Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5002 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כיומיים חום המנוע עלה בפתאומיות עד הסוף.

ישר עצרתי בצד, גרר ומוסך

אמר שהתרמוסטט נדפק, החליף אותו וטען שסידר

למחרת בנסיעה שוב פעם חום המנוע עלה עד הסוף

שוב- עצירה בצד, גרר ומוסך (הפעם למוסך אחר)

אני לא מכיר את המוסך הזה. הוא אמר שיש חדירה של קומפרסיה למערכת המים

ויכול להיות שזה קרה מבלאי או בגלל החימום הראשון של המנוע (?!)

רציתי לדעת האם אתם מכירים מוסך מומלץ ואמין?

:smilecolr
פורסם

אם ישנה חדירה של קומפרסיה למערכת הקירור ומדובר במנוע 16 שסתומים אני ממש לא ממליץ לך לשפץ ראש מנוע כזה אלא להחליף מנוע קומפלט מייבוא/פירוק במצב טוב.

אין הרבה מוסכים שיסכימו לבצע שיפוץ ראש מנוע 16 שסתומים של פונטו, כי סיכויי ההצלחה נמוכים, וכבר בפירוק מתגלים איכולים במעברי המים בראש, ויסרבו לתת אחריות מראש.

דבר נוסף הוא שסעפת היניקה עשויה פלסטיק ובהתחממות יתר היא מתעוותת ולא אוטמת כראוי ויהיה מעבר מים מהסעפת יניקה לתאי השריפה, וצריך להחליף גם סעפת יניקה במצב זה, שיפוץ ראש מנוע כזה+סעפת יניקה במידה ושלך לא תקינה+העבודה אתה תגיע כמעט למחיר של מנוע מייבוא, מניסיון.

אז לשיקולך, ובהמלצתי אל תשפץ מנוע אם מדובר ב 16שסתומים אלא רק החלפת מנוע.

המנועים של פונטו רגישים מאוד, התחממות אחת קצרה והלך הראש, ובמיוחד חובה להתשמש בנוזל קירור מקורי אם לא השתמשו בכזה בטוח שיש איכולים במעברי המים.

פורסם

קיבלתי הצעת מחיר של 2000 ש"ח לשיפוץ ראש המנוע (ופתרון הבעיה כמובן)

מה שתיארת כאן מעלה בי חשש.

בנתיים אני כבר כמה ימים ללא הרכב חסר אונים. לא ללכת על זה למרות שהמוסך כן לקח על עצמו לסדר הבעיה?

:smilecolr
פורסם

אהלן,

בפונטו שהייתה לי(זהה לפותח השרשור,אפילו אותה שנה) עשיתי ראש מנוע בהצלחה אחרי מעבר קומפרסיה למערכת הקירור.

אני אישית לא שמעתי על סיכויי הצלחה נמוכים, אבל כמו ש323f ציין הראש מנוע בפונטו רגיש מאוד

ויותר ממומלץ למלא נוזל קירור מסוג פאראפלו במערכת ובכלל לדאוג שמערכת הקירור תעבוד בצורה תקינה.

את התיקון ביצעתי את הטיפול במוסך שמשון ביהוד. הרכב היה אצלי כשנה וחצי לאחר התיקון, ובמעמד המכירה לא היו בעיות בבדיקה.

אני לא זוכר את הסכום המדויק שזה עלה כי ביצעתי יחד עם הראש מנוע טיפול גדול, אבל אם זיכרוני לא מטעה אותי התיקון עצמו עלה 3500-4000 ש"ח.

אני אישית לא הייתי ממליץ לבצע תיקון כזה במוסך לא מוכר. רק באחד שמתמחה בפיאט, לאו דווקא מורשה.

בהצלחה

פורסם

אם המוסך מתחייב שאתה מקבל אחריות מלאה על שיפוץ הראש וגם אם זה לא יצליח לא תשלם לו כלום(לא על עבודה ולא על חלקים) אז לך על זה אין לך מה להפסיד.

בעניין הטכני לידע הכללי, גם אחרי יישור שטח הראש יתכן ושטח הבלוק מנוע קיבל עיוות או שהוא אכול ובגלל זה שיפוץ ראש במנוע הזה במיוחד במיוחד לא מצליח ז"א הסיכויים נמוכים, אבל אם יש לך התחייבות מהמוסך לגבי עניין התשלום במידה והעבודה לא תצליח אז אין לך מה להפסיד.

וברוב המקרים במנוע הזה, מיד לאחר הורדת הראש מנוע מהבלוק מתגלים איכולים קשים במעברי המים שכבר משלב זה העבודה נעצרת מהסיבה שכדאיות השיפוץ לא משתלמת ועוד נמצאת בסיכון.

תברר עם המוסך המטפל מה המחיר שהוא דורש עבור החלפת מנוע, כדי שתיקח בחשבון את האופצייה הזו כי יתכן שבמהלך העבודה תקבל טלפון מהמוסך שעלות השיפוץ גבוהה ולא כדאית/אפשרית.

2000ש"ח לשיפוץ ראש כזה זה זול וקצת מחשיד, ואני מציע לך מידי פעם לבקר את הרכב במוסך לראות מה קורה במהלך העבודה על הרכב.

אני לטובתך בעניין, ומייעץ לך מניסיוני גם עם הרכב הזה, אתה תחליט למי להקשיב ומה לעשות, השורה התחתונה בהמלצה שלי היא להחליף מנוע קומפלט, גם יותר קל ומהיר וגם הרבה יותר בטוח.

פורסם

ba323f, תקן אותי אם אני טועה, אבל הגישה שלי לעניין היא שמנוע מיבוא/פירוק זה חתול בשק.

אין לך שמץ מה אתה מקבל, אם השתמשו בפראפלו או לא, אם עבר התחממות וזמנו קצוב או שהכל טוב.

לפחות בשיפוץ של המנוע שלך אתה יודע מה ההיסטוריה שלו..

פורסם

למנוע הקיים שלו נגרם נזק כבד מאוד אם לא בילתי הפיך, אז מה זה משנה עכשיו באיזה שמן/נוזל קירור השתמשו, המנוע שלו כרגע "מת".

מנוע מייבוא/פירוק מגיע עם אחריות, יש בעיה מתקנים/מחליפים, בעניין שיפוץ זה הכל תלוי באיכות העבודה וההשקעה.

• תוכן חדש...