Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה RunX

ronencpa
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מאוד מעוניין ברכישת טויוטה RunX שנת 2004. הרכב הוא מאוד לטעמי, למרות שאני רווק ויכול גם להסתפק ברכב יותר קטן, החלטתי שזה הרכב שמתאים לי.

מה שמטריד אותי זה המחיר היקר של הרכב. מדובר ברכב הפרטי היקר ביותר בארץ יחסית למודל שנת 2004 (חוץ מרכבים מיוחדים או יוקרתיים).

באופן עקרוני אני מוכן לשלם 40 אלף ש"ח עבור אוטו. אבל עבור אוטו שנמצא 9 שנים על הכביש? האם מחיר כזה משקף את המציאות?

מה שמפחיד אותי, הוא מה יהיה עוד 3-4 שנים כשארצה למכור את האוטו. מי ירצה לקנות רכב שנמצא 12-13 על הכביש - ועוד לשלם עליו מעל 20 אלפי ש"ח?

אני מפחד שהרכב יאבד את כל הערך שלו בעוד 3-4 שנים.

אשמח לקבל את חוות דעתכם.

תודה.

רונן.

פורסם

קשה לדעת מה יהיה בעוד ארבע שנים. למעשה, בשוק הרכב קשה לדעת מה יהיה גם בעוד חצי שנה.

מה שאני יכול להגיד לך זה שהראנקס נחשבת למכונית מוצלחת ומבוקשת מאוד בשוק המשומשות. כתוצאה מכך, מחיר המחירון שלה מאוד גבוה יחסית לשנתון. מה שמעניין זה שלמרות שהמחיר גבוה יחסית לשנתון עדיין מדובר ברכב מאוד מבוקש ורכבים טובים נחטפים במהירות שיא. אבל זה מה שקורה היום ואני לא חושב שיש מישהו שיכול להבטיח לך שום דבר לגבי העתיד, בטח שלא בהסתכלות של 4 שנים קדימה.

אם אתה שואל אותי אז עדיף לחפש רכב אחר, חדש יותר.

פורסם

כן, כל מי שאני מתייעץ איתו - מציע לי לא לקנות את הרכב הזה בגלל המחיר היקר שלו - שבוודאות לא משקף את הערך הכלכלי שלו.

אבל אם כולם חושבים כך, ובאמת אף אחד לא מוכן לשלם 45 אלפי ש"ח על אוטו בן 9 שנים - איך זה שמחיר המחירון שלו לפי לוי יצחק הוא כמעט 50 אלפי ש"ח?

פורסם

האם כל מה שמעניין אותך מכונית זה יכולת שימור הערך שלה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ממש לא.

אני מעוניין ברכב הזה בגלל הגודל והצורה החיצונית שלו.

בנוסף, הוא נחשב אמין וחסכוני - כך שזה מסתדר לי טוב.

גם לא מפריע לי לשלם 40 אלף ש"ח על רכב שהוא 9 שנים על הכביש. עד עכשיו הוא כן שמר על הערך שלו.

מפחיד אותי רק דבר אחד - שהוא נמצא ממש על סף ירידת ערך משמעותית.

עכשיו כשאני קונה אותו, אני קונה בגלל שהוא רכב מצוין עם שוק טוב, ולכן אני משלם יותר. אבל עוד 3-4 שנים כשארצה למכור אותו הוא יהיה רכב ישן (12-13 שנים על הכביש) ואז כל השם שלו כבר לא שווה כי הוא נמצא לקראת השנים האחרונות שלו על הכביש.

וזה מה שמדאיג אותי.

פורסם

מניסיון מוצלח שלי, עשה לעצמך טובה: לך על סוזוקי ליאנה האצ'בק, תוכל להרוויח את כל היתרונות שציינת ( עם מרווח פנימי משופר בהרבה שיעשה חסד עם כל משפחה ממוצעת), בתוספת רכב שצעיר בשנתיים ביחס לטויוטה...

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם
ממש לא.

אני מעוניין ברכב הזה בגלל הגודל והצורה החיצונית שלו.

בנוסף, הוא נחשב אמין וחסכוני - כך שזה מסתדר לי טוב.

גם לא מפריע לי לשלם 40 אלף ש"ח על רכב שהוא 9 שנים על הכביש. עד עכשיו הוא כן שמר על הערך שלו.

מפחיד אותי רק דבר אחד - שהוא נמצא ממש על סף ירידת ערך משמעותית.

עכשיו כשאני קונה אותו, אני קונה בגלל שהוא רכב מצוין עם שוק טוב, ולכן אני משלם יותר. אבל עוד 3-4 שנים כשארצה למכור אותו הוא יהיה רכב ישן (12-13 שנים על הכביש) ואז כל השם שלו כבר לא שווה כי הוא נמצא לקראת השנים האחרונות שלו על הכביש.

וזה מה שמדאיג אותי.

אמין כן, מאוד אמין!

חסכוני? ממש לא! תצפה לצריכת דלק של 1-9/10 לא יותר מזה! מניסיון של כמה שנים.

פורסם

מניסיון מוצלח שלי, עשה לעצמך טובה: לך על סוזוקי ליאנה האצ'בק, תוכל להרוויח את כל היתרונות שציינת, בתוספת רכב שצעיר בשנתיים ביחס לטויוטה

הליאנה נחותה מהטויוטה בכל התחמים (כנראה שלא נסעת בשתיהן). התוספת היחידה שהוא יכול לקבל זה עיצוב מכוער ברמות.

פורסם
הליאנה נחותה מהטויוטה בכל התחמים (כנראה שלא נסעת בשתיהן). התוספת היחידה שהוא יכול לקבל זה עיצוב מכוער ברמות.

הליאנה מעט נחותה יותר, אבל בנקודות ספורות, אולי מעט יותר נוחות, התנהגות כביש משופרת. עבור הישראלי המצוי שמבקש נוחות, חיסכון בדלק ואמינות מופלגת, הליאנה תשרת אותו נהדר והודות למרווח הפנימי ולתא המטען הגדול יותר, היא שימושית הרבה יותר. מדובר על ענייני טעם וריח...ובכל זאת, מי שישמע: איזה עיצוב מדהים יש לדגמי טויוטה: משעמם ואפרורי להפליא. אגב, הליאנה סדאן מכוערת לדעת רבים, אבל ההאצ'בק? נראית כמו מיניוואן.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

• תוכן חדש...