Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 41 דקות, Potato כתב:

הטענה שלי היא שגם אם תלך,לא תלך ללב השכונות החרדיות לעשות את זה אלא באיזור שלך פחות או יותר ואלה לא אנשים שיש לך אינטרס לעשות להם דווקא כי הם חיים שונה ממך אבל ביחד איתך.

תשמע, אני גר מול ישיבה ובית חב"ד (כשקניתי את הבית הם לא היו ועוד מעט אני גם עובר משם). חוץ מהשעות שאוספים את הילדים מהישיבה (יום בשבוע בערב) ואסיפות הורים שלהם שיש בלגאן של רכבים לאיזה רבע שעה הם אף פעם לא הפריעו לי ואני אף פעם לא הפרעתי להם.

יש לי גם אח חרדי ואני יודע שעם קצת (אבל ממש קצת) רצון טוב משני הצדדים אין שום בעיה לחיות יחד ולהסתדר מצויין.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

אני מקווה שאתה תזכור את המשפט הזה שלך כשהמצב יתהפך, כי הנציגים שלך עושים הכל כדי שזה יקרה.

אני זוכר את זה היטב זה קרה לא מזמן . וגם בממשלת לפיד ביבי ב2013. 

לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

קראתי את ההודעות האחרונות שלך בעיון, לדעתי אין לזה פתרון למעט הפרדת רשויות. אם מבחינתך מדינה מתוקנת זה מצב שבו המדינה כופה על קבוצה אחת לפרנס קבוצה אחרת, אין דרך אמיתית להגיע לפשרה.

הפתרון הוא יותר פשוט. הפסקת הכפייה החילונית והפרוגרסיבית. 

תנו לנו ללמוד באקדמיה בהפרדה. תנו לנו לנהל את חיינו איך שאנחנו מבינים העויינות תפחת והכל יבוא על מקומו בשלום.

זה אגב כבר קורהץ בדיוק אתמול שמעתי תכנית רדיו חרדי על גיוס שוטרות חרדיות. קונספט שעובד יפה מאוד כבר עשור. ומוגבה היכן שצריך יחד עם התאמה בתפקידים לנשים האלו.

וזו רק דוגמא.

הבעיה שהצד השני לא יושב על השמרים ומקצין עם כל נושאי הלהט"ב וערכי המשפחה למשל ושות'.

תכלס אני מסכים איתך פתרון באופק הקרוב לא יהיה. נחיה עם זה בדיוק כמו שאנחנו חיים עם הבעיה הפלשתינית שגם לה אין פתרון באופק הנראה לעין.

לפני 16 דקות, Night Driver כתב:

תשמע, אני גר מול ישיבה ובית חב"ד (כשקניתי את הבית הם לא היו ועוד מעט אני גם עובר משם). חוץ מהשעות שאוספים את הילדים מהישיבה (יום בשבוע בערב) ואסיפות הורים שלהם שיש בלגאן של רכבים לאיזה רבע שעה הם אף פעם לא הפריעו לי ואני אף פעם לא הפרעתי להם.

יש לי גם אח חרדי ואני יודע שעם קצת (אבל ממש קצת) רצון טוב משני הצדדים אין שום בעיה לחיות יחד ולהסתדר מצויין.

במציאות החיים פושטים וקלים יותר מאשר בכיכרות הבעת הדעה כמו כאן.

אני גר בשכונה חילונית ורוב הלקוחות שלי כאלו. לא ראיתי שאני מפריע למישהו או מישהו מפריע לי. חיים בכיף וסבבה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

במקום לעשות לכם אקדמיה נפרדת, אוטובוסים נפרדים, צבא נפרד, משטרה נפרדת, סגירה מוחלטת בשבת ועוד כל מה שאתם רוצים ואנחנו לא, פשוט תעשו לכם מדינה נפרדת וזהו. אפשר לעבור חופשי בין שתי המדינות, וכולם מכבדים את הכללים של המקום בו הם נמצאים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 7
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

תסלח לי אבל אתה מנותק.

