Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שבועיים רכשתי לי פיאט בראבה שנת 96 גיר ידני 1600 סמ״ק.

הרכב במצב באמת מעולה 123 אלף קילומטר עשה הרכב, יד שניה, נקנה מזוג פנסיונרים.

לא נעשה שום בדיקה למעט ויזואלית, קיבלתי כמה קבלות על טיפולים שנעשו ברכב כגון

החלפת רדיאטור וצינורות שקשורים למערכת קירור, ברקסים ועוד כמה דברים.

לאחר שנסעתי עליו לאורך השבועיים הללו, שמתי לב שהרכב לא סוחב בטורים הנמוכים,

ורק אחרי 4 אלף בשעון הטורים הרכב מקבל סוג של בוסט כוח לא ברור ומתחיל לסחוב.

יש לציין שכשמאיצים יש הרגשה של נדנודים מוזרים כאלה כמו קרטוע קטן.

לפעמים יש תופעה של הפסקה לשבריר שנייה והרכב ממשיך להאיץ.

הרכב לא נכבה לי בנסיעה עד עכשיו. והטורים בעמידה קבועים ואין שום תופעות אחרות.

החלפתי פלאגים כי הישנים נראו מתים.

צינור גומי מוביל למצערת קיבל תיקון יסודי בחלק שאמור לאסוף לכלוך, בגלל שהיה סדוק וגמור.

פורסם

בקשר לבעייה שציינת אי אפשר לדעת יש הרבה דברים שיכולים להשפיע כגון:

פילטר אויר מלוכלך,פילטר דלק ,כיוון הצתה,פלגים,כבלי הצתה,מזרקים,חיישנים למיניהם,

ממיר סתום,ויש עוד הרבה עדיף לגשת למוסך אמין ולחבר את הרכב לסורק תקלות. 

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

פילטר אוויר נראה טוב, פילטר דלק לא יודע אם יש בדגם שלי, כיוון הצתה אין לי מושג איך עושים ולמי לפנות בעניין, כבלי הצתה הוחלפו, מצתים הוחלפו למקוריים עפ״י הספר רכב, ביצעתי ניקוי מצערת במצב שהמנוע דומם ומצב שהרכב מונע( בעצמי)

שמתי תוסף דלק k44 על חצי מיכל דלק פחות או יותר, לא הורגש שינוי, בדיקת מחשב במורשה ע״י אקזמיר הצביעה על בעיה כללית שקשורה לטורים ומשהו שקשור לחיישן חום המנוע ( לא התייחסתי לבדיקה הזאת היות והטורים לא עושים בעיות, כנ״ל לגבי חיישן חום לא רציתי להוציא סתם כסף על בעיה ש״אולי״ המחשב קלט בעבר) כשביקשתי מהבודק לאפס את התקלה של כרית האוויר שיש לי הוא ימא בהצערה שהמחשב של הכרית תקול ולא ניתן להתחבר אליו( עוד סיבה טוב לא להתייחס לבדיקה שנעשתה)

הבדיקה נעשתה במוסך פיאט מורשה בנצרת.

כמו כן הייתי אצל אגזוזן שעשה חור לפני הממיר, וביקש ממני לעשות סיבוב, לא הורגש שינוי ממשי.

למרות שאם ההרגשה לא מטעה אותי היתה תגובה טובה יותר מהמצערת( לא מספיק טוב בשביל להוציא 800 שקלים על ממיר)

הבעיה היא כזאת, בזמן האצה, ישנה הרגשה כאילו לשבריר שניה הרכב נבלם בצורה עדינה בהילוכים נמוכים ובטורים נמוכים,

בשימוש עדין במצערת ובנוסף יש הרגשה של האצה לא חלקה ( לפעמים מורגש יותר לפעמים פחות), כמו סוג של קירטועים/ נידנודים קטנים כאלה, כשאני לוחץ על המצערת חזק יותר, ברוב הפעמים אין את התופעות הנ״ל

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

החלפתי מסנן דלק, הייתי במוסך חלמיש הרכב נבדק על סורק לא נמצאו תקלות

נבדק הלחץ שמפיק הטיימינג - תקין.

נבדקה קומפרסיה בכל אחד מהצילינדרים יצא משהו כמו 190 190 200 200

נעשה ניקיון לחיישן מנוע צעדים.

הבחור שעשה את הבדיקות טוען שאין צורך לבצע בדיקת לחץ דלק, כי הוא לא מרגיש שיש בעיה( נסיעת מבחן)

חזרו בעיות בהנעת בוקר, הרכב מניע מגמגם וכבה.

