Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל שהפורום off topic סגור למשתמש שלי אז אני ישאל פה .

אני מחפש עבודה כנהג משאית , יש את כול החברות של בלדרות ושילוח שכול יום מסביב לשעון

מסתובבים כמו סביבון, (כול מטר לעצור ) + פורקים +מעמיסים + נוהגים עד 12 שעות בקיצור נשמע לי גיהנום.

אני חשבתי אולי ללכת לעבוד על מובילית , מובילית שמעמיסים עליה מכוניות של חברות השכרה והובלתם לסניפים .

אולי יש פה נהגי מובילית, השאלה שלי :

עד כמה שווה להיות נהג כזה ?

זאת עבודה פיזית ?

מה אופי של העבודה ?

עבודה יחסית כיפית ?

דורשים בעבודה כזאת ניסיון ?

אשמח לעזרה והכוונה.

תודה.

פורסם

באמריקה יש מחסור של עשרות אלפים נהגי סמי (ריג). התנאים מעולים וקל לקבל ויזת עבודה אם מעסיק (ויש שם הרבה ישראלים בענף ההובלה - אין לך איזה בן דוד ?) יאשר שקיבל אותך לעבודה.עשה רשיון ועבוד כמה שנים כאן,לך לכמה שנים ותחזור מבוסס.(הענף ברובו עבר לרהט, כסיפה ... , עדיין יש תעבורה ובנותיה) .

פורסם

בעבודה כנהג מובילת נדרש ניסיון + רישיון מתאים, הניסיון כי אתה מוביל מכוניות במאות אלפי או מליוני שקלים ולא רוצים נזק.

פיזי ? לא ככ, מה אתה עושה ? נוסע למגרש מעמיס 5-8 כלים ויוצא למגרש אחר.

מה שכן, זה המון המון שעות הגה ואתה חייב לאהוב את הכבישים, אחרת לא תהנה מהעבודה

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

עד כמה שווה להיות נהג כזה ? תלוי בחברה, בתנאים, ובמשכורת, אינני בקיא, אך תברר,

זאת עבודה פיזית ? אם עבורך לקשור ראצ'טים לאבטחה זה עבודה פיזית אז כן,

מה אופי של העבודה ? מעמיס מכוניות ליסינג או רכבים תקועים מנקודה א' לנקודה ב', לא ביג דיל,

עבודה יחסית כיפית ? רוב העבודות על ההגה הם כיפיות, אישית, אני מעדיף להוביל כמה שיותר רחוק,

וכמה שיותר כבישים פתוחים, רצוי עם עבודה בידים למען הכושר, אישית, אני אוהב להוביל בשר,

דורשים בעבודה כזאת ניסיון ? תלוי בחברה, יש חברות שלא יקחו נהג מתחת לגיל 24 בגלל בעיות ביטוח,

אשמח לעזרה והכוונה.

נסה את חברות הליסינג + חברות שנותנות שרותי דרך,

תודה.

בהצלחה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

לרוב המוביליות כן, אך למובילית גרר אני חושב שצריך רישיון חילוץ וגרירה בנוסף לC1...

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
בגלל שהפורום off topic סגור למשתמש שלי אז אני ישאל פה .

אני מחפש עבודה כנהג משאית , יש את כול החברות של בלדרות ושילוח שכול יום מסביב לשעון

מסתובבים כמו סביבון, (כול מטר לעצור ) + פורקים +מעמיסים + נוהגים עד 12 שעות בקיצור נשמע לי גיהנום.

אני חשבתי אולי ללכת לעבוד על מובילית , מובילית שמעמיסים עליה מכוניות של חברות השכרה והובלתם לסניפים .

אולי יש פה נהגי מובילית, השאלה שלי :

עד כמה שווה להיות נהג כזה ?

זאת עבודה פיזית ?

מה אופי של העבודה ?

עבודה יחסית כיפית ?

דורשים בעבודה כזאת ניסיון ?

אשמח לעזרה והכוונה.

תודה.

אני עבדתי בחברת הובלת רכב גדולה שנה וחצי על מובילית של חמישייה , מבחינת שווה או לא ?

