Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני מתלבט כרגע האם לרכוש דשבורד מאיביי.

האם מישהו התנסה בעבר? האם יש סכנות שסתם יעצרו לי אותו במכס אפילו אם הסכום קנייה שלו הינו נמוך?

אשמח אם תייעצו לי האם כדאי העניין או שלא.

פורסם

הכוונה שלי היא, האם אני יחוייב כאן בארץ במכס בגלל אולי גודל החבילה.

מישהו התנסה בכך בעבר ורכש דשבורד מחו"ל (איביי למשל), היות גם ומחיר הקנייה שלו יהיה הרבה פחות מהמותר היום שזה 1200 ש"ח פטור ממכס.

תודה למי שיכול לעזור לפני שאני מבצע את הרכישה.

פורסם

לצערך הרב, חלקי חילוף למכונית, אופנועים, משאיות, הליקופטרים ומטוסי קרב לא נכללים בפטור של המכס עד 1200 שקל. הכל תלוי בסיווג של הפריט. יכול להיות שיחליטו שזה סתם חתיכת פלסטיק ואז לא יהיה מכס אלא רק מע"מ ומס קנייה. אם יחליטו שזה פריט לרכב אז סכום המיסים יגיע לקרוב ל 50 אחוזים מערך הפריט פלוס עלות המשלוח שלו לארץ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לאיזה רכב אתה מחפש?

אלא אם תמצא משהו במצב טוב מפירוקייה, נראה לי שגם אם תיתפס במכס זה עדין ישתלם במעט מאשר להזמין בארץ ממוסך מרכזי...

פורסם

תודה,

הרכב המדובר הוא אאודי 80 שנת 1985, זהו שאני מפחד להיכנס לכל הבלאגן הזה היה לי כבר בעבר התעסקות איתם על בקליות אחוריות שרצו אישורים ושיחררו לי בסוף את החבילה בלי תוספת תשלום אבל פה תהיה חבילה גדולה בגודל אך קלת משקל ואני חושש שבגלל הגודל ירצו להכניס לי תשלום נוסף.

עוד מישהו?

פורסם

משלוח של דשבורד יעלה הון תועפות, לא בגלל המשקל אלא בגלל האורך.

נדמה לי שמשנת 85 אודי הצליחו להתגבר על הבעיה של הדשבורדים שנסדקים בשמש, אז אולי כדאי לחפש בפירוקיה בארץ.

פורסם

המשלוח דיברתי עם המוכר יעלה 40 אירו לישראל, והמוצר כרגע במכרז שאף אחד לא הציע עליו כלום.

זהו גם אותי האורך מטריד כי זה לא שוקל כלום, אצלי הדשבורד לא במצב איום אך עם זאת יש לו כמה סדקים קטנים ואיזה שבר קטן שאני מנסה להסתיר אותו.

אז כדאי לוותר במילים אחרות כדי לא להסתבך עם זה כשיגיע לארץ?

פורסם

חבר יקר, אם אתה צריך את החלק הזה נואשות אז זה שווה גם אלף שקל. תתנחם בעובדה שמיכוון שדש בורד הוא לא חלק בטיחותי לא יבקשו ממך אישור יבואן אלא רק יבדקו שיש לו תקן (איזה תקן בדיוק רק אלוהים יודע). אם אתה מבקש מהמוכר לשלוח את זה בדואר רגיל ולא אקספרס אף אחד לא ישחיל לו שום עמלה נוספת. יחייבו אותך מע"מ, מכס ומס קנייה. סה"כ עד 50 אחוזים משווי הפריט פלוס המשלוח לארץ.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם
חבר יקר, אם אתה צריך את החלק הזה נואשות אז זה שווה גם אלף שקל. תתנחם בעובדה שמיכוון שדש בורד הוא לא חלק בטיחותי לא יבקשו ממך אישור יבואן אלא רק יבדקו שיש לו תקן (איזה תקן בדיוק רק אלוהים יודע). אם אתה מבקש מהמוכר לשלוח את זה בדואר רגיל ולא אקספרס אף אחד לא ישחיל לו שום עמלה נוספת. יחייבו אותך מע"מ, מכס ומס קנייה. סה"כ עד 50 אחוזים משווי הפריט פלוס המשלוח לארץ.

אוקיי, רק שאבין אם לדוגמא הפריט נרכש כולל המשלוח ב-300 ש"ח אצטרך לשלם עוד 150 ש"ח נוספים וזהו כך התחשיב עובד?

תודה על הניסיון לך לעזור.

פורסם

אחוז המיסים משתנה מפריט לפריט. כלומר, על חלק חילוף לרכב ועל מחשב נייד או נישא אין את אותו אחוז מכס. אני לא יודע בדיוק בדיוק מהו אחוז המיסים אבל על חלקי חילוף אתה צריך לצאת בהנחה שזה יגיע עד ל 50 אחוזים מערך הפריט פלוס המשלוח שלו לארץ.

אם הפריט עולה 200 ש"ח ולשלוח אותו עולה 100 ש"ח אז העלות הכוללת היא 300 ש"ח. מכס יהיה עד מקסימום 50 אחוזים שזה 150 שקלים. כלומר, סך הכל לאחר קנייה ומיסים הפריט יעלה לך 450 ש"ח מקסימום.

פורסם

מי אמר שזה דש בורד ? :roll: זו רק חתיכת פלסטיק, אם אתה מבין למה אני מתכוון ויסלחו לי כל היפי נפש שיטיפו לי שזה אסור.

דבר עם המוכר שירשום שזה פלסטיק לשקר כלשהו אחר על הקבלה ושישלח בדואר רגיל כך שאם יתפס במכס (והוא יתפס בגלל הגודל) תשלם מיסי קניה ותלך לדרכך מבלי להתעסק בזוטות של משרד התחבורה

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

בסדר, מקבל את ההצעה אז יש מצב שאחליט באמת ללכת על זה מקסימום נוסיף להם עוד חצי מהתשלום שיילך להם ל...

תודה רבה. אעדכן בהמשך.

פורסם

ביררתי עם המכס דרך הודעה ששלחתי להם מה הנוהל בקניית דשבורד וזו התשובה שהחזירו לי:

"שיעור המס עבור דשבורד הינו 48% מערכו בתוספת דמי הובלה ובטוח לפי קביעת מעריך המכס בעת השחרור.

יש להמציא חשבון קניה מקורי בעת השחרור.

יש להמציא גם אשור/רשיון יבוא ממחלקת התקינה של משרד התחבורה".

אני רוצה להבין אם הפריט יעלה לי 300 ש"ח אני יצטרך להוסיף עוד כמה? ומעריך מהמכס יבוא לתת הערכה על המוצר? ורישיון יבוא?

נראה לי חתיכת סרט לצערי.

פורסם

48% מהמחיר בפועל (המוצר + המשלוח).

אם תצלם את דף הפייפל שיעיד על התשלום ואת דף האיביי שיעיד שזה מוצר משומש זה יספיק לצורך קביעת השווי.

בבית המכס בת"א סגן המנהל מבין עניין ולא מערים קשיים, ואם צריך הוא נכנס לאתר הרלוונטי בעצמו.

לדעתי על דבר כזה לא ידרשו אישור ממשרד התחבורה, נציג של המשרד יאשר את זה על המקום.

• תוכן חדש...