Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קודם כל אדגיש שהתלוננתי מייד במשטרה ושלחתי את כל המסמכים לביטוח שלי.

האירוע בקצרה:

נהגתי מאחורי הנהגת על כביש עירוני דו"ס כאשר היא סטתה ימינה החוצה מן הנתיב (לעבר רחוב ללא כניסה) ותו"כ שאני ממשיך לנסוע בהמשך הנתיב ישר, היא סטתה בחדות שמאלה ב-90 מעלות חזרה לנתיב שלי ולנתיב הנגדי, במטרה לבצע פניית פרסה.

לא עזרה לי בלימת החירום (שמעו את ה-ABS היטב על הכביש הרטוב) והרכבים התנגשו כשצד הנוסע הקדמי שלי פגע בחלק האחורי של רכבה מצד הנהג.

בקיצור נמרץ של האירוע, היא ביקשה מיוזמתה שנזיז את הרכבים לצד ע"מ לא להישאר באמצע הכביש (למרות שהיה מדובר בשעת לילה מאוחרת) לפני שתואיל לתת לי את פרטיה. בעוד אני עצרתי מייד בצד, היא פשוט ברחה בנהיגה מן הזירה.

הייתי המום, המתנתי לה בסבלנות בגשם, בתמימות שמא היא חונה באחד הבניינים (גרה בסמוך) חיפשתי ברחובות הצדדיים, התקשרתי למשטרה תו"כ שאני מחכה שם לשווא דקות ארוכות עד שהפנמתי שהיא לא באמת תשוב. בעצת המשטרה ניגשתי בבוקר להגיש תלונה במרחב דן וכאמור כבר יידעתי את הביטוח בכל פרטי המקרה - יש לי רק את מס' הרכב שלה.

לגבי הנזק:

אצלי הבקליט של הפנס הקדמי בצד הנוסע שבור וניכר נזק לפגוש ולכנף ליד מכסה המנוע. המוסך שלי העריך את התיקון הכולל ב-4,200 ש"ח כולל עבודה (מורשה הונדה. אני מתעקש לתקן רק שם כל עוד יש לי את הזכות לבחור).

אצלה ניכר שפשוף קל בפגוש האחורי בצד הנהג (עריכה: לא בטוח אפילו שזה ממני - השפשוף שחור בעוד רכבי בהיר. כמו"כ שפשופים רבים כאלו מופיעים לה מסביב לכל הרכב...)

השאלות שלי:

1. למה יש אנשים כאלו?!?

2. האם די בהתנהגותה ובנסיבות האירוע בכדי לבסס את אשמתה? (הבנתי שייתכן שהאפשרות היחידה תהיה בבית משפט לתביעות קטנות אם הביטוח שלה יסרב להודות).

3. מה השתלשלות האירועים הסבירה מכאן, מנסיונכם? (כולל מסגרות זמן)

4. אני חייב לתקן את הפנס עד סוף החודש בכדי לעבור טסט - מן הסתם התביעה לא תושלם עד אז - מה עלי לעשות? (אם לשלם מכיסי, האם חובה לשלם לפני כן גם לשמאי לטובת החזר עתידי?)

תודה על הסבלנות והעזרה!

פורסם

1. תשאל את מי שיצר את בני האדם.

2. בפועל זה נשמע כאילו שהיא אשמה, ההתנהגות לא מבסס אשמה, כי אם היית נכנס בה מאחורה, והיא הייתה נבהלת ובורחת זה לא אומר שהיא אשמה, אם כי זה בהחלט עלול לתרום לך.

3. הגשת תלונה במשטרה והשארת את זה לטיפול המשטרה? או שלקחת מהם את הפרטים שלה?

4. אתה יכול לשלם מכיסך, ואז לתבוע ממנה את ההתתפות העצמית והתייקרות הפרמיה לשלוש השנים הקרובות (אני לא יודע אם תזכה בהתייקרות הפרמיה). לחלופין, אתה יכול לתקן מכיסך, ואז לתבוע אותה על כל הנזק, כמובן שאתה מוסיף אובדן ימי עבודה, רכב חלופי, שמאי והכל. בקשר לחלק השני, אז התשובה היא כן, עוד לא נתקלתי בשמאי שממתין לתוצאות משפט כאשר הוא דורש שכר טרחה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה על התגובות,

הגשתי תלונה במשטרה אבל הבהירו לי שזה לא נחשב פגע וברח...לא ממש הבנתי למה או מה זה משנה בעצם.

