Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אמא שלי רוצה לקנות רכב חדש,

כיום יש לה את הסיטרואן C3 הישנה (2002) בגרסת בנזין 1.6 (תיבה רובוטית).

ובסה"כ היא מאוד מאוד מרוצה ממנה (למרות כל התקלות שהיא חוותה איתו לאורך הדרך).

שמעתי על גרסת הדיזל של הC3 החדשה, והצעתי אותה לאמא שלי.

היא מאוד נדלקה על הרעיון של 30 ק"מ לליטר (אפילו אם בפועל זה 24 ק"מ לליטר), ובכללי היא מאוד אהבה את הדגם החדש.

אבל הפחידו אותה קצת לגבי אמינות מנועי הדיזל, ועלות חלקי החילוף שלהם (לדוגמא מזרקים). (בכל זאת צרפתיה, עם כל השטויות שלה... המכונית, לא האמא).

אז רציתי לבדוק האם קיימים רכבים נוספים עם אותו המנוע של הC3 דיזל?

והאם התגבשה דעה לגבי אמינות המנוע הספציפי הנ"ל? (ואותו כנ"ל לגבי תיבת ההילוכים).

אשמח לחוו"ד של בעלי מקצוע (במיוחד מי שיוצא לו לעבוד הרבה עם רכבי סיטרואן).

תודה מראש!

בברכה!

יונתן.

פורסם

לצערי אני לא אוכל להתייחס למנועי דיזל של סיטרואן, אבל כמי שעמדו בפני דילמה דומה לפני יותר מ- 6 שנים ומשתמשים במנוע טורבו דיזל של סיאט (פולקסווגן - TDI), אין לכם סיבה לחשוש ממנוע דיזל ברמה העקרונית.

מנוע דיזל מודרני, שמטופל בצורה סדירה, לא "נקרע" ולא עושים בו קומבינות (משהו שאמא שלך כנראה לא תעשה) יהיה אמין ומאריך חיים יותר מהבנזין. אם מדובר במנוע לא מוגדש - אז זה אפילו יותר פשוט כי טורבו דורש תשומת לב מיוחדת (אם כי לא רבה).

עלות הטיפולים השוטפים ותכיפותם לא שונה ממנוע בנזין ונושא הפרש העלויות של החלקים מתחיל להשפיע רק בשלב התיקונים (לא האחזקה השגרתית), למרות שהיום עם התחכום של מנועי הבנזין, גם חלקים שלהם לא חינם....

שוב, אני לא מכיר את המנועים הספציפיים של סיטרואן, אבל ברמת העיקרון - אין סיבה לחשש ואנחנו לא נדרשנו לשום אחזקה חריגה של המנוע (שקשורה לעצם היותו דיזל) מאז שקנינו את הרכב ואנחנו מאוד מרוצים (16 ק"מ לליטר בבנסיעות בעמק - קצרות ועם לא מעט עליות - ממנוע 2000 טורבו דיזל מאוד חזק).

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

הייי.

ברשותי כזו אמנם פיקאסו ידנית דיזל אבל אוטו ממש מעולה!!

בת שנתיים 140000 ק"מ אמינות שלא משתמעת לשתי פנים.

חסכונית,נוחה,גבוהה,ניתן לאחסן בצורה אופטימלית פשוט מפנקת.

אני מאמים שה E HDI מהנה לא פחות..עם 30 ק"מ הייתי מסתייג אבל רכב מצויין.:wink:

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

מדובר באותו המנוע שיושב בברלינגו והפרטנר 92 כוח סוס שיש בארץ.

הדבר העיקרי שיש להקפיד זה על שמן איכותי וטיפולים בזמן.

היבואן ממליץ על 20,000 או שנה, במזג האוויר בארץ הייתי מוריד ל15,000.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מדוע אף אחד לא שואל את השאלה - כמה קילומטרים נוסעים בשנה?