קודם כל אתה מדבר על מוסדות פרטיים אז תבדוק מי אחראי על הבינוי ומה עשה עם התקציב.

ואחרי שתבדוק אתה מוזמן לבוא לאשקלון (עיר עם 160,000 תושבים) לבית ספר שנחשב לאחד המובילים בארץ.

החינוך העצמאי הוא זרם של משרד החינוך לידיעת כבודו....

לגבי אשקלון מה שאתה מתאר כנראה חריג אני לא גר רחוק משם במקרה.

פורסם

תבדוק את ההיסטוריה. עד תחילת שנות השמונים לא היתה בעיה, החרדים למדו ועבדו. המכה התחילה עם ממשלת בגין ששחררה את הגבלת פטורי הגיוס. בכלל, אני מיחס לממשלה הזו כמה הישגים (הסכם השלום עם מצרים), ושורה ארוכה של נזקים, מהרס הכלכלה ועד שיטות ההסתה של הפרד ומשול. אבל זה לשרשור נפרד על היסטוריה.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

הפסקת הכפייה החילונית והפרוגרסיבית.

אתה כנראה לא מבין את פירוש המילה כפייה. תפתח מילון.

לפני 7 דקות, yd b-4 כתב:

תנו לנו ללמוד באקדמיה בהפרדה

לא.

כי בשביל ללמוד בהפרדה, אתם מייצרים בין השאר הפליה בין מרצים למרצות חילונים וחילוניות.

ומה קורה בסיום הלימודים? תדרשו הפרדה במקומות עבודה?

אנחנו רוצים לגור במדינה מערבית ולא בגרסה היהודית של אפגניסטן.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, yd b-4 כתב:

תפקיס לאנוס מושגים. חלאס. אף אחד לא כופה עליך חילוניות או פרוגרסיביות. והאנשים הכי פרוגרסיבים במובן הכי מפגר של המושג נמצאים היום בשלטון או קרוב אליו. מרב דמעות הבצל דרעי, דרך גלית אבטריאן ועד לאינטלקטואלים בשקל מבחוץ שמכינים להם את התשתית העלובה מהסוג של גדי טאוב ואבישי בן חיים. ונראה לי שהיום אפילו במפגשים של חד"ש או מק"י לא מדברים כל כך הרבה על מוחלשים \ נחלשים \ נדפקים \ מסכנים \ ישראל העשירית \ וואטאבר, כמו שאלו מדברים עליהם.

או שישראל תהייה מדינה דמוקרטית - כלומר החרדים יפסיקו להכתיב את הטון ועוד לבכות תוך כדי זה על "שוויון" או כל ערך אחר שהם מאמינים בו בערך כמו שאני מאמין באנשי הלטאה. או שישראל תמשיך ללכת בכיוון שלכם - כלומר תהפוך לאיראן. זה הכל. למשחק שאתה מנסה להמציא אין התכנות. יש גבול עד כמה יכול לספר לאנשים סביבך שמלחמה זה שלום ולהמציא שהם תלויים בתפילות שלך. ושוב, אין בזה גם משהו יחודי. זה נוסה והתפרק במספיק מקומות לאורך ההיסטוריה, במספיק דתות או שיטות אחרות.

• אהבתי 7
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בהמשך למה שכתב יבגני:

לחיות באותה מדינה עם אנשים שחיים, מתנהגים, חושבים, חוגגים ושוכבים אחרת ממך זה לא כפיה, גם אם מה שהם עושים מנוגד לאמונותיך. 

להחיל על אחרים את סט המגבלות שלך, גם אם הכוונה שלך טובה והמניעים שלך זכים כשלג - זה כפיה.

מקווה שהסברתי את זה פשוט מספיק.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 20 דקות, yd b-4 כתב:

תנו לנו ללמוד באקדמיה בהפרדה.

ואחר כך גם מקומות עבודה בהפרדה?

העולם לא מופרד ואישה היא לא יצור טמא/נחות/מפתה. אישה יכולה להיות מרצה מבריקה, יכולה להיות אשת מקצוע לא פחות טובה מכל גבר ובכלל נשים הם יצורים חיוביים. נסו פעם לדבר עם אחת ותגלו עולם שלם של יצורים שלא ידעתם שאפשר לתקשר איתם.