בוודאי שלא . תחלופה מהירה של נהגים לא קורת סתם , אמנם אתה מרוויח משכורת של 7 אלף במקרה הטוב , אבל קח את כמות השעות שזה לפחות 12 שעות ביום ויום שיש שזה לפחות 6 שעות ותראה שזה יוצא לך 25 שקל לשעה ,

זה לא עבודה פיזית כולה להעמיס מכוניות ולקשור אותם ( עניין של כמה דקות ) אבל העבודה היא קשה כי זה הרבה שעות על ההגה וזה מתחיל להתיש לאט לאט , הובלות כעיקרון יש כל מיני דרגות כל יבואן משלם אחרת לחברה וכמובן שיש את " המשרד " שהם עושים " סדר " ונותנים לחברים שלהם את ההבולות המשבוחות והיקרות ולכל השאר הובלות במחיר לא הכי ... ככה שאתה מקבל בונוסים והכל תלוי לפי ההובלות וכמות מכוניות שתעשה בחודש , אני לא הייתי מציע ללכת אני הייתי ככה שנה וחצי ונקרעתי להניע את המשאית בשש ולהגיע בשש ואפילו יותר מאוחר בהרבה מקרים , אתה כבר מגיע גמור הביתה , אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול

פורסם
אני עבדתי בחברת הובלת רכב גדולה שנה וחצי על מובילית של חמישייה , מבחינת שווה או לא ?

בוודאי שלא . תחלופה מהירה של נהגים לא קורת סתם , אמנם אתה מרוויח משכורת של 7 אלף במקרה הטוב , אבל קח את כמות השעות שזה לפחות 12 שעות ביום ויום שיש שזה לפחות 6 שעות ותראה שזה יוצא לך 25 שקל לשעה ,

זה לא עבודה פיזית כולה להעמיס מכוניות ולקשור אותם ( עניין של כמה דקות ) אבל העבודה היא קשה כי זה הרבה שעות על ההגה וזה מתחיל להתיש לאט לאט , הובלות כעיקרון יש כל מיני דרגות כל יבואן משלם אחרת לחברה וכמובן שיש את " המשרד " שהם עושים " סדר " ונותנים לחברים שלהם את ההבולות המשבוחות והיקרות ולכל השאר הובלות במחיר לא הכי ... ככה שאתה מקבל בונוסים והכל תלוי לפי ההובלות וכמות מכוניות שתעשה בחודש , אני לא הייתי מציע ללכת אני הייתי ככה שנה וחצי ונקרעתי להניע את המשאית בשש ולהגיע בשש ואפילו יותר מאוחר בהרבה מקרים , אתה כבר מגיע גמור הביתה , אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול

תודה על ההסבר ,הבנתי בכללי.

אני מבין שזה נהיגה 12 שעות ביום, אבל מצד שני כמעט ואין תפקיד נהיגת משאית שהיא לא 12 שעות .

נתקלתי לא פעם , שחברות עשו עיניים למי שהיה נהג משאית בצבא ובשבילם זה לא נקרא ממש ניסיון וזה עצוב לשמוע כזה דבר ,

כי בסופו של דבר אף אחד לא נולד עם הגה ביד (או שאולי כן ? :-) ) , כול אחד התחיל מנמוך והתקדם לאן שהתקדם .

לגבי המובילית ,

*איך הולך הסדר יום ? (באים למשרד עם המשאית ואומרים לך סע לפה ולפה וכו' או שבדרך מתחילים לחפור בשכל,

ומתחילים לטרטר תיקח משם ,תביא לפה ,תיסע לפה, תביא לשם וכו' )?

*האמת שלא מזמן עברתי מהדרום למרכז,

אז נכון שהייתי נהג משאית בצבא וחרשתי את הכבישים אבל מצד שני אני מכיר כבישים ראשיים אבל לא מקומות ספצייפים שמעסיקים של חברות כאלה יגידו לי לנסוע ואני אדע לאן . ירצו לעסיק אחד כזה שלא מכיר מקומות ספצייפים ? יראו בעין יפה שימוש ב gps או שיעדיפו לעסיק בן אדם שחי כול חייו בתל אביב ויודע מה משמאלו ומה מימינו ?

* איזה עוד תפקידי נהיגה על משאית יש שנוח לעבוד בהם ללא קריעה ועם שעות נוחות ? (יש חיה כזאת ? )

תודה

פורסם

עבדתי כנהג מובילית חמישייה בחברה שנסגרה.(טריפל ליין).המשכורת הייתה גבוהה יחסית עבודה לא פיזית.החיסרון הבולט זה בחורף שצריך לקום מוקדם ולקשור רכבים בגשם.

אתה בערב מקבל מהסדרן לאן להגיע בבוקר ובאזו שעה.אם קיבלת הובלה ארוכה.למשל נתב"ג -טבריה-נתניה-נתב"ג.לרוב זאת תהיה ההובלה היחידה.

בכל מקרה תחפש במובילית בחברות השכרה לדוגמת הרץ.קל אוטו.

בהצלחה.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
תודה על ההסבר ,הבנתי בכללי.