C3 דיזל עולה כ 15.000 ש"ח יותר מ C3 בנזין, נניח שצריכת הדלק של הדיזל נמוכה ב 40% ונוסעים 15.000 ק"מ בשנה.

החסכון השנתי יהיה סביב 4000 ש"ח, כך שרק אחרי 3-4 שנים חיסכון בצריכת הדלק יצדיק את מחיר הקניה.

וכמשומש, לא בטוח בכלל שדגם הדיזל יעלה יותר מדגם בנזין.

פורסם

אין לך שום סיבה לחשוש מהאמינות של המנוע, שכן החלפים הללו, המיוחדים לדיזל - מחזיקים 200-220 אלף ק"מ בלי תקלות רציניות.

העניין הוא שאתה משלם X כסף יותר על רכישת הרכב ולכן החיסכון בדלק יורגש רק בעוד X שנים, לפי כמות הק"מ שאתה נוסע. צריך לחשוב אם זה משתלם או לא. כמו כן, ירידת הערך של רכבי דיזל מהירה יותר וזה כמובן מקזז עוד כסף מהחיסכון בדלק.

פורסם

למיטב ידיעתי - אין משמעות לירידת ערך, כי הגורל של הרכב יהיה דומה לנוכחי (שימוש רצוף של 10-12 שנים).

לגבי רמת הניצול - מדובר (שוב, להערכתי) במשהו כמו 20K בשנה.

לאור התנאים הנ"ל, מצד אחד לא משנה מה הירידת ערך, אבל מצד שני מאוד חשובה אמינות לאורך הרבה שנות שימוש.

מי שציין שמדובר באותו מנוע שבברלינגו - האם באמת כך הדבר??

להבנתי מדובר במנוע חדש וחסכוני מקודמיו, הלא כך?

אשמח לעמדה מבוססת (מישהו ממוסך סיטרואן?) בנושא. (או הפניה לכתבה/סקירה שמתייחסת לנושא).

בברכה!

יונתן.

פורסם
מדוע אף אחד לא שואל את השאלה - כמה קילומטרים נוסעים בשנה?

C3 דיזל עולה כ 15.000 ש"ח יותר מ C3 בנזין, נניח שצריכת הדלק של הדיזל נמוכה ב 40% ונוסעים 15.000 ק"מ בשנה.

החסכון השנתי יהיה סביב 4000 ש"ח, כך שרק אחרי 3-4 שנים חיסכון בצריכת הדלק יצדיק את מחיר הקניה.

וכמשומש, לא בטוח בכלל שדגם הדיזל יעלה יותר מדגם בנזין.

קצת סתרת את עצמך.

אם לא יהיה הבדל במחיר כמשומשת אז הדיזל תשתלם עוד יותר.

לגבי רכב חדש- אתה צודק, לא תמיד משתם לקנות את הדיזל.

They are trying to ban me...

פורסם

זה לא חוכמה להסתכל רק על נתוני צריכת הדלק, למנוע דיזל ביצועים עדיפים בכל פרמטר על מנוע הבנזין. אני תמיד אעדיף גרסת דיזל על פני גרסת בנזין, אין מה להשוות בין חוויות הנהיגה.

לעניין האמינות, רכב שמטופל באדיקות ובאהבה, ננהג במתינות ומתודלק במקומות ידועים ומוכרים לא צריך להראות כל בעיות אמינות חריגות ביחס לרכב בנזין. הבעייה היא שבארץ רוב ענף הדיזל מורכב מרכבי עבודה שעוברים התעללויות וטיפולים חאפריים וחסכון היא מילת המפתח באחזקתם. הם אלו שיצרו את השם הרע לאמינות רכבי דיזל והם אלה שאוכלים אותה בענק בעלויות חלפים אסטרונומיות.

כמובן שזו הכללה והכללה מטבעה אינה תמיד נכונה ומדוייקת, אבל אני עדיין לא נתקלתי ברכב שהיה שמור ומטופל והירבה להיכנס למוסך (למעט רכבי לימון).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לדיזל מסילה משותפת יש את היתרונות שלו - וגם החסרונות שלו.

