Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, falou כתב:

בניהול המערכה הצבאית מול איראן?

בניהול הכלכלה?

אולי גדולי הדור דואגים שתהיה אספקת חשמל? חיסונים?

הימרו בהצלחה על הסוס הבריטי ב-1917? (הימור קריטי 1)
חתמו על הסכם פייסל ויצמן?
דאגו לשמור על הכנרת, מקורות המים ואצבע הגליל בתחומי א"י המנדטורית אחרי 1923?
הקימו את ההגנה?
הקימו את הטכניון והאוניברסיטה העברית, בנו את חיפה ואת ת"א ועוד עשרות ישובים?
הקימו תחנת כוח הידרואלקטרית?
הקימו את הבריגדה ונלחמו במסגרתה?
הצליחו לקבל את תוכנית החלוקה (=הקמת מדינה עברית), במהלך כמעט-בלתי אפשרי כנגד כל הסיכויים, שיכל להתממש רק בתוך חלון הזדמנויות היסטורי צר ביותר של שנים בודדות?
ניצחו במלחמת העצמאות?
הימרו בהצלחה על הסוס האמריקאי במקום הסובייטי? (הימור קריטי 2)
קלטו תוך שנים ספורות כמעט מיליון אנשים, במדינה של שש מאות אלף איש בלי גרוש על התחת שמלקקת את פצעיה מהמלחמה?
הקימו מערכת בריאות ציבורית ומערכת חינוך שנחשבה באותן שנים לאחת הטובות בעולם?
שיקמו את צה"ל המצ'וקמק של אחרי המלחמה, וכבשו את כל סיני תוך שבוע? (פעם 1)
הקימו מפעל טקסטיל?
הקימו מוביל ארצי?
היכו את מדינות ערב, כבשו את רמה"ג, את הגדה ואת סיני תוך שבוע? (פעם 2)
...

• אהבתי 1

חזיר דיזל

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

מאיר רובין גם הציע שנחליף את התמיכה האמריקאית בתמיכה צרפתית.

רמת חיבור למציאות מינוס טריליון.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 דקות, Mech Morphix כתב:

ואם הולכים בין חמישי לשישי בלילה אפשר לראות מכות אז זה ממש דינר אנד אה שואו

תבוא שבת בבוקר, הכי טוב. יש רק זקנים וסאחים שהולכים לשוק הפשפשים.

לפני 9 דקות, Nemesis כתב:

וישמן ישורון ויבעט.

כן, כמו משרד הביטחון למשל. מיותר כששומרים עלינו מהשמיים.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
ציטוט

לכל היותר נצטרך לוותר על כמה משרדים ממשלתיים מיותרים לחלוטין

אפשר להתחיל כבר עכשיו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

כמה נפלא הוא האינטרנט, המקום בו כל עבד כי ימלוך. 

• רעיון טוב! 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אה כבר הספקתי לשכוח שגם מאיר רובין מיוחד.

לא מאמין שזה אשכרה מי שקובע את המדיניות ועומד מאחורי הרפורמה ברמה כזו או אחרת.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 14 דקות, Nemesis כתב:

וישמן ישורון ויבעט.

בשנים האחרונות קורים פה דברים שלא האמנתי בעבר שיכולים לקרות, אז היום אני כבר מאמין שהכל עלול לקרות פה.

מזה זמן הגעתי למסקנה שהם אפילו מסוגלים למהלך של הפניית עורף לאמריקאים והמערב (sic!), וחבירה לציר הרוסי-סיני (סביר להניח, תמורת פרוטקשן מול האיראנים).

אנחנו חיים בזמנים מעניינים.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

גם מבחני הבגרות חיצוניים - וידוע היטב שיש בתי ספר שבהם אחוזי ההצלחה, איך לומר, חריגים. לאור הדרישות של חרדים לגבי הפרדת נשים אני חושד שהיו להן תנאים מיוחדים. אבל, בהחלט, הרעיון שציינת, של סלקטיביות קיצונית במהלך הלימודים או בהגשה למבחנים אפשרי.

השערות יפות אך במקרה אשתי למדה במסלולים האלו. הבחינות נעשות יחד עם כולם ע"י הלשכה במתכונת מעורבת. ולהפך לימודי החרדיות קשים פי כמה בגלל שעקב המחסור בתואר כל המבחנים הם של הלשכה ולא של מוסד הלימודים. 

לפני 4 שעות, sperial כתב:

@yd b-4 תשמע - או שאתה טרול או שאתה מנותק מהמציאות. המנהיגים שלכם חוסמים לכם השכלה כללית, איך תרצו להחליף את בעלי ההשכלה שיעזבו את הארץ? להתחיל ללמות מתמטיקה בגיל 30-40? מי בכלל ילמד אתכם אם המהנדסים מהרופאים והמורים ושאר בעלי מקצוע ישאירו אתכם לבד? להקים מערכת השכלה ולקצר ת פירותיה זה עניין של הרבה עשרות שנים, והמנהיגים שלכם עושים כל דבר בדיוק להפך.

