Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים,

אני זקוק לעזרה ברכישת רכב חדש...

בתחילה בכלל חשבתי על יד שנייה אך לאחר שנתקלתי במבצע האטרקטיבי של איביזה 1.4 רפרנס (71 אלף, לפני אגרות )

החלטתי לעשות מאמץ בכיוון.

הדילמה היא - שבמחיר של כ 75 אלף - ישנה את החלופה של הסוויפט הידנית החדשה מנוע 1.25 (בהנחה לחברי מועדון הוט, או הסתדרות המורים - יש לי את שניהם). גם כאן המחיר הוא לפני אגרות, אבל ההפרש הוא לא בשמיים.

יש לי תינוקת בת שנה ועוד אחת בדרך, כך שבטיחות היא בראש מעייני וגם מקום בתא המטען...

אך גם כל שאר השיקולים הנוספים נלקחים בחשבון (סחירות, חיסכון, הנאת נהיגה, ויחס עלות תועלת)

נ.ב - זה רכב שני במשפחה

אשמח לשמוע את דעתכם הכנה ולקבל החלטה במהרה...

damka.gif
פורסם
שני הרכבים הנ"ל לא מתאימים לזוג עם שתי תינוקות, חפש לך משפחתית עם תא מטען נוח לעגלה וציוד נוסף

כפי שציינתי - זה רכב שני במשפחה, בשבילי - יש רכב נוסף שמתאים לנסיעות משפחתיות ארוכות.

אבל אני חושב שבלי להתפנק יותר מידי ומאחר ויש לנו עגלה מומלצת של בריטקס שמתקפלת לחצי - נוכל גם בו להכנס ארבעה במידת הצורך.

הרכב הולך לשמש בעיקר אותי, לנסיעות קצרות (עד 25 דקות) לעבודה (נמאסה עליי התחבורה הציבורית ), ולתמרון בזמן שהרכב הנוסף נמצא אצל אישתי.

בררתי סופית מחירים

האיביזה תעלה 73 על הכביש (כולל צבע, אגרות, ובטיחות) הסוויפט תעלה 78 ( כולל אותם פרטים במסגרת המבצע למורים).

מה בכל זאת כדאי?

damka.gif
פורסם
אני מציע שתברר גם מחירי ביטוח ל 2 המכוניות, אנשים כתבו בעבר שהציעו להם מחירים מופרזים לביטוח של האיביזה.

צודק - גם את זה בררתי ואכן הביטוח לאיביזה יהיה יקר בכ 500-600 ש"ח לשנה.

damka.gif
פורסם

אני דווקא סבור שעם שני תינוקות אפשר להסתדר עם הרכבים הנ"ל.

הסוויפט פחות מתאימה, בגלל תא מטען קטן. בכל מקרה, אם אלו שתי האופציות היחידות, תלך ותתרשם בעצמך.

מבין האפשרויות השונות, דווקא - ה I20 הכי תתאים לצרכים של משפחה קטנה, שכן היא מעניקה מרחב מחייה מאחור וגם תא מטען שעדיפים על שתי האופציות שהעלית.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
שלום חברים יקרים,

אני זקוק לעזרה ברכישת רכב חדש...

בתחילה בכלל חשבתי על יד שנייה אך לאחר שנתקלתי במבצע האטרקטיבי של איביזה 1.4 רפרנס (71 אלף, לפני אגרות )

החלטתי לעשות מאמץ בכיוון.

הדילמה היא - שבמחיר של כ 75 אלף - ישנה את החלופה של הסוויפט הידנית החדשה מנוע 1.25 (בהנחה לחברי מועדון הוט, או הסתדרות המורים - יש לי את שניהם). גם כאן המחיר הוא לפני אגרות, אבל ההפרש הוא לא בשמיים.

יש לי תינוקת בת שנה ועוד אחת בדרך, כך שבטיחות היא בראש מעייני וגם מקום בתא המטען...

