Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה לומד איך לקשור להעמיס מכוניות איך לבדוק אותם במשך שבוע - שבועיים ( לא מספיק לדעתי ונהגים עושים המון נזקים כתוצאה מזה כולל אני שנפל לי פאגרו חדש בכביש באמצע נסיעה ) , לאחר מכן מקבל משאית וזהו היא צמודה אליך לבית אתה מקבל סידור אתה עבודה ושמה כתוב מה מאיפה כמה למה .

בנוגע לכבישים אני לא ידעתי שום כביש לא מה זה 431 ובקושי איילון כי הייתי בצבא בחור נידח ולא יצאתי מהבית 3 שנים , כבישים תלמד לאט לאט GPS לא אפקטיבי כאן כי אתה נוסע בגובהה משתנה בין 4 מטר ומעלה תלוי באיזה סוג רכב העמסת , נהגים סמכו על WAZE ועשו רכבים במקומה שלמעלה לקבריולט ( בלי בקשת הלקוח :) )

מסתדרים שואלים נהגים אחרים וכו' עד שלאט לאט לומדים לרוב זה סוחרים / בונדדים קבועים / סוכוניות רכב / חברות השכרה , בסוף תכיר את כל החורים בארץ ואיפה אתה יכול לעבור ואיפה לא .

הם לא דורשים ניסיון לפי מה שאני יודע יש מחסור עצום בנהגי מוביליות כי הרבה באים ובורחים מהר מדי עקב הלחץ והאי התאמה בין השעות למשכורת עצמה ,

מה גם שאתה לא יודע ( לפחות בחברה שבה אני עבדתי ) כמה משכורת תצא לך , ז"א רק המנכל יודע כמה בונוס יוצא לך ככה שזה אפשרי לשחק במשכורות של אנשים ולא לתת להם את מה שמגיע להם באמת בגלל חשדות אלו ואחרים אני עזבתי , הדרך לגניבה בעבודה הזאתי שאתה לא יודע כמה שווה כל בונוס וכל הובלה מאוד קלה

לשיקולך ..

שאלה ,

כשאתה רוצה לקשור את המכוניות של הקומה השניה , אתה מטפס לקומה השניה וקושר ?

(תאמין או לא , אבל אף פעם לא ראיתי איך נהגי מובילית קושרים רכבים של קומה שניה :lol:)

פורסם
תודה על העזרה !

יש לי עוד שאלה\2 ,

נגיד ואני עושה רישיון סמי , אני מגיע למילואים ואומר להם שיש לי רישיון סמי ,

הם ימירו את הרישיון הסמי האזרחי לרישיון סמי צבאי כך שהמקצוע הצבאי יהיה מוביל\מוביל טנקים ?

2. במידה ויש לי רישיון סמי .

ואני רוצה להתגייס לקבע בתור מוביל טנקים \מוביל כללי ,

הם ישמחו לגייס אותי ולהכשיר אותי כמוביל צבאי ? או שהעדיפות היא רק מי שעשה סמי בצבא ?

הצבא יעודכן מיד כאשר תקבל את הרשיון, לא תצטרך לדווח על כך.

כאשר הייתי צעיר ויפה ושירתתי בצה"ל, בעלי "רשיון ג'" (כפי שכונה רשיון משאית בעגה הצבאית) סבלו קשות, וגם אנשים שלא נהגו ברכב כבד מיום שעברו את הטסט אולצו לנהוג במשאיות הצבאיות. נתקלתי במסכנים שעלו על ההגה לאחר 10 שנים ויותר מאז נגעו לאחרונה במשאית, וגרמו נזקים גדולים שעליהם גם שילמו. הכרתי גם קצינים שעם גיוסם למילואים השילו את הדרגות ונהגו כדי לסייע לנהגי הגדוד שעבדו קשה מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שאלה ,

כשאתה רוצה לקשור את המכוניות של הקומה השניה , אתה מטפס לקומה השניה וקושר ?

(תאמין או לא , אבל אף פעם לא ראיתי איך נהגי מובילית קושרים רכבים של קומה שניה :lol:)

זה עובד ככה ,

הרמפה העליונה מונחת על שני פינים וכמובן עולה ויורדת עם השלט שיש לך , בקיצור הרמפה העליונה יורדת למטה אתה מעלה שלוש מכוניות מעלה אותה למעלה קושר את המכוניות לאחר מכן מעלה שוב את השתי מכוניות וקושר אותם ומעלה את הרמפה ומתחיל לנסוע , אם תכנס לעבוד הזאת תבין לאט לאט זה עניין של הרגל .

