Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 25K

adamben
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

עד כה חיפשתי רכבים בתקציב עד 12K עד שהבנתי שעדיף לי להעלות את התקציב אם ארצה רכב בטיחותי יותר ולא ארצה לבלות ימים ולילות במוסך

בכל מקרה הנה מה שאני מחפש:

- רכב אוטומט

- שנתון 2005 ומעלה

- לנסיעה עירונית עם קצת בינעירוני (זאת אומרת שהנפח חייב להיות מינימום 1300)

- ללא סדאן

- שיהיה אמין וזול לתחזוקה יחסית

יש לי חיבה מיוחדת לדייהטסו ויונדאי - לא יודע למה אבל עד כה חיפשתי בעיקר שרייד וסיריון (לתקציב הנמוך יותר)

אשמח אם תוכלו לכוון אותי - עד כה הנה מה שמצאתי ולמה יש לי אולי בעיה עם זה:

- יונדאי גטס 1.3 שנתון 2005 ומעלה: אני מבין מהפורום שהאוטו הזה שותה דלק - מעניין מה צריכת הדלק שלו

- דייהטסו סיריון 1.3 - קצת קשה למצוא כאלה - אני רק מוצא נפח 1000 - ואלה שהן 1300 יחסית יותר יקרות ושנתון נמוך

- דייהטסו YRV - נפח 1.3 - שנתון 2004+ - הבנתי שהמנוע יחסית חלש

אשמח לקבל פידבק מכם :)

יונדאי i20 2010 GLI

פורסם

וכמובן שפסלתי את הצרפתיות (מאוד אוהב את פ'גו) בעיקר כי הבנתי שהם מחורבנים בגירים אוטומטיים - אם אני טועה - אשמח לשמוע למה

יונדאי i20 2010 GLI

פורסם

אתה בכיוון טוב לטעמי.

סיריון וגטס הן בדיוק המכוניות שאתה מחפש - אמינות, זולות לתחזוקה, עושות את העבודה ויקחו אותך בשקט מA לB בלי בעיות, ובנוסף יש להם גירים אוטומטיים אמינים מאוד ואמינות מופלגת בשאר התחומים. עובדה ששני הרכבים הללו הצליחו מאוד בליסינג ועדיין נוסעים יפה מאוד באזרחות.

למה לא צרפתיות אוטומטיות? אני ממליץ לך להריץ בחיפוש את הצירוף AL4, ותבין לבד בעצמך למה הגיר הזה הוא צרה צרורה וקללה של כל המכוניות הצרפתיות האוטומטיות (למעט חלק מהצרפתיות החדשות שיגיעו לאט לאט, עם גירים אוטומטיים יפניים או גירים רובוטיים חדשים).

אני אציין לך כמה דברים לגביי הגטס:

מבחר המנועים - הגטס נמכרה בארץ עם מספר מנועים: 1.35, 1.4 ו1.6.

1.35 שווק מ2003 עד 2006, 1.4 שווק מ2006 עד 2010, 1.6 שווק לאורך כל התקופה.

1.4 הוא בעצם הפתרון ל1.35, שהיה צרכן דלק כבד מאוד. ה1.4 שיפר את צריכת הדלק וגם שיפר את הביצועים של הרכב.

עד כמה שזה ישמע מצחיק, בשנתונים הישנים של הגטס, עדיף לבחור את ה1.6 ולא את ה1.35, שכן המנוע הגדול יותר הוא החסכוני יותר, עד כמה שזה אבסורד.

לכן מומלץ לבחור בגטס שנמכרה עם מנוע 1.4 החל מ2006.

אבל שים לב שב2006 נמכרו גם מנועי 1.35 וגם 1.4. איך מבדילים? צורת הפנסים, הם מתוחים ועגולים יותר. ניתן גם להבין ברישיון, ב1.35 יש 82 כ"ס, בעוד שב1.4 יש 97 כ"ס. הבדל מהותי שקל לזהות בהצצה ברישיון.

מאמין שבתקציב שלך יהיה ניתן למצוא 1.4, ובוודאי גם 1.6 תכנס.

דבר לא פחות חשוב בגטס הוא נושא רמות הגימור. כפי שציינתי הרכבים הללו לרוב נמכרו לחברות ליסינג והשכרה, שהמטרה שלהן לחסוך, לכן הם בחרו ברמת גימור מחפירה בתחום הבטיחות אשר נקראת GLF. היא כוללת כרית אוויר אחת בלבד וללא ABS!

לכן, בגטס כדאי מאוד לבחור ברמות גימור GLI, GLX או GLS, ולקבל את האביזרים הבטיחותיים החשובים הללו ולא לקמץ בנושא הנ"ל. GLX וGLS הן הרמות הבכירות גם מבחינת אבזור, חלק מהן אף נמכרו עם חלון בגג, מגנזיום או ספויילר (או אפילו שילוב של שלושתם).

בסיריון אין הבדל אם אינני טועה, וגם רמת הגימור הבסיסית החל מ2004 נמכרה עם 2 כריות אוויר וABS כסטנדרט, יכול להיות שרמת הגימור הבכירה יותר נמכרה עם 4 כריות אוויר, אבל אני לא סגור על זה ואני לא כל כך בקיא ברכב הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...