Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה באוטו דיפו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
OK,

סובארו לגאסי שנת 1990, מנוע 1800, 4 הילוכים (תיבה "גדולה", להבדיל מ "קטנה" 3 הילוכים באותם שנים).

16V, קרבורטור, לא הזרקת דלק.

20,000 ש"ח.

לפני שאני מוסיף שמן - ועדיין יכול להחליף את המיכל שעלה לי 100 ש"ח -

הבחורה (כן, בחורה) באוטו-דיפו אמרה לי שאני צריך 20X50. שאלתי אותה - "את בטוחה? לגאסי 90'" - והיא היתה בטוחה, אז קניתי.

אתם בטוחים שאני צריך משהוא אחר? תגידו מה הכי טוב למנוע, ואני אחליף.

האוטו הזה צריך לנסוע לירושלים הלוך ושוב כל יום בשנה הקרובה (לפחות!)

צריך להבין ולזכור: לחלק מאנשי המכירות באוטו דיפו אין שמץ של מושג במכוניות. הם פשוט חוזרים על דברים שאיזה אחמ"ש אמר להם פעם - שגם הוא מן הסתם לא תמיד מבין במכוניות.

אל תקבלו החלטות לגבי תחזוקת הרכב שלכם על סמך דבריהם של אנשי מכירות באוטו דיפו - אפילו אם יש להם עניבה יפה!!!!

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
איציק יש לי תופעת דיי מוזרה באוטו, היה לי שמן וולוולין חצי סינטטי 10 40, היו לי איתו נזילות שמן, עכשיו החלפתי ל LM הבקבוק זהב 10 40 גם חצי סינטטי, ובנתיים אין נזילות ואיבוד שמן, איך יתכן המצב? הנזילה לא היתה מהבורג ריקון שמן, האמת רק עם הוולוולין היה לי נזילות! למה?

הוולבוליין ידוע כשמן דליל יחסית - ואילו ה LM הזהוב (שהוא מינרלי !!!) יותר סמיך.

ייתכן ובמהלך הזמן ה LM יאבד קצת מצמיגותו - ואז יחזרו הנזילות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

:evil:

איזה טעויות אנשים עושים, טוב, בכל אופן, תתחדש, ותכין כסף, תכין את הכסף !!![/

ORSE למה כוונתך בנאמר למעלה בקשר לטעות ,ולהכנת כסף ולמה אתם לא

מיעדים את הבחור בקשר לחסכון דלק הרב הצפוי לו לאחר השימוש

בתוסף הדלק?! המלצתי לו לקנות עוד לקנות עוד שניים מה דעתכם?

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בסדר-

נסעתי לתחנת דלק, למלא מיכל בשביל ה-K44.

הבחור בתחנה היה אדיב, עזר לי לשפוך את הפחית לחור תוך כדי הבחנה כי "100 ש"ח זה יקר, חבל, אצלהם יש אותו דבר ב- 30".

בסדר.

הוא הציע לבדוק שמן/מים.

בסדר, שיבדוק.

מסתבר שהאוטו במצב סופני - כל מה שיכול להיות חסר - אז חסר. אין שמן, אין נוזל הגה ועוד.

עצרתי אותו, וסגרתי המכסה. מספיק.

היום הייתי במוסך (מזגן) והמכונאי אמר לי (80 שנות נסיון עם סובארו)-

1. מה פיתאום 20X50? מאיפה זה הגיע? רק 10X40.

2. לא חסר כלום - לא שמן, לא נוזל הגה ולא אבטיחים.

3. לעולם לא לבדוק בתחנות דלק.

טוב - אז עכשיו אני מחכה שה - K44 יעבוד, והאוטו יעשה 1 ל-25 כמו שהבחור למעלה הבטיח.

ואני נוסע לאוטו דיפו להחליף את ה- 20X50 שעלה 100 שקל ב 10X40 שבטוח יעלה 100 שקל גם.

פורסם
מישהו מכיר מקום תחליפי לפרסי שמוכר 44K? הפרסי הפסיק למכור אותו והביא חומר אחר קצת יותר זול אבל לא שמעתי עליו לכן לא קניתי משהו CK69.

אחלה דבר , מסדר לך את הצילינדרים אחד עם הראש למעלה ואחד עם הראש למטה.

