Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4918 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הגיע זמן הטיפול להונדה סיויק 2001 הידנית שלי, כרגע היא עומדת על 190,000 ק"מ.

קניתי את הרכב לפני ארבעה חודשים וזה הטיפול הראשון מאז שהוא ברשותי.

אשמח אם תמליצו לי על סוג שמן(כרגע יש 10W40) ,פילטר שמן,פילטר אויר,

סוג פלאגים - כל כמה ק"מ מחליפים פלאגים(מנוע ׁׂׂׂD-16-W-7).

אני רוצה להחליף גם את מי הקירור ,נראה לי שבעל הרכב הקודם לא שם מים יעודיים בטיפול האחרון)

הבנתי שמים לרדיאטור עדיף לשים מקורי, וכמו כן פילטר השמן.

אז אשמח לקבל ממכם המלצות.

תודה מראש.

112211.jpg

פורסם

רשימת החלקים שאתה צריך הם:

פילטר שמן מקורי

פילטר אוויר חליפי(שיהיה של חברה טובה כדוגמא מנה)

פלגים של דנסו או NGK

שמן סינטטי מלא 5W30 ממליץ לך וולוליין אבל יש גם שמנים אחרים טובים כמו ליקווי מולי (הכול שאלה של הכיס העיקר שמן איכותי)

בקשר למי קירור אני מאמין שמי קירור של פרסטון יעשו את העבודה(הבנתי שבמי קירור הגלון המקורי אתה מקבל עוד ליטר נוסף כניראה בגלל זה מישתלם)

בהצלחה!

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם

למה לא 10W40 זה מה שמומלץ לפי הספר ?

אני עכשיו עשיתי טיפול לסיוויק(2001) שמתי ליקוי מולי

וגם מומלץ להחליף פילטרים של המזגן

ומי קירור את צריך כחולים או ירוקים.

HU- clarion 785 l COMP- hertz hsk165 l

AMP-audison lrx4.5 l SUB- Sharp 7000

פורסם

לפי מה שהבנתי וגם שאלתי בחברה הם שמים 5w30סינטטי מלא הפילטר מזגן שכחתי זה הולך זוג פילטרים והמים הם ירוקים

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם
והמים הם ירוקים

אין הרבה משמעות לצבע הנוזל.

"מיים ירוקים" זה מונח מאוד כללי ולא אומר שום דבר.

ממליץ להשתמש בנוזל קירור מקורי של הונדה.

כמו כן, יש להחלחף פילטר דלק כל 100.000 קילומטרים.

שמן- אני הייתי שם 5-40 סינטטי.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

התקשרתי לחנות חלקי חילוף,ושאלתי אותם אם יש להם מים מקוריים של הונדה והוא התחיל לצחוק לי בפנים.

איפה אני משיג את המים האלו?

תודה

פורסם

זה עולה בערך 170 עד 190 ש"ח לגלון.

אין כל ספק, שיש נוזלים אחרים יותר זולים, שעושים את אותה העבודה בדיוק.

אבל לא ממש יש לנו דרך לדעת, מה באמת מתאים, ובנוזל מקורי אתה בטוח ב 100% שהוא מתאים.

פורסם

רק ליידע כללי מישהו יודע באיזה תקן עומד הנוזל קירור המקורי של הונדה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

כל תפקודם של נוזלי הקירור השונים זה להסיע את החום לרדיאוטור וממנו החוצה ובנוסף לדאוג שלא יצטבר חלודה ואבנית ברדיאטור

עכשיו רובם המוחלט של נוזלי הקירור משתמשים במיים מזוקקים בתוספת 50 אחוז אוו יותר של אתילן גליקול לאתילן גליקול

מוליכות חום פחות טובה מאשר למיים אך נקודת רתיחה גבוהה הרבה יותר וכן הוא שומר נגד חלודה ואבנית

זה על רגל אחת ולכן אני חושב שאין שום סיבה שבעולם שתיקנה נוזל מקורי ב190 שקל כאשר אתה יכול לקנות נוזל קירור מעולה

כמו לדוגמה פרנסטון ב45 שקל או פחות...

למה שתשלם פי 4 על נוזל שסך הכול מורכב מאותם חומרים של פרנסטון אם אחוזים בודדים לכאן או לכאן של אתילן גליקול

למה הרדיאטור שלך עשוי מזהב או בנוי בטכנולוגיה חוצנית? זה אותו רדיאטור כמו שיש בהרבה מכוניות אחרות ובנוי באותו טכנולוגיה לכן אין שום סיבה לשים נוזל קיורור יעודי גם עם פרנסטון זה ישמור לך על אותו טמפרטורת מנוע

סע בזהירות ותתחדש:-)

פורסם

Tiron אתה צודק, אבל אחרי שאתה שומע שמים מסויימים ממש מאכלים את מערכת הקירור אתה לא רןצה לשחק משחקים.

תאמין לי שאני לא רוצה להוציא 180 שקל על מים,אבל למים שאתה מחליף פעם בכמה שנים,אמרתי יאללה נשים משהו מקורי.חוץ מזה שאני מאוד מאוד פדנט,ותמיד מעדיף ללכת לפי הספר.

פורסם

אני שמתי נוזל קירור מיוחד של יורול עם תקן G12. נוזל איכותי ולא יקר בטירוף ביחס למקורי. מגיע מוכן בבקבוק ואין צורך לדלל. עלה לי בחנות 30 שקלים לליטר. מתפקד מצויין בקורולה 2006.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...