היתרונות:

מנוע גמיש מאוד וחזק מאוד (ביחס למשפחתיות ממוצעות) שפשוט הופך את כל מה שקשור להאצת הרכב למשחק ילדים, חסכוני מאוד בדלק ואפשר לומר (כיום) גם שקט מאוד.

בצד החסרונות:

חלקים מאוד יקרים (במקרה של תקלה), כ"כלל אצבע" ירידת הערך לדיזלים בארץ מאוד גבוהה - אבל רכבים עם ק"מ נמוך יש סיכוי למכור במחיר מחירון (ואם המצב בשוק טוב, אולי אפילו מחירון משוקלל), פוטנציאל תקלות גבוה יותר ביחס לרכבים פשוטים עם מנוע בנזין אטמוספרי עם הזרקת דלק פשוטה רגילה.

כל אלו מדברים על רכישה של רכב חדש, כאשר חלק מהחסרונות נכונים גם לרכב משומש כזה.

כמובן שתקלות ב-3 שנים הראשונות הן לא קרטיות (מבחינה כלכלית) ללקוח שהרכב החדש שלו נמצא במסגרת אחריות, אבל צריכות להילקח בחשבון.

ספציפית ל C3:

המנוע הוא מנוע בנפח 1560 סמ"ק בעל וותק של כמעט 7 שנים בפג'ו סיטרואן. מכירים אותו כבר מספיק טוב בשביל לדעת לפתור תקלות מהר.

בגדול, בדגמים מסויימים הוא עושה חייל - אך בדגמים אחרים (עם עוקה קטנה יותר ונהגים דורסניים) הוא "מבאס".

עיקר הבעיות סובבות סביב מערכת השימון של המנוע, שגורמת לכשלים הן במנוע והן בטורבו. אצל נהגים דורסניים ברכבי עבודה מדובר ברכבים שעוברים מכות באגן השמן - וכל מכה קטנה (בעיקר בפרטנר וברלינגו דור 2) פשוט חוסמת את יניקת השמן והטורבו (והמנוע) נגמרים תוך אלפים בודדים של קילומטרים.

בדגמים החדשים יותר של הברלינגו, הם חוצים את קו ה 200K ק"מ לא רע, אבל לאחר מכן זה הימור (שוב, רכבי עבודה כך שקשה לדעת איך בדיוק מתנהגים אליהם) כי כבר נתקלתי במקרה אחד לפחות ש"נשפך מנוע".

למען הסר ספק, המנועים הישנים יותר (באותה טכנולוגיה) בעל נפח של 2000 סמ"ק החזיקו טוב יותר מבחינת אורך חיים. לא יודע אם מדובר ב"ברזלים" יותר עמידים או חזקים - אבל זו עובדה. התיכנון שם היה בעלי מקדמי בטחון גבוהים, מה שנתן למנועים אורך חיים משופר (אני מדבר על מכוניות שעברו מעל 300K ק"מ בלי שיפוץ ובלי הורדת ראש מנוע בחיים).

בכל מה שקשור ל C3 עם המנוע הזה, ה"אני מאמין" שלי אומר שעם תחזוקה נכונה (טיפולים כל 10K ק"מ או 15K ק"מ במקרה הרע) ונהיגה נכונה (שמירה על הרכב), אפשר לסחוב איתו בקלות 200K ק"מ ללא בעיות מיוחדות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
זה לא חוכמה להסתכל רק על נתוני צריכת הדלק, למנוע דיזל ביצועים עדיפים בכל פרמטר על מנוע הבנזין. אני תמיד אעדיף גרסת דיזל על פני גרסת בנזין, אין מה להשוות בין חוויות הנהיגה.