אחרי מלחמה עם הסטרטר (בלי רחמים, מצבר בן חודשיים) הרכב מגמגם ולחיצה קלה על דוושת הגז, הרכב לבסוף מניע.

גימגומים בנסיעה עדיין מורגשים, בייחוד בטורים נמוכים, וכשלא לוחצים את המצערת חזק.

חשודים עיקריים - טיימינג שנראה גמור

חיישן טמפרטורה, חיישן קראנק, חיישן קמשאפט, ממיר קטליטי וחיישן חמצן.

והחלפת של שמן המנוע לקסטרול עם הפטנט עם המגנט.

ממה מתחילים?

לאנדרי- תשמע המדיד שמן צריך להצביע על מקסימום, כשהמנוע קר.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היתה לי בעבר מכונית מדגם זה (רק חדשה יותר) ,

התופעה היתה קיימת כאשר האוטו היה קר. כאשר הייתי מנסה להניע אותו , היה מתחיל את הנסיעה עם גמגום חלש שהיה נעלם במהלך הנסיעה כאשר היה מתחמם.

הוחלפו מצתים , מה שהיה חשד כי אחד מזייף, התופעה פחתה אך לא לגמרי , הוחלפו כבלי הצתה הבעיה נעלמה כלא היתה.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

טוב אז בהמשך לכל העניין,

עשיתי ניקוי ההזרקה, במוסך עם טפטפת וכל שאר הבלאגן, מתוך תקווה שזה יעזור.

אין שינוי למרות שמכשיר ה 4 גזים מראה מצב אידאלי, כבלי הצתה הוחלפו. החלפתי שמן מנוע.

אין שום שינוי. כמובן שהקירטועים נשארו, ההתנעה גם היא אותו דבר, לפעמים מניע מעולה, לפעמים יש גימגומים.

זיהיתי לאחרונה, רעש של אוויר בתוך ברזל מכיוון האגזוז, החלק שקרוב למנוע, יש נקודת חיבור כזאת עם 2 צינורות, ואחריה מגן חום,

יש שם רעש חזק, כאילו סוחב או נושף אוויר.

מישהו?

בימים הקרובים אני אעשה בדיקה ללחץ דלק בנסיעה ובמצב סטטי

אני מתחיל לאבד תקווה.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

יש לי אותו רכב ובעיה דומה, לא החלפתי הכל כמו הבחור פה אך בכל זאת.. קיימת לעיתים בעיה בהתנעה וקרטועים בנסיעה, בעיקר בהילוך שני. נאמר ויש כביש ישר ואני מגיע לבאמפר, מאט ומאיץ אחרי שעברתי אותו האוטו לא נוסע חלק וכשמגבירים קצת מהירות זה מסתדר.

רעיונות במה להתמקד מכל מה שנאמר כאן?

פורסם

הייתה לי בעיה דומה עם אלמרה, חודשים שברתי את הראש! עד שהכנסתי את הרכב למרכזי, החליפו גומיית נשם מתחת למכסה שסתומים והכל הסתדר, תבדוק אם קיימת אצלך גם גומיית נשם (עלות של כמה שקלים) שהיא בלוייה.

פורסם

למקרה שלא שמתם לב הפוסט נפתח לפני כמעט שנתיים...

מיקי- לפי התיאור שלך נשמע שאתה פשוט נוסע על הילוך נמוך מדי למהירות שלך מה שמאמץ את המנוע.

פורסם

אין סיכוי שאני אמור להחליף להילוך ראשון כשהרכב נוסע על 20.

בכל מקרה, אני בצבא ואמא שלי לקחה אותי לבדיקה. אמרו לה שצריך להחליף כבלי הצתה וקויל. השאלה אם שווה עכשיו להשקיע עוד אלף שקל על העניין. אולי ניתן להחליף רק כבלי הצתה וזה יפתור את זה. וגם המחיר לא גדול כמו קויל.

הרכב יד ראשונה, עוד לא העברתי בעלות וקיבלתי אותו בחינם. 140 אלף ק"מ שנת 96 החלפתי לו כמה דברים כמו ברקסים, שמנים, תפוח הגה ועוד ועוד. אולי שווה למכור אותו כמו שהוא או ששווה להשקיע עליו עוד קצת למרות שבמוסך מכירים את הרכב ואומרים שהוא מלא תקלות. אין לי הרבה נסיעות ובגדול חוץ מהקרטועים והקושי בהתנעה הוא בסדר גמור. אשמח לעזרה וייעוץ חברים כי אמא אומרת למכור ואני חושב שלא ואני די אובד עצות...

• תוכן חדש...