Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שלושה חודשים החלפתי שני צמיגים קדמיים, לאחר ששני הקודמים היו אכולים ו"ומקורקשים" בצד הפנימי שלהם.

את החדשים התקינו כמובן על הסרן האחורי, ואת האחוריים שהיו במצב טוב העבירו קדימה.

במסגרת זו רוצה לציין את צמיג ישיר בפ"ת שמכרו צמיגי קונטי טריים ובמחיר טוב. כשהצמיגאי שם ראה את הצמיגים הקדמיים האכולים שפירק, אמר שאני חייב לבדוק את כיוון הפרונט. הם בדקו את פרונט במקום, ללא עלות נוספת. הפרונטאי אמר שיש סטיה קטנה דווקא מאחור, אבל בגדר הנורמה, לא משהו רציני ואין טעם לתקן כי תיקון יהרוס גם את כיוון הסרן הקדמי, ובכלל אמר שמספיק לתקוף באמפ במהירות גבוהה או איזה מכה ממדרכה וכל הכיוון סרנים שוב נדפק. בקיצור אמר לי סע לשלום, המפתחות בפנים.

כעבור שלושה חודשים, שוב אני מתחיל לראות "אכילות" של הגומי בשני הצמיגים הקדמיים, בצד הפנימי שלהם.

אז אם זה לא כיוון פרונט, מה זה יכול להיות?

פורסם
לא זכור לי שיש להם ציוד בדיקת כיוון גלגלים.

בכול מקרה, בדוק שוב כיוון פרונט.

רענן

יש להם עמדה שלמה מצד שמאל לבדיקת פרונט.

יש המלצות למקום לכיוון פרונט? אולי משהו באיזור יד אליהו או באיזור התעשיה של בני ברק? אני עובר שם יחסית הרבה.

פורסם

יש המלצות למקום לכיוון פרונט? אולי משהו באיזור יד אליהו או באיזור התעשיה של בני ברק? אני עובר שם יחסית הרבה.

יש לך את פלט תוצאות הבדיקה ?

המכון שלדעתי אחד הטובים הוא, מכסיקו באזה"ת הישן בנתניה.

יש לי גם נסיון לא רע עם מוסך התחייה (ברחוב התחייה) ליד בלומפילד.

טעות נפוצה לחשוב שבעצם בדיקה ממוחשבת עם משדרי מקלטי הלייזר על הגלגלים אין משמעות למכונאי שמבצע הבדיקה.

מכונאי טוב בודק שאין חופשים בבוקסות המשולשים, בולמים, מסרק הגה וכו ...

רענן

פורסם

שחיקה בכתפיים של צמיגים קדמיים שהיא באותו צד של הצמיג מצביעה על כיוון מפשק גלגלים (שפור) לא נכון.

זה לא "כיוון פרונט" (למרות שכשבודקים, אמורים לראות ולתקן) לא אמור לעלות הרבה וממש לא כדאי לדחות - לא רק הצמיגים נאכלים, גם הרבה דלק נשרף לחינם.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• ספונסר פורום
פורסם

מקום טוב ומקצועי לביצוע בדיקות פרונט הוא המעבדה לרכב שבחולון. ג'וג'ו ועידן מתמחים בנושא כיווני המתלה לרכב והמלצות רבות עליהם תוכל לקרוא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=291800

פורסם

לעיתים ישנם חופשים קטנים בחלקי מערכת ההיגוי כגון זרועות,תפוחים ובוקסות משולש שגורמים לגלגלים להפתח בזמן נסיעה בבדיקת שפור על פלטה בפנצ'ריה לא תמיד יתגלו,אין מנוס מלהרים את הרכב על ליפט ולבדוק חופשים במוסך.

פורסם
לעיתים ישנם חופשים קטנים בחלקי מערכת ההיגוי כגון זרועות,תפוחים ובוקסות משולש שגורמים לגלגלים להפתח בזמן נסיעה בבדיקת שפור על פלטה בפנצ'ריה לא תמיד יתגלו,אין מנוס מלהרים את הרכב על ליפט ולבדוק חופשים במוסך.

+ 1

כמו שאמרתי

טעות נפוצה לחשוב שבעצם בדיקה ממוחשבת עם משדרי מקלטי הלייזר על הגלגלים אין משמעות למכונאי שמבצע הבדיקה.

מכונאי טוב בודק שאין חופשים בבוקסות המשולשים, בולמים, מסרק הגה וכו ...

רענן

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
שחיקה בכתפיים של צמיגים קדמיים שהיא באותו צד של הצמיג מצביעה על כיוון מפשק גלגלים (שפור) לא נכון.

זה לא "כיוון פרונט" (למרות שכשבודקים, אמורים לראות ולתקן) לא אמור לעלות הרבה וממש לא כדאי לדחות - לא רק הצמיגים נאכלים, גם הרבה דלק נשרף לחינם.

תודה דב אבל לא הבנתי את התגובה

אם זה לא כיוון פרונט (שמאז עשיתי כבר בפעם שניה ולא עזר) - אז מה כן?

פורסם

אני חוזר על דברי ועומד על כך - אם השחיקה זהה בשני צידי הרכב - בכתף ימנית או בכתף שמאלית של כל צמיג, מדובר בכיוון של נכון של מפשק הגלגלים (מה שנקרא גם Toe-in ו- Toe-out, מקווה שאייתי נכון את האנגלית).

זה כיוון פשוט של מוטות ה"שְפּוּר". האמת, קשה להאמין שעשו כיוון פרונט (שאמור לכלול גם את כיוון המפשק) והבעיה לא נפתרה.

אכן, בעת ביצוע כיוון פרונט, מכונאי טוב אמור לבדוק חופשים, לחץ אוויר בגלגלים ושגלגל ההגה ממוקם נכון כשהגלגלים ישרים לפנים.

תוסיף אולי תמונות של שני הצמיגים (הגה מסובב כמעט עד הסוף בבקשה)?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

האמת, אני לא רואה שחיקה חריגה ימני... בשמאלי יש תלישות, אבל נראה לי שהצמיגים יבשים, ישנים...

וקשה מאוד לתת חוות דעת לפי התמונות האלו. צריך שבעל מקצוע יסתכל מקרוב על הצמיגים, על גילם ועל כל היקפם...

לא בטוח שהבעיה היא אכן בכיוון גלגלים.

דב

פורסם

זאת בהחלט שחיקה שמקורה בחופשים במערכת המיתלים וההשפעה שלה גדולה כנראה משום שהצמיגים בעלי סוליה אסימטרית שמיועדים למדינות שיש בהם יותר מחודש גשם אחד בשנה והם רגישים יותר.

פורסם

הכי פשוט זה למצוא מכון פרונט שגם מבצע עבודות מכונאות במידה וצריך ושיש לו מיכשור מתאים לכיוון שני הסרנים.באיזור הדרום זה מאוד נפוץ בצמיגיות הגדולות שמבצעות את כל התיקון במקום אחד.

• תוכן חדש...