אך גם כל שאר השיקולים הנוספים נלקחים בחשבון (סחירות, חיסכון, הנאת נהיגה, ויחס עלות תועלת)

נ.ב - זה רכב שני במשפחה

אשמח לשמוע את דעתכם הכנה ולקבל החלטה במהרה...

לסוויפט יש תא מטען פצפון. מחיר על הכביש ללקוח רגיל זה 78. אתה בטוח שדרך מועדון כלשהו זה המחיר ?

איביזה יש המון ביד 2 שנת 12 - עדיף לך לנסות להוריד מישהו שכבר חטף ירידת ערך מאשר שאתה תחטוף אותה . סוויפט אין יד 2 בכלל ידניות למכירה .

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
לסוויפט יש תא מטען פצפון. מחיר על הכביש ללקוח רגיל זה 78. אתה בטוח שדרך מועדון כלשהו זה המחיר ?

איביזה יש המון ביד 2 שנת 12 - עדיף לך לנסות להוריד מישהו שכבר חטף ירידת ערך מאשר שאתה תחטוף אותה . סוויפט אין יד 2 בכלל ידניות למכירה .

לגבי הסוויפט

בררתי בסוכנות - ההנחה למועדון "הסתדרות המורים" (אגב ישנה הנחה זהה לחברי מועדון הוט) היא 3.5 אלף מהמחירון,

ה 78900 - מחיר מחירון ללקוח פרטי לא כולל אגרות, קודנית, מרימי שמשות, צבע, וחיישני רוורס...

אני בררתי מחיר על הכביש של 78K כולל כל התוספות שציינתי - לחברי הסתדרות המורים.

לגבי האיביזה - הרמתי טלפונים, אנשים מוכרים 2012 עם קילומטרג' נמוך בגג 5K פחות ממה שהשגתי בסוכנות, תמורת הפרש כזה

אני מעדיף לקרוע את הניילונים בפעם הראשונה בחיים, ולא לחיות עם הספקות - שרכב שנת 2012 נמכר מהסיבות הלא נכונות (נקרע, ניזוק, או סתם עבר התעללות).

damka.gif
פורסם
לגבי הסוויפט

בררתי בסוכנות - ההנחה למועדון "הסתדרות המורים" (אגב ישנה הנחה זהה לחברי מועדון הוט) היא 3.5 אלף מהמחירון,

ה 78900 - מחיר מחירון ללקוח פרטי לא כולל אגרות, קודנית, מרימי שמשות, צבע, וחיישני רוורס...

אני בררתי מחיר על הכביש של 78K כולל כל התוספות שציינתי - לחברי הסתדרות המורים.

לגבי האיביזה - הרמתי טלפונים, אנשים מוכרים 2012 עם קילומטרג' נמוך בגג 5K פחות ממה שהשגתי בסוכנות, תמורת הפרש כזה

אני מעדיף לקרוע את הניילונים בפעם הראשונה בחיים, ולא לחיות עם הספקות - שרכב שנת 2012 נמכר מהסיבות הלא נכונות (נקרע, ניזוק, או סתם עבר התעללות).

כשאני ביררתי בחודש יוני -מאי המחיר על הכביש היה 78 ומחיר ל"חבר" או "הוט" היה 73 בערך. לגבי האיביזה - תנסה ללחוץ אותם עוד בטוח תמצא מישהו שלחוץ למכור - תכף שנה חדשה המחירונים יורדים . אם יש לך כסף מיותר ולא אכפת לך להפסיד עשיריה ברגע שהרכב עלה על הכביש אז שיהיה בכיף.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

לאחר שיקלולים אי אלו ואחרים - יש נטייה לכיוון הסיאט איביזה.

האם למישהו יש ניסיון עם נתוני צריכת הדלק הריאליים של הרכב?

בנוסף קראתי פה בפורום שנתוני צריכת הדלק משתפרים ברכב חדש - לאחר 10K, מישהו יכול להסביר מדוע?

damka.gif
פורסם

האם שמת לב שהאיביזה נמכרת בארץ עם 4 כריות אויר בלבד ולכן אין לה ציון בטיחות של NCAP?