שמתי לך תמונה באחת הנסיעות הכי קשות שהיו משום שיש עליות וירידות ומלא פסי האטה שמשחררים את הראצ'טים לאט לאט , וגם לא היה לי מקום לשלוש הרכבים למעלה אז הייתי צריך להעלות את האוטו הראשון ברברס וזה מאוד קשה כי הוא נופל כל פעם למטה , מה גם שהאאודי על הזנב טעות קטנה ונופלת למטה , אבל שוב זה עניין של הרגל ולמידה , אני יודע שזה ממש כיפי ומעניין מכוניות חדשות וכו', אבל שוב מבחינת כלכלית לא משתלם .

20120321_152241.jpg

פורסם
זה עובד ככה ,

הרמפה העליונה מונחת על שני פינים וכמובן עולה ויורדת עם השלט שיש לך , בקיצור הרמפה העליונה יורדת למטה אתה מעלה שלוש מכוניות מעלה אותה למעלה קושר את המכוניות לאחר מכן מעלה שוב את השתי מכוניות וקושר אותם ומעלה את הרמפה ומתחיל לנסוע , אם תכנס לעבוד הזאת תבין לאט לאט זה עניין של הרגל .

שמתי לך תמונה באחת הנסיעות הכי קשות שהיו משום שיש עליות וירידות ומלא פסי האטה שמשחררים את הראצ'טים לאט לאט , וגם לא היה לי מקום לשלוש הרכבים למעלה אז הייתי צריך להעלות את האוטו הראשון ברברס וזה מאוד קשה כי הוא נופל כל פעם למטה , מה גם שהאאודי על הזנב טעות קטנה ונופלת למטה , אבל שוב זה עניין של הרגל ולמידה , אני יודע שזה ממש כיפי ומעניין מכוניות חדשות וכו', אבל שוב מבחינת כלכלית לא משתלם .

תודה רבה על ההסבר !

תגיד , נגיד בבוקר אתה מעמיס 5 מכוניות ולאורך היום אתה פרקתה אותם אותם. נגיד סיימתה לפרוק בשעה 3 בצהריים ,

אתה הולך שוב פעם להעמיס 5 מכוניות ?

בדרך כלל כמה נגלות עושים ביום ?

פורסם

עד כמה שווה להיות נהג כזה ? ממה שאני בדקתי הרבה נהגים לא הכי מרוצים.

זאת עבודה פיזית ? תלוי מה, בבלדרות למשל הבנתי שלפעמים אתה צריך להעמיס גם שקים של 40 ק"ג

מה אופי של העבודה ? משהו כמו 10 - 12 שעות ביום, העמסה, פריקה, חלוקה, התעסקות עם ניירת, כספים.

עבודה יחסית כיפית ? כל עבודה היא כיפית אם אתה אוהב את העבודה.

דורשים בעבודה כזאת ניסיון ? כן, אם היית נהג בצבא ובעיקר נהג משאית זה תופס בתור ניסיון

אני גם לפני שחרור, והציעו לי לא מעט עבודות כאלו, עם תנאים שנשמעים לא רע. אם תרצה דבר איתי בפרטי.

פורסם
תודה על העזרה !

יש לי עוד שאלה\2 ,

נגיד ואני עושה רישיון סמי , אני מגיע למילואים ואומר להם שיש לי רישיון סמי ,

הם ימירו את הרישיון הסמי האזרחי לרישיון סמי צבאי כך שהמקצוע הצבאי יהיה מוביל\מוביל טנקים ?

2. במידה ויש לי רישיון סמי .

ואני רוצה להתגייס לקבע בתור מוביל טנקים \מוביל כללי ,

הם ישמחו לגייס אותי ולהכשיר אותי כמוביל צבאי ? או שהעדיפות היא רק מי שעשה סמי בצבא ?

לא נהיים נהג מוביל טנקים כל כך מהר..

בצבא אתה מגיע קודם למחלקת מילואים סמי טריילר. משובץ ל"נהיגת משנה" שזה נהיגת התלמדות עם נהג וותיק שיושב ליידך. באופן עקרוני זה דורש 50 שעות, שזה 5 ימים בנהיגה מאוד אינטנסיבית או בגיוס רגיל של כ7-8 ימים. = 1 שנת מילואים.

לאחר מכן אתה עובר מבחן ממש כמו "טסט" עם בוחן שקובע אם אתה כשיר או צריך עוד התלמדות.

לאחר מכן אתה מורשה לנהוג רק ברכב סמי עם דפנות (אמבטיה )או מכולת ציוד ולהוביל ציוד בלבד 1-3 שנות מילואים.

