Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי לבטים החלטתי ללכת על פיג'ו 307.

אחרי כשבועיים של חיפושים, הכי טוב שמצאתי(במסגרת תקציבי כמובן) זה מודל 2003, טיפטרוניק דגם XT עם 125K. יד 2 וב-2 הידיים הייתה בבעלות פרטית. אצל אחד רוב השנים, אצל השני מס' חודשים(מוכר בעקבות היותו סטודנט - נמצא דובר אמת ולא משקר כך שהחשד/חשש על כך שהרכב אצלו קצת זמן ויש משהו "מסריח" על פניו הוסר, עד לבדיקה כמובן).

לפני שאלך לבדיקה במכון רציתי לשאול פה על איזה דברים להתמקד בבדיקה ומה עליי לבדוק על מנת שאדע שבדקתי הכל והכל כשורה לפני הרכישה?

כמו-כן, האם כדאי לי בסופו של דבר ללכת על העסקה או שמא להמתין עוד קצת בסבלנות ולחכות ל"מציאה" מאשר העסקה הנ"ל?

(המחיר שהוא דורש לפני בדיקה - 22K, אני מאמין שאפשר להתפשר אחרי בדיקה על איזור ה-20K).

דבר אחרון- לגבי המודל הזה ברכב הנ"ל - ישנן בעיות מיוחדות מלבד כך שהבנתי שעדיף מנוע 2.0?

פורסם

שמע הגיר האוטומט חרא. 100 אחוז שהגיר ימות מתישהו וסיכוי גדול שזה יהיה במשמרת שלך.

מניסיון כואב עם הרכב הנ"ל (1.6 90 אלף ק"מ 04 אוטומט)

לא פוסל את זה שנפלתי על רכב לימון, היה לי איתו פעמיים תקלה בגיר (הרכב טופל במרכזי בפתח תקווה)למרות שלפני הקניה ואחרי בדיקה במכון גדול ומוכר היה נראה בונבונריירה.

בזמן שהרכב היה אצלי נשרפו גם שתי מנורות מקדימה, הלך הסטרטר, ונדלקה גם מנורת בדוק מנוע.

גילוי נאות החזקתי אותו בערך חודש וזה הספיק לי.

אבל, אם אתה מוכן נפשית לזה שמתישהו תתקע עם האוטו באמצע הכביש ותשאיר בצד סכום כסף לתיקון, מדובר ברכב בלא פחות ממדהים.

שקט, איכותי, אוחז מצוין, מערכת שמע מובנית ממוצעת (מספקת את רוב האנשים) ונשלטת מההגה וכבונוס נראה טוב.

עריכה: אני נזכר, בזמנו אבא החזיק טוארג (ההוא שבסמלון שלי) ואפילו הוא התלהב מהרכב ואמר שהוא נוח יותר ונראה ממש איכותי ביחס למחיר שעלה

תמיר.

פורסם
שמע הגיר האוטומט חרא. 100 אחוז שהגיר ימות מתישהו וסיכוי גדול שזה יהיה במשמרת שלך.

מניסיון כואב עם הרכב הנ"ל (1.6 90 אלף ק"מ 04 אוטומט)

לא פוסל את זה שנפלתי על רכב לימון, היה לי איתו פעמיים תקלה בגיר (הרכב טופל במרכזי בפתח תקווה)למרות שלפני הקניה ואחרי בדיקה במכון גדול ומוכר היה נראה בונבונריירה.

בזמן שהרכב היה אצלי נשרפו גם שתי מנורות מקדימה, הלך הסטרטר, ונדלקה גם מנורת בדוק מנוע.

גילוי נאות החזקתי אותו בערך חודש וזה הספיק לי.

אבל, אם אתה מוכן נפשית לזה שמתישהו תתקע עם האוטו באמצע הכביש ותשאיר בצד סכום כסף לתיקון, מדובר ברכב בלא פחות ממדהים.

שקט, איכותי, אוחז מצוין, מערכת שמע מובנית ממוצעת (מספקת את רוב האנשים) ונשלטת מההגה וכבונוס נראה טוב.

עריכה: אני נזכר, בזמנו אבא החזיק טוארג (ההוא שבסמלון שלי) ואפילו הוא התלהב מהרכב ואמר שהוא נוח יותר ונראה ממש איכותי ביחס למחיר שעלה

האם בדיקה לפני רכישה תצביע לי על מצב הגיר?

פורסם
ירשמו לך בטח שיש נקישות בגיר כמו בכל מכון רגיל.

הם לא יכולים לתת לך תמונה על הגיר, זה ממש עניין של מזל

וידוע לך על בדיקה ספציפית לגיר? עלויות וכאלה במידה ואכן יש בדיקה כזו?

מלבד זה ישנם סימנים כלשהם שניתן לזהות מצב הגיר, או כמו שאתה אומר זה עניין של אללא והמזל?

כמו-כן, ישנם עוד דברים ספציפיים שיש לבדוק(ברכב הנ"ל) יותר לעומק לפני רכישה בנוסף לבדיקה כללית במכון בדיקות מקצועי ואמין?

פורסם

תבדוק שהמחשב דרך עובד, צריכת דלק, ושהמסך לא עומד להישרף.

אם המזגן לא מכאני וחשמלי כמו שהיה אצלי תבדוק שהוא עובד ומקרר.

מנורות שרופות אם יש, ולגבי הגיר תנסה להניע את הרכב שהוא קר ותשלב לרוורס ותראה אם יש מכה חזקה ותשחק עם ההילוכים רוורס, דרייב, ניוטרל, ותראה אם יש מכות חזקות.

תמיר.

פורסם
תבדוק שהמחשב דרך עובד, צריכת דלק, ושהמסך לא עומד להישרף.

