Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי סנטה פה החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במחיר של 265K(לדגם שראיתי בעולם התצוגה) לדעתי הרכב לא מצדיק את המחיר בכלל. אמנם מנוע דיזל עם 193 סוסים, הנעה כפולה ומרווח פנים מכובד אבל המגרעות לדעתי עולות על הדברים הללו - איכות ירודה(מרגישים שזו יונדאי), המושבים עם ריפודי העור ממש לא מרגישים כמו מושב יוקרתי שאמור להקנות הרגשה מיוחדת ונעימה, הפלסטיקה מבפנים זועקת יונדאי מכל הכיוונים כנל גם לגבי הדשבורד. בוא נאמר שהדשבורד לא הרגיש לי כלכך שונה מהדשבורד של הסונטה 09 שיש למישהי שאני מכיר שיצא לי לנסוע עליה די הרבה. יותר מדי דמיון לרכב שעלה כחדש כ100K פחות(+ - ).

לדעתי בתקציב הזה כבר ניתן להתחיל לחשוב לכיוון הגרמניות שיתנו יותר תמורה.

אגב בתגובה לגבי הטיגואן - מנוע מתקדם יותר, הרכב עצמו איכותי יותר. במחיר כמו של הסנטה פה אני מאמין שניתן גם לקבל רשימת אבזור לא רעה(אם כי אני לא בקיא לגמרי במחירים וברמות האבזור). כן היכולת שטח שלו ירודה מזה של הסנטה פה אבל מי קונה סנטה פה על מנת להכנס לשטח?עם שבילים גם הטיגואן יודע להסתדר.

בקיצור - לדעתי, במחיר של 200K הסנטה פה הייתה נותנת אחל'ה תמורה אבל במחיר שעובר את הרבע מיליון לא הייתי רוכש אותה. ובכלל יונדאי.

פורסם

אני אשמח לשמוע מה בדיוק במנוע של הטיגואן מתקדם יותר ולא סתם הצהרה ריקה מתוכן.

טיגואן משווק ברמת גימור אחת בלבד, דיי בסיסית, אשמח אם תסביר לי מה עשיר בה או מהווה תמורה טובה לכסף (קישור: http://www.vw.co.il/files/89af7c5774febbbdbc96bff959a35c07/tiguan.pdf כדי שתעבור על החומר לפני שאתה מגיב).

מעבר לכל זאת, טיגואן לא מתחרה בסנטה פה, הוא קטן יותר ומתמודד מול ה-IX35 או מאזדה CX5 שבמחיר כמו שלו מגיעים עמוסים באבזור בדגמי הקצה במקרה של המאזדה או חמושים במנוע דיזל חסכוני וחזק במקרה של היונדאי.

לגבי ה-"מרגישים שזה יונדאי" או לא קונים יותר ביותר מ-250 אלף שקל אמנע מלהגיב.

הנקודה כאן אגב היא לא שאני מגן על יונדאי בחירוף נפש כי אני בעלים של יונדאי, תורת המיתוג הזאת מקוממת אותי בהרבה מקרים.

פורסם

אין לי דיעות קדומות על יונדאי או סלידה מהמותג הזה כי זו "יונדאי". הסלידה שלי מהמותג נגרם נטו מהרכבים שלהם.

יונדאי ושות' הקוריאניות מאז ומתמיד היו בעלות יתרון אחד ברור - מחיר זול. אם ניקח את הגורם הזה מה בעצם ישאר?

יונדאי לא מייצרים רכבים איכותיים. במידה והם היו - הייתה לי IX35 עכשיו בחניה.

במחיר של 265K יש אופציות טובות בהרבה(לדעתי לפחות) מהסנטה פה. מכאן ההצהרה אגב שלא הייתי משלם רבע מיליון על יונדאי. לא עניין של מיתוג אלא של תמורה מול מחיר.

אני יודע שהטיגואן לא נמצא באותו סגמנט של הסנטה פה אבל אני אישית הייתי מעדיף אותו על פני הסנטה פה.

לגבי רמות גימור - כשיהיה לי זמן אעבור על הנושא ואגיב במידה ועדין יהיה רלוונטי. ציינתי שאני לא בקיא בהן.

פורסם
אמינות זה לא הכל בחיים, זה גם עניין של מזל.

פולקסוואגן עדיין נחשבת איכותית בעינייך למרות בעיות מוכחות בגיר?

ובמקרה גם נתת 2 דוגמאות גרועות של הדור הישן של קיה ושל הקוואליר שהייתה מכונית בינונית ביותר והצליחה כאן תקופה מסויימת בעיקר בגלל הסמל שבזמנו עוד היה שווה משהו. ובכל מקרה שתי הדוגמאות האלה לא ממש אומרות שום דבר ולא תורמות כלום לדיון כאן.

אני איתך שהכל השתנה ולגבי בעיות בגיר-למרות שזה גם מזל.

אני לא בנגד סנטה פה אני ממליץ על הדגמים החדשים.

ואתה מתווכח הרבה על רכבי גרמניה מה לגבי CRV שהוא יותר זול וגם טוב?

פורסם

CRV גם הוא קרוסאובר קומפקטי ולא גדול ומרווח כמו הסנטה פה.

