Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4974 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס"ד

הקדמה קצרה (סליחה על החפירה)

לפני כשלשה חודשים התחלתי לעבוד בעבודה חדשה באזור המרכז - אני גר בבנימין מרחק של 82 ק"מ לכיוון(3300 ק"מ בחודש)

מכיוון שזאת סוג של עבודת הייטק חלק מתנאי העבודה הם רכב(כמובן תמורת סכום מסויים, רכב מיני - 1300, ורכב סופר מיני 1800), ומכיוון שלא הסכימו לתת לי אחזקת רכב(כנראה בגלל התעקשותי שאני רוצה רכב דיזל - בשל החיסכון, וקיוו שאשאר עם ה"קסרה" האהובה שלי.) בכל זאת לקחתי קיה ריו בנזין. הטריגר הוא שהקצבת הדלק עומדת על 1300 ש"ח שיכול לעמוד למשא ומתן במידה וזה לא יספיק (לפי ההבנה שלי ממש לא גמיש).

חודשיים - וכל חודש אני משלם 1000 ש"ח דלק על חשבוני.

מה שהביא אותי להבנה שבכל מקרה עדיף לי לקנות רכב, חסכוני כמובן. הבעתי את זה במשוואה -

רכב לחודש+שווי רכב(ברוטו, =נגיד 1800 בנטו) + 1000 ש"ח דלק = תשלום חודשי על רכב+ביטוח

והרווח שלי בכל הסיפור הוא שבסוף גם נשאר לי "משהו"(רכב) ביד.

לאחר בירורים רבים הגעתי לאפשרויות האלו.

תשלום - עקרונית אני יכול להשיג את כל הסכום מקרוב משפחה ולהחזיר לו בתשלומים, אך אני מעדיף בהרבה לשלם על הרכב בתשלומים, בלי "טובות של קרובי משפחה.

סוג רכב(חדש/יד שניה) - העדיפות היא לחדש - בגלל התשלומים והשקט הנפשי של האחריות, אתה יודע מה עבר על האוטו.

עקרונית לא כזה לחוץ לי על חדש, אבל זה עדיפות (תאירו את עייני אם עדיף אחרת).

אבזור וכו' - ממש לא קריטי לי, מה שחשוב לי שיסע, רדיו, מזגן, ובטיחותי- שלכולם יש את הכל בצורה כזאת או אחרת. כאן הלב הולך אחר החיסכון.

סוג הרכב - אני חושב שאני הולך להשאר עם הרכב באזור ה5 שנים ומעלה - כך שהכל בא בחשבון, העיקר הכסף :) - יד 1, יד שניה מליסינג 0 ק"מ, וכו'

תצורה- מעדיף בהרבה את הסדאן - גם נראה לי בטוח יותר וגם צריך מקום לעגלה בבגאז.

גודל - לא רכבי מיני, בהרים שבהם אני גר, הרכבים האלה א- לא סוחבים ב-ישחקו מהר

דלק - דיזל!!!

דגמי רכבים -

רנו פלואנס דיזל - ייתרונות - גדול, יפה, חסכוני, מנוע חזק יחסית, אוטומת(האישה יכולה לנהוג).

חסרנות - הכי יקר, ארוך(לא מומלץ לחניה בארלוזרוב-ת"א שם אני עובד)

קיה ריאו דיזל - ייתרונות - יפה, חסכונית, ידני(ייתרון לי ולא לאישה :? ) - 6 הילוכים, ובעיקר זול (פחות מ100 - וזה מה שהשגתי רק בטלפון סיכוי גדול שאפשר יותר.

חסרונות - ידני, כיסאות לא נוחים (אני יודע כי יש לי כזאת בנזין עכשיו), פחות מרווח מהפלואנס.

א. אשמח אם תמליצו המלצות לכאן או לכאן...

ב. הארות והערות...

ג. רעיונות לאיפה אפשר להשיג דגמים אלו בזול וביותר זול.

תודה מראש.

פורסם

תבדוק לגבי הרנו פלואנס שוב, אולי אפילו יד שניה ליסינג משהו,

לאחד שעובד איתי החליפו את האוטו של העבודה לרנו פלואנס דיזל אוטומוט בגלל שהוא עושה הרבה ק"מ,

הוא אומר שהרכב חזק מרווח וחסכוני (בסביבות ה20 ק"מ לליטר)

פורסם

תוסיף לרשימה את מגאן דיזל סטיישן עם תיבה כפולת מצמדים ששיווקה החל בימים אלו. לגבי מחיר- איני יודע מה מחירה.