אם המזגן לא מכאני וחשמלי כמו שהיה אצלי תבדוק שהוא עובד ומקרר.

מנורות שרופות אם יש, ולגבי הגיר תנסה להניע את הרכב שהוא קר ותשלב לרוורס ותראה אם יש מכה חזקה ותשחק עם ההילוכים רוורס, דרייב, ניוטרל, ותראה אם יש מכות חזקות.

על איזה מסך אתה מדבר? שנמצא על הדשבורד(?), מסך התצוגה הקטן הזה באמצע? כי אם כן, הבחנתי אתמול שבצידו הימני הוא מעט השחיר-כנראה סוג של נשרף אם אפשר לומר. למרות שבזה פחות התעמקתי.

זה מצביע על משהו? כמה עלות תיקון לדבר שכזה?

לגבי הגיר - הבנאדם לא גר בעירי ומחר ניפגש לאחר שהוא יעשה על הרכב נסיעה של כ-40K בערך עד אליי, במידה ואבצע את הבדיקה שאתה מציין היא תהיה רלוונטית?

לגבי מזגן איך בודקים האם או חשמלי/מכאני? כי אתמול שנהגתי על הרכב מס' דק' הפעלתי מזגן גם על חום וגם על קור ומהבחינה הזו הוא באמת מקפיא/מחמם.

פורסם

האם במזגן כתוב לך מעלות? אם כן הוא חשמלי כמו שהיה אצלי.

אם הרכב חם לא חושב שהבדיקה הזאת יעליה כל כך אבל תנסה ותראה.

לגבי המסך של המחשב דרך, כן זה מעל הדבורד. תשחק בכפתורים שם ותראה אם המדד צריכת דלק עובד ולא תקוע על מספר מסויים. אם הוא עומד להישרף אפשר לנסוע ככה אבל פשוט זה מציק בעין.

עלות התיקון, אין לי מושג. אבל שווה הורדה במחיר הקניה

תמיר.

פורסם
האם במזגן כתוב לך מעלות? אם כן הוא חשמלי כמו שהיה אצלי.

אם הרכב חם לא חושב שהבדיקה הזאת יעליה כל כך אבל תנסה ותראה.

כן, כתוב מעלות.

לגבי המסך - ידוע לך פרטים על עלויות תיקון/מחלות של ליקויים?

שכחתי לציין שאתמול נורה קדמית שמאלית לא נדלקה, הבנאדם אמר שאתמול בדיוק היא נשרפה. כמובן שאני מעריך שהוא שיקר. השאלה האם זה מצביע על משהו או שסתם הנורה נשרפה?

ועוד דבר לגבי הבדיקת גיר שאמרת לי לעשות - על מה היא מצביעה?

פורסם

ניסתי לחפש באינטרנט ולא מצאתי, אני מנחש שכמה מאות שקלים.

עוד משהו, המסך הזה מדווח על תקלות אם יש, ככה שהוא חשוב לפי דעתי.

עריכה:

פחות או יותר על מצבו של הגיר, לפני השיפוץ גיר הרגשתי בעיטות ששיחקתי עם ההילוכים שהרכב היה קר.

אחרי השיפוץ זה היה דיי חלק.

תמיר.

פורסם
ניסתי לחפש באינטרנט ולא מצאתי, אני מנחש שכמה מאות שקלים.

עוד משהו, המסך הזה מדווח על תקלות אם יש, ככה שהוא חשוב לפי דעתי.

עזרת לי רבות. אם כך אסתכל לעומק מחר על המסך הזה ואחפש משהו חשוד, כי חשבתי שבאיזור הסקלה זה מראה על תקלות ושם הכל היה נקי.

בכל מקרה מחר בבדיקה נעבור על הכל.

כמו-כן אבדוק את הגיר בבדיקה מהסוג שאמרת. תודה רבה.

ואגב - לידע כללי - עלות גיר מהי?

פורסם
על איזה מסך אתה מדבר? שנמצא על הדשבורד(?), מסך התצוגה הקטן הזה באמצע? כי אם כן, הבחנתי אתמול שבצידו הימני הוא מעט השחיר-כנראה סוג של נשרף אם אפשר לומר. למרות שבזה פחות התעמקתי.

זה מצביע על משהו? כמה עלות תיקון לדבר שכזה?

לגבי הגיר - הבנאדם לא גר בעירי ומחר ניפגש לאחר שהוא יעשה על הרכב נסיעה של כ-40K בערך עד אליי, במידה ואבצע את הבדיקה שאתה מציין היא תהיה רלוונטית?

לגבי מזגן איך בודקים האם או חשמלי/מכאני? כי אתמול שנהגתי על הרכב מס' דק' הפעלתי מזגן גם על חום וגם על קור ומהבחינה הזו הוא באמת מקפיא/מחמם.

אם המסך של הצג חשוך זה בסך הכל דורש החלפת מנורה[יש שלוש כאלה] עניין של שני גרוש ושתי דקות.

קח בחשבון שאתה רוכש רכב בן 10,בכל רכב בגילאים האלה יש בלאי מתקדם שדורש החלפת מכלולים ראשיים ומשניים.

תבדוק את הרקע של אחזקת הרכב,היכן בוצעו הטיפולים?,באיזה תדירות?.

אם הרכב מטופל לא תמצא תמורה טובה יותר במחיר הזה.

אם אתה רוצה להיות אולטרא פדנט,אתה יכול לקחת את הרכב למוסך מורשה פיגו,לבקש שיתחברו למחשב ולבדוק אם יש תקלות.

כמובן שדבר כזה לא בא במקום בדיקה במכון מורשה ומסודר!.

• תוכן חדש...