ואם לסנטה פה יש בעיות תמורה אז ה-CRV כמעט לא רלוונטי. הדור הקודם שווק כאן במחירים גבוהים מדי ועם מעט מדי אבזור, גם הפחתת המחיר איי שם ב-2008 לא הייתה מספיקה בכדי להפוך אותו לרלוונטי, במיוחד אל מול הכלים בעלי ההנעה הקדמית שנמכרו בכ-40 אלף שקלים פחות ודגמי ההנעה הכפולה שלהם שעלו 20 אלף שקלים פחות מההונדה ועדיין היו מאובזרים ממנו.

את ה-CRV אני דווקא מכיר מקרוב וכמשומש אחרי שהמחיר שלו מתרסק בדיוק לרמות של קשקאי, IX35 וסנטה פה הוא מאוד אטרקטיבי, כחדש התמורה למחיר בעייתית.

קח בחשבון שכאשר ה-CRV הושק בישראל ב-2007 הדגם הבסיסי והפשוט עם מזגן מכני, מערכת שמע מקורית עם שליטה מההגה וחישוקי ברזל כמו של משאית תומחר ב-240 אלף שקלים!

אני מקווה שבדגם החדש הם ילמדו את הלקח ויביאו גרסת הנעה קדמית זולה עם רמת אבזור שלא מעליבה את הקונה.

אבל, מאיך שהם משווקים את הסיויק כנראה שזה לא מעניין אותם והם מעיפים מלאי כשהוא מצטבר, במבצע אטרקטיבי או עם מועדון לקוחות כלשהו ונגמר הסיפור. אחרי זה עוד אומרים שהונדה שומרת על הערך וסיאט לא בגלל שהיא נמכרת רק במבצעים :roll: .

פורסם

כול מי שאומר שאי אפשר להשוות יונדאי לגרמניות, וכול מי שממעיט מערכה של החברה, לא יודע על מה הוא מדבר...

מה שיונדאי עשו פה השנה זה משהו שלא היה פה הרבה זמן, המהפך התדמיתי שהיה אצלהם השנה הביא לשיא של מכירות ובגלל זה הם גם מסרו הכי הרבה מכוניות השנה (לא בהפרש של אוטו שתיים הפרש של אלפים מהמקום השני). כול משפחת ה "I" החדשה של יונדאי מדהימה, וגם כמעט בכול קטגוריה רכב של יונדאי מתברג בראש הטבלה (עוד הוכחה לכך שיונדאי לא מוכרים רק בגלל מחיר, אלה גם בזכות איכות !) אז בבקשה די עם הדעות הקדומות זה לא תופס יותר ! אני יתן עוד דוגמא: אני התלבטתי בין יונדאי I40 לאופל אינסיגניה, הלכתי לעולם תצוגה של יונדאי שאלתי אותם מה עדיף, איש מכירות נתן לי רשימה של עובדות מוצקות למה יונדאי עדיפה על אופל, שאלתי את אותה השאלה אצל אופל, רק ששם איש המכירות אמר :"קודם כול היא גרמנית" ואז אמר שהמנוע יותר טוב וזהו ! בזכותו קניתי I40 ואני מרוצה מאוד מהקניה... רק בגלל שהוא אמר "היא גרמנית" אז מה ? די לדעות הקדומות אנשים תפתחו את העיינים !

ובקשר לנושא : אם הכסף הוא פחות בעיה הייתי מציע לקנות פורד אדג' הוא אולי שותה הרבה דלק אבל חוץ מי זה אוטו מדהים !

פורסם
CRV גם הוא קרוסאובר קומפקטי ולא גדול ומרווח כמו הסנטה פה.

ואם לסנטה פה יש בעיות תמורה אז ה-CRV כמעט לא רלוונטי. הדור הקודם שווק כאן במחירים גבוהים מדי ועם מעט מדי אבזור, גם הפחתת המחיר איי שם ב-2008 לא הייתה מספיקה בכדי להפוך אותו לרלוונטי, במיוחד אל מול הכלים בעלי ההנעה הקדמית שנמכרו בכ-40 אלף שקלים פחות ודגמי ההנעה הכפולה שלהם שעלו 20 אלף שקלים פחות מההונדה ועדיין היו מאובזרים ממנו.

את ה-CRV אני דווקא מכיר מקרוב וכמשומש אחרי שהמחיר שלו מתרסק בדיוק לרמות של קשקאי, IX35 וסנטה פה הוא מאוד אטרקטיבי, כחדש התמורה למחיר בעייתית.

קח בחשבון שכאשר ה-CRV הושק בישראל ב-2007 הדגם הבסיסי והפשוט עם מזגן מכני, מערכת שמע מקורית עם שליטה מההגה וחישוקי ברזל כמו של משאית תומחר ב-240 אלף שקלים!

אני מקווה שבדגם החדש הם ילמדו את הלקח ויביאו גרסת הנעה קדמית זולה עם רמת אבזור שלא מעליבה את הקונה.

אבל, מאיך שהם משווקים את הסיויק כנראה שזה לא מעניין אותם והם מעיפים מלאי כשהוא מצטבר, במבצע אטרקטיבי או עם מועדון לקוחות כלשהו ונגמר הסיפור. אחרי זה עוד אומרים שהונדה שומרת על הערך וסיאט לא בגלל שהיא נמכרת רק במבצעים :roll: .

תמיד הקוריאני יותר מרווח אבל היפני אינו צפוף (לא מדובר בכל רכבי יפן)

• תוכן חדש...