Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4946 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ההבדל היחידי מבחינת עמידות הרכב מסתכם במנועים או שישנם חלקים נוספים ברכב הדיזל ששונים מזה שיש בבנזין?

אם אני אהיה יותר ספציפי, שמתי את העין על רכב דיזל שעשה בשנה ו-3 חודשים כ-75,000 ק"מ. מקריאה בנושא אני מבין שזה לא נחשב הרבה בשביל מנוע דיזל, השאלה אם יש מכלולים אחרים ברכב שגם בשבילם זה לא הרבה או שאני אמור לצפות שיהיה לי צורך בהחלפה/תיקון של מערכות ברכב בדיוק כמו ברכב בנזין?

פורסם

הגיר מתמודד עם מומנט יותר גבוה ואם הוא אוטומטי אז לרוב זה ישפיע על אורך חייו. פרט לזה ולמעראכת חשמל שונה במקצת מדובר באותו הרכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הגיר מתמודד עם מומנט יותר גבוה ואם הוא אוטומטי אז לרוב זה ישפיע על אורך חייו. פרט לזה ולמעראכת חשמל שונה במקצת מדובר באותו הרכב.

תודה

אז למה אני אמור לצפות מבחינת תקלות ברכב דיזל שנסע 75,000 ק"מ בשנה ו-3 חודשים? האם יש משמעות לעובדה שהוא עשה את כול זה בזמן יחסית די קצר?

פורסם

תלוי איפה. אם הקילומטראז' הזה נעשה בפקקים בלבד ואף אחד לא טיפל ברכב בזמן (לפי מרווחי יצרן) או בחלפים סיניים לא ברורים באיכותם אז יכול להיות שיקרה משהו. אם הרכב טופל היטב (גם באיכות החלקים וגם במרווחי הטיפולים) אז הרכב צריך להיות בסדר.

צריך יותר פרטים כדי לדעת אם לרכב יהיה "שלום בית" עם הבעלים או לא.

פורסם

בד"כ מנועי דיזל מחזיקים יותר, אין לי מושג מדוע אבל אני יכול להעיד על כך מנסיוני עם רכבי דיזל שונים, ביניהם לנד קרויזר 2007 שעברה יותר מ 350,000 ק"מ ונוסעת כמו חדש. (אפילו הטורבו מקורי). רוב הנסיעות בעיר ביום יום לקחת תילדים לבצפר וכדומה.

יכול להיות שיש הבדל באמת תלוי היכן נוסעים עם הרכב והאם מדובר בעירוני

Opel Adam S 2017

פורסם

הרכב שאני מדבר עליו הוא סיטרואן C3 פיקאסו.

לאור המרחק שעשה אני בספק רב שהרכב היה לשימוש פרטי. לדעתי הוא היה רכב עבודה ולכן גם נסע לא מעט.

אגב, האם אפשר לעשות מרחק כזה גדול בלי לצאת הרבה מהעיר?

מבחינת הדיווח שהמוכר העביר לי, למעט תיקוני פח הכול תקין ברכב.

פורסם

הייתי יורד מזה.

75KKM בשנה ורבע, זה הרבה.

לא מספיק מכה אחת, תוסיף לזה מכה שניה שזה רכב לא הכי מוצלח ובנוסף צרפתי.

(ליתר דיוק, הייתה לי צרפתיה, היא הציגה אמינות מצויינת בכל מה שלא קשור לגיר אוטומטי!)

מה גם שצריך לבדוק טוב טוב שהיא מטופלת בזמן ובאיכות, כל רכב ובמיוחד צרפתיות רגיש מאוד להזנחה.

אם היא גיר ידני, זה כבר שתי יתרונות (לעומת שלוש חסרונות שהצגתי).

לא הייתי "קופץ" עליה בקיצור, זה לא מציאה.

למה אתה צריך רכב דיזל?

למה אתה צריך C3 פיקאסו? (עד כמה שאני יודע היא משפחתית רגילה רק גבוהה).

פורסם

השנקל שלי, אם הרכב נסע כל כך הרבה, כנראה קרעו אותו (יש סיבה לעשיית קילומטרים רבים כל כך ביום, וכנראה שיש גם יעדים שצריכים לעמוד בהם ובזמנים שלהם).