לא חשבתי לבקש מהמשטרה בעצמי את הפרטים שלה (לא חשבתי שיתנו לי) - אמרו שתוך שבועיים נפתח התיק לעיון חברת הביטוח (או משהו כזה).

אני תוהה איך ייראה ההמשך של הסיפור הזה - המשטרה תיצור איתה קשר? חברת הביטוח? אני אמור לנסות לדבר איתה בעצמי?

בהנחה ואצליח לדבר עם הנהגת הזו בעצמי - מה אני אמור לבקש ממנה?

אם היא רוצה לסגור את זה ללא ביטוח, האם עלי להסכים לפשרה או שלדעתכם אין סיבה שאוותר?

פורסם
תודה על התגובות,

הגשתי תלונה במשטרה אבל הבהירו לי שזה לא נחשב פגע וברח...לא ממש הבנתי למה או מה זה משנה בעצם.

לא חשבתי לבקש מהמשטרה בעצמי את הפרטים שלה (לא חשבתי שיתנו לי) - אמרו שתוך שבועיים נפתח התיק לעיון חברת הביטוח (או משהו כזה).

אני תוהה איך ייראה ההמשך של הסיפור הזה - המשטרה תיצור איתה קשר? חברת הביטוח? אני אמור לנסות לדבר איתה בעצמי?

בהנחה ואצליח לדבר עם הנהגת הזו בעצמי - מה אני אמור לבקש ממנה?

אם היא רוצה לסגור את זה ללא ביטוח, האם עלי להסכים לפשרה או שלדעתכם אין סיבה שאוותר?

לדעתי, אם היא רוצה לסגור את הסיפור ללא ביטוח, והיא מסכימה לתקן את הרכב איפה שאתה בוחר, עדיף לך.

לערב ביטוח יכול לעלות לך הרבה כסף בעתיד (עלייה במחיר של ביטוח מקיף עקב תאונות).

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם
לדעתי, אם היא רוצה לסגור את הסיפור ללא ביטוח, והיא מסכימה לתקן את הרכב איפה שאתה בוחר, עדיף לך.

לערב ביטוח יכול לעלות לך הרבה כסף בעתיד (עלייה במחיר של ביטוח מקיף עקב תאונות).

תודה, בכל מקרה אני לא מתכוון לתבוע את הביטוח שלי אלא רק לבקש מהם שיתבעו את הביטוח שלה (היה לי מקרה קודם שפגעו בי והודו ולא שילמתי כלום, גם לא פרמייה - יש לי עדיין העדר תביעות).

הבעיה היא שאני מעדיף לתקן רק במורשה וזה כנראה יעלה לה הרבה מאוד כסף - אני תוהה אם כדאי שאני אתפשר ולפחות אקבל ממנה עלות חלקית מייד, או לדבוק באופציה המשפטית שעלולה לקחת זמן רב...למישהו יש נסיון מוצלח בתביעה כזו?

פורסם

על פי תיאור נסיבות המיקרה נראה כי הנהגת הנמלטת היא זאת שאחראית לקרות התאונה

והפניה למשטרה חשובה הן מבחינה תעבורתית והן מבחינה ביטוחית

על נהגים שכאלה חובה לדווח ולהתלונן!! ובכדי שסיכויי התביעה יהיו גבוהים רצוי

להמתין לסיום החקירה ולהגשת כתב אישום כנגד הנהגת או הבעלים של הרכב

במקרה כזה עליך להמתין בסבלנות לסיום ההליך המשטרתי

אם וכאשר תואשם ותורשע הנהגת תוכל להגיש תביעה על נזקי הרכב וסיכויי הזכיה

יהיו גבוהים מאוד. עד אז בהיעדר כתובת אני מציע לוותר על תביעה מול הביטוח שלך

לבצע את התיקון בעצמך ולהיפרע ממנה בעתיד וזאת כדי שלא תיפגע הפרמייה שלך.

פורסם

המשך עגום: לא היה לי את מס' הרכב הנכון שלה. במשטרה אמרו לי שאין להם יכולת לעזור (למשל לבדוק מצלמות באיזור, לבדוק ע"פ חלק מפרטי הרישוי) אלא רק אם אשיג בעצמי את המספר הנכון (כנראה שכבר לא יקרה).