אני מבין שזה נהיגה 12 שעות ביום, אבל מצד שני כמעט ואין תפקיד נהיגת משאית שהיא לא 12 שעות .

נתקלתי לא פעם , שחברות עשו עיניים למי שהיה נהג משאית בצבא ובשבילם זה לא נקרא ממש ניסיון וזה עצוב לשמוע כזה דבר ,

כי בסופו של דבר אף אחד לא נולד עם הגה ביד (או שאולי כן ? :-) ) , כול אחד התחיל מנמוך והתקדם לאן שהתקדם .

לגבי המובילית ,

*איך הולך הסדר יום ? (באים למשרד עם המשאית ואומרים לך סע לפה ולפה וכו' או שבדרך מתחילים לחפור בשכל,

ומתחילים לטרטר תיקח משם ,תביא לפה ,תיסע לפה, תביא לשם וכו' )?

*האמת שלא מזמן עברתי מהדרום למרכז,

אז נכון שהייתי נהג משאית בצבא וחרשתי את הכבישים אבל מצד שני אני מכיר כבישים ראשיים אבל לא מקומות ספצייפים שמעסיקים של חברות כאלה יגידו לי לנסוע ואני אדע לאן . ירצו לעסיק אחד כזה שלא מכיר מקומות ספצייפים ? יראו בעין יפה שימוש ב gps או שיעדיפו לעסיק בן אדם שחי כול חייו בתל אביב ויודע מה משמאלו ומה מימינו ?

* איזה עוד תפקידי נהיגה על משאית יש שנוח לעבוד בהם ללא קריעה ועם שעות נוחות ? (יש חיה כזאת ? )

תודה

אתה לומד איך לקשור להעמיס מכוניות איך לבדוק אותם במשך שבוע - שבועיים ( לא מספיק לדעתי ונהגים עושים המון נזקים כתוצאה מזה כולל אני שנפל לי פאגרו חדש בכביש באמצע נסיעה ) , לאחר מכן מקבל משאית וזהו היא צמודה אליך לבית אתה מקבל סידור אתה עבודה ושמה כתוב מה מאיפה כמה למה .

בנוגע לכבישים אני לא ידעתי שום כביש לא מה זה 431 ובקושי איילון כי הייתי בצבא בחור נידח ולא יצאתי מהבית 3 שנים , כבישים תלמד לאט לאט GPS לא אפקטיבי כאן כי אתה נוסע בגובהה משתנה בין 4 מטר ומעלה תלוי באיזה סוג רכב העמסת , נהגים סמכו על WAZE ועשו רכבים במקומה שלמעלה לקבריולט ( בלי בקשת הלקוח :) )

מסתדרים שואלים נהגים אחרים וכו' עד שלאט לאט לומדים לרוב זה סוחרים / בונדדים קבועים / סוכוניות רכב / חברות השכרה , בסוף תכיר את כל החורים בארץ ואיפה אתה יכול לעבור ואיפה לא .

הם לא דורשים ניסיון לפי מה שאני יודע יש מחסור עצום בנהגי מוביליות כי הרבה באים ובורחים מהר מדי עקב הלחץ והאי התאמה בין השעות למשכורת עצמה ,

מה גם שאתה לא יודע ( לפחות בחברה שבה אני עבדתי ) כמה משכורת תצא לך , ז"א רק המנכל יודע כמה בונוס יוצא לך ככה שזה אפשרי לשחק במשכורות של אנשים ולא לתת להם את מה שמגיע להם באמת בגלל חשדות אלו ואחרים אני עזבתי , הדרך לגניבה בעבודה הזאתי שאתה לא יודע כמה שווה כל בונוס וכל הובלה מאוד קלה

לשיקולך ..

פורסם
אתה לומד איך לקשור להעמיס מכוניות איך לבדוק אותם במשך שבוע - שבועיים ( לא מספיק לדעתי ונהגים עושים המון נזקים כתוצאה מזה כולל אני שנפל לי פאגרו חדש בכביש באמצע נסיעה ) , לאחר מכן מקבל משאית וזהו היא צמודה אליך לבית אתה מקבל סידור אתה עבודה ושמה כתוב מה מאיפה כמה למה .

בנוגע לכבישים אני לא ידעתי שום כביש לא מה זה 431 ובקושי איילון כי הייתי בצבא בחור נידח ולא יצאתי מהבית 3 שנים , כבישים תלמד לאט לאט GPS לא אפקטיבי כאן כי אתה נוסע בגובהה משתנה בין 4 מטר ומעלה תלוי באיזה סוג רכב העמסת , נהגים סמכו על WAZE ועשו רכבים במקומה שלמעלה לקבריולט ( בלי בקשת הלקוח :) )

מסתדרים שואלים נהגים אחרים וכו' עד שלאט לאט לומדים לרוב זה סוחרים / בונדדים קבועים / סוכוניות רכב / חברות השכרה , בסוף תכיר את כל החורים בארץ ואיפה אתה יכול לעבור ואיפה לא .

