשמיד. ההברחות מתבצעות יום-יום ושעה-שעה. אתה תפציץ ברצועת עזה מסביב לשעון?

רוצה לנחש אחרי כמה זמן יגמרו לך הפצצות או הלגיטימציה הבינלאומית?

וכנ"ל לגבי השטחים - כרגע גם יש הברחות, אבל יש גם פעילות סיכול נון-סטופ. ברגע שתצא מהשטחים, ותתן להם מדינה פלשתינית או אוטונומיה, אז איך בדיוק זה יעבוד?

תתחיל להפציץ מסביב לשעון גם בשטחים, או ש"תפר" את הריבונות ותתחיל להכניס כוחות ימ"מ וצה"ל למבצעים כל לילה?

ולמקרה שתטען שזה תרחיש דמיוני, אז ממש לא, הצבא עובד כל לילה (ולא רק לילה) בכל רחבי יהודה ושומרון, כדי לסכל פעילות חבלנית, התעצמות וכדומה.

בעופרת יצוקה לקח לך שבוע של הפצצות מאסיביות של חיל האוויר, ולאחר מכן גיוס של אלפי חיילי מילואים והכנסה של אלפי חיילים לתוך הרצועה, טנקים ומה לא.

אתה רוצה לחזור על התרחיש הזה גם ביהודה ושומרון, אחרי שנצא משם?   כי זה נשמע קצת יותר רציני מפעילות סיכול יום יומית שכוללת בעיקר לוחמי חי"ר ורכבים ממוגנים (וכמובן מודיעין).

במבצע גם נפצעו מעל ל-300 חיילים. רוצה לבדוק כמה חיילים נפצעים ביהודה ושומרון באותה תקופה זמן?   כנראה הרבה פחות מ-300.

צריך להבין שלא הם ולא אנחנו הולכים לאן שהוא. בגלל שלחיות יחד לא מעשי האופציה שנותרה היא להיפרד. אני לא חולם על שלום או על שקט אלא רוצה גבול בר הגנה שאולי יביא לשקט כשה שעוד דור נוכל להתחיל לחשוב על שלום.

יש לך גבול בר הגנה בצפון ובדרום, זה עזר לך הרבה ב-7 באוקטובר, ובחודשים שאחריו (בצפון)?

מה שמביא לך שקט יחסי ב"גבול" עם יהודה ושומרון זה נוכחות צבאית, וגם ההתנחלויות, בין אם תרצה להודות בזה ובין אם לא. ראשית, כי הם למעשה מהווים מטרה "קלה" יותר, ולכן מי שרוצה לבצע פיגוע לא צריך לנסוע רחוק (זה לא מונע לחלוטין פיגועים בתוך הקו הירוק, אבל לדעתי מצמצם חלק לא קטן).

בנוסף, הנוכחות של יהודים, הן כמעסיקים (המוני פלשתינים שעובדים בהתנחלויות), והן כאזרחים "מן השורה", גם תורמת לדעתי לירידה מסוימת במוטיבציה או ביכולת להתארגן פח"עית.

לחיות ביחד לא מעשי, אבל מסתבר שגם להשאיר אותם לבד לא ממש מעשי.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 7 שעות, יבגניפ כתב:

אני יודע שהרוב פה לא ביביסטים, ומאמין שכאלו שכן חסמתי מזמן. מישהו פה באמת חושב שנראה איזו תמונת נצחון והישג אסטרטגי לישראל ברפיח? שזה יתרום משהו לתוכנית היום שאחרי, שהמלך מפחד לפרסם (חוץ מאיורי סימסיטי שמודלפים לתקשורת)?

ניצחון מוחלט כנראה לא יהיה ובהינתן שזה המצב רפיח כעיר לא ממש משנה. אבל ברפיח יש גבול /מעבר עם מצרים. והוא השוס ציר פילדפלפי על כל ממדיו קרקע אויר ותת קרקע צריך להיות נשלט באופן מלא על ידי ישראל.

זו רק השערה שלי... אני לא בטוח שסיפורי המנהרות האימתניות מתחת לרפיח נכונים בכלל. בעשירית מהסכום חמאס יכולים (ויכלו ואני משער שעשו את זה) "לשמן" את האנשים הכנונים ולהעביר מה שהם רוצים מעל האדמה.

