Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

וולוו הילוך אובר דרייב144

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

רציתי לדעת האם מישהו יוכל להסביר לי על ה "אובר דרייב" האלקטרוני שאמור להיות לוולוו 144 גיר ידני משנת 1974 ??

פורסם

האובר דרייב הוא לא אלקטרוני אלא מכאני לחלוטין.

האובר דרייב, שמטרתו להפחית את יחס ההעברה הסופי על מנת להשיג שיוט שקט יותר וצריכת דלק נמוכה יותר, מורכב בחלקה האחורי של תיבת ההילוכים והפעלתו נעשית ע"י ידית קטנה שצמודה לידית המגבים.

בעת ההפעלה דולקת נורית ירוקה שסמוכה לזו של נורית המשנק.

האובר דרייב פועל בהילוכים 3 ו 4 בלבד, וקיים מנגנון הגנה למניעת שימוש בהילוך אחורי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שלום חן -

תוכל להתייחס גם ל-OD ב-244 GLE ידנית (מודל 83)?

אצלי אפשר ללחוץ על כפתור שנמצא במרכז ידית ההילוכים ועליה רשום "5".

כשלוחצים על הכפתור נדלקת נורית ירוקה עם כיתוב "OD".

באחד הפירוקים של לוח השעונים מצאתי הכנה לנורית צהובה עם הכיתוב "OD OFF", אבל הנורית מעולם לא דלקה אצלי, גם לאחר החלפתה בחדשה.

האם הנורית הצהובה אמורה להידלק בדגם שלי, או שזו הכנה עבור דגמים אחרים?

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

התיבה בוולבו שלך נקראת M46 והיא החליפה את ה M41 שהיתה אופצייה ב 144.

למיטב זכרוני, בגירסה האוטומטית החל משנת 85' סימון ביטול הילוך היתר, שלא היה בעצם הילוך יתר אלא "סתם" הילוך רביעי, נעשה ע"י נורית בסימון חץ צהוב, שליווה את מכוניות וולבו עוד שנים רבות.

בוולבו שלך לא אמורה כלל להיות נורית OD OFF.

בסוף שנות ה 80' קיבלו כל מכוניות וולבו תיבת 5 הילוכים שגרתית, והאוברדרייב נעלם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...