תשתחררו מהקונוטציות המיניות שרצות לכם בראש כשאתם רואים אישה חשופת מרפק.

לפני 22 דקות, yd b-4 כתב:

החינוך העצמאי הוא זרם של משרד החינוך לידיעת כבודו....

הוא זרם מתוקצב על ידי משרד החינוך ב 100% אבל שייך לרשתות פרטיות. זה לא כמו רשת דרכא למשל שהיא זכיין של הרשות להפעלת בית ספר של הרשות.

לידע כללי, אף בית ספר לא נבנה ולא מתוחזק על ידי המדינה אלא או על ידי רשתות פרטיות או על ידי המועצות המקומיות.

לפני 22 דקות, yd b-4 כתב:

לגבי אשקלון מה שאתה מתאר כנראה חריג אני לא גר רחוק משם במקרה.

אתה מוזמן לביקור כולל קפה (כשר).

ובכלל, תשווה את בתי הספר לבתי הספר האחרים ברשות. זה לא נכון להשוות ישיבה במגדל העמק לבית ספר ממלכתי בצפון תל אביב או הפוך.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

אם אני רוצה תחבורה בשבת ואתה לא מסכים לי אתה כופה עלי את האמונה שלך שבשבת צריך לשבת.

החוסר יכולת להתחתן שלא ברבנות בארץ היא כפיה,אותו דבר לגבי גירושין.

אם אני רוצה ללכת עם אחותי למופע ואתה מפריד ביננו אתה כופה עלי איסורים ולא אני עליך.

לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

תנו לנו ללמוד באקדמיה בהפרדה. תנו לנו לנהל את חיינו איך שאנחנו מבינים העויינות תפחת והכל יבוא על מקומו בשלום.

איך בדיוק מנהלים אקדמיה בהפרדה?

זה פגיעה מאוד חמורה בחופש העיסוק.

לפני 4 שעות, yd b-4 כתב:

הבעיה שהצד השני לא יושב על השמרים ומקצין עם כל נושאי הלהט"ב וערכי המשפחה למשל ושות'.

אף אחד לא מקצין שום דבר.

מבקשים זכויות בסיסיות.

לא מדבר על המצעדים, זה פסטיבל שגם אני לא אהנה לבקר בו ולכן מעולם לא הלכתי או אלך.

אז הוא עובר לי מתחת לבית פעם בשנה,סוגר את החלון ומתעסק בשלי.

• אהבתי 3

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל היופי שאם החרדים והדתיים לא היו מתערבים להם בחיים, הם לא היו צריכים לעשות את המצעדים האלה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מצעד הגאווה הוא דוגמא נהדרת. וואלה, גם אני לא מת עליו. אז אני לא הולך אליו, כמו שאני לא הולך להופעות של אמנים שאני לא אוהב, או לסרטים מז'אנר שאני לא אוהב. פשוט, לא?

• רעיון טוב! 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 46 דקות, Potato כתב:

אם אני רוצה ללכת עם אחותי למופע ואתה מפריד ביננו אתה כופה עלי איסורים ולא אני עליך.

למיטב ידיעתי גילוי עריות אסור בלי קשר לדת.

פורסם
לפני 11 דקות, RK כתב:

פשוט, לא?

לא. כי איפה הצרות עין שלך?

• אהבתי 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

דוגמה מהחיים איך עילת הסבירות אמורה להגן על המיעוט, במקרה הזה תושבים דתיים, מול התעמרות הרוב, שפה הוא חילוני. עיקרון דמוקרטי של שמירה על זכויות המיעוט.

אבל הדתיים ימניים פה, בטח חושבים שאין בעיה כי הם תמיד יהיו רוב והם פשוט יחוקקו שצריך להקים מקווה בעל רחוב או משהו כזה.. וגם יקראו לזה דמוקרטיה או רצון הבוחר..

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...