עוד אפשרות- סיטרואן C4 HDi. עולה סביב ה122 לפני התמקחות. קיימת בידני וגם באוטומט. לדעתי מפנקת בנוחות יחסית וגם חסכונית יותר (שכן מחזיק בה כבר 120 אלף ק"מ, ידנית, 95% מהנסועה בינעירונית. הצריכה סביב ה1:22).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

לא ברור אם יש השבוע הנחה על פלואנס דיזל (ייתכן שלא) אבל יש 1000 ליטר מתנה, שזאת הטבה בשווי של כ-7600 ש"ח לפחות.

המבצע ברנו התחיל אתמול (שלישי) ויימשך רק עד יום שישי. לפלואנס יש ביקוש די חזק כך שאולי כדאי שתנצל את ההזדמנות.

בסיטרואן יש חודש הנחות (כ-10%) על כל הדגמים שייגמר ב-20 לחודש.

מגאן דיזל עוד יותר חסכונית בסולר אבל המחירון שלה הוא 129 אלף (סטיישן ב-130 אלף) ולא ברור אם יש עליה הנחה

כי היא התחילה להימכר ממש בימים האחרונים. C4 דיזל רובוטית יקרה יותר משתיהן עם גיר רובוטי חד-מצמדי לעומת דו-מצמדי ברנו.

http://www.netcar.co.il/guide/guidef.asp?group=3&manuf=0&price=0&gear=0&safety=0&rating=0&Bm=%E7%F4%F9

http://wheel.co.il/index.php?instance=5&actions=show&instance_id=9&id=3891&current_lang=1

פורסם

דבר ראשון הבחירה בדיזל מבורכת, ומהנה מאד, לטעמי .

דבר שני , למה ננעלת על הרנו? , לדעתי הכי כדאי ללכת על רכב נפוץ יותר, (אמינות מוכחת , חלפים זולים ,יודעים איך לטפל/לתקן אותם).

כמובן שאני מדבר על משפחת vag , פאסאט ,ג׳טה,אוקטביה , שלדעתי לא רק שנראות הרבה יותר מרשימות מהרנו, יותר נוחות , והכי חשוב הרבה יותר מהנות לנהיגה.

SCANSPEAK

פורסם
דבר ראשון הבחירה בדיזל מבורכת, ומהנה מאד, לטעמי .

דבר שני , למה ננעלת על הרנו? , לדעתי הכי כדאי ללכת על רכב נפוץ יותר, (אמינות מוכחת , חלפים זולים ,יודעים איך לטפל/לתקן אותם).

כמובן שאני מדבר על משפחת vag , פאסאט ,ג׳טה,אוקטביה , שלדעתי לא רק שנראות הרבה יותר מרשימות מהרנו, יותר נוחות , והכי חשוב הרבה יותר מהנות לנהיגה.

לא נראה לי.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם
לא נראה לי.

אני מחזיק רכב דיזל (פולו קלאסיק ואחריה גולף), והחלקים לא יקרים , החלק הכי יקר שהחלפתי היה מסרק הגה שעלה 800 שקל , וזה בדיוק אותו החלק כמו בדגם הבנזין.

לפותח השרשור , אני לא מבין למה שליסינג ימכור רכב עם 0 ק״מ , ז״א שהוא לא השתמש בו , ואין לן ממנו רווח.

SCANSPEAK

פורסם
אני מחזיק רכב דיזל (פולו קלאסיק ואחריה גולף), והחלקים לא יקרים , החלק הכי יקר שהחלפתי היה מסרק הגה שעלה 800 שקל , וזה בדיוק אותו החלק כמו בדגם הבנזין.

לפותח השרשור , אני לא מבין למה שליסינג ימכור רכב עם 0 ק״מ , ז״א שהוא לא השתמש בו , ואין לן ממנו רווח.

מכיוון שעוברת שנה, אז -

א. הוא מפסיד שנתון למרות שהרכב חדש.

ב. הם צריכים לשלם מס - על זה שעבר שנה (נראה לי אגרת רישוי - עד שמישהוא קונה הם לא משלמים - הרכב יושב באילת, אבל כשעוברת שנה הם חייבים לשלם.)

ג. מעבר לזה שהמחיר שנה הבאה יהיה יותר זול, אף אחד לא יקנה רכב במחיר של רכב חדש או טיפה פחות, אנשים מעדיפים להוסיף עוד טיפה כסף ולקבל רכב בשנתון הנוכחי.

• תוכן חדש...