אייל ג. ,

לפי הודעותיך , אתה בקושי יודע איפה פותחים את מכסה המנוע . לא נורא ,לא כזו בושה גדולה ,ואם הגעת לכאן תוכל לנסות ללמוד דבר או שניים על אודות הרכב שלך ומכוניות בכלל (בהנחה , כמובן , שמישהו בפורום יפסיק להיות ציני כמוני וינסה באמת לעזור לך . אצלי זו פעם ראשונה ואחרונה ,אז נצל את ההזדמנות :roll: ).

שני כללים :

1. אל תקנה באוטו דיפו שום דבר שאתה לא בטוח בו ,ובטח לא עפ"י המלצותיהם. האנשים שם הם ברובם מוכרנים בלתי מקצועיים לחלוטין וככאלה רמת הידע שלהם בקאנטים.

ראית וילון/כיסוי הגה/ריפוד /בובה מתנפחת שמוצאים חן בעיניך (אני לא אכנס עכשיו לענייני טעם וריח) - קח אותם ,למרות שהמחירים שם גבוהים מאוד לטעמי (חיפוש בחנויות אביזרים ,התחלת רח' סלמה ביפו למשל , או יצחק שדה בת"א - יחסכו לך כסף רב).

אל תסמוך על עצותיהם , הם לא שוות הרבה.

2. לעולם ,אבל לעולם אל תיתן למתדלק לבדוק לך שמן מים וכו'. יש ביניהם ילדים /אנשים קשי יום / טיפוסים מוזרים שכל קשר בינם לבין ידע במכונאות הוא מקרי בלבד. כמובן שזו הכללה ויש כאלה שיודעים במקרה הצורך לעשות לך אוברול במקום בעזרת אצבעותיהם בלבד ,אבל מכיוון שזהו הימור בערך כמו בקזינו - הימנע מכך לחלוטין. אצל אשתי באוטו אכלנו אותה בנזק של כמה אלפי שקלים בגלל מתדלק אידיוט.

אם אתה לא מבין ברכב , לך למוסך מורשה או בעל מוניטין (וסובארו זה לא רכב שמכונאי ממוצע בארץ אינו מסוגל להתמודד איתו) ועבוד איתו. תוכל תמיד לבקש לראות את החלקים שהוחלפו ולקבל הסברים (עדיף לעשות זאת מוקדם בבוקר ,כשעוד יש להם טיפה זמן , ולא בסוף היום כאשר הם מתים להעיף החוצה כמה שיותר מכוניות) .

כמו כן , יש לך כאן את איציק שהציע את עזרתו - ולפחות בסובארו לגאסי הוא די מועיל לסביבה.:twisted:

לא יזיק גם להשתמש במנוע החיפוש של הפורום ולקרוא בערך על כל נושא שמעניין אותך.

עוד מקום בו ניתן להבין מונחים בסיסיים על עולם הרכב הוא המילון של נטקאר :

http://www.netcar.co.il/magazin/milon.asp

זהו בינתיים - בהצלחה עם הרכב.

פורסם
אחלה דבר , מסדר לך את הצילינדרים אחד עם הראש למעלה ואחד עם הראש למטה.

רק אחד למטה אחד למעלה? אבל זה צריך ללכת 2 למעלה 2 למטה! אני אוסיף קצת עמבה לדלק זה בטוח חומר חריף מסיר הכל

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
בסדר-

נסעתי לתחנת דלק, למלא מיכל בשביל ה-K44.

הבחור בתחנה היה אדיב, עזר לי לשפוך את הפחית לחור תוך כדי הבחנה כי "100 ש"ח זה יקר, חבל, אצלהם יש אותו דבר ב- 30".

בסדר.

הוא הציע לבדוק שמן/מים.

בסדר, שיבדוק.

לא בודקים שמן/מים בתחנת דלק. גם מהסיבות ש RadarJedi ציין, וגם בגלל העובדה הפשוטה שלאחר נסיעה, גם קצרה יחסית, תוצאות המדידה אינן מדויקות.

מדידה אמינה לשמן ומים מבצאים לאחר שהרכב חנה כמה שעות טובות במישור, ובלי להניע אותו קודם!

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא בודקים שמן/מים בתחנת דלק. גם מהסיבות ש RadarJedi ציין, וגם בגלל העובדה הפשוטה שלאחר נסיעה, גם קצרה יחסית, תוצאות המדידה אינן מדויקות.