:cry:

אני מיואש...חוץ מהעובדה שאיבדתי את האמון בבני האדם, אני ממש מתלבט מה לעשות - התקשרתי לכל מיני חאפרים לקבל הצעת מחיר לפנס בלבד + עבודה (פירוק פגוש חובה במקרים האלו) ולא רק שההצעות לא זולות במיוחד יחסית למורשה, אני ממש חושש מכל ההרפתקאה הזו - אני תמיד מטפל רק במורשה, למרות שהרכב ישן.

מצד שני במוסך מורשה אני צריך לשלם מינימום של 1,200 ש"ח כדי להחליף את הפנס.

ההשתתפות העצמית שלי אם אתבע את הביטוח שלי לבד, היא כ-1,000 ש"ח אלא שאני אשלם בפרמייה גבוהה (20%) לשלוש השנים הבאות.

לכאורה טפשי להפעיל ביטוח אבל לפחות עם הביטוח אני אוכל לתבוע את כל עלות הנזק (קוסמטיקה) שהוערכה ב-4,200 ש"ח.

לכאורה טפשי לתקן קוסמטיקה לרכב ישן (2002) אבל אני אוהב את הרכב שלי וכואב לי לראות אותו חבוט - מה דעתכם?

פורסם

לא צריך להכליל את כל המין האנושי.

זבל אנושי קיים וימשיך להתקיים בכל העולם, לצערי זה משהו שלא יכחד.

צריך להזהר ולא להיות תמים בכל דבר שקורה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
המשך עגום: לא היה לי את מס' הרכב הנכון שלה. במשטרה אמרו לי שאין להם יכולת לעזור (למשל לבדוק מצלמות באיזור, לבדוק ע"פ חלק מפרטי הרישוי) אלא רק אם אשיג בעצמי את המספר הנכון (כנראה שכבר לא יקרה).

:cry:

אני מיואש...

קח נשימה, תרגע ותתחיל לחשוב איך אתה כן משיג את הפרטים שלה.

לרוב האנשים בדר"כ יש מסלול נסיעה קבוע, עבודה, לימודים וכו', לפי מה שציינת יש סבירות של כמעט 100% שהיא נוסעת בכביש הזה על בסיס קבוע.

תרשום לך את היום ואת השעה שהמקרה קרה, תקדים בחצי שעה - שעה, תחכה קצת והופ אתה כבר תקלוט אותה.

זה במקרה הפשוט, במקרה הפחות פשוט, תצטרך להגדיל את טווח שעות המעקב ולהעמיד את הרכב מהצד הנכון של הרחוב אין כניסה שציינת, תכוון מצלמה על האיזור שהיא ביצעה בו פרסה, תחזור לאוטו אחרי כמה שעות ותרציץ את ההקלטה עד שתתפוס אותה.

קצת עבודת שטח ואתה תחסוך את עלות התיקון.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

פורסם

אני לא יודע כמה פעמים זה נכתב כבר, אבל ראוי שיכתב עוד אלף:

בעידן הסמארטפונים, הדבר הראשון שעושים במקרה כזה, לפני הזזת הרכבים, הוא לצלם את הזירה מ 10000 זויות. הרבה יותר קל לראות מה קרה, מי אשם, וכמובן שמספרי הרכבים שניהם מופיעים בתמונות.

פורסם

תודה על התגובות חברים! אתם בהחלט ההוכחה שלא כולם כמוה :)

אני אמשיך לנסות לעבור שם ולמצוא אותה, אבל אין לי את המשאבים להשקיע בזה יותר מידי.

לבנתיים אני נוטה להפעיל ביטוח למרות הכל - הבטיחו לי שאוכל להיפרע ממנה גם בדיעבד אם אמצא את פרטיה.

ולגבי המסקנה של צילום מכל זווית אפשרית - מסכים!!! תובנה חשובה ;)

פורסם

מומלץ גם להפעיל לפני היציאה מהרכב (בהנחה שהצד השני לא ברח) אמצעי הקלטה (יש היום בכל סמארטפון- כמובן במידה ואתה חושב שאתה לא אשם) אין חובה ליידע את הצד השני שהוא מוקלט (וזה לא נחשב האזנת סתר לכל התוהים) והמטרה היא להוציא ממנו הודאה שהוא אשם.

אמנם קצת קשה לחשוב על זה ברגע של אחרי התאונה, אבל משתלם לאחר מכן ומהווה קלף מנצח במידה והצד השני מתכחש להודאתו לאחר התערבות חברות הביטוח, משטרה וכו'.

• תוכן חדש...