כמויות הנשק האדירות בעזה הגיעו דרך רפיח/פילדלפי, ואת זה חובה למנוע.

• אהבתי 1
פורסם

אנחנו תלויים באמריקאים, אנחנו צריכים את הוטו באו"ם, אנחנו צריכים תחמושת אמריקאית. נחסוך את זה.

ג'ו ביידן הוא אדם טיפש, אפס יכולת לנהל משא ומתן, ואין לי שמץ של מושג איך המטומטם הזה נהיה נשיא ארצות הברית.

סוף סוף ישראל מנסה להפעיל לחץ על חמאס ולא סתם לחכות לתגובה של סינוואר, והמטומטם הזה משחרר הודעה "הדרך להימנע מכניסה לרפיח היא עסקת חטופים", בצורה מאוד ברורה בעצם אומר לחמאס "תחכו רגע אנחנו נלחץ על ישראל בשבילכם", ואם יש איזה איום שישראל יכלה להציב מול ההתנגדות של חמאס הוא פשוט מנטרל אותה בצורה מטומטמת וחסרת מודעות לסביבה.

ביום שרוסיה תוציא הודעה כזאת נגד חמאס יהיה איזה היגיון להוציא הודעה כזאת, בינתיים הוא נותן לסין, רוסיה ואיראן מה שהן רוצות במתנה, בטח אחרי שישראל עמדה בתנאים שלו, הגדילה את האיזור ההומניטרי והכניסה כמויות של סיוע, ברמה שלאפות שווארמה נזרקות לפח.

טיפש.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 36 דקות, יובל .מ. כתב:

ג'ו ביידן הוא אדם טיפש,

כן, בגלל זה הוא נשיא ארה"ב.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

או... אוווו

שפשוט מטרותיו של ביידן/הממשל האמריקאי שונים מהאינטרסים וראיית העולם של יובל ושות'

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 51 דקות, יובל .מ. כתב:

ג'ו ביידן הוא אדם טיפש, אפס יכולת לנהל משא ומתן, ואין לי שמץ של מושג איך המטומטם הזה נהיה נשיא ארצות הברית.

הטיפש הזה אוהב את ישראל כנראה יותר מביבי ובטוח שיותר מהחרדים, הטיפש הזה תרם לביטחון המדינה יותר ממרבית חברי הממשלה עם כמויות בלתי נתפסות של נשק והמון כסף ואם ראש ממשלת ישראל עסק עוד בשעות הראשונות של האירוע בפוליטיקה ויחסי ציבור כולל חוסר הודעה שהאחריות עליו כדי שזה לא יירשם בספרי ההיסטוריה, אז גם ל"טיפש" הזה יש צרכים פוליטיים משלו. רפיח הולכת להיות מרחץ דמים, זה המבצר האחרון שאנחנו, באשמה מלאה שלנו, נתנו לו שלושה חודשים להתכונן למתקפה הזו כולל שימוש נרחב מאוד במגן אנושי. המחיר היחיד שאותי מעניין הוא המחיר שאנחנו נשלם בחיי אדם של חיילים וחטופים, שרובם כנראה כבר לא בחיים, אבל את "הטיפש" וחלק משמעותי מהעולם מעניין יותר כמות ההרוגים בצד השני שכנראה לא תסתכם באלפים בודדים. 

מה הולך בחדרי חדרים? אין לנו מושג כמובן אך עד שלב זה ישראל לא הציגה ולו רעיון פומבי אחד לעזה בכל הקשור "ביום שאחרי". זה ביבי קלאסי, וזה הקלאסי שהוביל אותנו ל-7 באוקטובר, לחיזבאללה חזק מאי פעם, לפינוי של מאות אלפי תושבים ועוד. בשנת 2009 ביבי הצהיר וקיבל על כך את השלטון שהוא יחסל את חמאס, מסתבר שמעולם לא היה לא פתרון או רעיון בנושא.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

אז שוב, בוא ספר איך תשמיד. ההברחות מתבצעות יום-יום ושעה-שעה. אתה תפציץ ברצועת עזה מסביב לשעון?