לאחר מכן אתה מקבל אישור להוביל תחמושת (גם כן אמבטיה) ומים (נקניק), 1-3 שנות מילואים (לפעמים זה מקביל).

אם לא היית מעורב בתאונה ח"ו, אתה נבדק ומוגש לשלב היותר רציני:

אתה מורשה להוביל רק"מ, שזה כבר שימוש בשרשראות קשירה ונגרר "פלטה", עובר השתלמות קשירה "היתר להובלת נגמש"ים" שזה יהיה בד"כ המטען הכבד ביותר והרגיש ביותר שמובל ע"י סמי-טריילר.

לאחר כ 4-10 שנות נהיגה במילואים כמוביל רק"מ (על סמי טריילר):

אם אתה נהג באזרחות, ויש לך הרבה שנות ניסיון על משאית, הרבה ניסיון בהובלת נגמש"ים, אתה מוגש לנהיגת משנה על מוביל טנקים שזה כמו התהליך של הסמי. בתחילה אתה מורשה להוביל כל רק"מ,בטונדות, אלמנטים וכו' פרט לטנקים. לאחר 2-5 שנות מילואים ורק אם אתה בטוח בעצמך, אתה מוגש לנהיגת משנה על מוביל טנקים.

מוביל עמוס מרכבה מזוודת (תלוי איזה סימן) מגיע בקלות ליותר ממאה טון, שזה משקל מפלצתי בכל קנה מידה.

הדירוג האמיתי לנהג מבוצע בכל שנה מחדש ע"י מחשב שמזין ומשכלל את כל שעות הנהיגה שלו במשך הסדיר והמילואים ולפי זה מציע כשירות לכל דרגת נהיגה. את תהליך אישור דרגת הנהיגה לא אפרט כאן בפורום. כמו כן על תהליכים אחרים בבחינה והסמכה.

בדרך כלל תמיד מחפשים בהובלה נהגים לקבע, יש כאלו שאוהבים את זה ויש שעוזבים אחרי פרק זמן קצר. יש כמובן עניין של תקנים וכו' כמו כל דבר אחר בצבא

בהצלחה!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

מה עם הובלת מכולות מטען?

אני עוסק בייצוא חקלאי ויוצא לי לא מעט לצפות בהעמסות והובלה של מכולות קירור. עושה רושם שיש לנהגים עבודה לא קשה במיוחד רוב הזמן (מכולות 40 רגל, הכל מעל 15 טון, חלק גם יותר מ-45).

הם נשלחים לאסוף מכולה ריקה במסוף, מגיעים לבית האריזה (פסטורלי משהו), מחכים להעמסה (קפה, ארגז/שק תוצרת הביתה), אוספים מסמכים ונוסעים לנמל. אם מדובר בנסיעות קצרות אז יש כמה ביום. אחד המסלולים הנפוצים זה אשדוד-ערבה-אשדוד/חיפה. במקרים קיצוניים הם נאלצים לישון במשאית בצמוד למסוף כדי להעמיס מוקדם בבוקר.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
מה עם הובלת מכולות מטען?

אני עוסק בייצוא חקלאי ויוצא לי לא מעט לצפות בהעמסות והובלה של מכולות קירור. עושה רושם שיש לנהגים עבודה לא קשה במיוחד רוב הזמן (מכולות 40 רגל, הכל מעל 15 טון, חלק גם יותר מ-45).

הם נשלחים לאסוף מכולה ריקה במסוף, מגיעים לבית האריזה (פסטורלי משהו), מחכים להעמסה (קפה, ארגז/שק תוצרת הביתה), אוספים מסמכים ונוסעים לנמל. אם מדובר בנסיעות קצרות אז יש כמה ביום. אחד המסלולים הנפוצים זה אשדוד-ערבה-אשדוד/חיפה. במקרים קיצוניים הם נאלצים לישון במשאית בצמוד למסוף כדי להעמיס מוקדם בבוקר.

נשמע טוב .

אבל אני לא יודע למי לפנות .

פורסם

גם אני אוהב משאיות והובלה, לפני 11 חודשים הוצאתי רשיון 12 טון ואני מחכה עוד חודש בעזרת השם אני רוצה לעשות רשיון מעל 12 טון ואז אני אתחיל לחפש עבודה על משאית מעל 12,

כרגע לא חיפשתי עבודה על משאית 12 טון כי רוב העבודות פה הם של חלוקה פירות וירקות ובלדרות, ואני לא סוסל ולא אוהב את זה,

אז מעל 12 טון מתחילה העבודה הרצינית ואני מחכה ,

אם יש למישהוא רעיונות באיזה חברות הכי טוב לחפש עבודה אשמח לשמוע,

אני מתכנן לקנות משאית ולהיות קבלן עצמאי, אז האם צריך קודם לעבוד שכיר לכמה שנים כדי להכיר את השוק ואז לקנות משאית?