ממליץ לבדוק היטב היטב את כל מה שאתה יכול אם אתה רציני בקשר לרכב הזה. אני הייתי פוגש את הבעלים, משוחח מעט, ואז מחליט אם לנסות ללכת לבדיקה או להתרחק וזהו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
הייתי יורד מזה.

75KKM בשנה ורבע, זה הרבה.

לא מספיק מכה אחת, תוסיף לזה מכה שניה שזה רכב לא הכי מוצלח ובנוסף צרפתי.

(ליתר דיוק, הייתה לי צרפתיה, היא הציגה אמינות מצויינת בכל מה שלא קשור לגיר אוטומטי!)

מה גם שצריך לבדוק טוב טוב שהיא מטופלת בזמן ובאיכות, כל רכב ובמיוחד צרפתיות רגיש מאוד להזנחה.

אם היא גיר ידני, זה כבר שתי יתרונות (לעומת שלוש חסרונות שהצגתי).

לא הייתי "קופץ" עליה בקיצור, זה לא מציאה.

למה אתה צריך רכב דיזל?

למה אתה צריך C3 פיקאסו? (עד כמה שאני יודע היא משפחתית רגילה רק גבוהה).

אכן מדובר בגיר ידני.

למה דיזל? כי עברתי לצריכת קילומטראג' גבוה של בערך 3250-2500 ק"מ בחודש.

הפיקאסו נבחרה בגלל שמדובר ברכב גדול שיתאים למשפחה של 2 + ילד בן 6 עוד מעט שגם מתכננת להתרחב בעתיד. מאוד רציתי את ה-c3 דיזל החדשה אבל המחיר גבוה מדי עבורי בשלב זה.

פורסם

נתחיל בזאת שרכבי דיזל נועדו לכסות מרחקים בעלות נמוכה יותר מרכבי בנזין מקבילים.

75K זה נסועה גבוהה לשנה + , אבל הדבר מאפשר לך להוריד חזק את מחירו של הרכב הכל בכפוף לבדיקה מדוקדקת של הרכב ומצבו.

החשוב ביותר הוא לבדוק האם הרכב טופל ובזמן , היכן ובאילו חומרים, האם השמן היה איכותי (משמן את את הטורבו), מצב כללי של הרכב, האם הוא שימש גם כרכב שטח ? , מצבו הפנימי , המצמד , ובקיצור בדיקה מדוקדקת של הרכב.

בק"מ כזה סביר להניח שמרבית חיי הרכב עברו בנסיעות בינעירוניות, עדיף משמעותית על רכב אשר בילה את חייו בעיר בלבד.

בקיצור פקח עינים היטב כאשר אתה בודק את הרכב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אם כבר רכב בצורת קוביה:wink:

תבדוק את הרומסטר החדשה עם מנוע 1.4L ידני. (פעם היה מבצע או משהו מכרו אותה בסביבות ה70K או יותר לחדש).

לדעתי, תאכלס זה פאביה עם באגז' של מסחרית.

(אני קניתי את הפאביה החדשה, אם אתם לא גורדי שחקים, היא תספיק לכם. (וגם אם כן, אני ואבא שלי שתינו 1.93 מטר, מבחינת נהג ונוסע ליד יש מרווח מעולה!, אם אני יושב מאחורה, הנהג צריך לקחת קליק או שתיים בכיסא מקדימה (שגם 1.93 מטר יכול לנהוג ככה, אומנם לא בהרבה נוחות אבל יכול).

(עברנו אליה מפיג'ו 406, וגם היא המיני הכי מרווחת שנתקלתי בה, היה לנו 70-90 אלף לרכב והעדפה לאירופאית וידני (אמינות), אז ישר הלכנו על אחת חדשה מהחברה, אחרי שחרשתי את כל השוק).

לא הייתי פוסל את הרומסטר החדשה 1.4L אם אתה מפחד שהיא חלשה.

אני לא נהגתי עליה, אבל אני אומר לך שהמנוע עצמו מרגיש כיף וקצת חזק על הפאביה (עדיין לא טורבו), ולא צריך יותר מזה, והיא סוחבת יפה עליות של ירושלים. (ולטעמי, שביום יום אני נוהג על 2.2L אמריקאי, הפאביה מאיצה טוב ביחס לרכב "מיני").