אגב לסויפט 7 כריות אויר, ואפילו איביזה עם 6 כריות אויר משיגה תוצאות נמוכות משמעותית מהסויפט במבחני הריסוק (82 לעומת 94 בהגנה על מבוגרים, ו-77 לעומת 82 בהגנה על ילדים) - כמובן שללא שתי כריות האויר שהושמטו בארץ - הפער גדול בהרבה.

בשבילי הדבר היה פוסל את האיביזה מלהיות אופציה.

פורסם
שני הרכבים הנ"ל לא מתאימים לזוג עם שתי תינוקות, חפש לך משפחתית עם תא מטען נוח לעגלה וציוד נוסף

מה אתה מקשקש? יש לי תאומים ואנחנו מסתדרים מצויין עם האיביזה. ברור שהיא צפופה לעומת משפחתית אבל היא בלי ספק סבירה לחלוטין בגודל!

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

הייתי מציע לשקול משהו אחר לגמרי.

רנו קליאו.

הרכב עולה 69,990 ש"ח.

מבחינת דלק, היא עושה 15 ק"מ לליטר (צריכה משולבת - לפי האתר KML) ... (לפי היצרן היא עושה 16.9 .. אבל מי מסתכל על היצרן?).

נוחות: כשאני עובר מהרנו קליאו שלי לרכבים אחרים, כמו: טויוטה קורולה 2012, פורד פוקוס 2012 - או אפילו קטנות - שברולט ספארק, סיאט איביזה, סוזוקי אלטו ..... רנו לא סופרת אף אחד מהם מבחינת נוחות (לדעתי לפחות... - אני מרגיש הבדלים ענקיים. במיוחד לאנשים שיושבים מאחורה).

הרכב מרווח מאוד! (לא פחות ממשפחתית רגילה... אפילו מרווח יותר מכמה משפחתיות גדולות).

בטיחות? בוא נגיד ש-"בטיחות" ו-"נוחות" ... זה הסיסמה של רנו. הם מקפידים על רמת בטיחות גבוהה.

יש בעלותי את הרכב הזה, קניתי אותו מהחברה, בשנת 2011, עד היום עשיתי איתה 47,000 ק"מ. תוך שנה וחודש... הרכב ללא תקלות, ללא בעיות, מהנה במיוחד.

מה עוד? דגמים חדשים של הרכב הזה אמורים להגיע אוטוטו לישראל. יותר יפה, יותר חסכונית, (יש ביניהם גם דגם דיזל ככל הנראה... אם זה נכון - אז היא תעשה את ה-23-25 ק"מ לליטר).

בלי שום קשר? אם היו מציעים לי רק סוזוקי סוויפט או סיאט איביזה... הייתי הולך על סוזוקי סוויפט. היא חסכונית יותר, ונוחה יותר.

אני יודע שהרבה מתלוננים על איביזה מבחינת נוחות.

פורסם

זה לא גורם לך לחשוב שאולי יש סיבה שבגללה כל כך הרבה אנשים מנסים להפטר מהרכב הזה? אין שום פרופורציה בין כמות האיביזות והסוויפטים שנמכרו בשנה שעברה לבין כמות האיביזות שהגיעו ללוחות. בעיני זה חשוד.

פורסם
זה לא גורם לך לחשוב שאולי יש סיבה שבגללה כל כך הרבה אנשים מנסים להפטר מהרכב הזה? אין שום פרופורציה בין כמות האיביזות והסוויפטים שנמכרו בשנה שעברה לבין כמות האיביזות שהגיעו ללוחות. בעיני זה חשוד.

אין סוויפט למכירה ידניות כי הרכב עלה לכביש רק בחודש 10. וגם כי הביטוח שלה לא רצחני כמו של האיביזה

• תוכן חדש...