לעניין האמינות, רכב שמטופל באדיקות ובאהבה, ננהג במתינות ומתודלק במקומות ידועים ומוכרים לא צריך להראות כל בעיות אמינות חריגות ביחס לרכב בנזין. הבעייה היא שבארץ רוב ענף הדיזל מורכב מרכבי עבודה שעוברים התעללויות וטיפולים חאפריים וחסכון היא מילת המפתח באחזקתם. הם אלו שיצרו את השם הרע לאמינות רכבי דיזל והם אלה שאוכלים אותה בענק בעלויות חלפים אסטרונומיות.

כמובן שזו הכללה והכללה מטבעה אינה תמיד נכונה ומדוייקת, אבל אני עדיין לא נתקלתי ברכב שהיה שמור ומטופל והירבה להיכנס למוסך (למעט רכבי לימון).

איתמר.

מסכים עם כל מילה.

מנוע טורבו דיזל הרבה יותר מהנה מ1.6 אטמוספרי.

לדיזל מסילה משותפת יש את היתרונות שלו - וגם החסרונות שלו.

היתרונות:

מנוע גמיש מאוד וחזק מאוד (ביחס למשפחתיות ממוצעות) שפשוט הופך את כל מה שקשור להאצת הרכב למשחק ילדים, חסכוני מאוד בדלק ואפשר לומר (כיום) גם שקט מאוד.

בצד החסרונות:

חלקים מאוד יקרים (במקרה של תקלה), כ"כלל אצבע" ירידת הערך לדיזלים בארץ מאוד גבוהה - אבל רכבים עם ק"מ נמוך יש סיכוי למכור במחיר מחירון (ואם המצב בשוק טוב, אולי אפילו מחירון משוקלל), פוטנציאל תקלות גבוה יותר ביחס לרכבים פשוטים עם מנוע בנזין אטמוספרי עם הזרקת דלק פשוטה רגילה.

כל אלו מדברים על רכישה של רכב חדש, כאשר חלק מהחסרונות נכונים גם לרכב משומש כזה.

כמובן שתקלות ב-3 שנים הראשונות הן לא קרטיות (מבחינה כלכלית) ללקוח שהרכב החדש שלו נמצא במסגרת אחריות, אבל צריכות להילקח בחשבון.

ספציפית ל C3:

המנוע הוא מנוע בנפח 1560 סמ"ק בעל וותק של כמעט 7 שנים בפג'ו סיטרואן. מכירים אותו כבר מספיק טוב בשביל לדעת לפתור תקלות מהר.

בגדול, בדגמים מסויימים הוא עושה חייל - אך בדגמים אחרים (עם עוקה קטנה יותר ונהגים דורסניים) הוא "מבאס".

עיקר הבעיות סובבות סביב מערכת השימון של המנוע, שגורמת לכשלים הן במנוע והן בטורבו. אצל נהגים דורסניים ברכבי עבודה מדובר ברכבים שעוברים מכות באגן השמן - וכל מכה קטנה (בעיקר בפרטנר וברלינגו דור 2) פשוט חוסמת את יניקת השמן והטורבו (והמנוע) נגמרים תוך אלפים בודדים של קילומטרים.

בדגמים החדשים יותר של הברלינגו, הם חוצים את קו ה 200K ק"מ לא רע, אבל לאחר מכן זה הימור (שוב, רכבי עבודה כך שקשה לדעת איך בדיוק מתנהגים אליהם) כי כבר נתקלתי במקרה אחד לפחות ש"נשפך מנוע".

למען הסר ספק, המנועים הישנים יותר (באותה טכנולוגיה) בעל נפח של 2000 סמ"ק החזיקו טוב יותר מבחינת אורך חיים. לא יודע אם מדובר ב"ברזלים" יותר עמידים או חזקים - אבל זו עובדה. התיכנון שם היה בעלי מקדמי בטחון גבוהים, מה שנתן למנועים אורך חיים משופר (אני מדבר על מכוניות שעברו מעל 300K ק"מ בלי שיפוץ ובלי הורדת ראש מנוע בחיים).