מדידה אמינה לשמן ומים מבצאים לאחר שהרכב חנה כמה שעות טובות במישור, ובלי להניע אותו קודם!

ספר את זה גם ל"דינמומטר" רעננה שבודקים שמן במנוע לאחר ניסיון התנעה ומציינים בדוח שחסר שמן מנוע :roll: שלא לדבר על זה שהם לא יודעים להבחין בין אטם ראש לאטם מכסה שסתומים :screwy:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
סבירות גבוהה שהתוסף ישפר את התצרוכת דלק מ-1ל5 ל1 ל25 קילומטר לליטר!

חזור מייד לאוטו דיפו וקנה 2 יחידות!

בהצלחה

צביקה

אמרת את זה בצחוק נכון ??

JDM :twisted:

פורסם
אמרת את זה בצחוק נכון ??
צחוק? איל ג לוקח אותי ברצינות, הוא רץ לאוטו דיפו לקנות

עוד שתי תוספי דלק נוספים!!

הוא רק לא יודע שכל הדלקים בכל תחנות הדלק,בכל חברות הדלק(פז,סונול, דלק

אלון רור וטן) מתוספים עוד בבתי הזיקוק!

לכן הוספת תוסף לטנק הדלק היא ברכה לבטלה, ולביזבוז כסף!

במקרים מסוימים פתח לצרות!

האם הבנת סיוויק נוס?

שבת שלום

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שני כללים :

1. אל תקנה באוטו דיפו שום דבר שאתה לא בטוח בו ,ובטח לא עפ"י המלצותיהם. האנשים שם הם ברובם מוכרנים בלתי מקצועיים לחלוטין וככאלה רמת הידע שלהם בקאנטים.

ראית וילון/כיסוי הגה/ריפוד /בובה מתנפחת שמוצאים חן בעיניך (אני לא אכנס עכשיו לענייני טעם וריח) - קח אותם ,למרות שהמחירים שם גבוהים מאוד לטעמי (חיפוש בחנויות אביזרים ,התחלת רח' סלמה ביפו למשל , או יצחק שדה בת"א - יחסכו לך כסף רב).

אל תסמוך על עצותיהם , הם לא שוות הרבה.

זהו בינתיים - בהצלחה עם הרכב.

אוטו דיפו ידוע בהיותו מקום יקר, אבל יש דברים אצלהם שיכולים להיות דווקא במחירים סבירים.

2 דוגמאות:

1. קניתי מהם 2 כובעים למשענות ראש של סובארו (לבנים עם סמל סובארו) עלו לי 30 שקלים.

סביר נכון?

באותה הקניה שאלתי על וילון אחורי עם לוגו סובארו החדש (כמו של האימפרזות) על בליינד אמרו לי לפחות 70 שקלים.

נסעתי לביתי המום וכואב שזה עולה כ"כ הרבה ואין לי סתם לזרוק 70 שקל לפח בשביל וילון.

2. במקרה השבוע נסעתי לאוטו ציון ביהוד לקניית פקק לשמן שנפל שוב (עלה 15 שקל אבל עדיף מחינם מהמכונאי - זה מחזיק הפעם הרבה יותר טוב) נזכרתי בוילון, ושאלתי אותו כמה הוא עולה והוא הלך להביא אחד, הראה לי אותו, ואמר 40 שקלים (אני ישר עם ניצוץ בעיניים) היו לי עוד 40 שקל בכיס במקרה וישר קניתי את הוילון (ההתקנה שלו לא כ"כ מסובכת לבעלי מברגות).

היום אני שמח וטוב לב עם עוד 30 שקלים (או 6 ליטרים דלק) בכיס (או באוטו).

משמע אוטו דיפו הם לא מונופל באביזרי הרכב! לא תמיד כדאיי ובטח שלא תמיד זול! התייעצו קודם גם במקומות אחרים לפני קניה.

בברכה, יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
ספר את זה גם ל"דינמומטר" רעננה שבודקים שמן במנוע לאחר ניסיון התנעה ומציינים בדוח שחסר שמן מנוע :roll: שלא לדבר על זה שהם לא יודעים להבחין בין אטם ראש לאטם מכסה שסתומים :screwy:

איציק

נו באמת, איך הם לא יודעים??

מה ההבדל באמת אם כבר מדברים על זה? :)

• תוכן חדש...