לגבי הצריכה, מין הסתם שפחות טובה מהפאביה- (שבנהיגה חסכונית מוציאה 1\15-16 מחוץ לעיר שזה טוב!, וגם בעיר 1\14 ככה עם נהגים שלא עושים חשבון אבל גם לא קורעים אותה).

לפעמים האחזקה, המחיר, המחירון, מפצים על צריכת הדלק.

מה שבטוח שצרפתיה לא שומרת מחירון כמו חצי גרמניה עם מנוע ותיק וטוב.

פורסם

אצל יצרנים נורמאליים גיר ברכב מיועד לעמוד בעומסים וזה לא מקצר את חייו לאומת רכב מקביל עם פחות מומנט.

רכב דיזל חסכוני יותר מרכב בנזין בגודל מקביל - בהרבה. בנוסף לזה מנוע דיזל חזק יותר במבנה שלו ולכן מחזיק הרבה יותר קילומטרים (מנועי בנזין לרוב מחזיקים 300K ק"מ ודיזל טוב לאומת זאת חיי יותר מחצי מיליון, דיזל מעולה עושה מעל מיליון).

מנוע דיזל עובד על טורים נמוכים יותר לרוב מאשר בנזין מקביל ויש לו הרבה מומנט על טורים נמוכים וגמישות רבה - מה שמאפשר לקבל את הכוח כשצריך אותו לתמרונים בכביש.

גם בתחנות דלק הנכונות סולר זול יותר מבנזין.

רכב דיזל עדיף בכל פרמטר על רכב בנזין מקביל.

ברור ללא צל של ספק שבשביל שנה ו3 חודשים 75K ק"מ זה לדיזל ולא לבנזין. למעשה בכל קילומטרז' דיזל עדיף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
האם ההבדל היחידי מבחינת עמידות הרכב מסתכם במנועים או שישנם חלקים נוספים ברכב הדיזל ששונים מזה שיש בבנזין?

אם משווים דיזל מסילה משותפת לבנזין רגיל (כמו ה C4 שיש לך) אזי ההבדלים *במחיר החלקים* הוא אסטרונומי, למרות שלכאורה החלקים "אותו הדבר" (בכולם יש משאבת דלק, אינג'קטורים וכד').

ההבדל הוא במקרה של תקלה: אינג'קטור למנוע דיזל זה סיפור של כמה אלפים (ליחידה אחת !) בעוד שלרכב בנזין אינג'קטור עולה כמה מאות שקלים (בדוק כמה עולה ל C4 שלך ותראה). כנ"ל לגבי משאבת דלק (אלף ומשהו שקל למשאבת בנזין מקורית מול כמה אלפים לדיזל).

בדיזלים מגיעים דיי מהר לבלאי של אינג'קטורים מאחר והרכבים האלו בד"כ מכסים כמות קילומטרים עצומה בזמן קצר יחסית, ורכבי בנזין לרוב לא סובלים כמעט בכלל מהבעיות האלו. בעניין הרגישות: מערכות ההזרקה המתקדמות (מסילה משותפת) בהחלט רגישות לדלק לא איכותי, בניגוד לבנזין שהוא יותר עמיד.

כמו כן יש מערכות דלק של מנועי בנזין שהן ממש מקבילות לאלו של דיזלים מודרניים (עובדות על לחצים גבוהים ביחס למה שהיה בעבר) - ושם המחירים של החלקים לא רחוק מאלו של הדיזל הנ"ל.

אממה, עדיין מדובר באחוז קטן יחסית מכל הרכבים שנעים על הכביש, ולכן אם אתה משווה מול הרכב שיש לך כרגע - מבחינת תקלות, הוא "מנצח" דיזל מודרני.

הרכב הכי זול לנסיעות כאלה יהיה רכב שירידת הערך שלו כבר כמעט לא קיימת, ידני, רצוי עם מנוע קטן עד בינוני.

תחזוקה נכונה ואיכותית היא מילת המפתח לאריכות ימים ואמינות טובה.

רכב חדש מהשקית יאבד הרבה מערכו (בממוצע, לפחות 1000 שח בחודש ירידת ערך) מבלי לקחת בחשבון עלויות ביטוח מקיף וכד' (על רכב זול סביר להניח שלא יהיה שווה לעשות מקיף).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...