או מההתחלה לקנות משאית ואז לחפש עבודה? מישהו יקבל אותי ככקבלן בלי להכיר אותי?

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם
תודה רבה על ההסבר !

תגיד , נגיד בבוקר אתה מעמיס 5 מכוניות ולאורך היום אתה פרקתה אותם אותם. נגיד סיימתה לפרוק בשעה 3 בצהריים ,

אתה הולך שוב פעם להעמיס 5 מכוניות ?

בדרך כלל כמה נגלות עושים ביום ?

תלוי יש נגלות של 15 דקות נסיעה ויש יום שתסע מאשדוד לקריית שמונה וזה רק 12 שעות כמעט , הכל משתנה תלוי כמה עבודה יש אם אתה בדרך לקריית שמונה ויוצא מאשדוד נניח בשעה 7 עד 12 בערך אתה פורק ( לוקח זמן עד שבודקים את המכוניות .. זה לא רק הנסיעה ) אז ב-12 אתה יורד לאזור המרכז אם פתאום יש עבודה בטבריה ישלחו אותך לשמה כמובן .. שוב זה משתנה אין חוקים בעבודה הזאת רק שהכיס של המנכ"ל ימשיך להתמלאות בכסף על חשבון העובד ,

סה"כ אסור לך לעבוד יותר מ-12 ולא משנה כמה נגלות תפסיק , כמובן שנגלה שיש בה יותר ק"מ נסיעה היא יותר שווה מנגלה שהיא באזור המרכז או משהו כזה , שוב זה משתנה לפה ולשם ..

פורסם

לא הבנתי משהו .

במודעה אקראית שראיתי רשום : " דרוש נהג טריילר מעל 15 טון ".

מה הכוונה ?:

1.נהיגה על משאית מעל 15 טון עם עגלה ?

2.נהג שיש לו רישיון מעל 15 טון + סמיטריילר ?

3. אחר ?

מעצבן שבמודעות לא רושמים באופן ברור מה הם מצפים מנהג :?.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
לא הבנתי משהו .

במודעה אקראית שראיתי רשום : " דרוש נהג טריילר מעל 15 טון ".

מה הכוונה ?:

1.נהיגה על משאית מעל 15 טון עם עגלה ? זה כבר פול-טריילר = אותו הרישיון כמו סמי-טריילר. אא"כ מדובר בנגרר קטן כמו של מע"צ.

2.נהג שיש לו רישיון מעל 15 טון + סמיטריילר ?

3. אחר ?

מעצבן שבמודעות לא רושמים באופן ברור מה הם מצפים מנהג :?.

קודם כל אל תרתח אדון עזריאל, הכוונה היא לטריילר במשקל כבד ולא לפול טריילרים שמובילים קרטונים\צעצועים, שהמשאית והנגרר יחד לא מגיעים ל27 טון (משאית סינגל עד 15+נגרר עם סרן יחיד או שניים מרכזיים קטנים עם איצול ללא היגוי). מפרסמי המודעות זה בד"כ אנשים שבתחום שנים רבות ועדיין משתמשים באותו הסלנג.

ז"א שגם אם לא צריך רישיון טריילר מדובר במשאיות כבדות. אני יודע שקצת שינו את דרגות הרישוי לאחרונה, אך פעם זה היה:

עד 15 טון-משאית קטנה סינגל

מעל 15 טון -מסינגל של 19 טון ועד דאבל-דאבל של 34 טון

סמי או פול טריילר - 55 עד 64 טון בהתאמה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

נכון שיש את אלבר, שלמה ועוד כמה שהם חברות השכרה גדולות בארץ עם מוביליות מעל 15 טון .

מה קורה עם חברות יחסית קטנות כמו פריים ליס, ליס קאר וכו', שם גם הם משתמשים במוביליות מעל 15 טון ?

העבודה יותר קלה מבחברות הגדולות ?

נגיד אם אני עובד בחברת ליסינג קטנה , עכשיו זה כולל גם הובלה של מכוניות רק לסניפים של החברה הספציפית שאני עובד או לכול החברות ההשכרה ?

אשמח להסבר ,

תודה.

• תוכן חדש...