ידידי המוערך (באמת)

הכל עניין של תהליך זה לא תוך יום כמו שלא יעזבו מכאן כל אנשי המקצוע תוך יום.

במקומות אחלרים בעולם חרדים ממלאים פונקציות כאלו בדיוק בהמלחה יתירה.

לפני 4 שעות, sperial כתב:

לגבי ההצלחה של התלמידות החרדיות במבחני ראיית החשבון - אני הייתי מבצע חקירה מעמיקה לגבי טוהר הבחינות שלהן. לוקח כמה מהן למבחנים בע"פ אחד על אחד ומשווה לתוצאות של המבחנים בכתב. אני מהמר על 70% כשלון.

עניתי לך כבר על זה מוזמן לבדוק. המבחנים משותפים לכולם ביום מרוכז ערבים חילונים דתיים ואנשים מהירח. 

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

ברכותיי, אתה אחראי על שתי השורות הכי מטומטמות שקראתי בקארספורום אי פעם, אם כן הן מייצגות בצורה יוצאת דופן את המגזר שלך.

תודה

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

האמת היא שבכלליות אתה לא מחובר למציאות כל כך. אפילו בדברים שלא קשורים ליחסי חילונים חרדים. וסתם, לדוגמא, הסיכוי של צעיר חרדי לחלות בסוכרת גבוה פי 1.5 מצעיר חילוני.

נשגב מבינתי איך הדוגמא קשורה לנושא. 

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

אבל ה"אם יעלה הצורך נחליף אותכם" ללא ספק יכול להתחרות על איזה פרס על מחשבה מיוחדת. מה בדיוק תעשו? תוציאו פשקוויל מרגש לגויים בגולה שהם מוזמנים לבוא להיות מהנדסים ורופאים במדינת ישראל? תבקשו מנציגי בית חבד בהודו שיגייסו מתכתנים שם, במקום להתרכז בלהחזיר בתשובה ילדים פוסט טראומטים שעשו קצת יותר מדי סמים?

לא אנחנו נהיה מהנדסים ורופאים כמה פשוט? 

אתה משום מה חושב שהאוכלוסיה שלנו חלשה. הסברתי לך מיליון פעם שהאוכלוסיה החרית אנטלגנטית ומשכילה פי כמה מהציבור הכללי. אלא שתחומי ההשכלה קשורים לכלכלה בערך כמו מדעי התרבות הסינית.

למה זה ככה זה נושא אחר.

במידה ולא תהיה אפשרות כזו בדיוק כמו באירופה ואמריקה תראה חרדים החל מאינסטלטורים ועד דירקטורים ויזמים. לא מאוד מסובך...

לפני שעתיים, יבגניפ כתב:

על זה שאתם חתומים על ההפגנות ופירוק הצבא עכשיו, יחד עם האחים שלך מאפרת וכו' אני אפילו כבר לא מדבר. מימלא לא תבין.

אתה יודע שאתה הנשק הכי טוב שיש לי בעד ידידיי מהציבור הדתל"י שאני מראה להם מה אתה וחבריך חושבים עליהם. אין להם באמת מה להשיב.

גם מכרו חצי מהערכים הדתיים שלהם בשביל להשתלב להיות גשר.

גם מתנדבים יותר מכל מגזר אחר 

וגם מקבלים ממך יריקה בפרצוף. 

אה והם עובדים משלמים מיסים באדיקות ועושים צבא. 

לפני כשעה, קורן בן אשר כתב:

טול קורה. החרדים הם אחרונים שיכולים לדבר על יהירות. עשרה קבין של יהירות ירדו לעולם - אתם לקחתם תשעה.

אם אתה אומר..

לפני כשעה, קורן בן אשר כתב:

טוב, היסטוריה אתה בטח לא יודע. חוץ מזה, באיזה מבחנים ההנהגה הרוחנית שלכם בדיוק נאלצה לעמוד, מלבד אולי בענייני פנים של העולם החרדי? לדעת פעם בכמה שנים להתחבר לסוס המנצח בבחירות? הרי אתם ניזונים ומקבלים כל מחסורכם מן המדינה הציונית השנואה עליכם. כציבור, דברים פשוטים בעולם המעשי של חיי היומיום אינכם מסוגלים לעשות. מספיק להסתכל על עריכם הכושלות והמטונפות כדי להבין את חדלונכם כציבור.

תוצאות תמוהות מאוד, בהתחשב בכך שיש עוד מוסדות דתיים ברשימה. קראתי פרשנות של אנשים *דתיים* לתופעה הזו; כנראה שמדובר בהגשה מאוד סלקטיבית של הסמינר לבחינות - קרי, מגישים רק מי שיודעים בוודאות שתעבורנה.

