Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בדיני עבודה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4989 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים , (עוד לא בדקתי תלוש משכורת של ספטמבר שנה שעברה , אחזור לעדכן בצהריים)

עבדתי ביום כיפור , כל מי שעבד מהחברה בעבודה בכיפור קיבל תשלום עבור שעות שהייה כביכול תשלום של 150% ולא 200% , עבור אותן שעות שהוא "שהה" במתחם , וטכנית לא עבד.

האם זה חוקי? מדובר על 14 שעות מתוכן שעתיים 100% (אני מוכן לקבל את השעתיים כי החג נכנס ב5 ועבדתי מ2)

בנוסף לזה אני לא רואה שעות של 200% אלא רק שעות חג 150% , שעות שבת 150%

בעקרון העבודה הייתה מ2 בצהריים יום שלישי עד 8 בערב יום רביעי

לא רק אצלי , אצל עוד 3-4 אנשים לפחות זה גם כך

יש עצות? אם צריך אני מוכן לפרסם תלוש

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

היי ,

אני מכיר את העמוד הזה בעל פה , הכל שם מעורפל , אני מחכה לסיים לעבוד ואגיע לבית לראות את התלוש של השנה שעברה בכיפור.

בכל מקרה אם תקרא למטה (אני דיי בטוח שלא קראת) -

אני עובדת כמאבטחת. משמרת החג מתחילה בערב יום כיפור ומסתיימת במוצאי החג, במשך 36 שעות, מהו השכר המגיע לי?

ביום כיפור וחגים חייב המעסיק לשלם לעובדו שכר הגבוה ב-50% משכרו הרגיל. במקרה שלך מדובר גם בשעות נוספות, אשר בעבורן גם משולם תעריף חג.

לצורך העניין:

עבור 8 השעות הראשונות (במידה והן מתחילות אחרי כניסת החג) תקבלי שכר בגובה 150%.

השעתיים הבאות יהיו בתעריף של 125% אבל משכר החג, משמע – 125% כפול 150%.

בעבור כל שעה נוספת (26 האחרות) תקבלי – 150% כפול 150%.

אם את מרוויחה לשעה 22 שקלים. בעבור 8 השעות תקבלי שכר של 264 ₪. השעתיים הנוספות יהיו שוות, 82.5 ₪, ושאר השעות ישולמו בתעריף גבוה של 49.5 שקלים לשעה. בסופו של יום תהיי אמורה לקבל בעבור המשמרת, 1633 שקלים.

הבעיה שאני לא מוצא מקור רשמי אלא רק אתר דומה לזה עם מידע מעורפל ולא יודע מתי עודכן לאחרונה.

מה שבעצם המעסיק עשה פה זה לשלם לך על עבודה כביכול , אבל בגלל שאתה נשאר במקום העבודה ובעצם עובד כ30 שעות אז הוא משלם לך את השאר כ"מנוחה" ומשלם על זה פחות.

הגיוני?

פורסם

הוא שילם לך כחוק.

מי שנדרש להיות במקום העבודה ביום כיפור זכאי לשכר של 150% על השעות העבודה שנפלו על החג ועל מוצאי החג.

בנוסף מגיע לך יום חופש נוסף עבור יום המנוחה שעבדת בו.

אף אחד לא חייב לך תשלום של 200%.

הדף המצורף הוא אחד הפורטלים העיקריים חדיני עבודה, ואפשר להתייחס אליו כאל אמין ורשמי. ולא ברור לי מה מעורפל בתשובות שכתובות שם לגבי שאלתך.

פורסם

אני מבין את זה ומקבל את 8 השעות הראשונות כ150 אחוז , אבל אנחנו נכנסים פה לנוספות , לא כך? , מה שהמעסיק עשה זה נתן לי תשלום על שעות רגילות 150% , ואז נתן לי כביכול תשלום של 150% על "שעות שהייה" ז"א שיש שעות שנחתי אבל משלמים לי עליהן כי אני במקום העבודה , ולאחר מכן שוב 150% כי בעצם נחתי ולא מחשיבים את זה כנוספות.

זה מריח טוב? אני אהיה יותר חכם כשאגיע לבית ואראה את התלוש משנה שעברה , וגם כשאקבל תשובה מההסתדרות אליהם התקשרתי מוקדם יותר.

שוב לא ברור לי איך 150% אם רשום פה

בור 8 השעות הראשונות (במידה והן מתחילות אחרי כניסת החג) תקבלי שכר בגובה 150%.

השעתיים הבאות יהיו בתעריף של 125% אבל משכר החג, משמע – 125% כפול 150%.

בעבור כל שעה נוספת (26 האחרות) תקבלי – 150% כפול 150%.

אם את מרוויחה לשעה 22 שקלים. בעבור 8 השעות תקבלי שכר של 264 ₪. השעתיים הנוספות יהיו שוות, 82.5 ₪, ושאר השעות ישולמו בתעריף גבוה של 49.5 שקלים לשעה. בסופו של יום תהיי אמורה לקבל בעבור המשמרת, 1633 שקלים.

• תוכן חדש...