בכל מה שקשור ל C3 עם המנוע הזה, ה"אני מאמין" שלי אומר שעם תחזוקה נכונה (טיפולים כל 10K ק"מ או 15K ק"מ במקרה הרע) ונהיגה נכונה (שמירה על הרכב), אפשר לסחוב איתו בקלות 200K ק"מ ללא בעיות מיוחדות.

איציק

לדעתי אין כמעט מנועים שהם לא אמינים באמת, פשוט יש כאלו שיותר רגישים ויש כאלו שפחות.

גם מנועים עדינים יחסית יכולים להחזיק הרבה אם מטפלים בהם כראוי ולא חוסכים עליהם.

הבעיה בארץ שמנסים לחסוך כמה שיותר וזה מה שהורג את המנועים.

They are trying to ban me...

פורסם

איתמר.

שים לב, הרכב לאמא שלו.

למשל, אמא שלי נהגה על סובארו לאונה אוטומטית 91, האוטו היה בקויש זז.

לאחר מכן עברה לרנו קליאו 1600, שזה בהחלט רכב זריז.

זה לא שהיא הרגשיה איזשהו הבדל או שחווית הנהיגה שלה השתפרה. קליאו צורכת פחות דלק, את זה היא כן הרגישה.

שלא תבין אותי לא נכון, אני לגמרי בעד דיזל, אבל תלוי למי ולאיזה סוג נסיעות.

למכונית שנוסעת בעיקר בעיר, מכסה 10.000-15.000 בשנה ועולה הרבה יותר מגירסת בנזין מקבילה זה פשוט לא משתלם ולא מוצדק, למרות היתרונות שצויינו.

ספציפית ל C3:

יש במנוע הזה מערכת עצור סע, אלטרנטור שמשמש גם כמתנע, מסנן חלקיקים ואולי עוד כמה שינויים.

למכלולים אלו אין וותק של 7 שנים, הם יחסית חדשים ופחות מוכרים.

פורסם

יש במנוע הזה מערכת עצור סע, אלטרנטור שמשמש גם כמתנע, מסנן חלקיקים ואולי עוד כמה שינויים.

למכלולים אלו אין וותק של 7 שנים, הם יחסית חדשים ופחות מוכרים.

המנוע עצמו (הברזלים), מערכת ההזרקה והטורבו לא השתנו. נוספו עוד רכיבים\מערכות - זה נכון.

אני לא מכיר את יתר המערכות החדשות מקרוב ולאורך זמן, לכן אין לדעת איך הם יגיבו בתנאים הישראליים.

למיטב ידיעתי, מערכות עם מסנן חלקיקים דיי "מחייבות" את הרכב לנסיעות בין-עירוניות מידי פעם, אחרת לא יוזרק חומר לפירוק הרעלים על הסנן והוא עלול להגיע למצב של סתימה. אינני יודע אם נסיעות רק בתוך העיר זה "מתכון טוב" לדיזל כזה.

נכון להיום, כל המכוניות המודרניות עמוסות הגאדג'טים נוטות לפתח רגישות-יתר או תקלות ברכיבים שמועדים לפורענות. עברו ימי הסובארו DL.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

סה"כ מאוד קל לחשב את זה.

מכונית בנזין ידנית חסכונית משיגה צריכת דלק של 1:15 בתוך העיר. C3 דיזלית תשיג בקלות 1:20.

סה"כ 1333 ליטר בשנה בבנזין, 1000 ליטר בדיזל. אם מחשבים לפי 7.20 ש"ח לליטר, זה חיסכון של כ-2400 ש"ח בשנה.

עכשיו נותר רק לחשב כמה עולה הדיזלית לעומת הבנזין ואז נדע כמה שנים ייקח להחזיר את ההשקעה העודפת.

פורסם

מנועי הדיזל של סיטרואן אמינים מאוד ולפחות ממה שאני יודע, גם חפים בדרך כלל מבעיות חשמל שמאפיינות לפעמים את דגמי הבנזין. אם מדובר בגיר ידני - נשמע לי בחירה מעולה. לך על זה...

We are the Human Race

• תוכן חדש...