סמינרים לא בוחרים מי להגיש. יש מסלול של שנתיים מי שמסיימת ניגשת אם לא היא צריכה להשלים לבד שהיא כבר בדרך ללידה...

וכן הסינון והמיון פנטסטי לא רואה בזה בעיה לדעתי זה יתרון.

אגב לגבי התשלומים משלמים טבין ותקילין. 

לפני כשעה, SlowRide כתב:

אפשר לא לעזוב אבל בכל זאת שתחליפו אותי? באמת שאין לי בעיה להמשיך לחיות פה ושמישהו אחר ישלם מיסים וילך למילואים במקומי. 

אם אני אענה לך את התשובה האמיתית מעיינות התהום יפתחו עליי.

פעם חשבתי שאני חכם ואם אכתוב את הגישה האמיתית של הציבור החרדי לעולם. זה יהיה בסיס לשיח פורה.

מה שלמדתי כאן שאתם מעדיפים תשובות מותאמות אישית  

בלהמציא דברים אני גרוע.

פורסם
לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

אז תן לי להבין.

אתה אומר אני אבריח מפה את המגזר המנפרנס, אלך ללמוד לימודי ליב"ה, אלמד מקצוע ואלך לעבוד כי לא יהיה מי שיעשה את העבודה הזו.

עכשיו תסביר לי למה להבריח את המגזר שמפרנס אותך כדי שאתה תצא לעשות את מה שאתה לא עושה ומבריח אותם ובסוף תחיה פחות טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 11 דקות, yd b-4 כתב:

לפני 11 דקות, yd b-4 כתב:

במידה ולא תהיה אפשרות כזו בדיוק כמו באירופה ואמריקה תראה חרדים החל מאינסטלטורים ועד דירקטורים ויזמים. לא מאוד מסובך

אבל זה בדיוק מה שאנחנו טוענים כבר עשרות שנים. שחרדים בעולם עובדים ומתפרנסים.

אז קדימה, צאו לעבודה.שחררו אותנו מהצורך לממן אותכם.

שחררו אותנו גם מהצורך לשרת בצבא במקומכם.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

ידידי המוערך (באמת)

אם זוג אנשים יכלו לעזוב מדינה סמי שבורה כמו בריה"מ לשעבר תוך חודשיים, אני די בטוח שבעידן האינטרנט אפשר לעשות את זה מהר-מהר. 

אם יגיע גל עזיבה כזה לא בטוח אם יישארו אנשי מקצוע ראויים.

לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

לא אנחנו נהיה מהנדסים ורופאים כמה פשוט? 

למדת הנדסה? רפואה? איך אתה יודע כמה זה פשוט?

יש כמה מהנדסים ורופאים בקהל, אולי הם יספרו כמה פשוט זה.

לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

אתה משום מה חושב שהאוכלוסיה שלנו חלשה.

לא צריך לחשוב. יש נתונים לגבי גברים חרדים שמנסים להשתלב בשוק העבודה, לגשר על הפערים כדי להשלים תואר בהנדסה וכו'. האחוזים מאוד מאוד לרעתכם.

לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

במידה ולא תהיה אפשרות כזו בדיוק כמו באירופה ואמריקה תראה חרדים החל מאינסטלטורים ועד דירקטורים ויזמים. לא מאוד מסובך...

היית אינסטלטור? היית חבר דירקטוריון? יזם? איך אתה יודע שזה לא מסובך?

לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

גם מכרו חצי מהערכים הדתיים שלהם בשביל להשתלב להיות גשר.

אז הם גם עגלה ריקה? או רק חצי-ריקה? סיפרת להם מה אתה חושב עליהם?

לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

לא רואה בזה בעיה

זו הבעיה..

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אתה יודע מה הבעיה עם השכלה אקדמאית? 

היא גורמת לך לחשוב, דברים מאד מסוכנים קורים כשמתחילים לחשוב. 

• אהבתי 2

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 12 דקות, yd b-4 כתב:

אם אני אענה לך את התשובה האמיתית מעיינות התהום יפתחו עליי

למה? תקבל גם תשובה אמיתית. כנות ואמת זה ערכים חשובים מאד.

אני יודע שלהנהגה שלכם (אני בכוונה לא אומר למגזר שלכם כי כל החרדים שאני מכיר בוודאות לא רוצים לחיות בעוני ובסבל) לא אכפת שתחיו בעוני מחפיר כל עוד אתם מצביעים למפלגות הנכונות ומצייתים לאנשים הנכונים. הרבה מכם כבר השכילו להבין את זה, ובגלל זה למרות הגידול באוכלוסייה המנדטים שלכם אותו דבר כבר 20 שנה בערך. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...