הם לא דורשים ניסיון לפי מה שאני יודע יש מחסור עצום בנהגי מוביליות כי הרבה באים ובורחים מהר מדי עקב הלחץ והאי התאמה בין השעות למשכורת עצמה ,

מה גם שאתה לא יודע ( לפחות בחברה שבה אני עבדתי ) כמה משכורת תצא לך , ז"א רק המנכל יודע כמה בונוס יוצא לך ככה שזה אפשרי לשחק במשכורות של אנשים ולא לתת להם את מה שמגיע להם באמת בגלל חשדות אלו ואחרים אני עזבתי , הדרך לגניבה בעבודה הזאתי שאתה לא יודע כמה שווה כל בונוס וכל הובלה מאוד קלה

לשיקולך ..

יש לי רישיון משא כבד מעל 15.

אם אני רוצה להוציא על סמי , צריך לעבור יום בדיקות רפואיות ?

פורסם

גם לי יש מעל 15 אבל אני חושב שצריך שוב לעבור בדיקות רפואיות טופס ירוק תאוריה וכו' כל התהליך מהתחלה

רק שתדע אם אתה חושב לשדרג את הרשיון כי בסמי מקבלים יותר ממעל 15 אתה טועה , כבר יצא לי לדבר עם נהגי סמי שמובילים ירקות או כל מה שלא יהיה ,

העניין הוא ככה , תעבוד יותר שעות תספיק ותוכל לעשות " משכורת " כביכול . זה לא משנה באיזה רשיון אתה מחזיק הכל תלוי בשעות וכמה אתה מחזיק על ההגה .

בבוקר מניעים את המשאית בשלוש בלילה מחליפים טכוגרף בשעה 8 וממשיכים לעבוד עד איזה 7 בערב זאת השיטה של נהגים . כמובן שקשה לתפוס אותם אלא אם נופלים עליהם .

לא כולם ככה אבל בחברות מאוד לוחצים ואתה זקוק לכסף אז אתה עושה את זה בלית ברירה , תחשוב טוב , אין טעם להוציא סמי אני יכלתי להוציא בצבא בחינם ואפילו שכנעו אותי ולא רציתי..

המשכורת לא תעלה מעל ל-9 , במעל 15 תרוויח מקסימום 1000 פחות , אל תשכח שסמי זה כלי יותר כבד ויותר מסורבל לנהיגה.

פורסם

התכנון שלי היה להוציא רישיון על סמי \ אוטובוס בעתיד .

חשבתי שאולי בגלל שיש לי משאית , אז על סמי אני לא אצטרך לעבור בדיקות רפואיות.

אבל נראה כבר לאיזה כיוון ללכת .

פורסם
התכנון שלי היה להוציא רישיון על סמי \ אוטובוס בעתיד .

חשבתי שאולי בגלל שיש לי משאית , אז על סמי אני לא אצטרך לעבור בדיקות רפואיות.

אבל נראה כבר לאיזה כיוון ללכת .

אמרתי לך אין לך טעם להוציא אלא אם ממש אתה אוהב את זה .

אם זה נוגע לכסף מספיק שיש לך רשיון לרכב מסחרי אפילו ואתה מרביץ שעות עבודה ויכול להגיע לאחלה משכורת כמעטט כמו של נהג סמי . הכל תלוי בשעות שאתה יכול לעבוד ובקצב עבודה שלך. אני מכיר מישהו שמרוויח 8 בחודש והוא נוהג במרצדס מסחרית מחלק צבע של טמבור וגם יש לו אוטו צמוד.

אם אתה נכנס לעולם הזה , תחשוב טוב , בהצלחה !

פורסם

תודה על העזרה !

יש לי עוד שאלה\2 ,

נגיד ואני עושה רישיון סמי , אני מגיע למילואים ואומר להם שיש לי רישיון סמי ,

הם ימירו את הרישיון הסמי האזרחי לרישיון סמי צבאי כך שהמקצוע הצבאי יהיה מוביל\מוביל טנקים ?

2. במידה ויש לי רישיון סמי .

ואני רוצה להתגייס לקבע בתור מוביל טנקים \מוביל כללי ,

הם ישמחו לגייס אותי ולהכשיר אותי כמוביל צבאי ? או שהעדיפות היא רק מי שעשה סמי בצבא ?

• תוכן חדש...