רוצה לנחש אחרי כמה זמן יגמרו לך הפצצות או הלגיטימציה הבינלאומית?

כמו שזה עובד בסוריה. 

לפני שעה, gadik6 כתב:

וכנ"ל לגבי השטחים - כרגע גם יש הברחות, אבל יש גם פעילות סיכול נון-סטופ. ברגע שתצא מהשטחים, ותתן להם מדינה פלשתינית או אוטונומיה, אז איך בדיוק זה יעבוד?

תתחיל להפציץ מסביב לשעון גם בשטחים, או ש"תפר" את הריבונות ותתחיל להכניס כוחות ימ"מ וצה"ל למבצעים כל לילה?

אם צריך אז כן, כמו במקומות אחרים בעולם.

אל תשכח שזה משחרר לך כוחות יותר ממה שגייסת לעופרת יצוקה 

לפני שעה, gadik6 כתב:

ולמקרה שתטען שזה תרחיש דמיוני, אז ממש לא, הצבא עובד כל לילה (ולא רק לילה) בכל רחבי יהודה ושומרון, כדי לסכל פעילות חבלנית, התעצמות וכדומה.

בעופרת יצוקה לקח לך שבוע של הפצצות מאסיביות של חיל האוויר, ולאחר מכן גיוס של אלפי חיילי מילואים והכנסה של אלפי חיילים לתוך הרצועה, טנקים ומה לא.

אתה רוצה לחזור על התרחיש הזה גם ביהודה ושומרון, אחרי שנצא משם?   כי זה נשמע קצת יותר רציני מפעילות סיכול יום יומית שכוללת בעיקר לוחמי חי"ר ורכבים ממוגנים (וכמובן מודיעין).

במבצע גם נפצעו מעל ל-300 חיילים. רוצה לבדוק כמה חיילים נפצעים ביהודה ושומרון באותה תקופה זמן?   כנראה הרבה פחות מ-300.

וכמה אזרחים נפגעים שם כל חודש?

לפני שעה, gadik6 כתב:

יש לך גבול בר הגנה בצפון ובדרום, זה עזר לך הרבה ב-7 באוקטובר, ובחודשים שאחריו (בצפון)?

מה שמביא לך שקט יחסי ב"גבול" עם יהודה ושומרון זה נוכחות צבאית, וגם ההתנחלויות, בין אם תרצה להודות בזה ובין אם לא. ראשית, כי הם למעשה מהווים מטרה "קלה" יותר, ולכן מי שרוצה לבצע פיגוע לא צריך לנסוע רחוק (זה לא מונע לחלוטין פיגועים בתוך הקו הירוק, אבל לדעתי מצמצם חלק לא קטן).

בנוסף, הנוכחות של יהודים, הן כמעסיקים (המוני פלשתינים שעובדים בהתנחלויות), והן כאזרחים "מן השורה", גם תורמת לדעתי לירידה מסוימת במוטיבציה או ביכולת להתארגן פח"עית.

לחיות ביחד לא מעשי, אבל מסתבר שגם להשאיר אותם לבד לא ממש מעשי.

כמה כוחות יש לך ביו"ש?

20% מזה בגבול עם עזה וכל הדיון לא היה בכלל מתקיים 

והבחירה לא להגן היא של מנשלת ישראל. את היכולת אני מאמין שיש כי אם אין אז ראש הממשלה שלנו בגד במדינה.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 39 דקות, RK כתב:

כן, בגלל זה הוא נשיא ארה"ב.

זה לא סותר את זה שהוא לא יודע לנהל משא ומתן.

הם בעצמם אמרו כמה פעמים - ישראל נתנה הצעה נדיבה וזה תלוי בחמאס. חמאס מסרב.

ההודעות שלהם שקולה לילדה בת 18 שהולכת עם אבא לקנות רכב חדש ובזמן שהוא מנהל משא ומתן היא צועקת "וואי אבא תקנה כבר תשלם מה שהם רוצים ותביא צבע אדום".

הם צריכים להחזיר את ראש הcia לבית ולהגיד "כשחמאס רוצה הפסקת אש שירים טלפון". זהו.

לפני 18 דקות, David32 כתב:

או... אוווו

שפשוט מטרותיו של ביידן/הממשל האמריקאי שונים מהאינטרסים וראיית העולם של יובל ושות'

האינטרסים של ארצות הברית וישראל זהים.

אלא אם ארצות הברית פתאום עברה לציר של איראן/סין. 

אפשרות נוספת זה שאתה טוען בעצם שביידן יעשה מה שלא טוב להם העיקר לקבל שקט מתומכי חמאס.

לפני 16 דקות, Supertigre כתב:

הטיפש הזה אוהב את ישראל כנראה יותר מביבי ובטוח שיותר מהחרדים, הטיפש הזה תרם לביטחון המדינה יותר ממרבית חברי הממשלה עם כמויות בלתי נתפסות של נשק והמון כסף ואם ראש ממשלת ישראל עסק עוד בשעות הראשונות של האירוע בפוליטיקה ויחסי ציבור כולל חוסר הודעה שהאחריות עליו כדי שזה לא יירשם בספרי ההיסטוריה, אז גם ל"טיפש" הזה יש צרכים פוליטיים משלו. רפיח הולכת להיות מרחץ דמים, זה המבצר האחרון שאנחנו, באשמה מלאה שלנו, נתנו לו שלושה חודשים להתכונן למתקפה הזו כולל שימוש נרחב מאוד במגן אנושי. המחיר היחיד שאותי מעניין הוא המחיר שאנחנו נשלם בחיי אדם של חיילים וחטופים, שרובם כנראה כבר לא בחיים, אבל את "הטיפש" וחלק משמעותי מהעולם מעניין יותר כמות ההרוגים בצד השני שכנראה לא תסתכם באלפים בודדים. 

מה הולך בחדרי חדרים? אין לנו מושג כמובן אך עד שלב זה ישראל לא הציגה ולו רעיון פומבי אחד לעזה בכל הקשור "ביום שאחרי". זה ביבי קלאסי, וזה הקלאסי שהוביל אותנו ל-7 באוקטובר, לחיזבאללה חזק מאי פעם, לפינוי של מאות אלפי תושבים ועוד. בשנת 2009 ביבי הצהיר וקיבל על כך את השלטון שהוא יחסל את חמאס, מסתבר שמעולם לא היה לא פתרון או רעיון בנושא.

רפיח לא מבצר, סתם הפכו אותה לכזאת. האזרחים מקבלים זמן לברוח, כנראה גם כמה מחבלים וחטופים יוברחו ביחד איתם, ואת הפחד הזה של "אלפי חיילים הרוגים" שמענו גם על עזה וגם על חאן יונס.

עזוב את היום שאחרי בהקשר של רפיח, תתעסק בעכשיו. זה שני צירים שונים לחלוטין.

אין קשר בין זה שביבי טיפש ולא מתעסק ביום שאחרי לבין זה שחמאס ארגון טרור, שאת הנייה, סינוואר, דף ומשעל צריך לחסל ושצריך להחזיר את החטופים.

מה אתה חושב, אם ביבי יגיד "מחר פתח שולט ברצועה" אז סינוואר יגיד יאללה בוא נחתום? זאת תמימות.

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אנחנו תלויים באמריקאים, אנחנו צריכים את הוטו באו"ם, אנחנו צריכים תחמושת אמריקאית. נחסוך את זה.

הייתי מת לראות את זה. אבל מכיוון שמדובר בי, משפחתי, חבריי והמדינה שלי, לא תודה. את התחמושת נבקש אצל צפון קוראנים? ואת הוטו וכסף אצל רוסים וסינים?

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

פשוט מאוד, אמריקאים בחרו בו. אבל ידוע שכל האמריקאים מטומטמים.

לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

ההודעות שלהם שקולה לילדה בת 18 שהולכת עם אבא לקנות רכב חדש ובזמן שהוא מנהל משא ומתן היא צועקת "וואי אבא תקנה כבר תשלם מה שהם רוצים ותביא צבע אדום".

צודק 100%. ביידן הוא ילדה בת 18 וביבי הוא האבא האחראי.

• מצחיק 1
  • תוכן חדש...